Як дресирувати биглей

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 21 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
275. Начальная дрессировка щенка бигля
Відеоролик: 275. Начальная дрессировка щенка бигля

Зміст

Коли людина підшукує собі добродушну і активну собаку, зазвичай відразу приходить на розум бігль. Собаки цієї породи забавні, енергійні і мають гарний характером, що робить їх популярним вибором серед багатьох власників собак. Однак біглі ще і досить уперті. Так як в них закладено дуже багато енергії, вкрай важливо навчити їх тому, як їм слід поводитися, щоб вони могли бути хорошими вихованцями і гідними представниками собачого роду.

кроки

Частина 1 з 3: Забезпечте бигля мотивацією

  1. 1 Будьте готові до того, що ваш бігль буде досить активним. Біглі від природи дуже енергійні і мають гарний нюхом. Вони походять від мисливських собак, які використовувалися для вистежування тварин по запаху під час полювання. Також це означає, що ці собаки схильні приймати самостійні рішення, а не повністю покладатися на вказівки господаря. Якщо ваш вихованець не буде використовуватися для полювання, то належна дресирування для нього вкрай важлива.
    • Біглі також люблять слухати звук власного голосу і часто гавкають, коли порушуються. Хороша дресирування з достатньою кількістю фізичного навантаження буде ключем до подолання даної проблеми.
    • Дотримуйтеся регулярного проведення дресирувань (по крайней мере, по два рази в день) протягом такого тривалого періоду, який тільки знадобиться для успішного завершення навчання вашої собаки. Не впадайте у відчай і ні в якому разі не здавайтеся.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Pippa Elliott, MRCVS


    Ветеринар, Королівський коледж ветеринарної хірургії Доктор Еліот, BVMS, MRCVS - ветеринар з більш ніж 30 роками досвіду у ветеринарній хірургії та лікуванні тварин-компаньйонів. Закінчила університет Глазго в 1987 році за спеціальністю «Ветеринарна медицина та хірургія». Працює в одній і тій же клініці для тварин в своєму рідному місті більше 20 років.

    Pippa Elliott, MRCVS
    Ветеринар, Королівський коледж ветеринарної хірургії

    Знаходьте способи направляти активний від природи темперамент бигля на благо. Піппа Елліот, ліцензований ветеринар, радить: «Бігль може настільки захопитися запахами, що перестане реагувати на все інше, включаючи ваші команди. Замість того щоб намагатися зупинити собаку, використовуйте це для спільних розваг. Наприклад, навчіть бигля йти по сліду улюбленої іграшки».


  2. 2 Візьміть лідерство на себе і зберігайте терпіння. Біглі воліють вважати лідерами себе, що являє просто катастрофу для недосвідченого дресирувальника собак. Вам необхідно встановити своє тверде лідерство, щоб собака почала вірити в те, що їй слід підкорятися вашим командам. Завжди під час дресирування користуйтеся методами позитивного заохочення замість застосування покарань. Під час уроків розум бигля може витати десь ще, тому будьте готові до того, що навчання бигля займе більше часу, ніж навчання будь-який інший більш поступливою собаки, наприклад лабрадора або бордер коллі.
  3. 3 Продовжуйте вчити бигля і в звичайний час дня. Чи не приурочувати навчання виключно до дресирувальним сесій. Ваш бігль буде здійснювати великі успіхи, якщо ви будете продовжувати працювати з ним над командами протягом усього дня.
    • Наприклад, ви можете наполягати на тому, що собака повинна сісти, перш ніж ви поставите перед нею миску з кормом, або на те, що вона повинна попередньо сісти на тротуарі, перш ніж переходити дорогу. Якщо собака не підпорядковується, від вас не повинно виходити подальших очікуваних собакою дій. Тому, якщо собака не сідає, коли ви збираєтеся її годувати, просто прибирайте миску назад. Примусьте собаку сісти і тільки тоді поставте перед нею миску.
    • Якщо собака відмовляється сідати на тротуарі перед дорогою, відійдіть трохи назад, а потім знову наблизьтесь з нею до узбіччя.
    • Якщо вам дійсно необхідно перейти дорогу, а собака відмовляється сідати на узбіччі, поверніться трохи назад. Потім просто пройдіть вперед і перейдіть дорогу, не просячи собаку сідати.
  4. 4 Мотивуйте бигля частуванням і похвалою. Їжа є дієвим мотиватором для биглей, а деякі з собак ще дуже сильно мотивуються увагою і похвалою. Заплануйте використовувати частування як частина вашої дресирування, щоб вони завжди були у вас напоготові для собаки, коли вона вас слухається. Як тільки ваша собака почне регулярно вас слухатися, почніть давати їй частування тільки на кожен четвертий або п'ятий раз успішного виконання команди.
    • Спробуйте давати Бігль високоякісні готові частування для собак, що містять різні види начинок. Або ви можете пригощати собаку відвареним м'ясом або картоплею, порізаною на дрібні шматочки.
  5. 5 Забезпечуйте Бігль регулярну фізичне навантаження. Так як біглі є дуже енергійними собаками, вчити вихованця буде складніше, якщо йому буде більше хотітися побігати, ніж слухати ваші вказівки. Спробуйте двічі на день виводити бигля на годинну прогулянку, щоб він міг добре набегаться. Це дозволить спалити надлишки енергії і зробити собаку більш уважною під час навчання.
    • Ви можете пограти з собакою в апорт або побігати з нею на повідку.
    • Запам'ятайте, що дана порода здатна бігати цілий день, тому 20-хвилинна прогулянка навколо кварталу двічі в день не дасть їй необхідного навантаження.

Частина 2 з 3: Навчіть бигля базовим командам слухняності

  1. 1 Навчіть собаку команді «Сидіти». Підкличте бигля до себе, тримаючи в руці частування. Покажіть його собаці, але не дозволяйте їй його з'їсти. Замість цього тримайте частування пальцями прямо перед носом собаки. Як тільки ви досягнете її уваги, підійміть частування вище, щоб собака була змушена підняти свою морду. Потім відведіть руку з частуванням трохи назад за голову собаки, щоб, слідуючи за частуванням, вона інстинктивно села. Як тільки собака почне приймати сидяче положення, твердо скажіть «сидіти» і дайте їй частування.
    • Практикуйте виконання команди «сидіти» при будь-якій зручній можливості в різних місцях, наприклад будинку, у дворі або на вулиці. Це дозволить уникнути тієї ситуації, коли бігль вважатиме за потрібне реагувати на ваші команди лише в домашній обстановці.
    • Зрештою, собака почне вас слухатися тільки на команду «сидіти», без необхідності стежити при цьому за частуванням. Коли собака стане регулярно сідати по команді, перестаньте давати їй частування. Це дасть вихованцеві зрозуміти, що частування не даються даром, а їх слід заробляти наполегливою роботою.
  2. 2 Навчіть бигля команді «Місце». До вивчення даної команди ваша собака повинна вивчити команду «сидіти». Спочатку посадіть собаку. Виставте вперед руку, як якщо б намагалися когось зупинити, і твердим голосом дайте команду «місце».
    • Ваша собака може спочатку залишитися на місці лише на секунду або дві, але вам слід щедро її похвалити і продовжувати тренуватися.
    • Зрештою, ви зможете почати відходити від собаки подалі, поки вона залишається на місці.
  3. 3 відучити бигля стрибати на людей. Є кілька простих прийомів, які дозволять вам захистити бигля від стрибків. Якщо він успішно виконає ваші вимоги, щедро похваліть його.
    • Перший метод: ви можете просто ігнорувати стрибки собаки і йти. Через кілька хвилин підкличте собаку і щедро похваліть.
    • Другий метод: ви можете використовувати команду «місце» в супроводі команди «сидіти».
    • Якщо ви підозрюєте, що бігль стрибає на вас через нудьгу, подумайте про те, щоб йому записатись із ним на курси дресирування. Це може допомогти припинити небажану поведінку, так як собака буде зайнята вивченням нових речей.
  4. 4 Навчіть бигля команді "до мене". Якщо трапиться так, що собака сама підійде до вас, промовте «до мене». В іншому випадку приманити собаку підійти ближче за допомогою частування. Як тільки вона підійде до вас, промовте «до мене», а потім покажіть дуже сильне задоволення або дайте собаці частування. Надайте собаці певний час на виконання даної команди.
    • Якщо виконання команди займає у собаки дуже тривалий час, не лайте її і не ловіть на поводок, щоб піти. Інакше бігль почне асоціювати вашу призовну команду з покаранням.
    • Коли собака підійде вам, замість того щоб безпосередньо відправлятися додому, вручите їй улюблену іграшку і пограйте з нею деякий час (хвилину чи дві) на повідку. Так ваша собака не стане асоціювати призовну команду з покаранням або закінченням розваги.
  5. 5 Не дозволяйте Бігль кусатися. Якщо ваша собака кусається під час ігор, не починайте з нею агресивних або грубих ігор. Якщо під час гри вона починає кусатися, припиняйте гру. Незабаром бігль зрозуміє, що укуси призводять до завершення розваги. Give your dog space and let him get comfortable around you before approaching him.
    • Якщо бігль вкусить вас або іншої людини, це може статися через наявність у тваринний жах або в тому випадку, якщо собака вам не довіряє.
    • Ваша собака може кусатися, але це не означає, що вона є підлою або агресивною. Бігль може при цьому просто проявляти інтерес, грати або захищатися. У будь-якому випадку непогано буде відучити собаку кусатися, незалежно від причини такої поведінки.
  6. 6 Навчися контролювати гавкіт бигля. Біглі дуже часто гавкають під час збудження або тоді, коли хочуть пограти. На жаль, незнайомі люди можуть сплутати така поведінка з агресією, а інші собаки - порахувати його образливим. Коли будете перебувати вдома, навчитеся вгадувати готовність собаки до гавкання за висловом її морди. Вона може виглядати дуже напруженою, може морщити морду і хмуритися. Зверніть увагу на це унікальне вираз морди собаки перед гавкотом.
    • Коли помітите у неї такий вираз морди, відволікаючи її. Ви можете скористатися її улюбленою іграшкою для залучення уваги. Коли ви успішно заважаєте гавкоту, посадіть собаку і похваліть її за хорошу поведінку.
    • Дану породу собак може змушувати гавкати одне і теж повторюється подія, наприклад звук дверного дзвінка, що проїжджає з ранку сміттєвої машини або звук пилососа. З'ясуйте, що змушує вашого бигля гавкати, а потім постарайтеся знайти рішення, або виключивши вплив цього фактора, або навчивши собаку не гавкати.
  7. 7 Відучити бигля гавкати на інших собак. Найімовірніше, ваш бігль буде стикатися з іншими собаками під час прогулянок. Для початку посадіть собаку на поводок. Коли вона побачить іншу собаку і почне гавкати, дайте команду «тихо», а потім розгорніть і підіть в протилежну сторону. Після заспокоєння бигля знову поверніться до іншої собаці. Повторюйте цю процедуру, і, врешті-решт, ваш бігль зрозуміє, що гавкіт є контрпродуктивним видом поведінки.
    • Якщо на прогулянці з Бігль ви помітите інших собак, не починайте нервувати і переживати з приводу того, що ваша собака може почати гавкати. Є ймовірність, що бігль відчує ваше напруга і теж почне нервувати, що, в свою чергу, з більшою ймовірністю може змусити його загавкати.

Частина 3 з 3: Привчання бигля до дотримання охайності в стінах будинку

  1. 1 Організуйте рутину привчання собаки до охайності в стінах будинку. Почніть займатися цим відразу ж після появи у вас цуценя, виділивши йому конкретне місце, в якому він може ходити в туалет. Якщо щеня присяде, щоб сходити в туалет, дайте йому команду «в туалет». Коли він закінчить свої справи, щедро похваліть його або дайте частування.
    • Спочатку тримайте бигля будинку в одній кімнаті, щоб він не лякався і не відволікався на всі присутні в будинку запахи.
    • Заохочуйте собаку відразу ж після справления потреби на вулиці, щоб вона асоціювала це дію з винагородою.
  2. 2 Будьте послідовні. По можливості постарайтеся виносити цуценя на вулицю кожні 20-30 хвилин. Виберіть на вулиці місце, де він може ходити в туалет. Завжди повертайтеся на це місце, коли ви будете брати його на прогулянку. Ви повинні гуляти з цуценям відразу ж після пробудження вранці, безпосередньо перед сном і після кожного годування. Коли щеня буде ходити в туалет на вулиці, кожен раз щедро хваліть його.
    • Так як ви будете перебувати на вулиці, спробуйте заохотити бигля іграми в парку або тривалою прогулянкою.
  3. 3 Годуєте собаку регулярно. Дуже важливо дотримуватися конкретного часу годувань, замість того щоб дозволяти собаці є цілий день. Заплануйте на день кілька годувань. Регулярність годування призведе до того, що собака буде потребувати прогулянках в регулярне час.Виводите бигля на прогулянку через 30-40 хвилин після кожного годування. Плануйте свої особисті справи відповідно до цього часом прогулянок і дотримуйтеся встановленої рутини.
    • Молодим Бігль будуть вимагатися більш часті прогулянки. За загальним правилом слід пам'ятати про те, що щеня може терпіти приблизно стільки годин, скільки йому місяців, і так аж до 8 годин. Наприклад, тримісячне щеня може терпіти 3 години до чергової прогулянки.
    • Кількість дається вашому Бігль корми буде залежати від того, годуєте ви його готовим сухим кормом, м'ясом, консервами або готуєте корм самостійно. Більш докладно щодо здорової дієти для свого вихованця проконсультуйтеся у ветеринара.
  4. 4 Слідкуйте за ознаками того, що собака хоче в туалет. Ймовірно, бігль намагатиметься показати вам, що йому необхідно в туалет. Приділіть цьому увагу і надайте собаці можливість справити свої справи на вулиці до того, як помилка трапиться будинку.
    • Звертайте увагу на гавкіт або дряпання двері, через яку ви виходите з собакою гуляти, присадка, занепокоєння, ходіння колами і обнюхування статі.
    • Завжди краще вивести бигля на вулицю, навіть якщо ви не зовсім впевнені в тому, що він хоче в туалет.
  5. 5 Будьте готові до огріхам вихованця. Якщо з собакою трапиться помилка будинку, ніколи не кричіть на неї і не зліться. Просто приберіть за нею і ретельно замийте це місце за допомогою ферментного очисника, щоб не залишилося ніякого запаху, який може залучити цуценя знову сходити в туалет в цьому місці.
    • Уникайте використання при збиранні за щеням звичайних господарських засобів для чищення, які часто містять хлор або аміак. Аміак є одним з компонентів сечі. Якщо мити забруднене місце з його допомогою, ви можете подати цуценяті сигнал, який змусить його повторно ходити в туалет в цьому місці.
    • Не залишайте по дому чистячі засоби в доступності для цуценя. Велика їх частина є небезпечною для його здоров'я, тому зберігайте їх правильно.

Поради

  • Навчивши бигля базовим командам «сидіти», «місце» і «до мене», ви зможете впоратися з будь-якою ситуацією. Наприклад, якщо ви бачите, що бігль готовий погнатися за іншим собакою, ви зможете негайно його зупинити, подавши команду «сидіти».
  • Починайте дресирування відразу ж після появи цуценя у вас вдома, виносячи його на вулицю в один і той же місце і хвалячи за правильно зроблену справу. Цілком допустимо починати дресирування з 8 тижнів, тільки не переоцінюйте здатність маленького цуценя до концентрації. Прохання до цуценяти сідати перед видачею йому миски з кормом є хорошим способом введення команди «сидіти» і навчання цуценя уважності.
  • Привчання бигля до клітки позитивно позначається на собаці, крім того клітина забезпечує їй почуття безпеки і захищеності.
  • На прогулянці биглей слід тримати на повідку або випускати їх гуляти в обгородженому дворі. Якщо собака візьме якийсь слід, то уткнется носом в землю і буде йти по ньому, зазвичай ігноруючи будь-які команди господаря. Біглі здатні годинами і днями йти по сліду і тому можуть загубитися.
  • Собаки швидше за все вчаться в молодому віці, тому не бійтеся рано почати дресирування, але враховуйте розумові здібності свого собаки і дотримуйтеся невеликої тривалості уроків, якщо вона відчуває труднощі з концентрацією уваги.
  • Дресирують собаку в домашніх умовах з раннього віку, щоб уникнути помилок з її боку.
  • Біглі схильні захоплюватися буквально будь-якими запахами, так що завжди тримайте вихованця на повідку.

попередження

  • ніколи не бийте бигля і не кричіть на нього. Корегуйте неправильну поведінку суворої допомогою голосових команд «фу». Дайте собаці зрозуміти те, яким чином вона повинна себе вести, і негайно похваліть її, якщо вона підкориться.