Як бути щасливим

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Що таке щастя і як навчитися бути щасливим?
Відеоролик: Що таке щастя і як навчитися бути щасливим?

Зміст

Щастя - це прекрасна мета, до якої треба прагнути кожен день. Відчуття щастя - це не те, чого ми досягаємо, а потім прагнемо утримати. Це ряд рішень, які ми приймаємо день у день. Почніть розвивати позитивне світогляд і живіть так, як здається вам правильним.Крім того, проводите час з позитивними людьми, спілкуйтеся з оточуючими і підтримуйте здоров'я тіла і розуму. При цьому майте на увазі, що деякі психічні захворювання, такі як депресія, можуть утруднити шлях до щастя, якщо не лікувати їх у психолога або психіатра.

кроки

Метод 1 з 4: Створіть позитивне світогляд

  1. 1 Висловлюйте вдячність за все хороше, що є у вашому житті. Подяка за те, що у вас є, може змінити ваше життя. Це допоможе вам зосередитися на тому, що йде добре, завдяки чому ви з меншою ймовірністю будете відчувати незадоволеність життям. Витратьте 1-2 хвилини, щоб насолодитися приємними моментами. Крім того, дякуйте людей, коли вони роблять щось хороше для вас.
    • Ведіть спеціальний щоденник чи кожен день перераховуйте 3-5 речей, за які ви вдячні.
    • У список подяки можна вписати: «мій кіт», «улюблена робота», «кращий друг, з яким я можу подзвонити в будь-який час», «затишна ліжко», «смачна їжа».
    • Коли ви падаєте духом, повертайтеся до списку подяк, щоб відчути себе краще.
  2. 2 Замініть негативні думки на позитивні внутрішні діалоги. Негативні думки заважають нам відчувати себе щасливими, проте мислення можна змінити. Помітивши негативну думку, піддайте її під сумнів. Потім замініть її позитивною або нейтральною думкою. Крім того, говорите себе позитивні твердження протягом усього дня.
    • Припустимо, ви зловили себе на думці: «Я такий потворний». Можна замінити це словами: «Я не можу бути потворним, тому що кожен гарний по-своєму», - або: «Я -Унікальна, і це робить мене прекрасною».
    • Використовуйте позитивні афірмації, наприклад: «Я можу це зробити», «Я досить хороший», «Якщо я спробую, то вже досягну успіху».

    Порада: говорите з собою так само, як якщо б ви говорили зі своїм кращим другом. Наприклад, якщо ваш друг зіпсує презентацію на роботі, швидше за все, ви скажете щось на кшталт: «Таке іноді трапляється. Наступного разу ти виступиш краще ».


  3. 3 Хваліть себе хоча б раз в день. Концентруйтеся на тому, що ви робите добре, відпускаючи себе регулярні компліменти. Виділяйте свої кращі риси, вшановують свої таланти і визнайте свої досягнення. Це допоможе вам ставитися до себе в позитивному ключі.
    • Скажіть: «Цей наряд прекрасно виглядає на мені», «Я відмінно постаралася з цією презентацією», «Я - такий класний письменник», - або: «Мені подобається, що я така чуйна».
  4. 4 Перестаньте порівнювати себе з іншими людьми. У кожної людини свій шлях, тому несправедливо вимірювати свої успіхи, дивлячись на те, чого досягли інші. Не турбуйтеся про те, що роблять інші люди. Краще порівняйте себе з тією людиною, яким ви були в минулому. Це допоможе вам побачити, як ви вдосконалюєтеся.
    • Наприклад, не хвилюйтеся, якщо вам здається, всі ваші друзі значно просунулися по кар'єрних сходах. І ваш час прийде. Краще порівняйте свій прогрес з тим, що було в минулому році.
  5. 5 Шукайте щось позитивне, коли стикаєтесь з перешкодою. Труднощі і невдачі - це частина життя, і ніхто не застрахований від них. Стикаючись з проблемою, робіть все можливе, щоб побачити що-небудь позитивної в ній. Це допоможе вам підбадьоритися в даний момент і витягти уроки зі свого досвіду.
    • Наприклад, припустимо, ви втратили роботу. Це дійсно важкий досвід, однак можна зосередитися на ньому як на можливості змінити професію.

    Варіант: часом в житті трапляються дуже хворобливі переживання, наприклад смерть домашньої тварини. Необов'язково шукати щось хороше в подібних ситуаціях. Виділіть час, щоб посумувати і висловити свої емоції - це допоможе залишити їх у минулому.


  6. 6 задіюйте усвідомленість, Щоб концентруватися на теперішньому моменті. Якщо ви будете зациклюватися на спогадах про минуле і переживаннях про майбутнє, це може негативно вплинути на ваш настрій.Усвідомленість допоможе вам зосередитися на теперішньому моменті, щоб уникнути надмірних дум. Ось кілька способів бути більш усвідомленим:
    • медитувати по 10 хвилин;
    • використовувати всі п'ять органів почуттів;
    • виконувати тільки одну дію за раз;
    • зосередитися на тому, щоб зберігати спокій і незворушність.

Метод 2 з 4: Будьте кращої версією себе

  1. 1 Живіть відповідно до своїх особистими цінностями. Якщо ви будете ігнорувати свої основні переконання, ви відчуєте себе пригніченим і роздирається протиріччями. Виявити свої особисті цінності: складіть список речей, які важливі для вас, визначте, в які моменти ви відчували справжнє щастя, і вирішите, чого ви дійсно хочете від життя. Потім приведіть свій спосіб життя у відповідність зі своїми цінностями, щоб стати тією людиною, яким ви хочете бути.
    • Наприклад, можливо, ви цінуєте допомогу оточуючим і креативність. Щоб відповідати цим цінностям, можна вибрати професію медсестри і малювати як хобі. Крім того, можна приймати свідомі рішення, щоб не завдавати болю іншим людям.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Adam Dorsay, PsyD


    Ліцензований психолог і оратор TEDx Доктор Адам Дорсі - ліцензований психолог з області затоки Сан-Франциско. Є одним з творців Project Reciprocity, міжнародної програми в компанії Facebook, і консультантом команди з безпеки Digital Ocean. Спеціалізується на роботі з успішними дорослими клієнтами, допомагаючи їм вирішити проблеми у відносинах, впоратися зі стресом і тривожністю і зробити своє життя щасливішим. У 2016 році виступив на TEDx з промовою про чоловіків і емоціях, яка стала дуже популярною. Отримав диплом магістра з психологічного консультування в Університеті Санта-Клари і ступінь по клінічної психології в 2008 році.

    Adam Dorsay, PsyD
    Ліцензований психолог і оратор TEDx

    Визначте, до чого ви прагнете в житті, - деякі люди називають це призначенням. Адам Дорсі, ліцензований психолог, каже: «Сама стійка форма щастя - це створення значимої життя. Виділіть час, щоб усвідомити мету свого життя або рухатися до неї, якщо ви не знаєте, в чому вона полягає. Особисті цінності і сильні сторони є хорошим орієнтиром для визначення свого призначення.»Спробуйте пройти спеціальні тести в інтернеті або записатися на курси з виявлення сильних сторін і покликання.

  2. 2 Кожен день займайтеся хоча б однієї діяльністю, яка приносить вам задоволення. Це допоможе вам більше насолоджуватися життям. Складіть список занять, які роблять вас щасливим. Потім внесіть ці пункти в щоденний розклад. Так ви зможете отримувати більше радості від життя і станете кращою версією себе.
    • Наприклад, займіться хобі, поспілкуйтеся з друзями, пограйте в настільну гру, погуляйте з домашнім улюбленцем, прийміть гарячу ванну, почитайте книгу, подивіться фільм, сходіть на концерт або спробуйте приготувати страву за новим рецептом.
    • Якщо є щось, що ви завжди хотіли зробити, не відкладайте! Наприклад, запишіться на курси малювання або подивіться онлайн-уроки, щоб навчитися танцювати.
  3. 3 Визначте свої сильні сторони, щоб набути впевненості в собі. Легше відчувати себе щасливим, якщо пишатися тим, хто ви є, а виявлення своїх сильних сторін може допомогти в цьому. Складіть список своїх талантів, навичок і знань. Потім регулярно його перегляду в інтернеті, щоб не забувати, наскільки ви дивні.
    • До сильних сторін можуть ставитися такі речі, як уміння вирішувати математичні завдання, красиво писати, співати або здобувати перемоги в легкій атлетиці. Крім того, у вас можуть бути хороші навички спілкування з людьми, аналітичні здібності або навички критичного мислення. Аналогічно, можливо, ви дуже креативні або вмієте працювати спільно з іншими людьми.
  4. 4 Працюйте над своїми слабкостями, щоб впоратися з ними. У кожної людини є свої слабкості, так що не турбуйтеся через своїх. Якщо ваші слабкості турбують вас, попрацюйте над ними, вивчивши нові навички або спробувавши щось нове. Швидше за все, з часом у вас вийде вдосконалити себе.
    • Наприклад, припустимо, що вам важко даються публічні виступи. Можна приєднатися до клубу Toastmasters або записатися на курси імпровізації, щоб поліпшити свої навички.
    • Або, може, ви незадоволені своїм рівнем фізичної підготовки. Щоб підвищити його, можна розробити програму тренувань і займатися по ній.
  5. 5 Висловлюйте свої емоції, а не стримуйте їх. Почуття відіграють вкрай важливу роль, тому не намагайтеся їх приховувати. Якщо ви будете ігнорувати свої емоцій, це тільки посилить їх. Краще виберіть здоровий спосіб випускати пар. Ось кілька варіантів:
    • поговоріть з ким-небудь;
    • ведіть щоденник;
    • займайтеся творчістю;
    • займайтеся спортом.
  6. 6 Витрачайте гроші на враження, а не на речі. Купувати те, що дуже хочеться, - це здорово, проте це таке щастя довго не триватиме. Враження принесуть вам більше радості, ніж речі, тому витрачайте гроші на розваги або подорожі. Щоб отримати більше задоволення, займайтеся цим з дорогими вам людьми.
    • Наприклад, можна вибрати гру в міні-гольф замість нової сорочки.
    • При цьому варто купувати необхідні речі, наприклад комп'ютер для навчання або засіб для вмивання, щоб підтримувати чистоту шкіри. Не випробовуйте почуття провини за покупку подібних речей.

Метод 3 з 4: Створіть систему підтримки

  1. 1 Оточіть себе позитивними людьми. Це може підняти настрій. Визначте, хто з вашого оточення викликає у вас душевний підйом, а потім проводите з цими людьми більше часу. Пропонуйте зустрічі один на один, листуйтеся з ними і організовуйте зустрічі в компанії.
    • Не думайте, що ви зобов'язані відсікти негативних друзів або членів сім'ї. Краще просто проводите більше часу зі своїми позитивними приятелями і родичами.
  2. 2 Встановлюйте зв'язку з іншими людьми, щоб відчувати себе частиною спільноти. Люди потребують співтоваристві, тому, перебуваючи поруч з іншими, ви відчуєте себе щасливішими. Зосередьтеся на спілкуванні з оточуючими. Для цього підтримуйте з ними відносини, знаходите спільну мову і співпереживайте їм у важкі часи.
    • Наприклад, шукайте спільні інтереси з людьми, навіть з тими, хто на перший погляд абсолютно відрізняється від вас. Можливо, вам обом подобається читання, природа або один і той же серіал.
  3. 3 Щоб знайти друзів, вступите в клуб або суспільство, пов'язане з вашими інтересами. Якщо ви хочете розширити своє коло спілкування, вступите в клуб або відвідуйте різні заходи, щоб проводити час з іншими людьми. Пошукайте клуб, який відображає ваші інтереси. Потім дізнайтеся ближче людей, з якими там познайомитеся, щоб подружитися з ними.
    • Наприклад, можна пошукати книжковий клуб любителів наукової фантастики або групу для любителів малювати.

    Порада: для розвитку дружніх відносин потрібен час, тому не переживайте, якщо спочатку ви не встановите контакти з людьми. Продовжуйте ходити в клуб або на зустрічі, і в кінці кінців ви знайдете друзів.

Метод 4 з 4: Дбайте про своє розумі і тілі

  1. 1 Спіть принаймні 7-9 годин щоночі, щоб добре відпочивати. Відчуття втоми може негативно позначитися на настрої. Крім того, через це важче жити на повну котушку. Щоб гарантовано відчувати себе на всі сто і легше засинати, дотримуйтеся режиму сну. Крім того, дотримуйтеся заведеного вечірнього розпорядку.
    • Наприклад, приймайте теплий душ, переодягайтеся в піжаму і читайте главу книги, лежачи в ліжку.
  2. 2 Дотримуйтеся здорового і збалансованого раціону харчування, Щоб насичувати організм. Живильні речовини дають енергію, тому гарне харчування покращує самопочуття. Їжте свіжі продукти, пісні білки і складні вуглеводи, щоб залишатися здоровим.Крім того, виключіть з раціону продукти, піддані технологічній обробці, і солодкі перекушування, тому що вони дають лише порожні калорії.
    • До пісним білків відноситься курка, риба, індичка, тофу, горіхи і замінники м'яса.
    • Складні вуглеводи містяться в таких продуктах, як крохмалисті овочі та цільнозернові продукти.
  3. 3 Займайтеся спортом по півгодини щодня для гарного настрою і здоров'я тіла. Фізичні вправи вивільняють ендорфіни, які роблять нас щасливими. Крім того, заняття суперечкою дають енергію і покращують самопочуття. Виберіть фізичну активність, яка вам до душі, щоб вам було простіше займатися нею кожен день.
    • Наприклад, ходіть пішки, бігайте, танцюйте, відвідуйте тренажерний зал, приєднаєтеся до спортивної команді або займіться плаванням.
  4. 4 Впровадити засоби для зняття стресу в своє повсякденне життя, щоб уникнути вигоряння. Стрес - це нормальна частина життя, але його надлишок може заподіяти шкоду. Щоб керувати рівнем стресу, спробуйте різні засоби розслаблення і виберіть те, що підходить саме вам. Потім включите ці варіанти в своє щоденне розклад.
    • Можна виговоритися одному, зробити що-небудь творче, розфарбувати картинки в книжці-розмальовці для дорослих, зайнятися хобі, зробити запис в щоденнику, прийняти ванну або пограти зі своїм вихованцем.
  5. 5 Відпочивайте від соціальних мереж, щоб не відчувати, що ви щось втрачаєте. Соціальні мережі можуть викликати страх пропустити щось важливе, тому що вони створюють враження, що у всіх інших справи йдуть краще, ніж у вас. Майте на увазі: те, що ви бачите в соціальних мережах, часто перебільшено, і це лише кращі моменти життя людей. Крім того, тримайтеся подалі від соціальних мереж в моменти занепаду духом.
    • Можливо, буде корисно скористатися додатком, яке блокує соціальні мережі на певний період часу кожен день.
  6. 6 Якщо вам потрібна додаткова підтримка, попрацюйте з психологом. Це абсолютно нормально. Психолог допоможе вам змінити мислення і поведінку, щоб поліпшити настрій. Попросіть рекомендації у друзів і рідних або пошукайте фахівця в інтернеті.
    • Якщо у вас є поліс добровільного медичного страхування з розширеним спектром послуг, зверніться до страхової компанії. Можливо, вам покриють витрати на сеанси у психолога.

    Порада: якщо у вас є психічне захворювання, ймовірно, вам буде потрібно лікування, щоб подолати депресію. Не думайте, що вам доведеться проходити через це в поодинці.

Поради

  • Намагайтеся більше концентруватися на позитивних враженнях, а не на хворобливих.
  • Живіть своїм життям так, щоб бути щасливим. Не турбуйтеся про те, що подумають інші.
  • У всіх бувають погані дні. Зосередьтеся на тому, щоб мати більше хороших днів, ніж поганих.

попередження

  • Якщо у вас є психічне захворювання, можливо, вам буде потрібна допомога фахівця, щоб відчути себе краще. Зверніться до психотерапевта чи психіатра, щоб дізнатися про варіанти лікування.