Як бути хорошою дочкою

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Поради психолога: Як побудувати міцні стосунки
Відеоролик: Поради психолога: Як побудувати міцні стосунки

Зміст

Батьки - це одні з найважливіших людей у ​​вашому житті. Тому ви повинні поставити перед собою мету стати гарною дочкою. Можливо, у вас міцні відносини з батьками. Однак ви можете зробити їх ще міцніше. Якщо у вас виникають проблеми у відносинах з батьками, то, швидше за все, вам хочеться показати себе з кращого боку. У будь-якому випадку, ви зможете стати хорошою дочкою, якщо будете відповідальної, доброю і відкритою зі своїми батьками.

кроки

Метод 1 з 3: Будьте відповідальної особистістю

  1. 1 Допомагайте по будинку. Виконуйте всі свої домашні обов'язки, щоб батьки не нагадали вам про це. Крім цього, візьміть на себе додаткові обов'язки. Прибирайте не тільки в своїй кімнаті, але і в інших кімнатах свого будинку або квартири, наприклад, у вітальні або на кухні. Ваші батьки по достоїнству оцінять додаткову допомогу.
  2. 2 Допомагайте батькам доглядати за вашими молодшими братами і сестрами. Якщо у вас є молодші брати і сестри, допомагайте батькам піклуватися про них. Наприклад, можна поміняти підгузник, помити пляшечку або допомогти з домашнім завданням. Якщо ви вже досить доросла дівчина, запропонуйте батькам доглянути за братом або сестрою. Завдяки цьому батьки зможуть провести час поза домом.
  3. 3 Слухайте батьків. Якщо батьки дають вам рада або діляться будь-якою інформацією, уважно слухайте їх. Пам'ятайте, у батьків є те, чого немає у вас. Це безцінний досвід. Тому ставтеся з повагою до їх словами. Якщо ви будете прислухатися до порад батьків, ви зможете уникнути багатьох помилок, які вони скоїли, коли були молоді.
  4. 4 Поважайте їх вирішення. Якщо ваші батьки вимагають від вас, щоб о 23.00 ви були вдома, приходьте трохи раніше, наприклад, о 22:45.Завжди дотримуйтесь правил, які встановили ваші батьки, поки ви живете в їхньому будинку. Покажіть їм, що ви поважаєте їх. Ніколи не ігноруйте їх.
  5. 5 Виконуйте домашню роботу. Якщо ви вчитеся в школі, обов'язково виконуйте домашнє завдання. Намагайтеся закінчити виконання завдань перш, ніж батьки повернуться додому. Пам'ятайте, батьки не повинні нагадувати вам про це. Якщо вам потрібна їхня допомога, просто попросите їх про неї! Батькам подобається відчувати себе потрібними, навіть коли їх діти вже стали дорослими.
  6. 6 Будьте чесні з ними. Якщо ви боретеся з чимось або щось зробили не так, скажіть чесно про це батькам. У вас не повинно бути від них секретів. Будьте відкриті з ними. Якщо вам потрібно сказати їм щось серйозне, попросіть батьків сісти і поговорити з вами.
    • Наприклад, можливо, вам складно дається якийсь шкільний предмет. Сядьте і розкажіть їм про свою проблему, а також про те, що ви плануєте зробити, щоб виправити ситуацію. Попросіть їх дати вам пораду.
  7. 7 Запропонуйте додаткову допомогу. Якщо ви бачите, що у ваших батьків занадто багато обов'язків, запропонуйте їм свою допомогу. Наприклад, якщо вашій мамі складно сходити за покупками, запропонуйте їй відпочити, а самі зробіть це замість неї. Якщо ваші батьки відчувають фінансові труднощі, спробуйте знайти роботу з неповним робочим днем. Завдяки цьому вам не доведеться просити гроші у своїх батьків.
  8. 8 Познайомте батьків зі своїми друзями. Дозволяйте батькам жити вашим життям. Знайомте їх зі своїми друзями. Ваші батьки повинні знати з ким ви проводите більшу частину свого часу. Тому розповідайте їм про це.
    • Обов'язково познайомте батьків зі своїм молодим чоловіком.

Метод 2 з 3: Показуйте свою любов

  1. 1 Пам'ятайте про дні народження і річниці весілля. Не забувайте про ці важливі дати. Ваші батьки по достоїнству оцінять це. Встановіть додаток на телефон, за допомогою якого ви не пропустите жодного дня народження. Додаток буде нагадувати вам про дні народження ваших членів сім'ї. Ви зможете зателефонувати або зробити для них щось приємне.
    • Ви можете відвідати батьків, запросити їх на вечерю або відправити подарунок, щоб показати, що ви пам'ятаєте про них.
  2. 2 Надсилайте листiвки та повідомлення з приємними словами. Як можна частіше відправляйте батькам повідомлення з такими словами: «Я люблю вас» або «Бажаю вам доброго дня». Хоча це займе всього кілька секунд, такий жест означатиме багато для них.
  3. 3 Купуйте або робіть батькам маленькі подарунки. Якщо у вас є гроші, час від часу купуйте батькам подарунки. Ви можете робити як маленькі, так і великі подарунки. Наприклад, можна подарувати батькам новий телевізор або купити татові книгу, про яку він мріє. У будь-якому випадку, роблячи подарунки своїм батькам, ви покажете їм свою любов і увагу.
    • Якщо ви не можете дозволити собі покупку подарунка, зробіть його своїми руками! Існує безліч подарунків, які ви можете зробити своїми руками. Вони будуть нітрохи не гірше, ніж ті, що продаються в магазині.
    • Запитайте у батьків, чи можете ви для них щось зробити.
  4. 4 Висловлюйте свою подяку. Батькам дуже важливо знати, що ви їх цінуєте. Це набагато важливіше подарунків. Говоріть батькам, що ви дуже вдячні їм за те, що вони робили і роблять для вас.
    • Скажіть батькам: «Спасибі вам, тато і мама, за те, що ви такі чудові батьки. Ви для мене завжди є хорошим прикладом, і я так радий, що ви у мене є ».
  5. 5 Проводьте з ними час. У свій щотижневий графік включайте спілкування з батьками. Чим старше ви стаєте, тим більше вони будуть цінувати час, проведений з вами. Влаштуйте пікнік в парку, пограйте в боулінг або просто прогуляйтеся по обіді.
    • Проводьте час окремо з мамою і окремо з татом. Наприклад, можна запросити маму на вечерю в кафе, а тата в кіно.
  6. 6 Згадуйте щось хороше з минулого. Дістаньте старі фотоальбоми і згадайте приємні моменти, проведені з вашими батьками.Подивіться фотографії, сидячи на ганку або під час вечері. Скажіть батькам, що для вас дуже важливі ці приємні моменти.
    • Наприклад, можна сказати: «О, я пам'ятаю цей день на пляжі! В той день я так веселився! Я ніколи не забуду, тато, як ми сміялися, коли тебе вкусив краб ».

Метод 3 з 3: Будьте гарною дорослою дочкою

  1. 1 Телефонуйте батькам щотижня. Якщо ви живете окремо від батьків, регулярно цікавтеся як у них справи. Телефонуйте їм, щоб дізнатися, чи все з ними в порядку. Крім того, питайте, чи треба їм щось. Також розповідайте їм про те, що відбувається у вашому житті.
  2. 2 Радьтеся з батьками, приймаючи важливі рішення. Якщо перед вами важкий вибір, зателефонуйте своїм батькам і порадьтеся з ними. Вони оцінять те, що ви просите у них рада. Крім того, вони допоможуть вам прийняти оптимальне рішення.
    • Тримайте їх у курсі свого життя в цілому. Не варто обмежуватися тільки важливими рішеннями.
  3. 3 Відвідуйте їх якомога частіше. Якщо ви не живете разом з батьками, відвідуйте їх якомога частіше. Постарайтеся відвідувати їх хоча б раз на місяць, щоб повечеряти разом або подивитися фільм. Якщо у вас літні батьки, возите їх куди їм потрібно і допомагайте по будинку.
  4. 4 Будьте поруч, щоб надати необхідну підтримку. Колись ви були дитиною і дуже потребували батьків. Тепер ви виросли, і ваші батьки потребують вас. Якщо мамі чи татові доведеться пережити операцію, будьте поруч з ними. Або, може бути, вони отримують премію на роботі; надайте необхідну підтримку. Бути гарною дочкою означає бути поруч з батьками, коли це необхідно.
  5. 5 Плануйте спільну подорож. Не проводьте відпустку тільки з друзями або коханою людиною. Проведіть його з батьками! Проведіть день на пляжі разом зі своїми батьками. Якщо дозволяють обставини можна провести більш тривалий відпочинок з ними. Виділяйте для них якісне час і будьте найкращою дочкою!
  6. 6 Проводьте час з батьками, займаючись тим, що їм подобається. Коли ви були маленькою, батьки приділяли вам багато часу, відвідуючи парки атракціонів або дивлячись разом з вами мультфільми. Ви виросли і можете віддячити їм за це. Можливо, вам не подобається відвідувати художні музеї, але якщо ваша мама із задоволенням робить це, запропонуйте їй сходити разом. Або, можливо, вам зовсім не подобається спостерігати за птахами, але якщо ваш тато обожнює це, зробіть це разом з ним.

Поради

  • Ніколи не обговорюйте батьків у них за спиною.
  • Завжди ставитеся до батьків з повагою.