Як зрозуміти соціальну дистанцію

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 20 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ЩО ТАКЕ СОЦІАЛЬНА ДИСТАНЦІЯ
Відеоролик: ЩО ТАКЕ СОЦІАЛЬНА ДИСТАНЦІЯ

Зміст

Термін «соціальна дистанція» можна почути в усіх новинах, але що він насправді означає? Цей термін означає необхідність триматися на певній відстані від інших людей, щоб запобігти поширенню хвороб. Конкретне відстань визначається фахівцями в галузі охорони здоров'я та національними урядами, і встановлена ​​таким чином соціальна дистанція - це рекомендована медична практика, покликана допомогти «згладити криву» або знизити кількість випадків COVID-19 по всьому світу. З огляду на те, що в інтернеті повно недостовірної інформації, приділіть кілька хвилин тому, щоб зрозуміти, як дотримуватися соціальну дистанцію і чому так важливо допомогти зупинити поширення COVID-19.

кроки

Метод 1 з 2: Основи

  1. 1 Знайте, що термін «фізична дистанція» також відноситься до «соціальної дистанції». Ви можете часто чути терміни «соціальна дистанція» і «фізична дистанція».Хоча ці терміни означають одне і те ж, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), віддає перевагу терміну «фізична дистанція». Основне призначення цієї практики - забезпечити достатню відстань між людьми, що може знизити ризик поширення або зараження COVID-19. Однак для вашого душевного здоров'я і раніше важливо залишатися на зв'язку з улюбленими людьми, нехай навіть через відеочат.
  2. 2 Залишайтеся на відстані 1,5 метрів (або іншому, рекомендованому правітельсством вашої країни) від інших людей. COVID-19 зазвичай поширюється повітряно-крапельним шляхом, наприклад при чханні або кашлі, а також через заражені поверхні, які зазвичай зустрічаються в громадських місцях. Ці краплі можуть переміщатися по повітрю на досить великі відстані, тому так важливо фізичне дистанціювання. Постарайтеся, щоб між вами і оточуючими людьми залишалося побільше місця.
    • Почитайте рекомендації на офіційному урядовому сайті, щоб отримати найсвіжішу інформацію з приводу дотримання соціальної дистанції.
    • У Росії рекомендують дотримуватися дистанції в 1,5 метра. Це приблизно ширина легкового автомобіля, невеликого двомісного дивана або двох німецьких вівчарок (не рахуючи хвоста), що стоять одна за одною. Можете уявляти ці об'єкти між собою і оточуючими.
  3. 3 Одягайте маску, коли збираєтеся виходити на вулицю. Оскільки COVID-19 зазвичай поширюється при кашлі та чханні, краще тримати рот і ніс прикритими, коли ви виходите з дому. І медичні, і тканинні маски можуть забезпечити достатній захист, коли ви перебуваєте поза домом, і запобігти поширенню вірусів та мікробів від вас на інших людей.
    • Завжди перевіряйте, чи закриває маска і ніс, і рот, інакше вона не буде ефективною.
  4. 4 Чи не відвідуйте вечірки або великі збори. Соціальне дистанціювання може привести до почуття самотності, і нудьгувати по компанії інших абсолютно нормально. На жаль, тусовщики не дотримуються належних принципів соціального дистанціювання, а коли безліч людей стоїть близько один до одного, у вірусу багато можливостей для поширення. Пам'ятаючи про це, використовуйте відеочати або телефонні дзвінки, якщо вам потрібно якийсь соціальну взаємодію.
    • Завжди дотримуйтесь обмежень щодо введені в вашому регіоні в зв'язку з COVID-19, наприклад максимальну кількість людей, дозволене на масовому заході.
  5. 5 Тримайтеся подалі від людних місць. Не можна уникнути виходу на вулицю, особливо коли вам потрібно купити продукти та інші предмети першої необхідності. Якщо ви вирішили відвідати громадське місце, переконайтеся, що співробітники організації дотримуються заходів безпечного соціального дистанціювання, щоб ви могли залишатися в безпеці під час відвідування.
    • В цілому тримайтеся подалі від більшості громадських місць, крім випадків, коли вам дійсно туди потрібно.
    • Постарайтеся протирати всі поверхні, до яких могли доторкнутися інші люди, і по можливості використовуйте способи безконтактної оплати.
  6. 6 Телефонуйте або своє кохання з близькими, замість того щоб ходити до них у гості. З кимось із друзів або членом сім'ї і дізнайтеся, чи не хочуть вони поговорити або поспілкуватися. Якщо телефонний дзвінок вас не влаштовує, запропонуйте відчути. Хоча реальної заміни спілкуванню з людьми немає, віртуальні зустрічі можуть допомогти вам залишатися на зв'язку.
    • Наприклад, ви можете дивитися фільми разом з іншими, використовуючи програми на популярних стрімінгових сервісах.
    • Існує безліч багатокористувацьких ігор, які ви можете завантажити, щоб грати з іншими людьми.
  7. 7 Працюйте з дому замість звичайного робочого місця. Соціальне дистанціювання відноситься не тільки до покупок - воно повинно прісутвтвовать у всіх сторонах вашого життя. Якщо специфіка вашої діяльності, поговоріть зі своїм керівником про можливість віддаленої роботи, щоб не ризикувати заразитися самому або заразити колег.
  8. 8 Замовляйте доставку замість їжі в ресторанах. COVID-19 виснажує як емоційно, так і морально, і вам нема чого готувати їжу кожен день. Підтримувати місцеві ресторани - це здорово. Просто робіть це безпечно, замовивши доставку через сам ресторан або сторонню службу доставки.
    • Водії-кур'єри докладають багато зусиль, щоб дотримуватися санітарно-епідеміологічні правила.

Метод 2 з 2: Пояснення соціальної дистанції дітям

  1. 1 Читайте своїм малюкам навчальні дитячі книги. Пошукайте в інтернеті навчальні дитячі книги та відеоролики, які містять коротку інформацію про важливість соціального дистанціювання. Це відмінний спосіб познайомити дітей з цією темою, не перевантажуючи їх.
    • Ви також можете використовувати прості аналогії, щоб ввести їх в суть справи. Нагадайте своїм дітям, що соціальне дистанціювання схоже на те, щоб зупинятися і пропускати швидку допомогу або пожежну машину. Хоча соціальне дистанціювання може бути незручним, це цінний спосіб убезпечити інших.
  2. 2 Перетворіть соціальне дистанціювання в гру для маленьких дітей. Скажіть своїм маленьким дітям, що вони супергерої і що вони можуть врятувати світ, тримаючись на відстані від оточуючих людей. Заохочуйте дітей ухилятися і відходити подалі від людей, повз яких вони проходять на вулиці. Щоб зробити гру більш захоплюючою, пропонуйте дитині окуляри і нагороди за його дії.
    • Наприклад, ви можете дати дитині бал за те, що він чхнув собі в лікоть або відбіг, щоб не зіткнутися з перехожим на вулиці. Набравши 10 балів, він може заробити невеликий приз.
  3. 3 Покажіть дітям відповідні для їх віку відеоролики, в яких пояснюється соціальне дистанціювання. У мережі є багато відео, що пояснюють до соціальне дистанціювання для наймолодших глядачів. Веселі відеоролики можуть зробити цю тему менш складною і допомогти вашим дітям зрозуміти її.
    • Наприклад, «Вулиця Сезам» співпрацювала з CNN, щоб створити забавний інформаційний ролик про COVID-19. Подивитися його можна [1] тут].
    • Це відмінний варіант як для дошкільнят, так і для молодших школярів.
  4. 4 Залучайте дітей молодшого віку, перетворюючи маски для обличчя будь-що-небудь веселе. Купуйте забавні тканинні маски, які дійсно сподобаються вашим дітям. Так діти будуть з радістю дотримуватися заходів безпеки, коли виходять на вулицю.
    • Наприклад, ви можете придбати маску із зображенням динозавра або маску, в якій ваша дитина буде схожий на кішку.
    • Дітям також можуть сподобатися яскраві маски з різнокольоровими малюнками.
  5. 5 Більш докладно поясніть соціальне дистанціювання дітям старшого віку. Швидше за все, дітям шкільного віку вже не будуть цікаві ігри та розповіді, що пояснюють основи соціального дистанціювання. Не вдаючись в лякають подробиці, поясніть, як легко поширюється COVID-19 і як соціальне дистанціювання допомагає «згладити криву» того, скільки людей хворіють на цю хворобу. Може виявитися корисним показати їм графік або іншу діаграму, що показує, чому соціальне дистанціювання так важливо.
    • Наприклад, ви можете сказати щось на кшталт: «COVID-19 дуже схожий на застуду і легко передається від людини до людини. Коли ми стоїмо окремо від інших людей і тримаємося на відстані, ми менше ризикуємо захворіти або кого-небудь заразити ».

Поради

  • Як і раніше важливо виходити на вулицю! Фізичні вправи і свіже повітря життєво важливі - головне, щоб ви дистанціювалися від оточуючих.
  • Часто дезинфікуйте руки.

попередження

  • Якщо у вас позитивний результат тесту на COVID-19, залишайтеся вдома і ізолюйте себе від сусідів по кімнаті або членів сім'ї, з якими ви живете.