Як бути посередником

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 22 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Не трать свою жизнь впустую! Как легко стать успешным. Мотивация действовать
Відеоролик: Не трать свою жизнь впустую! Как легко стать успешным. Мотивация действовать

Зміст

Безліч людей успішно працюють самі на себе, пропонуючи послуги посередника між постачальниками і споживачами. Зробити кар'єру в цій області непросто, тому вам слід знати, як стримувати і мінімізувати наявні ризики.

кроки

Частина 1 з 2: Початок діяльності

  1. 1 Створіть власну справу. Почавши працювати незалежним посередником, ви створюєте власну справу. Початкові витрати будуть вельми невеликими, тому ви можете приступити до роботи досить швидко, але не забувайте про професійних і правових аспектах своєї нової діяльності.
    • На базовому рівні для ведення справ вам буде потрібно місце і технічне забезпечення. Слід обзавестися окремої робочої телефонною лінією, факсом і робочим адресою електронної пошти. При можливості, виділіть для роботи окремий комп'ютер і місце в будинку.
    • На більш серйозному рівні необхідно ознайомитися з правовою стороною справи. Потрібно оформити себе як суб'єкта господарської діяльності. Вивчіть всі обмеження щодо продуктів і послуг, з якими ви зібралися працювати. Навчіться правильно подавати податкову декларацію, точно і своєчасно виконуючи ці правила.
  2. 2 Визначте потребу. Вивчіть ринок і знайдіть відповідну нішу, яку ви могли б зайняти. Найбільша потреба буде в тій галузі, де структура попиту і пропозиції млява або не задовольняє споживачів і постачальників.
    • Новим посередникам зазвичай простіше пробиратися на ринок послуг або спеціалізованих товарів. Загальні продукти представлені на ринку з надлишком і часто закуповуються безпосередньо у виробників, а переконати роздрібного торговця змінити стабільно працюючу схему практично неможливо.
  3. 3 Вивчіть потенційних покупців. Визначте потенційних споживачів обраного вами продукту або послуги. Залежно від характеру діяльності, що намічається, споживачами можуть виступати як локальні, так і глобальні покупці.
    • При роботі з товарами необхідно вивчити роздрібних продавців, яких може зацікавити продаж такого продукту. Досліджуйте місцевих розповсюджувачів, використовуючи інтернет і телефонний довідник. Досліджуйте глобальних розповсюджувачів, використовуючи онлайн бази даних роздрібних операторів. Зосередьте свої зусилля на малому і середньому бізнесі, а не на великих брендах.
    • Займаючись послугами, для пошуку комерційних організацій і окремих споживачів послуги вам доведеться покладатися на традиційну рекламу. Почніть з компаній, завдяки яким ви звернули увагу на необхідність такої послуги - часто це можуть бути ваші знайомі або просто місцеві компанії. Досліджуйте це джерело, щоб знайти інших потенційних покупців з аналогічною потребою.
  4. 4 Вихід на зв'язок. Склавши список потенційних покупців, їх необхідно обдзвонити. Дізнайтеся їх потреби, а також що вам необхідно зробити, щоб вони захотіли працювати з вами.
    • Можна відправити електронний лист, щоб промацати грунт, але телефонний дзвінок виглядає більш професійно, особливо при роботі з компаніями.
    • Зв'язуючись з розповсюджувачами, намагайтеся поговорити безпосередньо з керівником служби закупівель. Дізнайтеся у нього, чи зацікавлений він у вивченні вашого переліку оптових цін. У разі позитивної відповіді пообіцяйте надати такий список протягом декількох робочих днів.
  5. 5 Вивчіть потенційних постачальників. Пошукайте максимально можливу кількість потенційних постачальників обраного продукту або послуги. Вивчіть кожен пункт в своєму списку, після чого його слід звузити до десяти кращих позицій.
    • При роботі з товарами завжди шукайте виробників. Якщо ви не зібралися працювати виключно з місцевим продуктом, то шукати слід зарубіжних виробників.
    • При роботі з послугами постачальниками зазвичай виступають місцеві компанії.
  6. 6 Дізнайтеся розцінки. Зв'яжіться з потенційними постачальниками і попросіть надати комерційну пропозицію стосуються окремих товарів або послуг певної якості. Зібравши інформацію про ціни, зіставте їх і відберіть найкращі пропозиції.
    • Приймайте до уваги загальну цінність пропозиції. Постачальник з найнижчою ціною не завжди є кращим, якщо надається їм продукт значно поступається за якістю продуктів інших постачальників. Це ж стосується і постачальників послуг.
  7. 7 Додайте до вартості свою частку. Працюючи посередником, ви будете заробляти гроші, отримуючи певну комісію з кожного продажу. Точна сума не постійна, але сама комісія зазвичай складає 10-15 відсотків.
    • Постачальники, які вже працюють з іншими посередниками, можуть мати встановлену комісію. Цей момент необхідно дізнатися до спроби встановити власне комісійну винагороду.
  8. 8 Передайте інформацію покупцям. Знову зв'яжіться з потенційними покупцями зі списку.Повідомте кінцеву вартість продукту або послуги з уже включеною в неї вашою часткою.
    • Повідомляючи кінцеву вартість потенційним споживачам, не забудьте врахувати інші витрати на кшталт податків і вартості доставки.

Частина 2 з 2: Робота посередника

  1. 1 Усвідомлення ризиків. В одних галузях посередники можуть процвітати, а інші галузі будуть намагатися повністю витіснити їх із загальної картини. Якщо ви не в змозі довести свою актуальність споживачам і постачальникам, то ваша справа довго не проживе.
  2. 2 Диверсифікація товарів і послуг. Намагайтеся не звужувати свою діяльність до одного виду товарів або послуг. Щоб не вийти з гри, вам слід урізноманітнити джерела і специфіку пропонованих товарів і послуг.
    • Незалежно від того, працюєте ви з товарами або послугами, як правило, безпечніше працювати з декількома постачальниками. Працюючи лише з одним постачальником, ваш бізнес піде на дно разом з першими проблемами у цього постачальника. Також постачальник може просто припинити співпрацю з вами.
    • Споживачі також можуть порахувати, що ваша діяльність під загрозою, якщо постачальник різко відмовиться від вас. Це може знизити довіру до вас або впевненість в успішному співробітництві.
  3. 3 Заохочуйте лояльних клієнтів. Щоб постачальники не стали вашими суперниками, слід подбати про те, щоб споживачі проявляли лояльність до вас, а не до бренду постачальника.
    • Одним з варіантів вирішення проблеми є робота з декількома постачальниками. Якщо ви не залежите від одного постачальника, то з великою часткою ймовірності клієнт буде залежати від вас.
    • Ще одним способом заохочення лояльності клієнта буде зосередженість на всій структурі збуту, включаючи передпродажну і післяпродажну частина. Незалежно від наданого товару або послуги, ви повинні забезпечувати краще обслуговування для клієнтів.
  4. 4 Зосередьтеся на якості. Якість наданого споживачам товару або послуги має бути найкращим, при цьому не варто забувати про якість всієї співпраці з постачальниками і споживачами.
    • Щоб домогтися успіху, станьте людиною, до якого захочуть звернутися покупці і постачальники.
    • Для постачальників важливо, щоб ви розширювали базу споживачів і взяли на себе частину турбот по маркетингу.
    • Для клієнтів важливо, щоб ви надавали кращий товар або послугу за ціною, яку вони можуть і готові платити. Відсіювати невідповідні пропозиції та оцінюйте різні варіанти, перш ніж подати кращу пропозицію.
  5. 5 Активне цифрове присутність. Сьогодні будь-якої діяльності буде важко без активного цифрового присутності. Зробіть ваше взаємодія максимально зручним для споживачів і постачальників, спростивши доступ до вашої діяльності за допомогою комп'ютера і мобільних пристроїв.
    • Створіть свій сайт і профілі в соціальних мережах для взаємодії з клієнтами.
    • За допомогою вашого сайту споживачі повинні мати можливість вивчити вашу діяльність, зв'язатися з вами, легко шукати продукти та послуги, створювати облікові записи і розміщувати замовлення. Також має бути присутня інформація щодо виписування рахунків і станом виконання замовлення.
    • Більш того, цифрове присутність повинна охоплювати мобільні пристрої. Ваш сайт повинен мати мобільну версію для смартфонів і інших портативних пристроїв. При можливості, сьогодні можна розробити навіть спеціалізоване мобільний додаток.
  6. 6 Прискорення обміну. Сьогодні люди все більше звикають до почуття миттєвої задоволеності. Посередники викликають негативні асоціації з уповільненням торгового процесу. Не допускайте такого уповільнення, навпаки, використовуйте кожну можливість, щоб прискорити його для всіх своїх клієнтів.
    • Якщо це доречно, то можна накладати тимчасові обмеження на здійснення оплати і терміни надання товару або послуги. Всі сторони повинні бути інформовані про такі обмеження і готових їх прийняти.
  7. 7 Залишайтеся на зв'язку. Споживачі і постачальники повинні мати можливість без проблем зв'язатися з вами і своєчасно отримувати відповіді на свої коментарі, питання і занепокоєння.
    • Завжди залишайтеся на зв'язку за допомогою телефону, електронної пошти та факсу.
    • Якщо в одній з ланок ланцюга виникає проблема, то негайно беріться за її рішення і постійно інформуйте сторону про кожен етап рішення. Постачальники і споживачі не повинні залишатися в невіданні.
    • Проявляйте увагу і повагу до постачальників і споживачів.
  8. 8 Зберігайте гнучкість. Виникла в голові ідея може бути не кращим планом дій. Реагуйте на відгуки і побажання постачальників і споживачів. Ви завжди повинні підлаштовуватися під конкретні потреби ваших клієнтів.
    • Уважно стежте за всіма ланками ланцюга, щоб визначати поточний стан справ, а також моменти, над якими слід попрацювати додатково. Можна ставити всім сторонам питання щодо задоволеності від співпраці з вами, представивши це у вигляді оцінки або анкети з питаннями.
  9. 9 Ваші методи ведення справ повинні бути прозорими. Людям приємно знати, що вони можуть довіряти організації, з якою мають справу. Постачальників і споживачів має бути зрозуміло, як ви ведете справи і керуєте грошовими потоками.
    • У разі питання повідомляйте споживачам джерела своїх поставок. Багато покупців можуть висловлювати зацікавленість в інформації такого роду, щоб вирішити для себе, влаштовуєте ви їх як діловий партнер.
    • Надавайте покупцям структуру витрат, щоб вони розуміли, куди йдуть їхні гроші. Так вони не відчують себе обдуреними, якщо така інформація стане доступна з іншого джерела.