Як робити міжнародні грошові перекази

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Готівкові перекази з Польщі в Україну за посередництвом myRia (без польського рахунку)
Відеоролик: Готівкові перекази з Польщі в Україну за посередництвом myRia (без польського рахунку)

Зміст

Бажаєте перевести грошові кошти своїм друзям або родичам, які гостро потребують грошей, і зробити це якомога швидше? Це один з тих питань, для відповіді на який обов'язково слід придивитися до доступним послуг і порівняти їх, так як комісії за переклад можуть сильно відрізнятися.

кроки

Метод 1 з 5: Переказ коштів через PayPal

  1. 1 Переконайтеся, що відправник і одержувач мають рахунки на PayPal. PayPal - це один з найпростіших і найдешевших способів відправляти гроші за кордон, але для цього і ви, і одержувач повинні будете відкрити рахунок в PayPal. Якщо у вас ще немає рахунку в PayPal, не турбуйтеся - його дуже просто завести. Більш детальну інструкцію дивіться в статті «Як відкрити рахунок у PayPal».
  2. 2 Увійдіть до свого облікового запису. Введіть свій PayPal ID (адреса електронної пошти, вказану при реєстрації), пароль, а потім натисніть кнопку «Увійти» у верхній частині сторінки.
  3. 3 Перейдіть в потрібний розділ. Коли ви ввійдете в свій аккаунт, то опинитеся на сторінці «Огляд». Відкрийте вкладку «Відправити запит» у верхній частині сторінки огляду або натисніть на кнопку «Сплатіть або надішліть кошти» під нею. Виберіть одну з опцій, після чого ви потрапите на сторінку, де потрібно буде вказати, кому ви хочете відправити кошти: продавцеві або друзям і близьким. Виберіть «Відправити гроші друзям або близьким».
  4. 4 Введіть необхідні дані. Вас попросять ввести PayPal ID одержувача і суму переказу.
    • Комісія за відправку грошей за кордон залежить від країни-одержувача. Вирішіть, на кого буде покладено оплата комісії, і PayPal підрахує суму, яка буде знята з вашого рахунку перед відправкою коштів. Варто відзначити, що на міжнародні перекази через систему PayPal, як правило, поширюється порівняно невелика комісія.
    • Міжнародні перекази можна здійснити в двадцяти валютах. Щоб побачити список країн, в яких доступний PayPal, перейдіть за адресою: https://www.paypal.com/ru/webapps/mpp/country-worldwide.
    • Зверніть увагу на обмінний курс валют. Хоча PayPal пропонує вигідні умови для міжнародних переказів, їх заробіток грунтується на використанні трохи нижчого обмінного курсу, ніж в будь-якому іншому місці.

Метод 2 з 5: Переказ коштів через Western Union, MoneyGram або Юністрім

  1. 1 Подумайте, чи потрібно вам фізичне розташування вашого депозиту. Якщо ви хочете перевести гроші на дійсне місцезнаходження, вам підійдуть Western Union і MoneyGram. Проте, що стосується Western Union і MoneyGram, то така відправлення переказу на фізичне місце, як правило, буде коштує дорожче, ніж через онлайн-сервіс.
    • Так, за станом на вересень 2015 року, комісія MoneyGram на грошовий переказ сумою $ 200 з США в Мексику становить $ 9,99 проти $ 4 за ту ж послугу, проведену онлайн.
  2. 2 Визначте, чи підходить вам онлайн депозит. Переказ коштів через Інтернет є найбільш простим і зручним способом проведення транзакцій. Послуги з міжнародних грошових переказів надаються всіма трьома основними трансферними компаніями через інтернет-платформи. Виберіть ту, що вам підходить.
    • Широку географію поширення і досить густу мережу партнерів також має Юністрім. Однак якщо ви вирішите відправити з її допомогою гроші, наприклад, в США, то, зайшовши на сайт системи, з'ясуйте, що це можливо далеко не в кожен заокеанський місто. Uni Stream також має досить непогані тарифи. Вартість послуги починається з 3,5% від суми грошового переказу.
    • Як правило, все залежить від країни, але і Western Union, і MoneyGram пропонують конкурентні ставки і широку мережу пунктів обслуговування.
  3. 3 Визначтеся з методом оплати. Для одержувача оплата дебетовою карткою є найшвидшим способом отримати грошовий переказ, який прибуває протягом декількох хвилин, але вона ж стягує і найвищу комісію, сильно перевершує аналогічні послуги. Прямий переклад з банківського рахунку коштує значно менше, але процес перекладу може затягнутися на кілька днів.
    • Через MoneyGram, як і через Western Union можна особисто проводити оплату готівкою або за допомогою дебетової картки або онлайн через дебетову карту або прямим переказом з банківського рахунку.
  4. 4 Вирішіть, як ви хочете отримувати свої кошти. Незважаючи на те, що в знятті готівкових коштів в точці обслуговування немає нічого незвичайного, гроші можна внести на банківський рахунок одержувача, і, в залежності від вашого місця розташування, на дебетову карту, мобільний гаманець або доставити їх особисто. Як би там не було, при виборі враховуйте можливі затримки і комісії (включаючи комісію банку одержувача).
  5. 5 Зв'яжіться з одержувачем. Коли одержувач вирішить зняти кошти в точці обслуговування, необхідно дотримуватися певної процедури. Після того, як трансферна послуга отримає від вас гроші, вам нададуть код для доступу до засобів на місці отримання. Зв'яжіться з зазначеним одержувачем і повідомте йому код. Коли кошти прибудуть, одержувач повинен повідомити цей код касиру і отримати гроші.
    • У разі, якщо ви не знаєте одержувача, код / ​​система зняття коштів має унікальний набір вразливостей.Такі служби грошових переказів, як MoneyGram та Western Union, часто привертають увагу шахраїв. Переконайтеся, що відправляєте гроші тому, кому довіряєте.

Метод 3 з 5: Відправка коштів екстреним перекладом

  1. 1 Дізнайтеся, чи доступна ця послуга в країні одержувача. Деякі великі банки пропонують спеціальні послуги з переказу грошових коштів за кордон з меншими витратами, ніж при використанні банківського переказу. Проте, список країн призначення, як правило, більш вузький, ніж при відправці за допомогою PayPal або послуг грошових переказів MoneyGram або Western Union.
  2. 2 Зберіть необхідну інформацію. У кожному банку є своя процедура, але, як правило, щоб вони могли обробити ваш запит, вам доведеться надати банку певну інформацію. Інформація ця може складатися з наступних даних:
    • Ім'я, адреса та номер телефону одержувача, а також назву точки обслуговування, в якій будуть зняті кошти.
      • Вкажіть саме фізичну адресу, а не адресу поштової осередки.
      • Вкажіть, який номер ви залишили: від стаціонарного або мобільного телефону.
    • Дізнайтеся, як одержувач збирається отримати грошові кошти: готівкою або у вигляді депозиту. Якщо кошти будуть перераховані на рахунок, вам потрібно буде надати номер рахунку одержувача.
  3. 3 Надішліть гроші. Будь ласка, повідомте одержувачу, в якій валюті будуть доступні засоби. Деякі банки, наприклад, для одних країн використовують місцеву валюту, а для інших - долари. Якщо гроші перераховуються в доларах, одержувачу, можливо, доведеться сплатити послуги з обміну валют.

Метод 4 з 5: Відправка грошей електронним переказом

  1. 1 Визначтеся з торбою відправлених коштів. Електронний переказ - один з найбільш дорогих способів переказу грошей за кордон, вартість якого, як правило, становить від $ 30 до $ 60, але при цьому він здатний оперувати набагато більшими сумами грошей, ніж більшість інших методів переказу грошових коштів. Тому, перш ніж виконати безготівковий переказ, переконайтеся, що сума пересилаються коштів занадто висока, щоб її можна було відправити іншим чином.
    • Добові обмеження на грошовий переказ будуть залежати від банку і виду послуги, яку ви оплачуєте на регулярній основі. Наприклад, для середньостатистичного клієнта Сітібанку встановлений ліміт в $ 50000 на міжнародні перекази. Але для особливих клієнтів цей ліміт збільшений до $ 250000 в день.
  2. 2 Зберіть усі необхідні документи. Як правило, перелік необхідної документації досить стандартний. Вам буде потрібно ім'я та адресу одержувача, назва банку одержувача, а також ім'я рахунки, на який будуть переведені кошти. Додатково до цього, вам буде потрібно номер рахунку одержувача або міжнародний номер банківського рахунку та SWIFT-код банку-одержувача.
  3. 3 Вкажіть валюту переказу. Вам потрібно вказати, в якій валюті одержувач повинен отримати гроші. Врахуйте той факт, що в більшості випадків буде набагато вигідніше, якщо одержувач отримає гроші у своїй національній валюті. Якщо для вас має значення точна сума пересилаються засобів, обов'язково дізнайтеся, за яким курсом обмінюються кошти в банку.
  4. 4 Повідомте одержувачу про терміни передачі. Не забудьте дізнатися у банківського персоналу, скільки часу займе електронний переказ. Як правило, переклад проходить протягом одного або двох днів, але часом на нього може піти до п'ятнадцяти робочих днів. Точний час буде залежати від суми переказу, моменту відправки і країни призначення.

Метод 5 з 5: Відправка грошей через передплачену дебетову карту

  1. 1 Знайди передплачену дебетову карту. Деякі компанії пропонують своїм клієнтам передплачені дебетові карти з можливістю відправки грошей за кордон. Дебетова карта кожного типу має власний комісійний збір, але всі вони обов'язково беруть плату за активацію. Крім того, деякі карти стягують плату за поповнення рахунку та зняття готівки.
    • За допомогою дебетової картки можна відправити гроші за кордон двома способами. Можна купити міжнародну подарункову карту Visa або Mastercard з кінцевої, непоправною сумою на рахунку. Також можна відкрити на карті великий поповнюваний рахунок, з якого зможуть знімати гроші користувачі зі субрахунком.
  2. 2 Закиньте гроші на карту. Доступні способи поповнення рахунку будуть залежати від типу карти (хоча готівкові приймають вони все). Тим не менш, деякі поповнюються карти дозволяють переводити гроші на карту безпосередньо з банківського рахунку.
  3. 3 Надішліть карту одержувачу. Яку б карту ви не використали: передплачену або карту з субсчетами, вам потрібно буде відправити її одержувачу або одержувачам. Скористайтеся послугами поштового служби або приватного перевізника. Обов'язково поцікавтеся про добовому ліміті на зняття готівки та комісійних зборах, так як на кількість транзакцій в день і зняття готівки, як правило, можуть бути встановлені обмеження.