Як готувати Досана

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 19 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як живе пенсіонерка з Сумщини, оселю якої розтрощило російськими обстрілами
Відеоролик: Як живе пенсіонерка з Сумщини, оселю якої розтрощило російськими обстрілами

Зміст

Доса (Досана) - дуже тонкі млинці, як правило, зроблені з рису і урда (в просторіччі чорний маш або просто сочевиця). Це популярне блюдо у народів Південної Індії, млинчики дуже тонкі і хрусткі з хлібним присмаком. Досана можна робити маленькими, для однієї людини, або великими, для компанії людей. Досана є хорошим джерелом білка і дуже прості в приготуванні.

інгредієнти

  • 2 склянки промитого рису (рекомендується використовувати 1 стакан среднезернистого рису і 1 стакан пропареного рису)
  • 1/2 чашки промитого урда (чорної сочевиці)
  • 1/2 чайної ложки насіння пажитника (5 - 7 насіння)
  • фільтрована вода
  • 1 чайна ложка солі

кроки

Частина 1 з 4: Приготування тіста

  1. 1 Замочіть рис. Після промивання рису, помістіть його в велику миску і залийте водою. В ідеалі вода повинна покривати рис на 5 см. Залиште рис постояти на 6 годин.
  2. 2 Замочіть Урд і пажитник. Після промивання урда, помістіть його в велику миску з водою і замочіть разом з пажитника. Вода повинна покривати їх на 5 см. Залиште постояти на 6 годин.
  3. 3 Подрібніть Урд і пажитник. Мокра кавомолка найкращим чином підійдуть для цього, однак комбайн і блендер також можна використовувати. Насипте жменю урда і пажитника в кавомолку.
    • Якщо вам здається, що суміш суха, додайте трохи води, в якій вони замочували.
    • Суміш повинна стати пишною і кремообразной.
    • Процес подрібнення займе приблизно 15 хвилин.
    • Після завершення перекладіть суміш у велику миску.
  4. 4 Подрібніть рис. Вам не потрібно мити кавомолку після урда і пажитника. Додайте весь рис і одну чашку води, в якій він замачивался, і подрібніть протягом 20 хвилин про тих пір, поки суміш не стане однорідною, але при цьому залишиться зернистої.
  5. 5 Змішайте рисове тісто з Урдома. Помістіть рисове тісто в миску з сумішшю урда і пажитника, додайте сіль і змішайте всі інгредієнти чистими руками. Накрийте тканиною або кришкою, але не герметично.
    • Переконайтеся, що кришка накрита негерметичність. Повітря необхідне для процесу бродіння.
  6. 6 Дайте тесту заграти. Тепер вашої суміші необхідно побути 8-10 годин в теплі.
    • Оптимальна температура бродіння (27 - 32 градуси С).
    • Залиште тісто на столі або в теплій кімнаті, якщо ви живете в теплому кліматі.
    • Якщо у вас немає місця з відповідною температурою, поставте тісто в духовку і включіть в ній світло. Світло дасть досить тепла для бродіння, але не почне процес його приготування.
  7. 7 Перевірте тісто. Через 8-10 годин перевірте тісто. Воно повинно мати пінистий вигляд і вдвічі збільшиться в розмірі. Якщо це не так, можливо буде потрібно трохи більше часу. Якщо тісто дуже густе, додайте трохи води.
  8. 8 Зберігайте тісто в холодильнику, поки не почнете готувати. В ідеалі потрібно готувати відразу, як тільки тісто підійшло. Якщо ж ви плануєте готувати через деякий час, приберіть тісто в холодильник.

Частина 2 з 4: Підготовка до приготування

  1. 1 Тісто має бути кімнатної температури. Якщо ваше тісто зберігалося в холодильнику, то його необхідно дістати і залишити при кімнатній температурі мінімум на 1 годину. Досана виходять краще з тіста кімнатної температури.
  2. 2 Нагрійте вашу посуд на плиті. Вам буде потрібно розігріти посуд на середньому вогні протягом 10 хвилин. Кращою посудом послужить звичайна залізна сковорода або плоска млинцева сковорідка.
  3. 3 Приправте ваше блюдо. Найкраще підготувати сковороду і одночасно додати спеції - додати пару крапель олії в розрізану цибулину і натерти нею сковороду. Обсяг масла може залежати від розмірів вашої сковороди, але пари крапель має бути достатньо.
  4. 4 Визначте, якого розміру повинні бути ваші Досана. Розмір буде визначатися діаметом вашої сковороди. Досана можуть бути маленькими - на одну порцію, а так само великими - для компанії з кількох людей. Якщо ви плануєте робити великі Досана необхідно подвоїти кількість тіста для кожного з них.

Частина 3 з 4: Приготування Досана

  1. 1 Налийте тісто в сковороду. Зачерпніть ¼ чашки тесту ковшем і налийте його в сковороду. Наливайте тісто в центр і розподіляйте круговими рухами по всій поверхні сковороди до країв. Ви не повинні робити багато рухів ковшем.
  2. 2 Залиште тісто випікатися. Готуйте, поки нижня сторона не підрум'яниться, а верх не затвердіє. Ви побачите як з'являються і лопаються бульбашки в тесті, залишаючи невеликі дірочки.
  3. 3 За бажанням переверніть Досана. Цей крок не є необхідним, так як тісто дуже тонке і встигає пропектися, але якщо ви хочете хрусткі Досана, переверніть їх і печіть ще протягом 40 секунд.
  4. 4 Зніміть Досана зі сковороди. Знімаючи Досана, переконайтеся, що користуєтеся лопаткою, яка не зашкодить поверхню сковороди. Будьте обережні, не сломайте Досана (це вплине на естетичну сторону, смак залишиться як і раніше чудовий).
  5. 5 Поверніть Досана поки він ще гарячий. Досана подаються складеними навпіл або загорненими в рол. Це потрібно зробити негайно, щоб уникнути тріщин.
  6. 6 Повторіть процес. Продовжуйте піч Досана поки у вас не закінчиться тісто. Вам буде потрібно загортати кожен, як тільки він приготується.Але якщо ви хочете почекати і загорнути їх все після приготування, складіть їх на тарілку і поставте в духовку на «теплий» режим або накрийте вологою тканиною, щоб запобігти засихання.

Частина 4 з 4: Подача Досана

  1. 1 Подавайте з різними чатні. Традиційно Досана подаються з чатні з кокоса і самбара. Чатні з томатів і кінзи так само буде відмінним варіантом. По крайней мере 2 виду чатні є кращими.
  2. 2 Спробуйте інші варіанти підлив. Хоча Досана є стравою Індійської кухні, не обов'язково подавати Досана з чатні. Спробуйте підливу з хумусом, шпинатом або навіть гуакамоле для невеликого міксу Мексиканської і Індійської кухні!
  3. 3 Подавайте Досана свіжими і теплими. Ці ніжні млинці краще їсти свіжими, тому постарайтеся виділити час на прийом їжі відразу після їх приготування.
  4. 4 Заморожуйте Досана при необхідності. Якщо у вас залишилися Досана, ви можете їх заморозити. Їх можна повторно розігріти на сковороді. Краще заморозити їх плоскими, ніж згорнутими.
    • Пам'ятайте, що текстура може змінитися в процесі заморожування і відтавання.

Поради

  • Використовуйте високоякісний рис, щоб зробити кращі Досана. Підійде суміш рису Масурі і ідлі.
  • Досана можна подавати з начинкою. Можна заповнити їх картопляним пюре з зернистою гірчицею і смаженою цибулею, і подавати з кокосовим чатні.

попередження

  • Досана містять велику кількість глікемічного індексу і цього блюда варто уникати діабетикам.