Як швидко протверезіти

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как быстро протрезветь / How to sober up quickly
Відеоролик: Как быстро протрезветь / How to sober up quickly

Зміст

Багато хто не з чуток стикалися з нижчеописаній ситуацією. Ви весело проводите час зі своїми друзями, розпиваючи алкогольні напої. Раптом ви починаєте відчувати сонливість, ноги підкошуються і ваша мова стає нерозбірливою. У цей момент ви розумієте, що занадто багато випили. Як було згадано вище, в подібній ситуації може опинитися кожен. Однак, на щастя, існують перевірені часом способи, дотримуючись яких людина може дуже швидко протверезіти. Беручи необхідних заходів і уникаючи типових помилок, ви зможете знову стати тверезим і уникнути хворобливого похмілля на наступний день.

кроки

Метод 1 з 3: Необхідні кроки

  1. 1 Негайно припиніть пити. Як тільки ви відчуєте, що випили більше, ніж варто було б, негайно припиніть пити. Відставте в сторону алкогольний напій, який ви п'єте.
    • Процес засвоєння організмом алкогольного напою проходить протягом години. Тому якщо ви вживаєте два або три напою протягом години, тоді вашому організму потрібно два-три години, щоб повністю його переварити і засвоїти.
  2. 2 Пийте воду. Попросіть бармена налити вам води або скористайтеся більш зручним для вас способом пити воду. Рекомендується після кожного склянки алкоголю випивати склянку чистої води. Тому якщо ви вживаєте чотири порції алкогольного напою, пам'ятайте, що вам знадобиться чотири склянки води.
    • Крім того, перед сном випийте ще одну склянку води. Алкоголь має обезводжуючим ефектом, тому дуже важливо компенсувати втрату рідини великою кількістю води. Додайте невелику дрібку солі в воду для відновлення водно-сольового балансу.
  3. 3 Приготуйте омлет. Замість того щоб їсти важку, жирну їжу, з'їжте здорове блюдо, наприклад, омлет, курку, молоко, свіжий сік або бутерброд з індичкою. Існує поширений міф, що жирна їжа сприяє роботі печінки в якнайшвидшому засвоєнні алкоголю. Насправді це не так. Однак якщо у вас немає вибору, краще з'їжте блюдо з високим вмістом жиру, ніж взагалі нічого.
  4. 4 Здрімніть протягом 30 хвилин. Час - єдине реальне засіб, що допомагає знову стати тверезим. Крім того, відпочинок - це відмінний спосіб швидко протверезіти. Як тільки ваш організм отримав їжу і воду, встановіть будильник і здрімніть протягом 30 хвилин.

Метод 2 з 3: Уникайте типових помилок

  1. 1 Не приймайте холодний душ. Після холодного душу ви будете почувати себе бадьоріше, але, на жаль, прийом холодного душа не зменшить вплив алкоголю. Навпаки, холодний душ - це шок для організму. Тому його краще уникати, якщо ви випили занадто багато або отруїлися алкоголем.
  2. 2 Обмежте споживання кави. Подібно холодного душу, чашка кави здатна підбадьорити п'яної людини. Однак всупереч поширеній думці, кава не знижує рівень алкоголю в крові і тому не слід очікувати, що випивши каву, ви знову станете тверезим.
    • Кава також сприяє зневоднення. Тому якщо ви будете пити каву з метою знову стати тверезим, швидше за все, вам доведеться пережити похмільний синдром на наступний день.
  3. 3 Чи не викликайте блювоту. Цей метод ефективний тільки в тому випадку, якщо людина викликає блювоту відразу після вживання алкогольних напоїв. Однак якщо не зробити цього негайно, то людина відчуває стан сп'яніння і це говорить про те, що алкоголь всмоктався в кров і вже занадто пізно викликати блювоту. Крім того, в цьому випадку блювота може посилити проблему. Це пов'язано з тим, що блювота сприяє обезводнення організму.

Метод 3 з 3: Підготовка до вечора з розпиванням алкогольних напоїв

  1. 1 Їжте продукти з високим вмістом вуглеводів. Перед тим як пити алкогольні напої, з'їжте блюдо з високим вмістом вуглеводів. Коли ви почнете вживати спиртні напої, вуглеводи абсорбують зайвий алкоголь. Молочні продукти і продукти з високим вмістом натуральних жирів також є хорошим варіантом, тому що вони обволікають стінки шлунка. Завдяки цьому сповільнюється всмоктування алкоголю.
    • Перед вживанням алкоголю можна з'їсти макарони, фалафель, бургер або сендвіч, піцу, молоко, морозиво, авокадо або лосось.
  2. 2 Обмежтеся невеликою кількістю алкогольних напоїв. Не пийте занадто багато. Завдяки цьому ви зможете уникнути алкогольного сп'яніння. Щоб попередити появу алкогольного сп'яніння, візьміть з собою в бар невелику суму грошей. Завдяки цьому ви не купите занадто багато алкогольних напоїв.
    • Крім того, розвивайте самовладання. Скажіть собі, що під час вечірки ви вип'єте не більше трьох-чотирьох порцій алкоголю. Робіть 30-хвилинні перерви між кожною порцією.
  3. 3 Не змішуйте напої. Намагайтеся уникати змішування пива з іншими спиртними напоями, особливо якщо ви почали свій вечір з келиха пива. Крім того, не змішуйте інші алкогольні напої між собою, наприклад, горілку, ром і віскі. Замість цього зупиніть свій вибір на світлому або темному алкогольному напої, пиво або вино.
    • Крім того, світлі (прозорі) алкогольні напої, такі як горілка і джин, набагато легше засвоюються організмом, ніж темні алкогольні напої, такі як віскі і бурбон.
  4. 4 Пийте воду і їжте під час вживання алкогольних напоїв. Це ще один спосіб зменшити вплив алкоголю на організм. Коли ви п'єте алкогольні напої, їжте легкі страви, такі як тако. Також не забувайте випивати склянку води між напоями.
    • Наприклад, після того, як ви вип'єте перші два або три алкогольні напої, з'їжте тако і випийте склянку води, перш ніж продовжувати пити.