Як бути письменником мандрівником

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як Марко Поло розкрив секрети Китаю — шляхами великого мандрівника
Відеоролик: Як Марко Поло розкрив секрети Китаю — шляхами великого мандрівника

Зміст

Письменник-мандрівник досліджує нові напрямки і ділиться своїми спостереженнями з іншими, використовуючи друковане слово. Одним з найважливіших вимог для такої роботи є бажання подорожувати і випробовувати нові місця і культури. Фізична витривалість, наглядова розум і володіння навичками живописання - це лише деякі з якостей, необхідних для того, щоб стати справжнім письменником-мандрівником.

кроки

Частина 1 з 4: Вимоги до роботи

  1. 1 Знайте про низьку оплату праці письменників-мандрівників. Ви можете уявляти, що вас будуть відправляти у відрядження по всьому світу з величезним гонораром, оплачуючи всі ваші витрати, і все, що вам потрібно буде робити - це сидіти в кафешці якогось європейського містечка і спостерігати за людьми. Насправді, дуже мало видавництв покривають витрати письменника-мандрівника, особливо якщо він - фрілансер, а не штатний співробітник цього видавництва.
    • Багато письменників-мандрівники працюють самі на себе як фрілансери, працюють від контракту до контракту, від історії до історії. Це означає, що у вас може і не бути стабільного прибутку від такого виду письменства і вам може бути важко отримувати високий заробіток, коли вам доручили написання матеріалу для видавництва.
    • В даний час ціна за статтю в 500 слів може варіюватися від 10 до 1000 доларів. Бувалі письменники з багаторічним досвідом роботи на великі друковані видання будуть заробляти ближче до вищого показника цього діапазону за одну статтю. Багато письменників-мандрівники заробляють не більше 25-300 доларів за статтю. Якщо ви здатні видати сенсаційний матеріал або історію на обкладинку, вам заплатять більше. Однак зловити більш прибуткові історії зазвичай важко, тому вам часто доведеться писати багато статей на регулярній основі, щоб підтримувати себе фінансово в цій кар'єрі.
  2. 2 Зрозумійте, що в цьому напрямку важко знайти роботу на повний робочий день. Щоб отримати штатну роботу в якості письменника-мандрівника для великого видання про подорожі, вам необхідні роки досвіду, але навіть після того як ви створите собі солідну репутацію в цій галузі, така робота може не попастися. Багато друковані видання скорочують персонал, так як письменство переходить на онлайн-платформи.
    • Замість цього вам потрібно бути готовим працювати в якості письменника-фрілансера, щоб сформувати своє портфоліо. Це означає, що вам потрібно буде на постійній основі кілька років писати статті для багатьох видань і робити це за досить низьку плату.Як фрілансер ви також повинні будете самі собі організовувати житло і маршрут і проводити по кілька днів у подорожах в поодинці.
    • Щоб зробити цей вид письменства роботою на повний день, вам потрібно буде розвивати зв'язки і напрацьовувати рекомендації в цій сфері. Для цього може знадобитися кілька років роботи від контракту до контракту, поки ви не створите собі ім'я. Багато письменників-мандрівники знаходять основну, стабільну роботу і попутно пишуть.
  3. 3 Пам'ятайте про переваги роботи письменника-мандрівника. При низькій заробітній платі та нестабільному потоці роботи людини може лякати кар'єра в такому вигляді письменства. Але багато письменників-мандрівники беруться за цю роботу, оскільки вона дозволяє відвідати місця, в яких вони ніколи б не побували, і познайомитися з людьми, яких вони ніколи б не зустріли, якби не писали історію про певне місце або краї. Часто письменники-мандрівники ставляться до своєї роботи з пристрастю і насолоджуються пригодами та враженнями, які пропонує їм така кар'єра.
    • Потрібно бути цікавим і сприйнятливим мандрівником, який готовий миритися з нестатками, коли необхідно. Ви також повинні бути готові передавати свої ідеї редактору і просувати свою роботу, коли тільки можливо. Як початківець письменник-мандрівник ви повинні будете продемонструвати письменницький талант і інтерес до пригод, а також здатність продавати свої ідеї і матеріали редактору.

Частина 2 з 4: Знайдіть свою нішу на ринку

  1. 1 Читайте тексти успішних письменників-мандрівників в декількох жанрах. У наш час цей вид письменства є вже чимось набагато більшим, ніж публікація статей в журналах або газетах. Письменники публікують свої статті в блогах, інтернет-журналах і на інших онлайн-платформах. Успішні письменники-мандрівники знайшли свою певну нішу і дотримуються її, використовуючи свою унікальну перспективу, щоб підтримувати інтерес читачів і продавати історії редакторам. Вам потрібно ознайомитися з цим ринком, прочитавши роботи декількох успішних письменників і блогерів-мандрівників, в тому числі:
    • Письменник-мандрівник Білл Брайсон: Брайсон - один з найуспішніших письменників-мандрівників і користується величезних повагою в Англії за свою книгу-подорож про життя Англії "Нотатки з малого острова", а також завдяки своїй книзі про подорожі по Америці, яка називається "Втрачений континент ". Брайсон відомий своїм сухим і дотепним стилем письма і часто поєднує в своїй роботі мемуари та опис подорожей.
    • Письменниця-мандрівниця Кейт Аді: Аді в минулому була головним кореспондентом каналу BBC, в 1980-х вона висвітлювала зони військових дій по всьому світу. Вона написала автобіографічну книгу про свої подорожі по небезпечних місцях, яка називається "Доброта незнайомців". Ця книга користується популярністю серед письменників-мандрівників. Стиль листа Аді характеризується сухим гумором, умінням знаходити абсурд в будь-якій ситуації і хорошим розумінням подорожей в закордонні і часто небезпечні напрямки.
    • The Lazy Travelers Blog (Блог ледачих мандрівників): цей блог, заснований двома подругами-американками недавно отримав звання кращого блогу про подорожі премії Bloggies 2014. Характеризуючи свій блог слоганом "Підкорюємо земну кулю по келиху червоного вина за раз", блогерша досліджують місцеві і зарубіжні напрямку в спокійній, жартівливій манері і зосереджуються на середньостатистичному мандрівника, який захоче побачити популярні пам'ятки, поїсти смачні страви і знайти гідні фотографії місця в новому місті.
    • The EscapeArtistes Blog (Блог втекли артистів): цей блог був фіналістом номінації кращого блогу про подорожі премії Bloggies 2014 року, його слоган "Листівки з краю світу". Написаний мамою-британкою, яка живе зі своїм маленьким сином на Балі, блог досліджує життя емігранта і оповідає про подорожі з маленькою дитиною по Європі і Азії.Стиль листа дружній, повний сухого дотепності і звернений до читачів, які шукають унікальною перспективи на стандартний блог про подорожі.
    • Crusoe the Celebrity Dachshund (Крузо - знаменита такса): цей незвичайний блог надзвичайно популярний в інтернеті і показує повні пригод подорожі такси на ім'я Крузо під заголовком "Собака-сосиска, яка вважає себе більш знаменитої, ніж вона насправді є (поки що) ".
  2. 2 Перегляньте поважні видання про подорожі. Щоб отримати краще уявлення про ринок друку, почитайте якомога більше випусків широко відомих видань про подорожі і зверніть увагу, який тип статей публікується в цих журналах. Перегляньте головні видання про подорожі, такі як National Geographic, Travel and Leisure, Afar і International Living. Це найбільші видання, можуть знадобитися роки, щоб пробитися в них, і, як правило, це одні з найбільш високооплачуваних робіт.
    • Можливо, ви знайдете журнал про подорожі, який вам подобається, і для якого ви хочете писати, або ж у вас є на прикметі якесь конкретне видання. Якщо прочитати публікацію в журналі, перш ніж вибирати ідею для статті, то це також допоможе вам підкоригувати лист-звернення, грунтуючись на тоні і стилі публікації. Це виділить ваш лист в очах редактора, так як редактори частіше звертають більше уваги на той стиль, який схожий зі стилем публікацій в їх виданнях.
  3. 3 Почніть вести блог про подорожі. Дотримуйтеся обраної вами ніші, коли почнете вести блог про подорожі, і дізнайтеся інформацію про те, як почати заробляти гроші на своєму блозі. Пам'ятайте про те, що читачі шукають той контент, який чіпляє, захоплює, легкий в доступі і представляє унікальний погляд на подорожі.
    • Зосередьтеся на трьох основних елементах: будьте професійним, будьте корисним і передавайте особисті переживання так, щоб торкнутися почуття своїх читачів. Хоча у вашого блогу може бути звичайний, простий дружній тон, ви все ж повинні ставитися до нього, як до професійного сайту і уникати використання низькоякісного дизайну.
    • Крім того, потрібно перевіряти кожен пост на наявність граматичних або орфографічних помилок. А ще ваш блог повинен служити якоїсь мети і надавати вашим читачам корисну інформацію про місцевість, подію або пункті призначення. Ваш читач захоче знати, що він може отримати від прочитання вашого блогу, це повинно викликати у нього бажання читати ваші публікації щодня. І, нарешті, ваш блог повинен бути особистим в плані передачі відчуттів і демонструвати ваш унікальний стиль або тон листа.
    • Уникайте використання офіційної мови або складної структури пропозицій. Постарайтеся звернутися до середньостатистичного читача, використовуючи відкритий, доступний тон і граючи зі своєю унікальною перспективою.

Частина 3 з 4: напрацьовувати послужний список

  1. 1 Створіть присутність в інтернеті. У сучасній епосі цифрових технологій необхідно підтримувати свою присутність онлайн, щоб просувати свій лист і демонструвати його редакторам галузі. Вам потрібно мати онлайн-портфоліо, особистий вебсайт і / або блог, який ви регулярно оновлюєте.
    • Портфоліо або вебсайт повинні містити вашу біографію, блог, який підтвердить ваш минулий досвід подорожей і будь-які майбутні поїздки, з великою кількістю записів про ваш досвід на сьогоднішній день, а також соціальні медіа-канали, де ви можете рекламувати і ділитися своїми статтями, фотографіями та відео.
    • Використовуйте своє портфоліо як платформу для залучення читачів, глядачів і редакторів галузі. Завжди залишайте посилання на свій вебсайт, коли знайомитеся з редактором або потенційним діловим контактом, це гарантує, що ці люди будуть приділяти увагу вашої онлайн-персони, і може привести до контрактів або пропозиціями.
  2. 2 Пишіть про своє рідне місто. Один з кращих способів почати свою кар'єру письменника-мандрівника - це зосередитися на місцеві події та заходи в вашому рідному місті.Зосередьтеся на нових цікавих гастрономічних тенденції або на новому музичному фестивалі в вашому місті. Пишіть про своє рідне місто, адже так у вас буде доступ до матеріалів, які ви можете легко висвітлити при дуже невеликих витратах на поїздку.
    • Як письменник-мандрівник ви повинні вміти вийти за рамки поверхневого опису місця і побачити його в автентичному і цікавому вигляді. Написання матеріалів про цікаві ваших околиць дозволить вам створити сильну основу в певній ніші або місцевості і допоможе практикувати "бачення" місця з більш глибокої, більш захоплюючою перспективи.
    • Один із способів, за допомогою якого ви зможете знайти натхнення для письма про місцеві визначні пам'ятки, це відкрити Google і ввести "назва вашого міста" + "подорож". Наприклад, "Санкт-Петербург подорож". Подивіться, що з'явиться першим в результатах пошуку, і запитайте себе, чи зможете ви створити добре написану статтю з більш корисною інформацією. Якщо ваша відповідь "так", то, можливо, ви знайшли тему для своєї першої історії про подорожі.
  3. 3 Беріть участь в конференціях і зустрічах письменників-мандрівників. Дуже важливо розвивати свої контакти онлайн, за допомогою присутності в інтернеті, але ви повинні також розвивати зв'язки офлайн, зустрічаючись з фахівцями галузі лицем до лиця. Пошукайте конференції для письменників-мандрівників у своїй або сусідній області. Пошукайте в інтернеті групи письменників-мандрівників, до яких ви могли б приєднатися.
    • Представляйтеся і питайте досвідченіших письменників, на кого вони працюють і над чим працюють в даний час. Це допоможе вам отримати уявлення про поточний стан галузі та про те, які типи історій шукають редактори.

Частина 4 з 4: Почніть публікуватися

  1. 1 Почніть з малого і місцевого. Як правило, письменники-мандрівники не одержують посаду на повну зайнятість, як тільки починають свій письменницький шлях. Краще зосередьтеся на місцевих виданнях. Якщо є розділ на статтю в 500 слів, напишіть про місцеве подія або захід. Зосередьтеся на тому, щоб створювати своє портфоліо невеликими кроками, тому що чим більше досвіду ви знаходите, тим краще стають ваші письменницькі навички.
  2. 2 Перевіряйте розділ Робота на сайтах з оголошеннями. Багато журнали будуть шукати письменників на неповний або повний робочий день в розділі Робота на таких сайтах, як indeed.com або slando.ru. Невеликі місцеві видання також можуть викладати оголошення в пошуках письменників на цих сайтах. Перегляньте розділ Робота, щоб знайти пропозиції для письменників, і постарайтеся викласти свої сильні ідеї по якомога більшій кількості оголошень.
  3. 3 Часто викладайте свої оригінальні ідеї. Підтримуйте живе фріланс-присутність, викладаючи свої ідеї для статей якомога частіше. Якщо ви хочете написати про місцевість, яка знаходиться за межами второваною туристичної доріжки, або просто незвичайна, вам потрібна буде хороша перспектива на історію. Найчастіше читачі будуть хотіти дізнатися більше про тих пунктах призначення, в які вони хочуть відправитися, тому може бути важко привернути увагу редактора статтею про незвичайний пункті призначення.
    • Якщо ви вирішите викласти свою ідею в статті, завжди дотримуйтеся керівництва за поданням матеріалів, розміщеного на веб-сайті видання або в його друкованому номері.
    • Головне правило - дотримуватися стислості в листі зі зверненням, не більше двох-трьох абзаців, щоб показати, що ви знаєте, який тип історій публікує видання, і викласти хорошу зачіпку на початку листа, щоб зацікавити редактора. Крім того, варто залишити посилання на своє портфоліо або вебсайт, і відправити лист редактору розділу про подорожі, а не головному редактору видання, щоб бути впевненим, що лист потрапить в потрібні руки.

додаткові статті

Какстать хорошим журналістом Каковладеть англійської орфографією Какстать коректором Какстать моделлю, якщо ви маленького зросту Какучіться і працювати одночасно Як було хорошим касиром Какпопасть в НАСА Какстать актором озвучування або виконавцем голоси за кадром Какстать кращим офіціантом Какстать дресирувальником дельфінів Какстать агентом ЦРУ Какстать музичним продюсером Какстать моделлю "плюс сайз" Какстать директором школи