Як активувати Windows XP

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Активация Windows XP по телефону в 2021 году
Відеоролик: Активация Windows XP по телефону в 2021 году

Зміст

Щоб витягти максимум з Windows XP, її потрібно активувати за допомогою ключа продукту Windows XP. Якщо у вас є доступ до інтернету або dial-up модем, то для виконання активації потрібно лише кілька клацань мишею. В іншому випадку для отримання код активації, зателефонувавши безпосередньо у Microsoft. Якщо вам не вдається активувати Windows XP, спробуйте обійти повідомлення про активацію.

кроки

Метод 1 з 4: Активація по інтернету

  1. 1 Переконайтеся в наявності підключення до інтернету. Найпростіший спосіб активувати Windows - підключитися до Microsoft безпосередньо через інтернет.Microsoft перевірить правильність ключа продукту і відправить код активації на ваш комп'ютер.
    • Якщо у вас немає доступу до інтернету, натисніть сюди, щоб виконати активацію по телефону.
  2. 2 Запустіть майстер активації. Для цього клацніть по значку «Активація» на панелі завдань. Також можна натиснути Пуск → Усі програми → Стандартні → Службові → Активація Windows.
  3. 3 Введіть ключ продукту, якщо ще цього не зробили. Перш ніж ви продовжите, вас попросять ввести 25-значний ключ продукту.
    • Якщо у вас немає ключа продукту, натисніть сюди.
  4. 4 Виберіть «Так, активувати Windows через Інтернет». Спочатку Windows спробує підключитися через мережеве підключення (Ethernet або Wi-Fi). Якщо система не виявить мережевий адаптер, вона почне шукати dial-up модем.
  5. 5 Прочитайте заяву про конфіденційність і вирішите, чи хочете ви пройти реєстрацію. Реєстрація не обов'язкова, а тепер, коли підтримка Windows XP припинилася, в ній пропав всякий сенс. Щоб пропустити реєстрацію, виберіть «Ні, активувати Windows, а реєстрацію виконати пізніше».
  6. 6 Зачекайте, поки Windows завершить процедуру активації. Якщо у вас є доступ до інтернету, майстер активації автоматично підключиться і активує вашу копію Windows.
  7. 7 При необхідності зв'яжіться з Microsoft. Якщо ви використовували ключ продукту Windows XP на іншому комп'ютері або встановили нове обладнання, вам можуть запропонувати звернутися в Microsoft по телефону. Дана процедура необхідна для запобігання піратства. До тих пір, поки ви не порушуєте умови ліцензійної угоди, у вас не повинно виникнути проблем з отриманням підтримки від представника Microsoft для активації облікового запису.
    • Представник служби підтримки попросить вас надати код установки, який можна знайти у вікні майстра активації.
    • Після того як ви повідомите код установки, Microsoft перевірить його і надасть вам код, який потрібно буде ввести для активації Windows.

Метод 2 з 4: Активація по телефону

  1. 1 Запустіть майстер активації. Якщо у вас немає високошвидкісного інтернету або dial-up модему, активуйте свою копію Windows XP по телефону. Щоб запустити майстер активації, клацніть по значку «Активація» на панелі завдань або натисніть Пуск → Усі програми → Стандартні → Службові → Активація Windows.
  2. 2 Введіть ключ продукту, якщо ще цього не зробили. Перш ніж ви продовжите процедуру активації, вас можуть попросити ввести 25-значний ключ продукту.
    • Якщо у вас немає ключа продукту, натисніть сюди.
  3. 3 Виберіть активацію по телефону. Виберіть «Так, активувати Windows по телефону».
  4. 4 Виберіть свій регіон. Microsoft надає місні номери для більшості регіонів або безкоштовні номери, на які можна телефонувати з будь-якої точки світу. Використовуйте меню, що випадає, щоб вибрати найбільш підходящий для вас номер.
  5. 5 Виберіть мову. Зазвичай цей крок необов'язковий, оскільки для регіону «Росія» доступні тільки російськомовні оператори.
  6. 6 Виберіть продукт, який хочете активувати. Оскільки ви хочете активувати Windows XP, натисніть 1 на панелі набору номера.
  7. 7 Зателефонуйте в Microsoft і надайте 54-значний код установки. Зателефонуйте в службу підтримки Microsoft за вказаним номером. Оператор попросить вас надати 54-значний код установки. Його ви знайдете в тому ж вікні, де розташовані номери телефонів.
  8. 8 Введіть 35-значний код, який повідомить вам представник Microsoft. Після підтвердження коду установки представник служби підтримки повідомить вам код активації. Введіть цей код в надані поля в нижній частині вікна, щоб завершити активацію.

Метод 3 з 4: Активація в безпечному режимі

  1. 1 Знайте, коли слід скористатися цим методом. Іноді після переустановлення Windows з нестандартним обладнанням користувачі не можуть увійти в Windows, щоб її активувати. Система повідомить вам, що для продовження роботи вам потрібно пройти процедуру активації, але при цьому не можна буде ні підключитися до інтернету, ні згенерувати код установки.В такому випадку вам доведеться використовувати Безпечний режим, щоб виправити драйвери і активувати Windows.
  2. 2 Завантажте систему в безпечному режимі. Вам потрібно буде виправити неполадки з драйверами пристрою. Вирішення цієї проблеми дозволить вам або підключитися до інтернету, або згенерувати код установки і активувати Windows по телефону.
    • Перезавантажте комп'ютер і швидко натисніть клавішу F8 під час завантаження. Так ви потрапите в меню Додаткові варіанти завантаження Windows. Виберіть зі списку опцій «Безпечний режим».
  3. 3 Завантажте необхідні драйвери на інший комп'ютер. Швидше за все, вам доведеться завантажити драйвери на інший комп'ютер. Безпечний режим Windows XP блокує установку програм, тому вам знадобляться саме файли драйверів, а не їх установники.
    • Визначте джерело неполадок. натисніть ⊞ Win+R і введіть devmgmt.msc, Щоб відкрити Диспетчер пристроїв. Шукайте пристрої, позначені значком «!» або «?». Це пристрої, які потребують перевстановлення драйверів.
    • Відкрийте сайт підтримки виробника на іншому комп'ютері. Якщо ви використовуєте ноутбук або попередньо зібраний комп'ютер, ви зможете знайти всі необхідні драйвери в одному місці. Якщо ж ви працюєте за комп'ютером, зібраним за індивідуальним замовленням, вам потрібно буде знайти виробника конкретного пристрою, який не працює.
    • Завантажте файли INF для проблемного пристрою. Оскільки установник не працює, вам знадобляться самі файли драйверів. Вони представлені в форматі INF. Перенесіть ці файли з робочого комп'ютера на неробочий за допомогою USB-накопичувача або диска.
  4. 4 Встановіть драйвер. Клацніть правою кнопкою миші по неробочому пристрою в диспетчері пристроїв і виберіть "Оновити драйвери». Знайдіть на комп'ютері скачаний INF-файл і завантажте його. Вам буде запропоновано перезавантажити комп'ютер.
    • Щоб отримати більш докладні інструкції з пошуку та встановлення драйверів, натисніть сюди.
  5. 5 Спробуйте активувати Windows. Тепер вам ніщо не повинно завадити увійти в Windows і активувати її через інтернет або отримати код установки і пройти активацію по телефону. Вгорі ви знайдете більш докладні інструкція по обом типам активації.

Метод 4 з 4: Відключення активації

  1. 1 Подумайте про оновлення до більш нової версії Windows. Microsoft більше не підтримує Windows XP, тому всім користувачам настійно рекомендується перейти на новішу версію Windows. Це забезпечить вам доступ до новітніх оновлень безпеки. Windows XP більше не буде отримувати оновлення.
  2. 2 Розгляньте варіант покупки чинного ключа. Якщо ви не хочете переходити на більш нову версію Windows, вам все одно варто подумати про покупку чинного ключа. В інтернеті можна знайти багато посередників, які займаються продажем ключів. Якщо ви придбали Windows XP, але тепер не можете знайти свій ключ, Microsoft зможе його відновити, якщо ви звернетеся в службу підтримки.
  3. 3 Зв'яжіться з Microsoft, якщо у вас є справжній ключ, який не працює. Якщо у вас є непрацюючий ключ Windows XP, зв'яжіться з Microsoft, перш ніж намагатися обійти активацію. Велика ймовірність, що представник служби підтримки зможе відновити працездатність ключа і активувати комп'ютер.
  4. 4 Натисніть.⊞ Win+Rі введіть regedit. Відкриється вікно Редактора реєстру, який дозволить вам обійти активацію Windows XP. Даний метод рекомендується тільки як крайній захід. Ви не зможете використовувати служби Windows Update, якщо ваша копія Windows не буде діяти.
  5. 5 Перейдіть в потрібний розділ. Використовуйте схему в лівій частині Редактора реєстру, щоб відкрити HKEY_LOCAL_MACHINE → SOFTWARE → Microsoft → Windows NT → CurrentVersion (або "Current Version") → WPAEvents.
  6. 6 Двічі клацніть по параметру «OOBETimer». Відкриється нове вікно.
  7. 7 Змініть «Значення». Видаліть всі дані в поле і введіть FF D5 71 D6 8B 6A 8D 6F D5 33 93 FD. Натисніть OK, щоб зберегти зміни
  8. 8 Клацніть правою кнопкою миші по розділу WPAEvents і виберіть «Дозволи». Виберіть групу «Система» зі списку у верхній частині вікна.
  9. 9 Встановіть прапорець в полі «Заборонити» в рядку «Повний доступ». Натисніть OK, щоб зберегти зміни.