Як позбутися від глистів

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як вивести глисти аскариди з організму у в домашніх умовах ? Лічниця сестер Похмурських
Відеоролик: Як вивести глисти аскариди з організму у в домашніх умовах ? Лічниця сестер Похмурських

Зміст

Глисти або гострики - це крихітні черв'яки, що паразитують в кишечнику людини. Зараження, як правило, відбувається після випадкового попадання яєць в шлунково-кишковий тракт, після чого ті досягають кишечника і з них виростають дорослі черв'яки. Самки переміщаються ближче до анусу (фекально-оральний шлях), де вони відкладають ще більше яєць, продовжуючи цикл. Медичне лікування в поєднанні з санітарно-гігієнічними нормами мають ключове значення в позбавленні від глистів.

кроки

Частина 1 з 3: Прийом ліків

  1. 1 Прийміть одну дозу противоглистного кошти. Лікар призначить вам (або порекомендує безрецептурний аналог) протиглистове або протигельмінтний засіб. До таких препаратів можна віднести Пірантел, Декарис і Празиквантел. Вам потрібно буде прийняти дозу одного з цих препаратів (слідуючи вказівкам лікаря), а потім почекати два тижні.
    • Ці препарати вбивають дорослих черв'яків. Коли черв'яки помруть, в організмі залишаться тільки їх яйця.
  2. 2 Через два тижні прийміть ще одну дозу. Після двох тижнів вам потрібно буде прийняти ще одну дозу того ж протигельмінтної кошти. Друга доза необхідна, щоб вбити черв'яків, що вилупилися з яєць. Цей період в два тижні вкрай важливий, оскільки зачіпає потрібну фазу в життєвому циклі черв'яків, щоб ви могли вбити їх усіх без необхідності приймати ще одну дозу.
  3. 3 Дайте ліки всьому сімейству. Оскільки глисти дуже легко передаються від однієї людини до іншої, лікар порадить, щоб кожна людина в домі взяв по дві дози протиглистових препаратів. Краще перестрахуватися і уникнути труднощів з проявом симптомів зараження відразу після того, як буде вилікуваний перший хворий.
  4. 4 Зрозумійте, що ліки - це найефективніший засіб. Це особливо вірно, якщо ви хочете вилікувати глистів у дитини. Хоча технічно від глистів можна позбутися, якщо шість тижнів дотримуватися суворої гігієни (стільки триває життєвий цикл глистів), зробити це вдома буде досить важко, особливо якщо у вас є діти.
    • Перевагою ліків є те, що вони здатні вбити інфекцію за два тижні.
    • Згодом можна застосовувати санітарно-гігієнічні заходи, щоб запобігти повторному зараженню глистами.

Частина 2 з 3: Прибирання будинку

  1. 1 Дізнайтеся, як передаються глисти. Глисти можуть передаватися через контакт із зараженою, а також від дотику до предметів, зараженим яйцями, начебто туалетного сидіння, простирадла та інших речей. Тому, якщо ви хочете запобігти поширенню глистів в будинку, а також прискорити одужання людини, який спочатку ними заразився, підтримуйте в будинку чистоту.
  2. 2 Щодня мийте сидіння унітазу. Оскільки яйця відкладаються в районі ануса, сидіння унітазу необхідно мити хоча б раз в день, щоб уникнути повторного зараження і щоб інші не заразилися яйцями глистів. Помийте сидіння водою і побутовим миючим засобом (необов'язково використовувати для чищення спеціальне засіб для чищення). Одягніть рукавички, коли будете мити сидіння, щоб уберегти руки.
  3. 3 Регулярно мийте руки, особливо якщо ви заражені глистами. Приділяйте миття рук особливу увагу до прийому їжі і / або під час її приготування, а також після відвідин убиральні. Це допоможе вам швидше позбутися від глистів, тим самим запобігши їх поширення.
  4. 4 Міняйте простирадла хоча б двічі на тиждень. Щоб позбутися від глистів, вам необхідно міняти і прати простирадла, щоб вбити присутні на них яйця. Слід також регулярно прати піжаму (або те, в чому ви спите) і одяг, в якій ви ходите. Це все потрібно робити по одній і тій же причині - запобігти повторному зараженню яйцями. Ви швидше позбудетеся від інфекції, якщо позбудетеся від яєць, які просто продовжать життєвий цикл глистів, і процес одужання затягнеться.
  5. 5 Чи не чешіть біля ануса. Оскільки самки глистів рухаються ближче до анусу і відкладають там яйця, у вас може виникнути подразнення і свербіж в цьому місці. Людям, а особливо дітям, можливо, захочеться почухати біля ануса, щоб вгамувати свербіж. Постарайтеся утриматися від спокуси, адже в іншому випадку ваші руки тут же стануть рознощиками яєць, які залишаться всюди, до чого ви доторкнетеся. Щоб зменшити поширення і передачу яєць, що не чешіть біля ануса.
    • Також не намагайтеся вгамувати свербіж шляхом нанесення крему або мазі на область ануса. Це може привести до того, що самки відкладуть яйця далі в прямий або товстій кишці, через що ситуація лише погіршиться.

Частина 3 з 3: Діагностування глистів

  1. 1 Розпізнайте симптоми зараження глистами. Чим раніше ви помітите зараження, тим швидше почнете лікування і приймете потрібні гігієнічні заходи. До найбільш поширених симптомів відносяться:
    • Сверблячка і подразнення біля ануса.
    • Можливі ознаки роздратування або інфекції на шкірі біля ануса (особливо у дітей, які можуть розчесати шкіру, що призводить до потрапляння інфекції через розриви на шкірі).
    • Проблеми зі сном (викликані анальним сверблячкою).
    • Дратівливість (через сверблячки і поганого сну).
    • Вагінальний свербіж або роздратування у дівчат (в окремих випадках самки глистів можуть проникнути в піхву, а не в анус).
  2. 2 Візьміть пробу з анального отвору (за допомогою клейкої стрічки). Якщо ви підозрюєте присутність глистів у себе або у кого-то з близьких, як можна швидше зверніться за допомогою до лікаря.Як вже говорилося раніше, якщо ви хочете позбутися від інфекції, потрібно якомога швидше поставити діагноз і почати лікування. Для проби лікар попросить вас взяти шматок целофановою стрічки і прикласти її клейкою стороною до шкіри навколо ануса. Вимкнути стрічку, покладіть її в поліетиленовій пакет і віднесіть лікаря, який огляне її під мікроскопом і перевірить на наявність яєць. Яйця можна розгледіти тільки під мікроскопом. Зараження глистами діагностується позитивним результатом на присутність яєць.
    • Візьміть анальну пробу рано вранці, перед прийомом душа і перед тим, як сходити в туалет.
    • Обов'язково надіньте рукавички і ретельно вимийте руки, щоб запобігти поширенню яєць. Також дивіться, щоб стрічка ні до чого не торкалася!
  3. 3 Почніть лікування, якщо ви живете в одному будинку із зараженим глистами людиною. Якщо ви живете в одному будинку з людиною, якій діагностували глистів, через високого ризику зараження вас попросять пройти курс лікування (і стежити за гігієною) навіть без формального діагнозу на присутність глистів. Користь від лікування значно перевищує можливі ризики.