Як робити хвилю животом

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 19 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ВОЛНА ЖИВОТОМ || КАК ДЕЛАТЬ || СЕКРЕТЫ
Відеоролик: ВОЛНА ЖИВОТОМ || КАК ДЕЛАТЬ || СЕКРЕТЫ

Зміст

Хвиля животом - дуже важливе рух у танці. Виникло це рух на Близькому Сході, і з тих самих пір назавжди підкорило серця глядачів. Роблячи хвилі животом, ви поперемінно напружуєте і розслабляєте черевні м'язи, в той час як стегна і хребет залишаються нерухомими. Постійна практика допоможе вам зміцнити м'язи, і ви зможете робити хвилі животом без особливих зусиль.

кроки

Частина 1 з 2: Вчимося контролювати свої м'язи

  1. 1 Встаньте перед дзеркалом. Встаньте лицем до дзеркала, ноги на ширині плечей, тримайте спину прямо, руки з боків. Розслабте м'язи живота і таза. Ви повинні відчувати себе вільно і комфортно.
    • Так як ви працюєте над рухами животом, вам необхідно бачити його в дзеркалі. Носіть топ, оголяє живіт, або просто бюстгальтер і зручні штани, спідницю або шорти з низькою посадкою.
  2. 2 Зверніть увагу на черевний прес. Ваш живіт ділиться на дві групи м'язів: верхні і нижні м'язи живота. Покладіть одну руку на верхню частину живота, трохи нижче ребер, а другу - на нижню частину, трохи нижче пупка. Щоб правильно виконувати хвилі животом, вам необхідно буде навчитися працювати кожною групою м'язів окремо.
  3. 3 Пам'ятайте, ваші стегна і хребет повинні залишатися нерухомими. Для хвиль животом вам необхідно буде задіяти виключно м'язи живота. Намагайтеся не піддаватися спокусі рухати стегнами з боку в сторони; необхідно стояти зовсім нерухомо і зосередитися на м'язах живота.
    • Якщо вам не вдається тримати стегна і хребет нерухомими, спробуйте робити вправи, сидячи на підлозі або на краю стільця або лежачи на спині. У будь-якому випадку, важливо, щоб ваше тулуб було випрямлено, коли ви робите вправи.
  4. 4 Втягніть верхні м'язи живота. Нижня частина живота повинна залишатися розслабленої, в той час як верхня частина живота втягнута. Залишайтеся в такому положенні якийсь час, щоб звикнути до цього відчуття. Даний рух є дуже важливим для виконання хвиль животом.
    • Практикуйтеся втягувати і виштовхувати м'язи верхньої частини живота. Спочатку втягніть в себе верхню частину живота, а потім витолкніте. Продовжуйте виконувати цю вправу, поки не зможете легко контролювати роботу м'язів.
    • Тримаючи руку на животі, трохи вище пупка, ви зможете відчувати, як втягується верхня частина живота. Коли у вас почне виходити, робіть цю вправу без застосування рук.
  5. 5 Втягніть нижні м'язи живота. Втягніть нижню частину живота так, немов хочете доторкнутися до хребта, при цьому верхня частина живота повинна бути розслабленою. Це рух складніше, тому вам буде потрібно більше часу, щоб освоїти його. Уявіть, що ви намагаєтеся притиснути пупок до хребта.
    • Тренуйтеся втягувати і виштовхувати нижню частину живота. Продовжуйте робити цю вправу до тих пір, поки ви не зможете з легкістю його виконувати.
    • Спочатку робіть цю вправу, тримаючи руку на животі так, щоб ви могли відчувати руху вашого живота. Через деякий час тренуйтеся вже без руки.
  6. 6 Виконуйте ці вправи по черзі. Спочатку втягніть в себе верхні м'язи живота, потім нижні. Переконайтеся, що коли ви втягуєте одну частину живота, інша випирає. Коли ви будете виконувати цю вправу, ваш живіт буде виглядати «хвилястим». Як тільки у вас почне виходити, ви будете готові до того, щоб робити хвилі животом.
    • Якщо вам складно тримати інші частини тіла нерухомими, вам можуть допомогти додаткові вправи, такі як присідання. Це допоможе вам збільшити контроль над м'язами живота.

Частина 2 з 2: Робимо хвилю животом

  1. 1 Зробіть хвилю зверху вниз. Це основний рух, яке знає кожен танцюрист. Спочатку витолкніте верхню частину живота, потім нижню, а потім втягніть в себе по черзі верхню і нижню частини. Продовжуйте виконувати ці рухи, поки у вас не буде виходити це плавно.
    • Подивіться в дзеркало, щоб переконатися, що у вас виходить це рух. Якщо ж немає, спробуйте зробити ваші рухи більш вираженими. Переконайтеся, що коли ви втягуєте верхні м'язи живота, нижні дійсно випирають, і навпаки.
  2. 2 Робимо хвилю знизу вгору. Для цього вам необхідно спочатку втягнути весь живіт, потім виштовхнути нижню частину живота, потім верхню. Після цього, втягнути нижню частину і, нарешті, втягнути верхню. Продовжуйте тренуватися, поки у вас не почне виходити.
    • Тренуйтеся виконувати обидві ці хвилі, поки у вас не буде виходити природно.
  3. 3 Прискорюємо темп. Спробуйте прискорити ваші рухи таким чином, щоб, коли ви втягніть вашу верхню частину живота, ви тут же переходили до нижньої частини. Продовжуйте поперемінно втягувати верхню і нижню частини живота, прискорюючи темп, поки у вас не вийде робити ці рухи безперервно. Сповільнюйте, а потім знову прискорюйте ваші рухи. Це допоможе вам краще контролювати ваші м'язи.
  4. 4 Відчуйте ритм. Як і будь-яке інше танцювальний рух, хвиля животом вимагає почуття ритму. Плавно рухайтеся роблячи хвилю, замість того щоб робити різкі рухи. Слідкуйте за своїми рухами в дзеркалі, і спробуйте зробити плавну хвилю.
    • Це допоможе вам надалі рухатися під музику. Увімкніть музику з хорошим, чітким ритмом і спробуйте робити хвилі животом під неї.
  5. 5 Навчіться танцю живота. Хвиля животом - це всього лише одна окрема рух. Танець також включає в себе витончені руху рук і ніг. Протягом усього танцю ви повинні тримати поставу, що не рухати стегнами, в той час як рухається живіт. Якщо вам сподобалося робити хвилі животом, подумайте, чи не вивчити чи вам і інші рухи танцю.

Що вам знадобиться

  • Люстерко