Як дисциплінувати кішку

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 28 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Я краснею - тизер-трейлер
Відеоролик: Я краснею - тизер-трейлер

Зміст

Якщо ви дуже любите свою кішку, вам може бути непросто дисциплінувати її. Навіть при поганій поведінці ваша кішка може виглядати так мило і невинно, що ви не захочете лаяти і карати її.Буває і так, що кішка виводить вас із себе, вона не слухається, як би ви не старалися. Ви починаєте шукати відповіді на запитання: "Хто тут господар: я або вона?" Тим не менш, є правильні методи, які дозволяють навчити кішку кращим манерам.

кроки

Метод 1 з 3: Підготовка до виховання кішки

  1. 1 Врахуйте можливі складнощі. Кішки можуть насилу піддаватися навчання. Собаки більш охоче виконують вказівки господарів, тому їх, як правило, легше навчити, ніж кішок. Проте, кішок також можна дисциплінувати, якщо розуміти їх поведінку і правильно взаємодіяти з ними. При навчанні кішки потрібно багато терпіння, оскільки її складно мотивувати.
  2. 2 Знайдіть те, що мотивує вашого вихованця. У кожної кішки є те, що допомагає домогтися від неї слухняності. Цей важливий фактор називають мотиватором тварини. Найчастіше це улюблені ласощі кішки, від якого вона без розуму. Для деяких тварин це котячий корм з тунцем, для інших - шматочки вареної курятини.
    • Яке б ласощі ви не вибрали, тримайте його під рукою і будьте готові винагородити свого вихованця за те, що він виконує ваші команди.
    • Ніколи не бийте тварина, якщо він не виконує те, чого ви домагаєтеся від нього, інакше кішка образиться на вас і перестане слухатися.
  3. 3 Любіть свого вихованця. При навчанні кішки насамперед слід добитися, щоб вона слухалася вас. Вам не вдасться зробити це, якщо ви не встановите з твариною теплі довірчі відносини. Процес навчання не повинен викликати у кішки стрес. Необхідно з самого початку встановити з твариною дружні стосунки. В результаті кішка почне поважати вас, захоче доставити вам задоволення і буде виконувати ваші команди.
    • При перших контактах з кішкою приділяйте їй багато уваги. Потримайте тварина на руках, якщо йому це подобається. В іншому випадку просто поговоріть з кішкою, постарайтеся погладити, якщо вона не проти, і почастуєте чим-небудь смачненьким. Період знайомства займе від декількох днів до декількох тижнів, в залежності від того, як швидко звикне кішка до нових умов.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Pippa Elliott, MRCVS


    Ветеринар, Королівський коледж ветеринарної хірургії Доктор Еліот, BVMS, MRCVS - ветеринар з більш ніж 30 роками досвіду у ветеринарній хірургії та лікуванні тварин-компаньйонів. Закінчила університет Глазго в 1987 році за спеціальністю «Ветеринарна медицина та хірургія». Працює в одній і тій же клініці для тварин в своєму рідному місті більше 20 років.

    Pippa Elliott, MRCVS
    Ветеринар, Королівський коледж ветеринарної хірургії

    Піппа Елліотт, ліцензований ветеринар, пояснює: «Показувати кішці свою любов також означає задовольняти всі основні котячі потреби. Поряд з їжею і житлом, Сюди відносяться час для ігор, можливість полазити, Розім'яти лапи (поточити кігті!) і пополювати (Навіть просто на іграшки). Якщо ці потреби задоволені, кішка веде себе краще ».


  4. 4 Проводьте час з кошеням. Хоча необхідно дисциплінувати кішку відразу ж після того, як вона почне себе погано вести, врахуйте, з ким ви маєте справу. При спілкуванні з кішкою необхідно врахувати кілька особливих факторів, які можуть вплинути на її готовність слухатися вас. Якщо у вас кошеня, будьте готові до того, що він буде невгамовним, надзвичайно цікавим і недосвідченим. Буде потрібно якийсь час, перш ніж кошеня засвоїть, що добре, а що погано, тому проявляйте терпіння.
    • З іншого боку, якщо у вас кошеня, це має ряд переваг. Якщо у кошеняти не було до вас іншого господаря, ви зможете надати на його поведінку значний вплив.
  5. 5 Приділяйте час дорослої кішці. Якщо тварина потрапила до вас вже в зрілому віці, або якщо виникла потреба виховати його, коли воно вже виросло, пам'ятайте, що дорослі кішки відрізняються незалежною поведінкою.Ваш вихованець може мати певні звички, і вам доведеться докласти зусилля, щоб дисциплінувати його.
    • Проте, дорослі кішки ведуть себе спокійніше, більше розуміють і менш схильні до неправильних вчинків.
  6. 6 Врахуйте попередній досвід вашого вихованця. Перш ніж приступити до навчання кішки, згадайте, в яких умовах вона жила раніше. Якщо ви забрали кошеня з розплідника, він добре навчений, доглянутий і ситий, то тварина, мабуть, позбавлене травмуючого досвіду в минулому. Однак якщо з кошеням погано поводилися або він провів тривалий час на вулиці, вам доведеться затратити трохи більше зусиль, щоб він забув про гірке минуле досвіді.
    • Пам'ятайте, що після життя на вулиці або поганого поводження тварина може бути травмовано і з підозрою ставитися до вас і нових умов, в залежності від минулого досвіду.
  7. 7 Врахуйте характер свого вихованця. Характери кішок не менш різноманітні і складні, ніж та характери їх господарів. Щоб краще розібратися в характері свого вихованця, задайте собі кілька питань. Чим відрізняється ваша кішка? Чи можна назвати її ексцентричної, схильної до задоволень, ледачою або люблячої? Особливості характеру кішки допоможуть вам зрозуміти, як слід діяти в тих чи інших обставинах.
    • До навчання боязких і полохливих кішок слід підходити з особливою делікатністю. Перш ніж приступити до виховання такої кішки, необхідно завоювати її довіру.
    • Щоб не завдати шкоди агресивної кішці, її краще показати фахівцеві з поведінки домашніх тварин.

Метод 2 з 3: Навчання кішки

  1. 1 Задовольнити потреби тварини. Подбайте про основні потреби кішки, щоб вона могла виявляти своє природна поведінка. Кішки люблять бігати, кусатися, дряпатися і досліджувати навколишній світ - простежте, щоб ваш вихованець міг займатися тим, що йому подобається. Крім іншого, якщо кішка буде задоволена, вам не доведеться зайвий раз карати її за погану поведінку. Є безліч способів зробити це.
    • Поставте когтеточку. Встановіть в будинку одну або кілька когтеточек, щоб ваш вихованець міг дряпати їх. В цьому випадку кішка не буде дерти меблі, стіни і інші невідповідні предмети.
    • Заведіть іграшки для того, щоб кішка жувала і кусала їх. Іграшки для жування, невеликі м'ячі і набивні миші допоможуть кішці задовольнити свої основні інстинкти і при цьому не покусати вас. Крім того, ваш вихованець не покусає які не призначені для цього інші предмети.
    • Обладнайте майданчик для кошенят, на якій вони могли б грати цілий день. Кошенята люблять стрибати, дертися і досліджувати навколишній світ, тому встановіть для них котячу ігровий майданчик або обладнайте спеціальний куточок в будинку, де вони могли б гратися без шкоди для вашого майна.
  2. 2 Нагороджуйте свого вихованця за хорошу поведінку. Необхідно дати кішці зрозуміти, коли вона чинить правильно. Таким чином ви зможете закріпити у тварини хорошу поведінку. Це може бути все що завгодно: користування туалетним лотком, акуратний прийом їжі, дряпання когтеточки, а не меблів, використання іграшок, а не інших предметів. Необхідно бути послідовним. Намагайтеся частіше нагороджувати кішку за хорошу поведінку, щоб воно почало асоціюватися у неї з приємними наслідками. Найчастіше для цього використовують різні ласощі. Однак не перестарайтеся, інакше ваш вихованець може набрати зайву вагу.
    • Можна також заохочувати тварину своєю увагою. Говоріть з кішкою ласкавим голосом, гладьте її і беріть на руки, щоб вона відчувала, що ви цінуєте її гарну поведінку.
  3. 3 Грайте зі своїм вихованцем. Ще один спосіб дати кішці зрозуміти, що вона чинить правильно, полягає в тому, щоб грати з нею. Дістаньте інтерактивну котячу іграшку, яка подобається тварині. Наприклад, багато кішки люблять рухливі і розгойдуються іграшки, такі як палички з пір'ям або блискучими предметами на кінці.Не упускайте добра нагода, щоб пограти з вихованцем. Це дозволить кішці як слід розім'ятися, і вона відчує, що ви любите її.
    • Більш ледачі господарі можуть використовувати лазерну указку. Багато кішки буквально божеволіють, побачивши світлової плями від лазерної указки і можуть ганятися за ним по всій кімнаті, поки ви спокійно лежите на дивані. Однак дехто вважає, що це нечесно по відношенню до тварини, оскільки воно не в змозі зловити червона пляма.

Метод 3 з 3: Дисциплінуйте кішку

  1. 1 Говоріть особливим тоном. Буває, що кішка неправильно поводиться, і її необхідно привести до порядку. Важливо не тільки заохочувати тварину за правильну поведінку, а й дати йому зрозуміти, чого не слід робити. При цьому необхідно бути послідовним, щоб кішка кожен раз розуміла, що робить щось не те. Коли ваш вихованець погано поводиться, говорите з ним особливим тоном. Не слід кричати на кішку, так як це може налякати її. Замість цього говорите суворим тоном, щоб тварина зрозуміло, що воно надходить погано. Кішка почне асоціювати цей тон з неправильною поведінкою.
    • Для більшого впливу вимовляєте ім'я вихованця і строгим, але спокійним голосом додавайте ще що-небудь, наприклад "погано!". В результаті кішка зрозуміє, що вона надходить неправильно; до недоліків цього методу відноситься те, що тварина може асоціювати своє ім'я з поганою поведінкою.
  2. 2 Намагайтеся уникати ситуацій, в яких кішка може погано поводитися. Це можна зробити двома способами. Ви можете видалити тварина. Наприклад, якщо кішка любить заглядати в вашу тарілку, можна видалити її з кухні або обідньої кімнати під час прийому їжі. Хоча нявкання кішки за зачиненими дверима доставить вам кілька неприємних хвилин, це навчить її не повторювати цю помилку.
    • Можна взяти кішку за загривок і винести її за двері кімнати. Якщо ваш вихованець чинить опір і намагається вкусити вас, візьміть його за загривок і скажіть "ні". Якщо кішка упирається, підійміть її і винесіть в іншу кімнату. При цьому продовжуйте говорити "ні".
    • Ніколи не піднімайте кішку за загривок, так як це може заподіяти їй біль, і є небезпека, що вона подряпає вас. Пам'ятайте, що котячий укус може призвести до небезпечної інфекції.
  3. 3 Використовуйте в якості отпугивающего кошти воду. Щоб відвернути кішку від якої-небудь дії, можна в відповідний момент бризнути на неї водою з пляшки. Наприклад, даний метод можна використовувати, коли тварина збирається стрибнути на стіл або погризти листя кімнатних рослин. Це слід робити крадькома, щоб кішка не запідозрила вас. Спробуйте бризнути на тварину, коли вона не дивиться на вас і стоїть спиною до вас. В іншому випадку кішка почне асоціювати вас з неприємними водяними бризками, і вона буде цуратися вас.
    • Деякі вважають, що даний метод не годиться для виховання кішок, проте його ефективність залежить від конкретного тваринного.
  4. 4 Встановіть пастки. Щоб відучити свого вихованця від неправильного поводження, можна використовувати пастки. Наприклад, якщо кішка любить грати з рулонами туалетного паперу, поставте поверх рулону порожню пластикову пляшку, яка в потрібний момент впаде на підлогу і відлякає тварина. Якщо кішка часто застрибує на кухонний стіл, застеліть його двостороннім скотчем або фольгою, і його поверхня почне асоціюватися у тварини з неприємними відчуттями. Подібні пастки навчать вашого вихованця правильній поведінці.
    • У продажу є навіть відлякують килимки, які посилають слабкий електричний сигнал через лапи кішки, коли вона ступає на них.
  5. 5 Будьте тверді і послідовні. Неважливо, як ви караєте тварина, необхідно зберігати твердість. Навіть якщо ви без розуму від своєї кішки, слід показати їй, що ви серйозно ставитеся до її поганому поводженню. Крім того, необхідна послідовність.Кожен раз, коли ваш вихованець поводиться погано, слід швидко реагувати і відразу ж вживати відповідних заходів. Якщо ви відкладіть покарання на потім, кішка не буде знати, за що вона покарана, і почне боятися вас.

Поради

  • Не кричіть на кішку і не звертайтеся з нею грубо. Кішка реагує на ваш тон, навіть якщо не до кінця розуміє, про що ви говорите.
  • Ні в якому разі не провокуйте тварина. Залишайте кішку в спокої, коли вона спить або ховається. Нав'язливість з вашого боку може привести до непотрібного конфлікту.
  • Ніколи не бийте кішку і нічим не кидайте в неї, інакше тварина образиться і почне боятися вас, що порушить хороші відносини.
  • Якщо кішка веде себе агресивно, порадьтеся з ветеринаром або фахівцем з поведінки домашніх тварин.
  • Ніколи не беріть на руки агресивно налаштовану кішку, так як вона може вкусити вас. Котячі укуси можуть призвести до серйозної інфекції. Якщо вас вкусила кішка, негайно зверніться до лікаря.
  • Чи не поводьтеся грубо, так як це може бути визнано як жорстоке поводження з тваринами.
  • Якщо ви випускаєте кішку на вулицю, їй може не знадобитися когтеточка. В цьому випадку тварина може обійтися відповідним деревом, забором або чимось подібним. Це дозволить вам заощадити гроші.