Як позбутися від кішок

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Отравление собак и кошек
Відеоролик: Отравление собак и кошек

Зміст

У всьому світі досить велика чисельність безпритульних і здичавілих кішок, які живуть на вулицях, в занедбаних приміщеннях і на подвір'ях. Незважаючи на їх відносну безпеку для людей, бродячі бездомні коти здатні завдавати серйозної шкоди птахам. Також вони можуть бути переносниками небезпечних захворювань, заражаючи ними домашніх кішок. Щоб позбутися від небажаних гостей у своєму дворі, в першу чергу, спробуйте усунути звідти будь-які джерела їжі і можливі укриття. Також можна скористатися тактикою вилову, стерилізації (кастрації) бродячих тварин і повернення у звичне середовище, щоб в подальшому зупинити безконтрольне зростання їх популяції.

кроки

Метод 1 з 3: Усунення джерел їжі та можливих укриттів для бездомних кішок

  1. 1 Усуньте джерела їжі для бездомних кішок. Слідкуйте за тим, щоб сміттєві баки воно не наповнюється і завжди були щільно закриті кришками. Самі не залишайте ніякі джерела органічної їжі зовні будинку. Також попросіть сусідів щільно закривати сміттєві баки кришками.
    • Пам'ятайте про те, що кішки можуть виживати навіть при дуже невеликій кількості їжі, тому, можливо, вам не вдасться прибрати всі джерела їжі на навколишньої території.
    • Якщо ви самі годуєте кішок, виставляйте корм не ближче 10 м від будинку. Не ставте миски прямо перед вхідними дверима, якщо тільки не хочете, щоб кішки там збиралися.
  2. 2 Усуньте або заблокуйте можливі укриття для кішок, щоб вони не селилися у вас у дворі. Для захисту від погодних умов кішки підшукують собі теплі, сухі укриття. Якщо вони будуть не в змозі знайти підходящі укриття, то підуть куди-небудь ще. Тому зашейте будь-які щілини під ґанком або верандою вашого будинку і простежте за тим, щоб двері в сарай щільно закривалася. Чи не складують у дворі пиломатеріали і обов'язково подстригайте густі кущі, щоб кішки не могли знайти собі притулок під ними.
    • Якщо ви помітили, що кішки збираються в конкретному місці вашого двору, з'ясуйте, що саме служить для них укриттям. Потім просто заблокуйте доступ кішок до цього місця.
    • Фанера і сітка для пташників є недорогими матеріалами, які можна ефективно використовувати для зашивання щілин. Щоб зробити щілини недоступними для кішок, закрийте їх фанерою або сіткою, закріпивши ці матеріали цвяхами або будівельним степлером.
  3. 3 Обробіть свій двір спеціальним котячим репелентом. Різні компанії випускають спеціальні хімічні відлякують кошти для кішок. Вони містять особливі інгредієнти (будь то натуральні або синтетичні), які випромінюють неприємні для кішок запахи. Слідкуйте за вказівками на упаковці обраного вами кошти щодо частоти його застосування. Обробляйте репелентом ті ділянки двору, де кішки зазвичай проводять свій час.
    • Репеленти від кішок можна придбати в більшості зоомагазинів, а також в господарських магазинах.
    • Ці кошти безпечні і нетоксичні як для бродячих, так і для домашніх кішок.
  4. 4 Зверніться в службу вилову, якщо ви не в змозі самостійно контролювати популяцію бродячих кішок. Якщо вашу приватну територію захопили бродячі і дикі кішки, ймовірно, вам потрібно звернутися в службу вилову бездоглядних тварин. Однак знайте, що зазвичай такі служби займаються виловом і подальшим приспанням кішок, або відразу відстрілюють тварин.
    • Також зауважте, що усунення спільноти кішок з того місця, де вони жили, має ефект вакууму.Нові кішки зазвичай швидко займають нішу, що звільнилася і починають використовувати її ресурси для власного життя і процвітання.

Метод 2 з 3: Відлякування кішок від саду

  1. 1 Щоб відлякати кішок, встановіть в саду систему розпилювачів, що спрацьовує від датчиків руху. Неприязнь кішок до води добре відома, тому вони будуть триматися подалі від водяних струменів і вашої території. Включайте систему розпилювачів на ніч, щоб вона спрацьовувала тоді, коли тварина наблизиться до розбризкувачі на відстань близько 1,5 м, щоб від води не могли постраждати випадкові перехожі.
    • В якості додаткового бонусу, ваші квіткові клумби і газон завжди будуть добре политі.
  2. 2 Розкидайте по території саду шкурки цитрусових фруктів. Кішки не люблять запах і смак таких цитрусових, як апельсини, лимони, грейпфрути і лайми. Тому наступного разу, коли будете їсти цитрусові або робити з них сік, викиньте їх шкірку безпосередньо в сад. Кішки деякий час будуть обходити вашу територію стороною.
    • Посадка цитрусових дерев не настільки ефективна в боротьбі з кішками, так як від них запах не такий сильний, як від самих фруктів.
  3. 3 Покладіть на землю сітку для пташників в тих місцях, де схильні копатися кішки. Якщо ви помітили, що бродячі коти наполегливо перекопують ваш сад, оголюючи при цьому коріння рослин або навіть вживаючи їх в їжу, таку поведінку можна припинити за допомогою сітки для пташників. Купіть рівно стільки сітки, щоб вам вистачило захистити свої посадки. Постеліть сітку на землю і притисніть по кутах камінням, щоб кішки не могли її зрушити.
    • Придбати необхідну кількість сітки для пташників можна в будівельному, господарському або судовому магазині.
  4. 4 Посадіть в саду трави і рослини, які неприємні для кішок. Суть даного способу аналогічна застосування шкурок цитрусових фруктів. Якщо засадити територію травами, які кішки просто не виносять, то вони з меншою ймовірністю захочуть ритися у вашому саду. Посадіть мінімум 3-4 рослини-репелента, щоб тримати цих шкідників подалі від вашого саду. До рослин, які відлякують кішок, відносять:
    • лаванду;
    • чебрець лимоннопахнущий;
    • руту;
    • болотну м'яту.
  5. 5 Посипте землю меленим чорним перцем в тих місцях, де схильні збиратися кішки. Згодом кішкам буде неприємно вилизувати пекучі лапи. Якщо ви будете регулярно посипати землю перцем, кішки незабаром зрозуміють, що причиною неприємних відчуттів є саме ваша територія. Посипте перцем зону під ґанком або навколо веранди, підлогу в сараї і будь-які місця, де ви бачили грають або сплячих кішок.
    • Також перець допомагає захистити від кішок газони. Майте на увазі, що вам буде потрібно регулярно обробляти їм територію заново, особливо після сильних дощів.

Метод 3 з 3: Вилов, стерилізація (кастрація) тварин і повернення у звичне середовище

  1. 1 Вилову бездомних кішок на своїй території, щоб стерилізувати (каструвати) і повернути їх у звичне середовище перебування. У довгостроковому плані найбільш ефективним методом позбавлення від кішок є вилов з подальшою стерилізацією або кастрацією. Купіть гуманну пластикову або металеву пастку для кішок і використовуйте в якості приманки консерви з тунцем або котячий корм. Встановіть пастку поруч з місцем, де кішки регулярно харчуються, і накрийте її ковдрою.
    • Піймавши кішку в пастку, не відпускайте її. Накрийте пастку ковдрою, щоб заспокоїти тварину.
    • Гуманні пастки для кішок зазвичай можна придбати через інтернет, виготовити самостійно або позичити в притулку для тварин.
  2. 2 Чи не відвозять спійману кішку в притулок. У більшості випадків притулки не приймають здичавілих кішок, так як зазвичай вони не піддаються приручення. Дикі кішки часто дуже полохливі і відлюдники, тому їм не місце вдома. Якщо така кішка потрапляє до притулку, в більшості випадків її присипляють.
    • Однак цілком допустимо зателефонувати місцевий притулок або організацію з порятунку тварин, щоб отримати пораду.Там зможуть пояснити, яким чином можна ефективно відловити здичавіле тварина, не заподіявши йому шкоди і не постраждавши від подряпин.
  3. 3 Відвезіть тварина до ветеринара, який зможе стерилізувати або каструвати його. У деяких великих містах іноді організовуються благодійні програми з безкоштовної стерилізації та кастрації бездомних кішок, так як зростання їх популяції є серйозною проблемою. Спробуйте обдзвонити притулки і ветклініки, щоб з'ясувати, чи не діє така програма в вашому місті. Поясніть, що ви хочете прооперувати бездомну кішку. У ряді країн стерилізованим і кастрованим тваринам обрізають кінчик вуха, щоб відзначити той факт, що вони вже були виловлені і прооперовані.
    • Обов'язково попередьте ветеринара заздалегідь про те, що ви збираєтеся принести в клініку бездомну кішку, так як у нього може не бути необхідного досвіду поводження з дикими тваринами.
    • Стерилізація і кастрація дозволяють гуманно зупинити розмноження кішок і поставити під контроль їх популяцію.
  4. 4 Привезіть кішку назад додому після операції і дайте їй відновитися. Як тільки ви привезете кішку до ветеринара на операцію, на вас ляже відповідальність за турботу про її самопочутті в короткостроковій перспективі. Заберіть кішку додому після операції і простежте за тим, щоб вона встигла відновитися, перш ніж випускати її назад на волю.
    • Ніколи не випускайте на вулицю тварину зі свіжими швами або під дією наркозу.
  5. 5 Випустіть кішку там, де її відловили. Найімовірніше, кішка вже і без того травмована психічно, тому для кращої адаптації її краще повернути на вулицю в звичну обстановку. Крім того, слід пам'ятати, що коти часто дуже територіальні і не підпускають чужих котів до своєї території. Це дозволяє захистити здатних до відтворення кішок від спарювання з іншими котами, що також допомагає контролювати популяцію тварин. Кінцева мета вилову, стерилізації (кастрації) і повернення кішок в звичне середовище полягає в тому, щоб запобігти безконтрольне розмноження бродячих тварин.
    • Щоб метод вилову, стерилізації та повернення дозволив ефективно контролювати популяцію кішок, велика їх частина або навіть всі тварини повинні пройти через цю процедуру. Через деякий час чисельність кішок зменшиться, так як вони не зможуть розмножуватися.
    • Якщо ви скористалися методом вилову, стерилізації та повернення кішок, їх можна безпечно підгодовувати, так як тварини більше не будуть плодитися.

Поради

  • Бродячі коти - це кішки, які втратили своїх господарів і опинилися на вулиці. Дикі кішки - це ті кішки, які ніколи не були домашніми, а народилися і звикли жити на вулиці.
  • Метод вилову, стерилізації та повернення на вулицю допустимо тільки для диких кішок. Бродячих кішок, які колись були домашніми, краще направляти до притулків, де їх відмиють і спробують знайти старих або нових господарів.
  • Якщо докучає вам кішка є офіційно зареєстрованим вихованцем іншої людини, зв'яжіться з власником і попросіть його тримати вихованця будинку. Якщо власник виявиться незговірливим, спробуйте подати скаргу в поліцію або звернутися в службу вилову бездоглядних тварин.
  • Найбільш ефективний метод зниження популяції диких кішок - вилов, стерилізація і повернення. Якщо ви не в змозі відловити кішок самостійно, можна звернутися за допомогою в службу вилову, щоб вони допомогли вам застосувати даний метод на практиці.
  • Дворові сміттєві баки поруч з кафе і ресторанами нерідко бувають джерелом їжі для бродячих і диких кішок, так як вони часто бувають відкритими і не спустошуються до повного заповнення. Якщо харчової сміття точки громадського харчування явно привертає кішок, спробуйте поговорити з власниками цього бізнесу надійнішим способом зберігання сміття.
  • Спробуйте почитати книгу про кішок або попросити друзів розповісти про них. Можливо, ви їх навіть полюбите або хоча б перестанете ненавидіти.

попередження

  • Не намагайтеся загнати в кут дику кішку, так як тварина може виявитися досить агресивним. Якщо вас покусає або подряпає дика кішка, негайно зверніться за медичною допомогою, щоб вам зробили належні щеплення.
  • Ніколи не намагайтеся нанести шкоду або травмувати кішку, яка перебігала вам дорогу. Це не тільки не гуманно і жорстоко, але і протизаконно.