Як використовувати VIN код щоб дізнатися комплектацію автомобіля

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 15 Вересень 2024
Anonim
Бесплатная и легка проверка VIN-кода
Відеоролик: Бесплатная и легка проверка VIN-кода

Зміст

Індивідуальний номер транспортного засобу або VIN-код (від англ. Vehicle Identification Number) - це 17-ти значний, унікальний код, який присвоюється автомобілю під час його виробництва. Він розповість вам про виробника, місці виробництва, а також комплектації автомобіля. Останні 7 цифр, які означають комплектацію авто, є індивідуальними для кожного виробника. Ви можете дізнатися, як використовувати VIN-код, пред'явивши його на сайті виробника, щоб дізнатися комплектацію автомобіля.

кроки

Частина 1 з 4: Знайдіть VIN-код

  1. 1 Знайдіть місце розташування VIN-коду в машині, якщо у вас є до неї доступ. Зазвичай він знаходиться на рамі в районі водійських дверей, біля приладової панелі (під лобовим склом) або біля двигуна (під капотом). Як правило, він розміщується на кузові, а не на будь-яких інших частинах, які можуть бути замінені.
  2. 2 Знайдіть VIN-код в правовстановлюючих документах, техпаспорті або сервісній книжці. Державні установи та сервісні центри реєструють всі зміни, внесені в автомобіль, співвідносячи їх з VIN-кодом.
  3. 3 Попросіть дилера повідомити ваш VIN-код. Після того, як вони вам нададуть код, ви незалежно зможете отримати повну історію по автомобілю.

Частина 2 з 4: Розшифруйте VIN-код

  1. 1 Дізнайтеся, хто є виробником. Про це вам розкажуть перші 3 букви або цифри на початку VIN-коду.
    • Перша цифра / буква означає регіон (географічна зона), друга - країну, і третя - тип транспортного засобу.
    • Велика кількість різних транспортних засобів мають однакові перші 3 цифри / букви.
  2. 2 Розшифруйте з 4 по 8-му цифру / букву. За розшифрованої інформацією цих цифр вам необхідно звернутися до виробника. Якщо вас цікавить інформація про виробника, щоб в подальшому дізнатися комплектацію автомобіля, вам перш за все необхідно розшифрувати саме цю секцію.
  3. 3 Перейдіть до 9-ої цифрі. Ця цифра використовується для перевірки правильності VIN-коду, що він не є підробленим, при цьому дана цифра не містить будь-якої інформації про сам автомобіль.
  4. 4 Подивіться 10-ту цифру. Ця цифра характеризує скоріше не рік випуску автомобіля, а модельний рік (рік випуску авто за номером кузова).
    • Цю інформацію також можна знайти в керівництві по експлуатації автомобіля, у дилера або інших реєстраційних документах.
  5. 5 Зверніть увагу на останні 7 цифр. Вони являють собою вже специфічну інформацію про автомобіль - його комплектацію (наявність додаткових опцій). Якщо ви підете на сайт виробника за їх розшифровкою, ви зможете отримати і використовувати цю інформацію.

Частина 3 з 4: Сайт виробника

  1. 1 З'ясуйте, хто є виробником автомобіля, який ви хочете дослідити.
    • Якщо у вас не вказана ця інформація в керівництві по експлуатації, реєстраційних документах або ви не змогли виявити виробника при самостійному огляді автомобіля, можна поглянути з 4-ої по 8-му цифру VIN-коду. Також ви можете просто заплатити за звіт про історію автомобіля на Carfax або AutoCheck ввівши ваш VIN-код.
  2. 2 Відправляйтеся на сайт виробника, наприклад: Ford, Honda або Subaru.
  3. 3 Пошукайте в розділах або через пошукову панель "VIN decoder" або "VIN search".
  4. 4 Більшість цих сайтів допоможуть вам розшифрувати VIN-код до повного розуміння технічних характеристик і комплектації автомобіля. Наприклад, якщо у вас автомобіль Honda, відвідайте посилання estore.honda.com/honda/parts/use-your-vehicle-vin.asp.
  5. 5 Впишіть повний VIN-код і натисніть "Search" (пошук).
  6. 6 Перегляньте звіт по VIN-коду. У ньому ви побачите комплектацію авто: коробка передач, внутрішнє оздоблення салону, склад відпрацьованих газів. У звіті зазначатимуться всі зміни, які відбувалися в процесі складання автомобіля.
    • На жаль, в VIN-коді немає такої універсальної цифри, яка б означала наявність будь-якої конкретної опції. Всі знаки VIN-коду відрізняються у кожного виробника. Якщо на сайті виробника відсутня функція пошуку по VIN-коду, зв'яжіться з дилером або відділом по роботі з клієнтами у виробника.

Частина 4 з 4: Звіт по історії транспортного засобу

  1. 1 Введіть ваш VIN-код на сайтах Carfax або AutoCheck в розділі «Звіт з історії транспортного засобу» (Vehicle History Report).
  2. 2Заплатіть $ 30 (близько 2000 рублів), щоб отримати повний звіт.
  3. 3 Надрукуйте звіт. Прочитайте дані про заводські технічні характеристики авто, його ремонті і реєстраційної історії.

Поради

  • Щоб отримати часткову розшифровку VIN-коду, переходите на сайт 1aauto.com/content/articles/vin-number-decoding. Існує велика кількість сайтів, які допоможуть вам розшифрувати рік і місце випуску автомобіля, при цьому комплектацію автомобіля такі сайти не зможуть розшифрувати.

Що вам знадобиться

  • VIN-код
  • сайт виробника
  • Звіт по історії транспортного засобу
  • $ 30 (приблизно 2000 рублів) для оплати послуги з надання звіту
  • Телефонний номер відділу по роботі з клієнтами заводу-виробника