Як позбутися від підшкірних прищів

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
КАК ВЫЛЕЧИТЬ И ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ПРЫЩЕЙ. Народные средства от прыщей-вред или польза?[ИСТОРИИ ИЗ ЖИЗНИ]
Відеоролик: КАК ВЫЛЕЧИТЬ И ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ПРЫЩЕЙ. Народные средства от прыщей-вред или польза?[ИСТОРИИ ИЗ ЖИЗНИ]

Зміст

Прищі утворюються в результаті закупорки волосяних фолікулів жиром, омертвілими клітинами шкіри і бактеріями. Іноді вони утворюються у вигляді звичайних комедонов або чорних точок, а іноді немає. Замість цього під шкірою утворюються тверді, червоні горбки. Однак при належному догляді ви зможете запобігти розвитку підшкірного прища і позбутися від нього.

кроки

Метод 1 з 3: Підтримуйте чистоту в проблемній зоні

  1. 1 Очищайте проблемну зону, щоб видалити надлишки жирів і омертвіла шкіру. В іншому випадку вони можуть спровокувати ще більше роздратування і сприяти зростанню бактерій. При дотику до запаленої області можливі хворобливі відчуття, тому використовуйте м'яке рушник з махрової тканини і акуратно протирайте запалену область теплою водою.
    • Очищайте проблемну зону не рідше двох разів на день. Сильно не тріть. Волосяний фолікул вже розтягнутий через інфекцію, і вам не потрібно, щоб він розірвався.
    • Якщо ви використовуєте мило, вибирайте м'який, знежирений продукт на водній основі. Мило з великим вмістом жиру може залишати плівку, що сприяє закупорювання пор.
    • Якщо прищі знаходяться в зоні зіткнення шкіри з волоссям, використовуйте шпильки, робіть хвіст або заплітають кіску, щоб особа залишалося відкритим. Волосся можуть переносити жири на шкіру, тим самим посилюючи ситуацію. Якщо прибирати волосся від цієї області не представляється можливим (бо вони короткі або з якої-небудь іншої причини), мийте їх, щоб на шкіру потрапляло менше бруду.
  2. 2 Не чіпайте підшкірні прищі і не тисніть їх. Так як вони закриті від попадання повітря, вони в якійсь мірі захищені. Якщо ви торкнетеся прища або стиснете його, шкіра над ним розірветься.
    • Через це з'явиться відкрита рана, яка більш вразлива до потрапляння інфекцій і утворення шрамів.
  3. 3 Захищайте шкіру від сонячного впливу. У деяких людей сонячне світло може спровокувати висипання на обличчі. Якщо ваша шкіра схильна до утворення прищів під сонцем, захищайте шкіру нежирним сонцезахисним кремом або зволожуючим кремом з сонцезахисним фактором.
    • Крім іншого, сонячне світло викликає опіки, сприяє старінню шкіри і підвищує ризик розвитку раку шкіри.
    • Це особливо важливо в період найвищої сонячної активності. Це стосується місцевостей біля екватора, пляжу, де сонце відбивається від води, і літніх місяців. Навіть в хмарну погоду ультрафіолетові промені проникають крізь хмари, тому захищайте шкіру, навіть коли на вулиці похмуро.
    • Якщо ви переживаєте, що сонцезахисний крем посилить ситуацію з прищами, надіньте замість цього капелюха. Однак пам'ятайте, що шия і деякі частини обличчя можуть бути підтверджені сонячному впливу.
  4. 4 Ходіть без макіяжу або використовуйте тільки нежирну косметику. Косметика також може змішуватися з жиром на шкірі, закупорюючи пори. Тому найвірніший спосіб уникнути посилення проблеми - це не наносити косметику на прищі. Але якщо так не виходить, шукайте продукти з написом "Некомедогенний" (не закупорює пори). Краще вибирати косметику на водній або мінеральній основі.
    • Жирні тональні креми або тональні креми на основі воску з більшою ймовірністю блокують бактерії і бруд всередині прища. І потім, коли бактерії розмножаться, тиск в прищів зросте, і, швидше за все, він виявиться на шкірі у вигляді комедона або чорної точки.
    • Не спіть з макіяжем на обличчі. Очищайте шкіру перед сном, щоб вона відпочивала і дихала, а бактерії не скупчувалися.
  5. 5 Не допускайте, щоб спортивний одяг терлася про проблемну зону під час тренування. Це важливо, тому що шкіра розтягнута і набрякла. Грубий контакт з одягом може розірвати її, а спітніла одяг втре шкірний жир в пори, потенційно збільшуючи інфекцію.
    • Носіть вільний одяг, зроблену з натуральної тканини, в якій тіло краще дихає. Так піт не буде затримуватися на шкірі. Як варіант, носіть одяг з матеріалів, які вбирають вологу, допомагаючи їй швидше випаровуватися. Погляньте на етикетку предмета одягу, щоб з'ясувати, чи зроблена вона з вбирають вологу матеріалу чи ні.
    • Приймайте ванну або душ після тренування. Це дозволить видалити надлишки жирів і омертвілі клітини шкіри.

Метод 2 з 3: Наносите лікувальні засоби, які відпускаються без рецепта

  1. 1 Нанесіть лікувальні засоби, які відпускаються без рецепта. Така продукція сприяє позбавленню від відмерлих клітин шкіри, підсушує жири і скорочує кількість бактерій на шкірі. Прочитайте інструкцію виробника і дотримуйтесь вказівок. Чи не застосовуйте засіб частіше, ніж рекомендується. Проконсультуйтеся з лікарем, якщо ви вагітні, годуєте грудьми або лікуєте дитини. Як правило, ефективною є продукція з наступними інгредієнтами:
    • перекис бензоїлу (зазвичай найбільш ефективний лікувальний засіб, що відпускається без рецепта);
    • саліцилова кислота;
    • сульфур;
    • резорцин.
  2. 2 Експериментуйте з альтернативними ліками і добавками. Проконсультуйтеся з лікарем перед використанням цих препаратів, особливо якщо ви вагітні, годуєте грудьми або контактуєте з дитиною. Незважаючи на те, що їх відпускають без рецепта, ці кошти можуть вступити у взаємодію з іншими ліками, які ви, можливо, приймаєте. Крім того, дозування подібних препаратів не так строго регулюється, і не всі вони були ретельно вивчені. До таких добавок і препаратів належать:
    • цинкові мазі;
    • лосьйони з 2% екстрактом зеленого чаю;
    • 50% гель алое вера;
    • пивні дріжджі, сахароміцети буларді (лат. Saccharomyces boulardii). Це пероральний препарат.
  3. 3 Подрібніть ацетилсаліцилову кислоту (аспірин), щоб зробити домашнє засіб. Активним інгредієнтом аспірину (і багатьох інших препаратів від прищів) є саліцилова кислота.
    • Подрібніть в порошок одну таблетку аспірину і додайте одну-дві краплі води. Акуратно втирайте розчин в прищ. Змийте всі надлишки, щоб вони не вбралися.

Метод 3 з 3: Використовуйте натуральні лікувальні засоби і змініть спосіб життя

  1. 1 Нанесіть на прищ лід. Холод зменшить набряклість і знизить ймовірність розриву шкіри. Він також зменшить прищ, і зробить його менш корисним і помітним.
    • Можна використовувати упаковку льоду або пакет із замороженими овочами, обгорнутий рушником. Прикладіть лід на п'ять хвилин, а потім дайте шкірі можливість зігрітися. Ви повинні помітити поліпшення.
  2. 2 Використовуйте масло чайного дерева, щоб зменшити кількість бактерій на шкірі. Якщо шкіра розірветься, масло чайного дерева надасть допомогу в загоєнні.
    • Перед тим, як наносити олію чайного дерева на шкіру, його необхідно розбавити. Щоб вилікувати акне, розбавте його в воді так, щоб суміш містила 5% олії чайного дерева і 95% води.Протріть проблемну зону чистим рушником, уникаючи область очей, носа або рота. Змийте через 15-20 хвилин.
    • Масло чайного дерева не підходить для людей з чутливою шкірою. Воно може викликати контактний дерматит і поява червоних вугрів.
  3. 3 Спробуйте домашнє засіб з кислотою. Подібно маслу чайного дерева, воно знищить бактерії в тому випадку, якщо прищі прорвуться крізь шкіру. Воно підтримає шкіру в сухості, що запобіжить накопичення натуральних жирів. Існує кілька варіантів: в залежності від того, що є у вас вдома - лимонний сік, сік лайма чи яблучний оцет - виберіть відповідний для себе.
    • Розбавте обраний інгредієнт з водою в пропорції 1: 3 і помийте проблемну зону. Не дайте засобу потрапити в ніс або очі. Якщо воно потрапить в очі, то буде дуже боляче. В такому випадку негайно промийте їх водою.
  4. 4 Чи не відлущує шкіру. Через відлущування або використання твердих речовин прищі можуть стати гірше як зовні, так і на дотик. Не рекомендується наступне:
    • скраби;
    • в'яжучі речовини;
    • речовини на основі спирту, які сушать шкіру.
  5. 5 Допоможіть шкірі боротися з інфекцією за допомогою огіркової маски. Шкіра буде вбирати калій і вітаміни A, C і E. Чим здоровіше буде ваша шкіра, тим краще вона буде боротися з інфекцією в порах.
    • Почистіть і розімніть половину огірка. Насіння можна залишити. Рухами нанесіть рідину на прищі і залиште мінімум на 15 хвилин, щоб вона вбралася в шкіру. Потім промийте зону чистою водою.
    • Суміш може бути липкою, тому уникайте контакту з пилом і брудом, поки маска у вас на обличчі.
  6. 6 Справляйтеся зі стресом. Стрес викликає фізіологічні і гормональні зміни в тілі, включаючи підвищене потовиділення. Управління стресом допоможе запобігти масовим висипання прищів, які перебувають під вашою шкірою, в вигляді комедонов і чорних вугрів.
    • Намагайтеся займатися спортом кілька разів на тиждень. Коли ви тренуєтеся, організм вивільняє ендорфіни, які є природним болезаспокійливу засобом. Вони допомагають знизити тривожність, поліпшити настрій і розслабитися. Клініка Мейо рекомендує не менше 75 хвилин фізичних вправ в тиждень. Це можуть бути прогулянка, їзда на велосипеді, походи, спортивні ігри, а також активна фізична активність на кшталт збирання листя або снігу.
    • Спробуйте методи релаксації. Різним людям підходять різні методики, однак до найбільш популярним відносяться: медитація, йога, тайчи, заспокійлива візуалізація, прогресивна релаксація м'язів або прослуховування заспокійливої ​​музики.
    • Висипайтеся. Необхідна кількість сну різниться від людини до людини, однак більшості людей потрібно спати близько 8 годин щоночі. Підліткам може знадобитися на кілька годин більше.
  7. 7 Уникайте продуктів, які можуть провокувати появу прищів. У кожної людини є свій збудник вугрової висипки, але основний проблемної їжею є молочна продукція, цукор і продукти, багаті вуглеводами.
    • Всупереч широко поширеним переконанням, дослідження не підтверджують наявність зв'язку між жирною їжею і прищами.
    • Щоб убезпечити себе, уникайте шоколаду. Докази неоднозначні, однак в більшості шоколадних продуктів міститься багато цукру, який може спровокувати появу прищів.
  8. 8 Зверніться до лікаря, якщо домашній догляд не допомагає. Ліки за рецептом більш ефективно впливають на прищі і повинні давати результати. Може піти від одного до двох місяців, перш ніж ви дійсно помітите різницю. Можливі варіанти:
    • Ретиноїди зовнішнього застосування (Avita, Retin-A, Differin і інші) - щоб зменшити закупорювання пір, або антибіотики для запобігання шкірних інфекцій. Якщо у вас серйозна форма акне, лікар може прописати вам ізотретиноїн (Акутан). При використанні препаратів дотримуйтесь рекомендацій лікаря і інструкції виробника.
    • Пероральні антибіотики - щоб знищити бактерії, зменшити запалення і сприяти загоєнню.
    • Оральні контрацептиви, які містять естроген і прогестин, можуть бути запропоновані жінкам і дівчаткам. Зазвичай їх рекомендують в разі важких, що не піддаються лікуванню форм акне.
    • Лікар може також порекомендувати інші методи лікування, такі, як ін'єкції в прищ, екстракти, хімічні пілінги, микродермабразию або світлові або лазерні процедури, щоб вилікувати і запобігти появі прищів.

попередження

  • Завжди консультуйтеся з лікарем, перш ніж давати будь-які ліки, (навіть відпускаються без рецепт) дітям, вагітним жінкам або жінкам, які годують груддю.