Як ідентифікувати бур'яни

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Рекомендации по настройке плугов
Відеоролик: Рекомендации по настройке плугов

Зміст

Бур'яни є шкідниками, які віднімають живильні речовини у городніх і садових рослин. Ця стаття допоможе вам навчитися розпізнавати бур'яни за видами, будь-то трав'янисті, широколисті або деревовидні бур'яни, і ви також дізнаєтеся про деякі з найбільш поширених різновидів кожного виду. Види бур'янів можуть відрізнятися в залежності від країни, регіону, штату або зони морозостійкості, в яких вони ростуть, тому рекомендується пошукати потрібну інформацію в електронній бібліотеці, посилання на яку дається нижче, щоб найбільш точно ідентифікувати конкретні різновиди бур'янів. Але для початку вам слід прочитати статтю і дізнатися основні ознаки бур'янів.

кроки

Метод 1 з 3: Як розпізнати трав'янисті бур'яни

  1. 1 Придивіться до бур'яну. Багато трав'янисті бур'яни мають загальні характерні риси, за якими ви з легкістю їх впізнали. Наприклад, трав'янисті бур'яни зазвичай мають малопримітного і не привертають уваги квіти. Їх листя зазвичай вузькі і лентообразние з паралельними прожилками. Багато з них щільно згорнуті.
  2. 2 Розгляньте стебло бур'яну. Стебла трав'янистих бур'янів зазвичай круглі, але, як правило, це не показник. На стеблах багатьох бур'янів цього виду є чітко окреслені вузли, до яких кріпляться листя. У багатьох різновидів стебла в середині порожні, крім вузлів.
  3. 3 Розгляньте квіткову голівку бур'яну. На жаль, у квіткових головок трав'янистих бур'янів немає загальних характерних рис, але відрізнити їх все ж можна.
    • Вони мають загострені або колоскообразние квіткові головки. На головному стеблі квітки таких бур'янів немає відгалужень; замість цього дрібні квіти кріпляться безпосередньо до рослини і за формою схожі на колос. До деяких з найбільш популярних видів таких бур'янів відносяться різновиди лисохвоста, кукіль і пирію повзучого.
      • Загострені головки лисохвоста циліндричні, густі, щетинистий і прямі. Їх довжина досягає 5-12.7 см, колір жовтий і цвітуть вони з червня по вересень.
      • Суцвіття плевела представляють собою прямі вузькі колоски, що досягають 20 см в довжину. До них кріпляться вторинні колоски з протилежних сторін від кучерявою цветоножки.
      • Квіти пирію вузькі і густі у вигляді колосків на верхівці, їх довжина становить 5-15 см. Період цвітіння триває з кінця травня по вересень.
    • Бур'яни з гроздевидними насіннєвими шапками. Суцвіття і насіннєва шапка цього різновиду бур'янів нерозгалужені, кожна квітка росте на короткій ніжці або стеблі. Росичка є однією з найбільш поширених різновидів цього бур'яну. Ця рослина розмножується переважно насінням, але воно також може розмножуватися і довгими кореневими паростками, що дозволяє бур'яну розростатися вузькими смугами або знищувати зростаючу поруч траву, поступово захоплюючи всю ділянку.
      • Квіти росички кров'яної ростуть гронами з 3-13 бузковими колосками до 15 см в довжину. Вони виростають з пучка листя на кінці товстого стебла і цвітуть із серпня по вересень. Квіти росички лежачої ростуть гронами з 2-6 бузковими колосками на кінці квіткового стебла, що досягають 10 см в довжину. Період цвітіння також з серпня по вересень.
    • Бур'яни з пальцевидними квітковими головками. Ця група трав'янистих бур'янів відрізняється нерозгалуженими колосками, що ростуть з квіткової головки на зразок розкритих пальців. Багаторічна бермудська трава є яскравим прикладом пальчастих бур'янів.
      • Суцвіття бермудської трави складається з 3-7 колосків в одного грона, розташованих пальцевидного і досягають 2.5-10 см в довжину. Число колосків пишніших різновидів доходить до десяти і іноді вони ростуть здвоєними гронами.
    • Бур'яни з квітковими волотями. Цю категорію бур'янів відрізнити легше завдяки тому, що головний стебло квітки має кілька відгалужень. Ежовник і джонсонова трава є яскравими прикладами цього різновиду бур'янів.
      • Зрілий ежовник досягає 1.5 м в висоту і приймає різноманітні форми. Стебла ежовника плоскі біля основи. Пластинки листя також плоскі, загорнуті в бутон, а верхня поверхня гладка. Стебло листа зазвичай порожній і порівняно гладкий.
      • Квіти джонсовой трави є розгалужену пірамідальну гроно (волоть), що досягає 40,6 см в довжину. Вторинні колоски ростуть парами по нижньому краю квіткового стебла і розгалужуються на три колоски у верхній частині стебла.

Метод 2 з 3: Як розпізнати широколисті бур'яни

  1. 1 Зверніть увагу на цвітіння широколистих бур'янів. Широколисті бур'яни належать до квітучих злаковидних бур'янам з широким листям, прожилки на яких зазвичай сітчасті.
  2. 2 Розгляньте листя широколистого бур'яну. На відміну від трав'янистих бур'янів, головною відмінністю яких є квіткові головки, широколисті бур'яни можна виявити завдяки особливостям зростання.
    • Сланкі широколисті бур'яни. Такі бур'яни ростуть близько до землі і мають горизонтальні, а не вертикальні стебла. Різновиди конюшини, лютиков і мокриці це яскраві приклади сланких широколистих бур'янів. Притулок великоквітковий це ще один поширений вид, який, до речі кажучи, їстівний і є прекрасною альтернативою шпинату.
      • Білий конюшина це один з найпоширеніших видів широколистих бур'янів. Складні листя складаються з трьох безстебельних овальних листочків, що досягають 2 см в довжину. Листя конюшини темно-зеленого кольору, часто з непримітними серпоподібними прожилками білого кольору.
      • Листя мокриці звичайної яскраво-зелені, супротивні, прості, овальної форми і зазвичай менш 2.5 см в довжину. Обриси чіткі.
      • Мокриця звичайна має важкий стрижневий корінь, з якого ростуть суккулентниє гладкі і м'ясисті стебла, зазвичай пурпурно-червоні, відростки з'являються на нижніх вузлах стебла. Гіллясті стебла досягають 61 см в довжину і стеляться по землі у вигляді килима.
    • Широколисті бур'яни з розетками. Листя цього виду широколистих бур'янів розходяться в сторони прямо від основи стебла. Кульбаби це найбільш впізнавана різновид цієї категорії широколистих бур'янів. Позбавляючись від кульбаб, необхідно виривати їх з корінням, перш ніж ватообразние насіннєва шапка розвіється. Насипте кукурудзяний глютин на галявину і грядку ранньою весною для уповільнення росту бур'янів.
      • Кульбаби мають довгі міцні стрижневі корені, на яких формуються розетки вузьких часточковий листя.
    • Широколисті бур'яни з кільчастим листям. Листя цього різновиду бур'янів розташовані по кілька разом, вони обвивають стебло і ростуть по 3-6 штук в вузлі. Різні різновиди підмаренника відносяться до бур'янів з кільчастим листям.
      • Квіти підмаренника звичайного білі або зеленуваті з чотирма пелюстками, кожен з яких досягає 3.2 мм в ширину. Листя прості, з гладкими краями, витягнуті і кільчасте. Стебла слабкі, з вусиками, які липнуть до одягу.
  3. 3 Зверніть увагу на відмінні риси зрілого листя бур'яну. Крім особливостей виростання широколисті бур'яни можна виявити за зовнішнім виглядом зрілих листя. Їх відрізняє еліптична або серцеподібна форма, зазубрені краю і глибокі борозенки.
    • Лобода біла це яскравий приклад широколистого бур'яну з зазубреними листям. Листя цієї рослини трикутної або ромбовидної форми, до 10 см в довжину, білі з нижньої сторони.
    • Польова берізка це відмінний приклад широколистого бур'яну з часточковими зрілими листям.Він також вважається одним з найбільш трудноіскоренімих бур'янів в сільськогосподарських регіонах з помірним кліматом. Крім іншого листя цієї рослини відрізняються шаховим розташуванням, мають більш-менш стріловидну форму і загострені або тупі відгалуження біля основи.
    • Інші широколисті бур'яни, такі як широколистий щавель, відрізняються яйцевидним або овальними листям. Листя також мають злегка кучеряве краю. Нижні листя з'являються з черешками і мають червоні прожилки. Ближче до цветоножке листя більш дрібні.
    • Приклади всіх різновидів цього виду бур'яну можна знайти тут.

Метод 3 з 3: Як розпізнати деревовидні бур'яни

  1. 1 Дізнайтеся тривалість життя бур'яну. Більшість деревоподібних бур'янів відноситься до багаторічних рослин. Це означає, що вони ростуть більше двох років. Багато з них скидають листя на зиму. У міру зростання велика частина деревовидних бур'янів починає витися або формує складні плоди.
  2. 2 Зверніть увагу на кучеряве бур'яни. Це найпоширеніший вид деревовидних бур'янів. Такі рослини стеляться по землі або навіть плетуться по забору. Деякі кучеряве різновиди обплітають стіни будинків.
    • Отруйний плющ це найбільш відомий деревовидний бур'ян. Він відрізняється потрійними листям на деревному стеблі і росте на всій території США. Отруйний плющ також відрізняється складним суцвіттям до 7.5 см в довжину з жовтувато-білими або зеленувато-білими квітами, цвіте з травня по липень. Ця рослина токсично і з ним потрібно боротися, тому що він завдає шкоди шкірі. Одягайте рукавички і одяг з довгими рукавами при роботі з отруйним плющем.
    • Березка це ще один приклад деревовидних бур'янів. Це квітуче витка рослина швидко поширюється в теплому кліматі. Березка зростає клумбами і його потрібно відокремлювати від інших квітів твердими предметами, інакше він захопить всю ділянку. Період цвітіння берізки починається в середині літа і закінчується восени. Ця рослина цвіте від двох до трьох місяців. Кожна квітка розпускається один раз вранці і цвіте тільки один день, звідси і назва - ранкова слава.
  3. 3 Зверніть увагу на деревні сходи. Один з найпростіших способів розпізнати деревовидний бур'ян - це простежити швидкість його розмноження. Деревовидні бур'яни за своєю природою є рослинами-колоністами і витісняють всю навколишню рослинність. Якщо ви помітили множинну деревоподібну поросль, яка швидко поширюється по землі ранньою весною або влітку, швидше за все це деревовидний бур'ян.

Поради

  • Використовуйте засіб ідентифікації бур'янів на сайті [1], щоб дізнатися, з яким бур'яном ви маєте справу і як його викорінити. Виберіть штат і пошукайте бур'ян по характерних рис.
  • Широколисті бур'яни це найпоширеніший вид бур'янів в США.
  • Якщо у вашому саду ростуть кульбаби, портулак, бамбук, кудзу, лобода біла, горець сахалінський, крес водяний і червона конюшина, використовуйте ці рослини для приготування страв.
  • Мульчируйте грунт шаром листя, соломи або покупної мульчі як мінімум 5 см завтовшки. Це запобігатиме зростанню багатьох бур'янів через брак світла, необхідної для їх росту. Накрийте землю шаром газет і нанесіть мульчу в якості додаткового захисту.

Що вам знадобиться

  • Садові ножиці
  • садові рукавички
  • Сорочка з довгими рукавами
  • кукурудзяний глютин
  • тяпка
  • Пакети для сміття
  • досходовий гербіцид
  • газети
  • Лопата