Як чистити сандалі

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 19 Січень 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Как чистить замшевую обувь быстро и легко. 3 проверенных способа.
Відеоролик: Как чистить замшевую обувь быстро и легко. 3 проверенных способа.

Зміст

Влітку сандалі - основна взуття, але на ній легко накопичується пил, бруд, піт і запахи. Для очищення сандалій можна використовувати кілька прийомів, залежно від матеріалу. Але незалежно від того, які у вас сандалі, їх можна легко очистити, доклавши трохи зусиль і часу.

кроки

Метод 1 з 2: Видалення бруду і запахів

  1. 1 Використовуйте щітку з щетиною для видалення бруду і пилу. Якщо сандалі в пилу або бруду, то винесіть їх на вулицю і щіткою з жорсткою щетиною видаліть великі шматки бруду. Обробіть щіткою верхню частину і підошву, щоб прибрати якомога більше пухкої бруду.
  2. 2 Тканинні або парусинові сандалі протріть харчовою содою і водою. У невеликому контейнері змішайте рівні частини харчової соди і води до пастоподібної консистенції. Старою зубною щіткою втирайте суміш в сандалі, щоб видалити бруд і запахи. Змийте пасту прохолодною проточною водою, а потім скористайтеся старим рушником, щоб ввібрати з сандалій зайву вологу.
  3. 3 Шкіряні сандалі протріть сумішшю оцту з водою. Змочіть губку в рівних частинах води і дистильованого білого оцту і потім протріть нею зовнішню частину шкіряних сандаль.Таким чином ви видалите пил і бруд з поверхні, не пошкодивши шкіру. Коли шкіра висохне, нанесіть кондиціонер для шкіри, щоб зберегти сандалі в отличном состоянии.
  4. 4 Сандалії із замші обробіть медичним спиртом і дрібним наждачним папером. Стійкі плями можна видалити ватним диском, змоченим в медичному спирті. Однак вода залишає на замші плями, тому постарайтеся не намочити сандалі. Для зняття пилу і бруду акуратно відшліфуйте замшу дрібним наждачним папером. Будьте обережні і не сошліфуйте всю поверхню замші: вам потрібно тільки злегка її відполірувати.
  5. 5 Гумові шльопанці виперіть в пральній машині. Гумові шльопанці можна прати все відразу і з мінімальними зусиллями. Встановіть режим делікатного прання і низьку температуру. Додайте миючий засіб в обсязі 1/4 від звичайної кількості і 59 мл дистильованого білого оцту для позбавлення від запахів. Запустіть цикл прання як зазвичай.
    • Не можна прати в пральній машині шльопанці з намистинами, камінням або іншими прикрасами.
    • Деякі сандалі марок Chaco і Keen також можна прати в пральній машині.
  6. 6 Очистіть устілки медичним спиртом. Змочіть ватяний тампон в медичному спирті і протріть їм устілки сандалій. Спирт не тільки вбиває мікроби, а й також видаляє пил і бруд. Потім протріть устілку вологою ганчірочкою. Щоб сандалі залишалися чистими і свіжими, повторюйте ці операції через кожні кілька тижнів.
  7. 7 Висушіть сандалі на повітрі. Незалежно від обраного методу очищення сандалій, висушувати їх коштує однаково: на відкритому повітрі, далеко від джерел тепла або прямого сонячного світла. Тепло і світло можуть зіпсувати вологий матеріал, тому залишайте взуття на затемненому ганку або в гаражі. Також стежте, щоб в обраному місці було досить свіжого повітря.
    • Ніколи не кладіть сандалі в сушарку.

Метод 2 з 2: Догляд за сандалями

  1. 1 Скрабьте ноги в душі перед тим як надіти сандалі. Мертва шкіра, яка застряє в устілці, часто є причиною неприємних запахів. Кожен раз, коли приймаєте душ або ванну, приділіть час, щоб почистити ноги. І кілька разів на тиждень використовуйте засоби для відлущування шкіри або пемзу для видалення клітин мертвої шкіри.
  2. 2 Повністю висушуйте сандалі між періодами шкарпетки. Спітнілі ноги, дощ, вода річки і озера, бруд - все це може привести до того, що сандалі намокнуть. Коли ви зняли сандалі, дайте їм повністю висохнути, перш ніж знову носити. Ви можете купити другу пару сандалій, щоб не носити одну пару кожен день без можливості висохнути і провітритися.
  3. 3 Посипте устілку дитячою присипкою або харчовою содою. І дитяча присипка, і харчова сода вбирають вологу і запахи, що дозволяє зробити так, щоб сандалі знову пахли свіжістю. Ви можете посипати устілки дитячою присипкою або харчовою содою, як тільки знімаєте сандалі, щоб допомогти їм висохнути. Потім просто струсіть залишки присипки або соди, перед тим як надіти сандалі знову.
  4. 4 Кладіть в сандалі газети, коли не носіть їх. Коли ви не носите сандалі, набивайте їх газетами. щоб вони вбирали вологу і запахи. Просто викиньте газету, коли знову вирішите надіти сандалі. І заповнюйте взуття свіжими газетами, коли знімаєте.