Як дати обітницю мовчання на цілий день

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 23 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
Как правильно дать Богу обет?
Відеоролик: Как правильно дать Богу обет?

Зміст

Обітниця мовчання, нехай навіть тимчасовий, - це досить серйозне зобов'язання. Незалежно від причини, мовчання протягом усього дня може одночасно приносити користь і бути випробуванням. Якщо ви приймаєте обітницю мовчання, обов'язково знайдіть мотивацію і повідомте про це оточуючим. Під час процесу міркуйте, відволікаєтеся і знаходите різні способи спілкування, щоб успішно прожити цей день.

кроки

Метод 1 з 4: Знайдіть мотивацію

  1. 1 Звикнете до безмовності. Якщо вас напружує мовчання, то ви не зможете робити це цілий день. Тиша - це не просто мовчання, його можна осягати і іншими способами, наприклад не слухати музику. Спробуйте вносити тишу в своє життя (вимикати музику на 5 хвилин або медитувати на самоті по 5 хвилин). Знайдіть способи відчувати себе комфортно, сидячи в тиші і перебуваючи в мовчанні. І якщо ви зможете освоїтися, можливо, у вас вийде насолодитися цим.
  2. 2 Мовчіть, щоб підтримати будь-яке суспільне рух. Найчастіше група людей бере на себе зобов'язання зберігати мовчання протягом дня в спробі встати на захист тих, кого «змусили мовчати» тим чи іншим способом, наприклад шляхом насильства в сім'ї. Якщо ви вирішите мовчати, щоб надати користь або підтримку будь-кому, можливо, у вас буде більше мотивації протриматися цілий день.
    • Наприклад, організація GLSEN в США (американська загальнонаціональна організація, що складається з геїв, лесбіянок, бісексуалів, трансгендерів та їх гетеросексуальних друзів) влаштовує день тиші, щоб протистояти знущанням, які «змусили замовкнути» багатьох людей в ЛГБТ-спільноті.
  3. 3 Мовчіть, щоб навчитися слухати. Можливо, ви помічали, що часто говорите те, що у вас на думці, перш ніж вислухати співрозмовника. Якщо ви навчитеся спочатку слухати, то отримаєте чимало переваг.Це дасть вам перевагу в суперечці, підвищить вашу здатність співпереживати людям і багато іншого. Спробуйте мовчати протягом усього дня, щоб краще освоїти навик «слухати, перш ніж говорити».
  4. 4 Мовчіть, щоб навчитися усвідомлювати речі. При зіткненні з проблемою корисно спочатку поміркувати в тиші і тільки потім діяти. Таким чином ви можете повністю оцінити ситуацію, а потім зробити розумний, ефективний крок. Якщо ви помітили, що приймаєте нелогічні або необачні рішення, мовчання протягом дня допоможе вам краще обміркувати ситуацію.
  5. 5 Прийміть зобов'язання мовчати, щоб відчути спокій. Спроба зберігати мовчання протягом певного періоду часу допоможе вам знайти відчуття спокою і ясності. Якщо ви помітили, що легко турбуєтеся, роздратовані або впадаєте в тривогу, можна влаштувати день тиші, щоб знайти більш умиротворений світогляд.

Метод 2 з 4: Повідомте іншим про своє мовчанні

  1. 1 Заздалегідь попередьте тих, з ким ви регулярно спілкуєтеся. Повідомте друзям, членам сім'ї, вчителям або колегам про свій день тиші за пару днів до події. Це запобіжить нерозуміння з їхнього боку і розчарування - з вашої, а також полегшить вам життя в цей період.
  2. 2 Заздалегідь заручитися дозволом від вчителів або начальника. Обітниця мовчання може перешкодити вам брати участь в роботі на заняттях або виконувати свою роботу належним чином. Заздалегідь поговоріть з вчителями або начальником про свою обітницю мовчання і запитайте, чи не проти вони. Спробуйте продумати алгоритм дій, щоб залишитися продуктивним учнем або працівником в цей день.
    • Серйозно перегляньте своє рішення, якщо вчитель або начальник його не схвалює. Знайти інший спосіб, щоб висловити підтримку або знайти спокій, не так страшно, як втратити роботу або отримати незадовільну оцінку.
  3. 3 Роздайте листівки або повісьте плакати. Якщо ви зберігаєте мовчання в підтримку чогось, буде непогано заздалегідь поширити інформацію. Повісьте плакати і / або роздайте листівки на навчанні або на робочому місці з зазначенням дати, приводу і пояснення причин вашого мовчання.
  4. 4 Одягніться відповідно до приводу. Можна придбати речі з наочною інформацією, наприклад футболки, наклейки, значки та інші предмети, і надіти їх в день вашого мовчання. Це допоможе людям зрозуміти, чому ви не розмовляєте.

Метод 3 з 4: Міркуйте і відволікайтеся

  1. 1 Практикуйте безмовну медитацію. Медитація - це продуктивна діяльність, якою можна зайнятися, коли ви зберігаєте мовчання. Незважаючи на те що не всі види медитації вимагають тиші, є і такі варіанти. Техніки безмовної медитації допоможуть вам поміркувати про себе, очистити голову, а також скоротати час.
    • Спробуйте робити повільні, глибокі вдихи і видихи. Закрийте очі і зосередьтеся тільки тому, як повітря входить у ваші легені і виходить з них.
    • Сядьте, схрестивши ноги і закрийте очі. Уявіть порожню чашу на землі перед собою. Коли до вас буде приходити думка, кладіть її в чашу, спорожняйте чашу, а потім ставте її назад перед собою.
  2. 2 Ведіть щоденник. Якщо вам здається, що з-за мовчання ви не можете як слід висловити емоції, можна записувати свої думки в щоденник. Так ви зможете вилити почуття, крім того, це допоможе вам стати більш усвідомленим та відповідальним.
    • Визнайте пориви порушити мовчання. Всякий раз, коли ви відчуєте, що ледь стримуєтеся, щоб не заговорити, відзначайте цей момент і аналізуйте в щоденнику причину такого бажання. Можливо, це допоможе вам дізнатися багато нового про себе.
  3. 3 Почитайте книгу. Читання може дати вам їжу для роздумів, крім власних думок. Якщо вам здасться, що ви не зможете цілий день мовчати, візьміть один зі своїх улюблених романів і прочитайте кілька глав, щоб змінити настрій.
  4. 4 Послухайте музику. Якщо ви дуже любите музику, її прослуховування може відвернути вас від мовчання.Одягніть навушники і вимкніть кілька улюблених пісень, щоб не відчувати гостру потребу заговорити.

Метод 4 з 4: Спілкуйтеся іншими способами

  1. 1 Носіть з собою блокнот і ручку. Весь час тримайте при собі ручку і пачку листів для записів або невеликий блокнот, коли зберігаєте мовчання протягом дня. З їх допомогою ви зможете швидко зробити замовлення в кафе або нагадати про свою обітницю мовчання вчителю. Це полегшить мінімальне і просте спілкування.
  2. 2 Використовуйте СМС або онлайн месенджери. Надсилайте електронні листи або використовуйте соціальні мережі для обговорення питань з друзями, членами сім'ї, вчителями або колегами. Це простий спосіб передати складну або велику інформацію іншим людям, не промовляючи ні слова.
  3. 3 Використовуйте міміку і жести. Якщо ви сильні в акторській майстерності або в грі в шаради, можна донести свою точку зору до людини за допомогою жестів. Насправді, можна навіть вести невеликі діалоги, використовуючи певні виразу обличчя.
    • Наприклад, можна піднімати великий палець вгору для відповіді «так» і опускати великий палець вниз для відповіді «ні» на протязі всього дня.
    • Спробуйте придумати жести руками для основних речей, які вам можуть знадобитися протягом дня, наприклад, якщо вам потрібно запитати дозволу скористатися туалетом. Заздалегідь продемонструйте ці жести вчителям або начальнику, щоб не створювати плутанини в день тиші.
  4. 4 Спілкуйтеся відкритим або закритим мовою тіла. Люди більше спілкуються мовою тіла, ніж словами. Під час обітниці мовчання зосередьтеся на відображенні відкритого або закритого мови тіла, щоб сказати людям, чи хочете ви, щоб вони були поруч з вами чи ні.
    • Якщо ваш друг сяде поруч з вами на занятті, встановіть з ним зоровий контакт і посміхніться - цим ви покажете, свою радість, що він поруч.
    • Якщо хтось пристає до вас і намагається змусити вас заговорити, схрестіть руки і не дивіться на цю людину - цим ви покажете, що ви не маєте наміру взаємодіяти з ним.

Поради

  • Спробуйте написати слово «безмовність» на зап'ясті, а потім прикладати його до рота, коли хто-небудь заговорить з вами.
  • Напишіть на дидактичної картці, що ви зберігаєте обітницю мовчання, і показуйте її людям, коли вони будуть задавати вам запитання.

попередження

  • Можливо, вам доведеться порушити обітницю мовчання, якщо того вимагатимуть обставини або виникне надзвичайна ситуація. Жоден обітницю мовчання не варто того, щоб зберігати його ціною власного благополуччя або благополуччя інших людей.
  • Якщо ви не повідомите іншим людям про те, що запланували провести цей день в мовчанні, вони можуть образитися на вашу відмову говорити. Важливо повідомити оточуючим, щоб ви не оголошували їм бойкот.