Як декорувати дерево

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 22 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ПРОСТО и ОРИГИНАЛЬНО - Как Красить Яйца на Пасху 2021
Відеоролик: ПРОСТО и ОРИГИНАЛЬНО - Как Красить Яйца на Пасху 2021

Зміст

Декорування дерева будь-яким іншим матеріалом привертає увагу ваших гостей. Найкраще почати з прямих ліній, а потім перейти до круглих і овальним формам, якщо ви декоруєте дерево перший раз, а вже потім зайнятися більш складними видами дизайну. Простий метод, детально викладений нижче, не зажадає від вас ніяких особливих навичок або інструментів, в той час як більш складні інструкції дозволять вам створювати хитромудрий, красивий декор дерева, як тільки у вас з'явиться потрібне обладнання і трохи досвіду в цій галузі.

кроки

Метод 1 з 2: Простий декор

  1. 1 Виберете базу для декорування. Виберете дерев'яний об'єкт, який ви хочете перетворити, наприклад, дерев'яні меблі або гітару. Для декору ви можете використовувати будь-який тонкий, плоский матеріал, наприклад, шпон, перламутр або розріз слонової кістки.
    • Темний і світлий матеріали створять потрібний контраст і не дозволять помітити «дірок» між ними.
  2. 2 Наведіть матеріал, яким ви зібралися декорувати, в просту форму. У вас вже може бути матеріал простої форми, який ви бажаєте. Якщо немає, розпиляти його, привівши в просту, красиву форму.
    • Одягніть респіратор, коли ви обробляєте перламутр або інший матеріал, який при обробці перетворюється в небезпечну, дрібний пил.
    • З перламутру можна створити будь-яку бажану форму, але його треба періодично обмивати під водою, щоб уникнути паленого відміток від електричної пилки.
    • Обмежте себе простими малюнками від руки або маленькими геометричними формами. Якщо ви хочете більш вишуканий дизайн, перегорніть статтю вниз і читайте більш докладні і складні інструкції.
  3. 3 Тимчасово прикріпіть оброблений матеріал до бази. Ви можете використовувати двосторонній скотч або клей, який довго сохне. Це дозволить знерухомити матеріал, поки ви будете вирізати на базі його форму.
    • В якості альтернативи можна перенести малюнок на базу за допомогою кальки.
    • Якщо малюнок досить простий, годі й прикріплювати його до бази і різати відразу навколо нього. Головне переконатися, що ви не пораните себе, поки будете це робити.
  4. 4 Прикріпіть матеріал до бази. Обведіть форму олівцем. Постарайтеся не сильно збільшити форму в розмірі.
  5. 5 Поступово вирізуйте гострим ножем по намальованій формі.
    • Почніть з невеликих зарубок, щоб вийшли надрізи по формі. Коли зарубки зроблені, почніть вирізати впевненіше. Роблячи зарубки, ви допоможете запобігти ризик псування меблів і взагалі всієї роботи необережним рухом ножа.
    • Вирізуйте акуратно і на потрібну глибину, щоб шматок матеріалу, яким ви хочете декорувати дерево, як можна точніше потрапив в отвір. Якщо ви зробіть занадто неглибоке отвір, вам доведеться шліфувати шматок матеріалу під стіл, а якщо навпаки переборщіть з глибиною, доведеться шліфувати стіл.
  6. 6 Приберіть деталь і вишкребіть дерево по глибині. Тепер, коли є межа і задана глибина, ви можете зробити відповідне поглиблення для деталі. Не робіть поглиблення занадто глибоким.
    • Маленькі прості візерунки можуть бути вишкребла вручну ножем для паперу або складаним гострим ножем. Великі і більш складні форми буде простіше і швидше зробити спеціальними потужними електричними інструментами потрібного розміру.
    • Якщо ви використовували двосторонній скотч, вам доведеться отлепить його від бази, поворухнувши плоским, широким лезом під ним.
  7. 7 Зробіть поглиблення гладким. Наскрібши внутрішні сторони поглиблення наждачкою, коли видаліть основну масу дерева.
  8. 8 Перевірте, щоб база і шматок матеріалу щільно прилягали один до одного. Якщо форма для шматка «тіснувата» - ідеально; ви просто зможете акуратно вбити шматок матеріалу в поглиблення молотком, попередньо заливши туди клей.
    • Можна відшліфувати поглиблення у формі клина, звуженого до дну. Так буде простіше підігнати деталь і не залишити зайвих прогалин.
    • Іноді буває так, що деталь сідає в поглиблення настільки добре, що ви не можете витягнути її назад. В цьому випадку ви можете покласти акуратний тонкий шар прозорого клею на межі форми для додаткової міцності і залишити виріб сохнути.
  9. 9 Вмішайте дрібну стружку і деревний пил в клей. Такий прийом приховує всі прогалини, створюючи ефект цілого матеріалу.
    • Використовуйте будь-який клей для дерева, щоб декорувати меблі, або епоксидну смолу, якщо деталь декору не зробили з дерева.
  10. 10 Рівномірно нанесіть клей і прикріпіть деталь. Покрийте стінки і дно поглиблення клеєм і з'єднайте деталь з базою. Акуратно постукайте молотком по деталі, щоб вона прилягала до дна поглиблення якомога щільніше.
  11. 11 Останній штрих. Приберіть зайвий клей, але тільки не той, який залишився в прогалинах між базою і деталлю! Якщо деталь трохи підноситься над поверхнею столу, відшліфуйте її до висоти бази.
    • Використовуйте наждачний папір зернистості 220 і менше, щоб деталь виглядала акуратно і відполіроване.

Метод 2 з 2: Складний декор

  1. 1 Створіть свою деталь. Перенесіть на кальку візерунок з монітора або з книги по історії мистецтв або намалюйте свій візерунок прямо на кальці.
    • Уникайте тонких шматків і складних ліній, якщо ви ще недостатньо досвідчені в декоруванні дерева.
    • Подумайте, які матеріали ви будете використовувати для кожного елемента деталі декору. Використовуйте різні матеріали для більшого контрасту.
  2. 2 Зробіть окремі копії окремих елементів деталі. Якщо просто розріжете на шматки намальований на кальці візерунок, то, швидше за все, так вам буде простіше дотримати всі пропорції і розміри. Залиште собі нерозрізаний малюнок візерунка теж.
  3. 3 Обведіть візерунок через копірку.
    • Ви можете також зробити допоміжні позначки для себе на цьому ж етапі.
    • Якщо у вас немає копірки, візьміть розрізану копію і прикладіть її до дерева. Вам потрібно буде обвести як лінії між елементами деталі, так і зовнішній її контур.
  4. 4 Візьміть окремо вирізані елементи візерунка. Врахуйте, що якщо ви будете вирізати елементи із загального малюнка деталі, він вийде менше, ніж міг би бути. Пронумеруйте елементи і продублюйте нумерацію на повному малюнку в тому порядку, в якому ви будете їх встановлювати. Почніть з другорядних елементів або з найдальших, якщо ваша деталь повинна бути багатошаровою.
    • Якщо вирізати шматки побільше з меж, це створить ефект «перекриття». Можна навіть вирізати частини шматків, якщо це доречно по малюнку: як ніби частина деталі знаходиться за іншою деталлю.
  5. 5 Зробіть шаблон з деревоволокнистих плит. Для більшої точності ви можете спочатку намалювати малюнок, а потім акуратно вирізати його за допомогою циркулярної пилки, лобзика і т.п. , Використовуючи правильну техніку:
    • Для роботи з деревоволокнистої плитою використовуйте тільки карбіду леза або карбід дриль.
    • Використовуйте окуляри, які захистять ваші очі під час роботи.
    • Ретельно почистіть пилу перед різкою, щоб уникнути небажаного результату і деяких труднощів.
    • Закріпіть шаблон і, перш ніж випилювати форму, намітьте зарубки ножем.
  6. 6 Виріжте перший сегмент майбутнього малюнка. Обведіть шаблон на дереві олівцем, поставте зарубки або виріжте форму, якщо ви вже достатньо досвідчені.
    • Використовуйте будь-який відповідний для шпону ніж. Спочатку зробіть зарубки за формою, щоб уникнути небажаних подряпин.
    • Для деталей, які складно вирізати ножем, використовуйте будь-яку відповідну пилу. Завжди використовуйте респіратор і фен, що не вдихайте деревний пил.
  7. 7 Підпиляєте кордону. Зробіть боку потрібного шматочка гладкими, щоб він краще підходив до решти деталей і базі, яку ви декоруєте.
  8. 8 Тимчасово прикріпіть деталь або її шаблон до бази. Прикріпіть деталь на двосторонній скотч і перевірте нігтем, чи щільно вона пристає до бази і чи достатньо вона гладка. Приберіть скотч і поставте шматочок на місце.
    • Ви можете використовувати довго сохне клей. Він дозволить деталі стояти на місці, але не приклеїться геть, поки ви будете вирізати контур.
    • Якщо ваш двосторонній скотч занадто слабкий, спробуйте знайти «turner's tape» (особливий скотч) в спеціалізованому магазині.
    • Коли поставите деталь на місце, відріжте зайвий, який заважає скотч по краях ножем, щоб бачити, що ви робите з шматочком матеріалу.
  9. 9 Акуратно виріжте форму і видаліть дерево зсередини. Як написано в попередній інструкції, спочатку почніть з акуратних зарубок, а потім вже вирізуйте дерево глибше. Використовуйте тонкий, плоский шпатель, щоб відокремити шматок матеріалу від клею або скотча. Постарайтеся не пошкодити і не зіпсувати базу, яку ви декоруєте.
  10. 10 Коли будете робити зарубки, зробіть їх видимими! Спочатку обведіть кордон олівцем, а потім проскобліте ножем прямо по лініях, а не вздовж них!
    • Але будьте уважні: чи не зскребете мітки, які знадобляться вам, щоб прикріпити наступну деталь.
  11. 11 Почніть вирізати. Електролобзик - найбільш надійний інструмент для різьби по дереву. Якщо такого у вас немає, використовуйте Dremel з різними знімними деталями або менш надійний в цій справі триммер.
    • Встановіть глибину вашого ріжучого інструменту трохи менше висоти самої деталі на 1мм.
  12. 12 Виріжте все можливе (акуратно!) Свердлом 1/8 (3 - 3,5 мм). Видаліть дерево на потрібну глибину, але не наближайтеся близько до кордонів форми. Це - трохи більше тонка робота.
  13. 13 Виріжте форму по межах свердлом 1/6 (1,5 - 1,6 мм). Поміняйте свердло на більш тонке і дуже акуратно видаляйте залишився дерево. Зупиніться, як тільки досягнете наміченого контуру.
    • Коли ви перестанете бачити пил, а почнете спостерігати дивні зміни на поверхні дерева, негайно припиніть. Це означає, що ви досягли виконаної контуру.
    • Набагато простіше буде працювати з збільшувальною гарнітурою.
  14. 14 Приклейте деталь на місце. Рівномірно нанесіть клей на дно поглиблення, використовуючи щітку, щоб промазати і стінки поглиблення.
    • Використовуйте спеціальний клей для дерева або шпону. Використовуйте епоксидну смолу або інший сильний, спеціалізований клей для різних матеріалів.
    • Злегка пройдіться наждачним папером по межах форми перш, ніж приклеїти деталь: клей змішається з деревним пилом, що дозволить замаскувати кордону між базою і деталлю.
    • Коли деталь буде на місці, втирайте клей пальцями в що залишилися пропуски між базою і деталлю.
  15. 15 Притисніть деталь міцно і залиште сохнути. Покладіть тільки що приклеєну деталь під прес, до якого вона не прилипне (наприклад, до шматка дерева, обмотаного скотчем). Залиште на 4-6 годин, щоб клей висох.
  16. 16 Підрівняйте деталь. Видаліть залишки клею і пройдіться наждачним папером по деталі, щоб зробити її рівною як по відношенню до її елементів, так і до столу.
    • Для перламутру або морських вушок вам потрібно буде додатково відполірувати деталь наждачним папером зернистості 300.
  17. 17 Виріжте і помістіть на місце інші деталі. Переходьте від елемента до елементу, слідуючи вищеописаної інструкції.
    • Пам'ятайте, що трохи більше треба робити шматки, які розташовуються під іншими елементами всієї деталі. Решта кордону повинні бути зроблені якомога точніше.

Поради

  • Ви можете спочатку склеїти все шматки деталі між собою і дочекатися, поки вони висохнуть, а потім декорувати вийшла деталлю дерево. Такий спосіб заощадить багато часу, але він не так точний, як поетапний.
  • Надайте кордонів форми форму клина, щоб деталь краще сідала в отвір.
  • Ви можете купити спеціальний комплект для декору дерева, який заощадить ваш час і сили, допомагаючи створювати вам деталі ідеальних розмірів. Цей тип роботи найбільш ефективний з матеріалами товщиною 3 - 6 мм і фрезерними машинами.

попередження

  • Одягайте захисні окуляри, щоб захистити очі від пилу і відлітають шматочків дерева, особливо якщо орудуєте пилкою або електролобзиком.
  • Деревний пил може бути небезпечна для ваших легенів, тим більше пил від перламутру. Використовуйте респіратор і фен, щоб здувати пил з вашої роботи і особи.

Вам знадобиться

  • Будь-яка база для декору з дерева
  • Шпон, перламутр або будь-який інший матеріал
  • ніж
  • Клей для дерева або епоксидної смоли

Для складного декору:


  • калька
  • копірка
  • ДВП середньої щільності
  • шпатель
  • Електролобзик, Dremel або триммер

* Збільшувальна гарнітура

  • папір
  • МДФ
  • Фрезерний верстат
  • Набір для декору дерева
  • напилок
  • Клей для дерева
  • Затискач
  • ручний скребок
  • Наждачний папір
  • Захисні окуляри