Як використовувати харчову соду при пранні

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 8 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Сода Как пить правильно. Как принимать соду. Как приготовить раствор. Сода для потенции, Похудения.
Відеоролик: Сода Как пить правильно. Как принимать соду. Как приготовить раствор. Сода для потенции, Похудения.

Зміст

Харчова сода є натуральним дезодоратором і очищає. Додаючи харчову соду під час прання, ви зможете дбайливо очистити одяг і видалити в'їдаються плями і запахи. Харчова сода також допоможе пом'якшити тканину, посилити дію порошку і зберегти біле білим. До того ж, застосування соди (в якості додаткового бонусу) допоможе підтримувати чистоту вашої пральної машини.

кроки

Метод 1 з 3: Прання в пральні з використанням харчової соди

  1. 1 При необхідності попередньо замочіть речі. Якщо ви хочете використовувати соду в якості дезодоранту, найкраще залишити речі відмокати в содовому розчині на ніч. Це дасть соді час вбратися і вивести різкі запахи з тканин. Цей спосіб добре підходить для одягу, рушників та інших предметів, які пропахли димом, затухлі або просочилися потім.
    • Змішайте стакан харчової соди з 4 л води. Перелийте содову суміш у відро.
    • Покладіть одяг у відро. Перемішайте речі, щоб вони повністю просочилися. Влийте ще більше води, якщо потрібно.
    • Залиште розмокати на ніч. На наступний день можна буде віднести речі в пральню.
  2. 2 Почніть завантаження білизни. Завантажте брудний одяг (і попередньо замочені речі) в пральну машину. Всипте порошок для прання. Запустіть цикл прання, і машина почне заповнюватися водою. Перед продовженням зачекайте, поки вона не заповниться повністю.
    • Найкраще одяг з протухлих запахом відпирається в гарячій воді. Затхлий запах зазвичай викликаний спорами цвілі, які можна вбити за допомогою гарячої води.
    • Делікатні тканини і яскраві речі періть в холодній воді.
  3. 3 Додайте 1/2 склянки харчової соди в завантажену машину. Додайте соду прямо в наповнену пральну машину, щоб вона розчинилася у воді. Проведіть прання в звичайному режимі.
    • При дуже об'ємною завантаженні білизни можете додати до склянки харчової соди.
    • Ви посилити дезодоруючий ефект харчової соди, якщо додасте стакан білого оцту.
  4. 4 Сушіть одяг на вулиці. Це кращий спосіб сушити одяг, яка до прання мала затхлий, димний або спітнілий запах. Сушка на сонці і вітер допоможуть освіжити речі. Навіть в холодний зимовий день ви можете сушити одяг на вулиці. Просто виберіть саме сонячне місце.
    • Скористайтеся сушильної машиною, якщо ви вважаєте за краще не сушити одяг на вулиці. Після сушіння понюхайте одяг і визначте, чи потребує вона повторної прання.
    • Якщо після сушки в сушильній машині у одягу все ще присутній затхлий запах, виберіть сонячний день, щоб випрати речі ще раз і вивісити для сушіння на вулиці.

Метод 2 з 3: Виведення плям харчовою содою

  1. 1 Підготуйте пасту з соди. Більшість натуральних засобів для виведення плям робиться з харчової соди. Сода досить м'яка для нанесення на практично будь-який тип тканини. Змішайте столову ложку соди з достатньою кількістю води, щоб зробити густу пасту. Як варіант, можете змішати харчову соду з перекисом водню або білим оцтом.
    • Паста з харчової соди найкраще підходить для тканин, які не призначені для сухого чищення. У будь-якому випадку вам доведеться змити содову пасту водою, так що одяг все одно промокне.
    • Паста з харчової соди відмінно підходить для видалення плям від масла, жиру, бруду, їжі і багато інших речовин.
  2. 2 Нанесіть пасту на пляму. Легенько втирайте її в пляма. Паста повинна покрити всі пляма повністю. Залиште її на 15 хвилин.
    • Якщо на одязі залишилося в'їлося пляма, ви зможете відтерти його старою зубною щіткою. Ретельно обробіть всі волокна тканини з плямою харчовою содою.Цей метод добре підходить для джинсової тканини і щільного бавовни.
    • Чи не втирайте харчову соду в делікатні тканини. Шовк, атлас і інші тонкі тканини можуть пошкодитися під час такого процесу.
  3. 3 Змийте соду. Прополощіть тканину в теплій проточній воді, змиваючи соду разом з плямою. На більш делікатних тканинах ви можете промакнуть соду вологою ганчіркою.
  4. 4 При необхідності повторіть процедуру. Для виведення деяких складних плям доведеться повторити процедуру кілька разів. Повторно нанесіть шар пасти на пляму. Залиште на 15 хвилин, а потім змийте. Якщо пляма все ще залишилося, вам, можливо, доведеться використовувати хімічний засіб для виведення плям або віднести річ в професійну хімчистку.

Метод 3 з 3: Суха очищення із застосуванням соди

  1. 1 Посипте затхлу одяг харчовою содою. За допомогою харчової соди можна очищати речі, призначені тільки для сухого чищення. Навіть якщо сода НЕ відпере одяг, то вона вбере запахи і затхлість, надаючи речам свіжий аромат.
    • Покрийте річ тонким шаром харчової соди, а потім упакуйте її в герметичний пакет. Можете рівномірно розподілити шар соди за допомогою сита для просіювання борошна.
    • Наповніть чистий носок содою, якщо не бажаєте наносити її безпосередньо на одяг. Зауважте відкритий кінець носка. Помістіть носок з содою в пакет з одягом і зав'яжіть його.
  2. 2 Залиште на ніч соду в такому стані. Через деякий час харчова сода повністю поглине затхлий запах. Додайте на ніч мішок з харчовою содою всередині в прохолодному, сухому місці.
  3. 3 Провітріть одяг на вулиці. Відкрийте пакет і витрусіть з нього соду. Використовуйте м'яку щітку, щоб при необхідності видалити її залишки. Вивісите річ на сонці. Залиште на свіжому повітрі, і дозвольте провітритися протягом декількох годин.
  4. 4 Повторіть при необхідності. Якщо запах дуже сильний, то вам, можливо, доведеться повторити подібну процедуру кілька разів. Натріть одяг содою знову, дайте полежати і звільнитися від запаху. Якщо річ і після цього пахне затхлістю, вам, можливо, доведеться звернутися до професіоналів.

Поради

  • Заміна миючого засобу на соду є вибором на користь природних засобів. Сильнодіючі інгредієнти в складі миючих засобів шкідливі для води і для землі.
  • Ще один позитивний ефект в додаванні харчової соди до вашого звичайного прального порошку полягає в тому, що так вода стає м'якшою, і це збільшує ефективність очищення вашого одягу. Це також сприяє утворенню піни.
  • Під час прання сода допоможе збалансувати рівень рН у воді. У такій воді одяг краще відпирається.
  • Використовуйте харчову соду в якості пом'якшувача для тканин. Для цього додайте 1/2 склянки харчової соди під час ополіскування.
  • Харчова сода допомагає виводити плями з одягу, а також видаляє з вашої пральної машинки липкі, в'їдаються і погано пахнуть розлучення.