Як грати в бочче

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как играть в бочча
Відеоролик: Как играть в бочча

Зміст

Гра бочче, також називається bocci або boccie, є простий, але стратегічною грою з давньої родоводу. Є вихідцем з давнього Єгипту, гра бочче почала проявляти себе найкращим чином за римлян і імператора Августа. Вона отримала масову популярність з припливом італійських іммігрантів на рубежі 20-го століття. Зараз бочче є заспокійливий, конкурентоспроможний спосіб провести кілька годин на відкритому повітрі в приємній компанії друзів.

кроки

Частина 1 з 3: Приступайте до роботи

  1. 1 Зберіть свій набір м'ячів бочче. Стандартний набір бочче містять 8 кольорових куль - 4 бали за кожен, кольору, як правило, зелені та червоні - і один малий куля, називається Pallino.
    • Різні рівні гри часто пов'язані з різними розмірами куль бочче. Менші кулі, як правило, для початківців і дітей, в той час як більш великі використовуються професіоналами. Є розміри куль бочче стандартні діаметром 107 мм (4,2 дюйма) і стандартний вага 920 г (~ 2 кг).
    • Стандартний бочче набори обійдуться вам мінімум в $ 20, але якщо ви збираєтеся купити професійний набір, вам може знадобиться більше $ 100.
  2. 2 Виберіть ваші команди. У бочче можна грати двома окремими гравцями, які виступають один проти одного, або двома командами з двома, трьома або чотирма гравцями в кожній. Команди з 5 або більше не рекомендується, так як менше куль, ніж гравців, а це означає, що не всі отримають свою кулю.
  3. 3 Налаштуйте свій ігровий куточок, відомий як "корт ’’’ Якщо ви не маєте бочче корту, ви завжди можете грати в відкритому просторі, хоча безумовно корт найбільш прийнятний. Регулюйте корт максимум 4м (13 футів) в ширину, а максимальна довжина 27.5m (90 футів). , Будь-прямокутне вимір корту 13'x90 'робіть математичними інструментами.
    • Корт бочче повинен мати опуклий бар'єр навколо краю прямокутника. У більшості випадків, цей бар'єр вимірюється максимум 20 см (~ 8 дюймів) у висоту.
    • Відзначте штрафну лінію, якщо це не зроблено, за яку гравці не можуть ступити.
    • Деякі гравці вважають за краще ставити регулює кілочок в точній центрі корту. Це точка, за яку малий куля або Pallino повинні пройти, коли він буде викинутий на початку гри. Це один варіант того, як люди грають в бочче, хоча це не є стандартним.

Частина 2 з 3: Гра

  1. 1 Монеткою або випадково вирішите, яка команда першої викине малий куля. Це не має великого значення, хто буде ходити в першу чергу, так як команди будуть чергуватися, викидаючи малий куля на початку кожної нової партії.
  2. 2 Викиньте малий куля у встановленій зоні. Команда, яка виграла жеребкування або була випадково обрана для запуску, отримує дві можливості кинути малий куля в зону 5 м (~ 16 футів), яка закінчується 2,5 м (~ 8 футів) від кордону корту. Якщо команда перша кидає малий куля і кидає його в потрібній зоні, друга команда отримує шанс кинути малий куля.
    • Альтернативний набір правил говорить, що малий куля потрібно кидати тільки повз регулятора кілочка, який відзначає середину корту.
    • Якщо ви не граєте бочче на корті, не соромтеся, щоб кинути кулю, за умови, що це буде досить далеко від гравців, так що ігровий процес не стає занадто легким.
  3. 3 Після того як ви успішно кинули малий куля, кидайте перший бочче. Команда, яка викинула малий куля відповідає за викидання першого бочче. Мета полягає в тому, щоб кинути бочче м'яч якомога ближче до малого кулі, той, який викидають бочче м'яч повинен стояти за лінією розлому, що приблизно на 10 футів вище нижньої частини основної території.
    • Є кілька способів, щоб кинути бочче. Більшість, як правило, кидають бочче підступно, з долоні через нижню частину ближче до землі або лобіюють м'яч вище в повітря. Деякі, вибирають, щоб кинути м'яч зверху, а не з низу, і лобіюють його.
  4. 4 Нехай друга команда вибила кулі бочче. Команда, яка ще не вибила, отримує шанс зараз. Один гравець з команди повинен кинути м'яч, як можна ближче до малого кулі, наскільки це можливо.
  5. 5 Вирішіть, яка команда отримує шанс продовжити кидати свої кулі, що залишилися бочче. Команда, яка кидає бочче м'яч далі від малого кулі, в даний час отримує шанс кинути залишилися три кулі бочче поспіль, щоразу намагаючись потрапити якомога ближче до малого кулі, наскільки це можливо.
    • Необхідно потрапити в малий куля, коли Вибиваєш бочче. Єдиний практичний ефект удару кулі, який коригує ядро, від того, де ви прицілом.
    • Якщо бочче потрапляє в малий куля, це зазвичай називається "kiss" або "baci". Цей кидок, як правило, коштує два очки, якщо бочче м'яч зупиняється, торкаючись малого кулі в кінці кидка.
  6. 6 Дозвольте команді, що не завершили свої кидки, подавати кулі. В кінці партії все кулі бочче 8 повинні бути згруповані на різних відстанях навколо малого кулі.

Частина 3 з 3: Рахунок і продовження

  1. 1 Вимірюється, яка бочче команда ближче до малого кулі. Після всього, та команда яка кинула бочче ближче до малого кулі набирає більше очок. Команда буде збирати один або кілька очок, в залежності від положення їх інших куль.
  2. 2 Одне очко за кожен м'яч від команди-переможця, який знаходиться ближче, ніж найближчий куля іншої команди. Залежно від правил, ви можете використовувати, кулі бочче, які торкаються до малому кулі, в кінці підрахунку грайте в двох точках замість однієї.
    • Якщо дві команди кинули м'ячі на рівній відстані від малого кулі, очки не нараховуються, а повторюється процес гри.
  3. 3 Якщо вийшла нічия, зіграйте ще партію. В кінці кожної партії вважайте окуляри. Початок наступної гри на протилежному кінці корту.
  4. 4 Продовжувати грати до тих пір, поки команда не получіт12 очок. Або, грати, поки команда не досягла 15 або 21.

Поради

  • Щоб насолоджуватися грою довше, ви можете не вести рахунок.

попередження

  • Не кидайте кулі бочче. Вони дуже важкі, і ви можете пошкодити комусь голову.

Що вам знадобиться

  • бочче м'яч
  • 8 х 60 футів ігрового корту.
  • Спрей фарба або щось для позначень граніц- ліній.
  • [Додатково] - регулятор кілочок (для формальної гри)