Як заспокоїти нервувати собаку в машині

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 25 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
Как помочь собаке избавиться от возбуждения(Немецкая овчарка Наоми)
Відеоролик: Как помочь собаке избавиться от возбуждения(Немецкая овчарка Наоми)

Зміст

Якщо у вас є собака, важливо мати можливість брати її з собою в поїздки машині без особливого клопоту. Однак це може стати проблемою, якщо ваша собака в машині нервує. Незалежно від того, чи плануєте ви коротку поїздку з собакою до ветеринара або збираєтеся в далеку дорогу, слід врахувати деякі моменти, які полегшать поїздку для вашої собаки і зроблять дорогу більш приємною для вас обох. Якщо ви любите свою собаку і хочете, щоб вона подорожувала разом з вами, навчитеся справлятися з її нервозністю в машині.

кроки

Метод 1 з 3: Як успішно подорожувати з собакою

  1. 1 Слідкуйте, щоб собаці в машині було комфортно, але не забувайте і про безпеку. При перевезенні собаки завжди використовуйте засоби захисту, які пройшли краш-тести: перенесення (для дрібних собак), ремінь (для середніх собак) або клітку (для великих собак). Це забезпечить безпеку собаки, а заодно не дозволить їй заважати водієві під час руху, наприклад забратися йому на коліна.
  2. 2 Не годуйте собаку перед поїздкою. Це можна зробити години за 3-4 до від'їзду. А можна і відкласти годування, поки не дійдете до потрібного місця, якщо дорога не далека.
    • Пам'ятайте, що собака навіть з порожнім шлунком може відчути себе погано під час поїздки.
  3. 3 Робіть зупинки. У довгій поїздці собаці потрібні зупинки, щоб сходити в туалет. Візьміть з собою в дорогу воду і миску, щоб собака могла попити води під час зупинок.
    • Виходьте самі і випускайте собаку розім'ятися. Це допоможе впоратися з укачиванием і нервозністю собаки.
    • Якщо має бути довга поїздка, варто дати собаці гарненько набегаться перед виїздом.Фізичне навантаження спалить надлишки енергії і допоможе тварині спокійніше перенести дорогу.
  4. 4 Постарайтеся зробити так, щоб собака в дорозі відчувала максимальний комфорт. Чи не перегрівайте машину, не паліть в дорозі, це може викликати нудоту навіть у собак, які люблять подорожувати. Подумайте про те, щоб скористатися феромонами, наприме надіти на собаку нашийник «Адапту». Він виділяє гормони, які заспокоюють собаку і знижують її занепокоєння, а також допомагають долати стрес під час знаходження в автомобілі.
    • Візьміть з собою що-небудь, що зможе заспокоїти собаку під час поїздки, наприклад ковдру, яке пахне будинком, або її улюблену іграшку.
  5. 5 Поки собака не звикне до поїздок в машині, беріть з собою ще когось. Якщо собака буде скиглити, гавкати і стрибати в задній частині машини, це може відвернути вас від керування транспортним засобом та піддати серйозній небезпеці.
    • Якщо собака сидить в багажному відділенні, нехай хто-небудь гладить її (якщо це можливо) якомога частіше.
    • Розмовляйте з собакою, щоб вона не турбувалася. Ваш голос повинен бути спокійний; не виявляє роздратування або паніки, якщо собака щось робить не так, як вам хотілося б. Просто розмовляйте з нею спокійно і говорите їй, що все добре.
  6. 6 Візьміть з собою сумку з дорожнім набором. У ній можна зберігати смакоту для заохочення, хороший міцний поводок, свіжу холодну воду і миску для пиття, пару іграшок і багато засобів гігієни, таких як вологі серветки, очищающий спрей, мішечки для сміття і так далі. З вашої собакою в машині спочатку може відбутися природна неприємність просто через те, що вона нервує. Якщо у вас є засоби для прибирання, то збиток для вашого автомобіля буде мінімальним, а ви і ваша собака проведете всю поїздку в комфортних умовах.

Метод 2 з 3: Як діяти при закачуванні

  1. 1 З'ясуйте, заколисує чи вашу собаку. Деякі собаки не люблять поїздки на машині, тому що їх нудить, і поїздка асоціюється у них з поганим самопочуттям і хворобою. Будьте уважні до ознак заколисування у собаки. Як правило, це рясне слинотеча. Нитки слини, що звисають з рота собаки - вірна ознака заколисування. У різних собак бувають і інші побічні ознаки заколисування. Хтось сидить, схиливши голову, хтось виглядає стривожено, хтось топчеться на місці або скиглить.
    • Якщо собаку в машині заколисує, то перед поїздкою їй доведеться давати ліки. Порадьтеся з ветеринаром, що можна дати собаці, щоб ЄК не нудило в дорозі. Цілком можливо, що вам завжди доведеться давати собаці медикаменти при довгих поїздках, але також може бути, що вам вдасться натренувати її переносити короткочасні поїздки без заколисування.
  2. 2 Будьте готові до того, що собака може відчути себе погано. Не кричіть і не карайте собаку, якщо її вирве. Це не позбавить її від заколисування, але тільки посилить травматичний досвід і ще більше стривожить її.
    • Якщо ви знаєте, що вашу собаку заколисує, але вам потрібно відправитися з нею в поїздку, наприклад до ветеринара, то дайте їй перед поїздкою ліки від нудоти, а потім посадіть на спеціальну пелюшку для цуценят, щоб потім було легше прибрати.
  3. 3 Додайте собаку в машині так, щоб вона могла дивитися у вікно. Собаці буває легше перенести поїздку, якщо вона може дивитися у вікно. Якщо у вас карликова або дрібна собачка, то краще обзавестися спеціальним контейнером-перенесенням. Перенесення потрібно безпечно розмістити на сидінні так, щоб собачка могла виглядати з неї і дивитися у вікно. Для собак середніх порід потрібно обзавестися спеціальним ременем безпеки. Додайте собаку на задньому сидінні так, щоб вона могла дивитися у вікно. Великих собак слід поміщати в спеціальну клітку, щоб вони могли виглядати з неї і бути в безпеці.
    • На сидінні, де буде їхати собака, можна покласти ковдру, на якому вона зазвичай спить вдома, щоб вона могла відчувати знайомий запах.
  4. 4 Проконсультуйтеся з ветеринаром, чи потрібні вашій собаці медикаменти від захитування. Не використовуйте людськими засобами від захитування, які не обговоривши це попередньо з вашим ветеринаром. Вони розроблялися не для собак, їх побічні дії не були достатньо протестовані, невідомо і їх взаємодія з іншими препаратами. На практиці собаки і люди по-різному реагують на медикаменти, тому людські препарати можуть виявитися неефективними.
    • Кращим засобом від заколисування вважається рецептурний препарат Cerenia (маропітант), який випускається в ін'єкційній формі і в таблетках. В обох формах препарат діє 24 години. Це засіб краще за інших, тому що впливає на центр нудоти в головному мозку і відключає будь-яке відчуття нудоти і нудоти.
  5. 5 Подумайте про альтернативну терапії. Деякі власники собак дають своїм вихованцям настоянки лікарських трав. Це допомагає, але їх вплив не доведено. Кілька крапель настоянки потрібно капнути на язик собаки. Настоянки трав робляться на спирту і можна припустити, що деяким собакам допомагає не трава, а невелика кількість алкоголю.

Метод 3 з 3: Як привчити нервову собаку до машини

  1. 1 З'ясуйте, ваша собака просто нервує або її заколисує. Деякі собаки не люблять поїздки в машині, тому що їм страшно або у них були неприємні переживання в машині, можливо, вони потрапляли в аварії. Можливо, собака не вирішується сідати в машину, тому що вона занадто розхвилювалася, а господар накричав на неї.
    • Щоб привчити собаку до поїздок, потрібно домогтися того, щоб подорож асоціювалося для неї з чимось приємним, чого хочеться чекати з нетерпінням.
  2. 2 Поки собака не буде привчена до поїздок, намагайтеся не вирушати з нею в далеку дорогу. Якщо ваша собака терпіти не може їзди, намагайтеся не брати її в довгі поїздки, поки не привчите до автомобіля. Ваше завдання - викликати у собаки нові асоціації з машиною, щоб вона думала, що машина - це просто чудове місце. Цей процес вимагає часу, його не можна форсувати. Якщо ви спробуєте його прискорити, то можете все зіпсувати.
  3. 3 Намагайтеся створювати у собаки приємні асоціації з автомобілем. Почніть з припаркованої заглушеній машини. Відкрийте двері і покладіть в машину щось особливо смачне. Запропонуйте собаці застрибнути всередину. Якщо вона послухається, активно висловіть їй свої заохочення. Після цього випустіть собаку і займіться з нею чимось приємним, наприклад, рушайте з нею на прогулянку.
    • Потім можна годувати собаку в припаркованій машині. Постеліть на сидіння ковдру або спеціальну пелюшку для собак, зверху поставте миску. Привчіть собаку є в автомобілі, що стоїть.
    • Давайте собаці в машині всякі ласощі. Згадайте, які види діяльності подобаються вашій собаці і спробуйте запропонувати їй їх в машині. На те, щоб собака охоче початку заплигувати в машину в передчутті чогось приємного, можуть піти тижні і навіть місяці. Але врешті-решт вона повинна привчитися.
  4. 4 Потім переходите до приємних для собаки моментам в рухомому автомобілі. Коли собака буде почувати себе комфортно в нерухомому автомобілі, почніть здійснювати з нею короткочасні поїздки. Спочатку вони можуть бути зовсім короткими: запустити машину, зрушити з місця, заглушити машину. Потім спробуйте заїхати в гараж і відразу ж виїхати з нього.
    • Далі прокатаєтеся навколо будинку, потім по околицях.
    • Не поспішайте, звикання має проходити поступово. Перед кожним наступним кроком, спочатку переконайтеся, що ваша собака відчуває себе по-справжньому комфортно.
    • По можливості, беріть з собою ще когось, щоб стежити, як відчуває себе собака, чи не відчуває вона стрес, не нудить чи її. У разі стресу або заколисування, зупиніть машину, виведіть собаку і трохи пройдіться з нею, щоб вона відпочила. Поверніться назад. Наступного разу скоротіть тривалість поїздки.
    • У перший час, поки собака не звикла, намагайтеся їздити тільки туди, де їй весело, щоб вона отримувала нагороду за кожну поїздку, наприклад, їздите з нею в парк чи в ліс.

Поради

  • Якщо у вас дві собаки, які звикли один до одного, беріть їх в машину разом, щоб вони заспокоювали одне одного під час поїздки.
  • Якщо ви взяли собаку щеням, то спочатку їздите з нею на поле, в парк, туди, де їй весело. Не починайте з поїздок в неприємні місця, такі як ветеринарна клініка.

додаткові статті

Какпутешествовать з собакою на машині Какпутешествовать з кішкою Какуспокоіть кішку Какнайті загубленого собаку Какізбавіться від бліх природним шляхом Какопределіть вид глистів у собаки Какопределіть, що собака вагітна Какпонять, що у собаки короста Какузнать, що собака вмирає Какотпугнуть мух від собаки Какподстрічь кігті собаці Какізбавіться від бліх на щеня, занадто маленькому для звичайного лікування Каксделать стілець собаки більш твердим Какпріготовіть натуральний засіб від бліх і кліщів з яблучного оцту