Виробництво води в пустелі

Автор: John Pratt
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
Люди воды. Все серии
Відеоролик: Люди воды. Все серии

Зміст

Ви можете легко пересохнути в пустелі. Однак, якщо ви загубилися в пустельному ландшафті, ви можете набрати воду з ґрунту або рослин шляхом конденсації, використовуючи методи, описані нижче. Ви насправді не «робите» воду, але вона, тим не менше, врятує вам життя.

Крок

Спосіб 1 з 2: Сонячний дистилятор зі свердловиною

  1. Шукайте в ландшафті висохлих русел річок. Ці райони - найкращі місця для пошуку вологи.
  2. Викопайте трохи у формі чаші отвори (чим більше, тим краще) глибиною близько 50 см, щоб волога поверхня була добре видно.
    • Якщо ви перебуваєте в сухому середовищі, волога поверхня може бути трохи глибшою. Копайте, поки не вдарите.
    • Не копайте лунки в тіні. Для нормальної роботи цього процесу потрібні прямі сонячні промені. Озирніться навколо, щоб переконатися, що ваш сонячний дистилятор не затінений до вечора.
  3. Киньте будь-яку рослину, яку ви знайдете, у отвір (и).
  4. Розмістіть у центрі кожного отвору відкриту їдальню, кухлик, чашку або їдальню.
    • Якщо у вас із собою досить довгий шматок пластикової трубки, ви можете за допомогою нього встановити зв’язок між дном кавника та зовнішнім світом через край отвору. Ви можете використовувати трубку для висмоктування води з глечика без необхідності демонтувати дистилятор.
  5. Покладіть шматок прозорої поліетиленової плівки щільно поверх кожного отвору.
  6. Ущільніть цю кришку, насипаючи піску вздовж зовнішнього краю поліетиленової плівки.
    • Насипте пісок на від 2,5 до 5 см від краю поліетиленової плівки на поліетиленову плівку. Переконайтесь, що немає прогалин. Пластикова плівка повинна щільно закривати отвір; якщо проткнути, вода не конденсуватиметься.
  7. Помістіть маленький та середній камінь у центр пластикової кришки, щоб пластикова плівка була вдавлена ​​над чашкою. Переконайтесь, що поліетиленовий пакет не торкається чашки, інакше вода не буде капати в неї.
  8. Тепер почекайте, поки сонце випарує воду у вологому ґрунті та в рослинах у кожному отворі. Вода конденсується на поліетиленовій плівці, оскільки вона не може вийти з отвору, а потім буде капати в чашку. Якщо ви встановили пластикову трубку, ви можете пити з нею.
  9. Коли сонце видалить всю вологу з субстрату в ямі, вам залишиться лише викопати нову яму. Натомість ви також можете глибше копатись у отворі, які ви вже зробили.

Спосіб 2 з 2: Дайте воді з рослин конденсуватися

  1. Використовуйте парашутний шнур типу III (або еквівалент), щоб прив’язати прозорий поліетиленовий пакет до кінця рослини або невеликої гілки дерева. Не використовуйте стрічку - нагрівання заважатиме стрічці належним чином прилипати до мішка.
  2. Переконайтеся, що мішок прикріплений до гілки якомога герметичніше. Рослина виділяє воду через транспірацію.
  3. Водяна пара збиратиметься в мішку і там конденсуватиметься. Слідкуйте, щоб вода, яка збирається в мішку, не стікала.
  4. Зачекайте до вечора, поки максимальна кількість води не конденсується, перш ніж виймати мішок.
  5. Потім прив’яжіть мішок до іншої гілки і повторіть процес.
  6. Очікується, що одна велика сумка набере еквівалент однієї склянки води - для виживання вам знадобиться кілька мішків.

Поради

  • Переконайтесь, що кожен процес може відбуватися повністю. Через сильну спеку в пустелі це, ймовірно, займе лише кілька годин; в місцях з меншим сонячним світлом це може зайняти півдня.
  • Техніка використання сонячного дистилятора зі свердловиною також може бути використана для очищення брудної води та сечі. Це можна зробити, помінявши кухоль із існуючого отвору на кружку, що містить брудну воду, виконавши те саме, що і раніше. Якщо у вас немає кухля або чашки, ви також можете просто залити брудну воду в отвір.
  • Не витрачайте час на очікування. Натомість зробіть кілька сонячних дистиляторів різної конструкції, щоб збирати більше води, і як запобіжний захід, якщо ваш перший дистилятор вийде з ладу.
  • У Сахарі найкраще викопати дуже і дуже глибоку яму, перш ніж встановлювати водозбірник (саморобний чи інший).

Попередження

  • Цілком можливо, що під час копання ви втратите більше води через транспірацію, ніж дистилятор в кінцевому підсумку дасть, залежно від того, наскільки вологий ґрунт, наскільки трудомістким є копання та чим ви копаєте.
  • На відміну від деяких популярних книг про виживання, сонячний дистилятор не буде збирати достатньо води, щоб утримати людину в живих, навіть якщо вона побудована на вологому ґрунті. Це слід розглядати як крайній засіб.