Як позбутися від прища

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как ИЗБАВИТЬСЯ от ПРЫЩЕЙ в ДОМАШНИХ условиях !
Відеоролик: Как ИЗБАВИТЬСЯ от ПРЫЩЕЙ в ДОМАШНИХ условиях !

Зміст

Хоча існує маса способів запобігти появі прищів, іноді буває складно позбутися одного єдиного прища, що з'явився в самий невідповідний час. На щастя, існує безліч способів, що дозволяють позбутися від прища. Найпростіші варіанти - це кошти для місцевого застосування, що містять гліколеву кислоту або бензоїл пероксид. Якщо ви віддаєте перевагу використовувати натуральні методи в боротьбі з прищами, вам може допомогти масло чайного дерева або лід. Однак не перестарайтеся! Застосовуйте один засіб за один раз, після цього давайте шкірі можливість відпочити протягом 24 годин (або довше!). Якщо використовуваний засіб не принесе результату, спробуйте інше.

кроки

Метод 1 з 3: Швидкі способи позбавлення від прищів

  1. 1 Використовуйте мазь гідрокортизон. Гідрокортизон - це лікарський препарат з групи глюкокортикостероїдів, який є більш активним аналогом кортизону.Як правило, дерматологи рекомендують наносити мазь двічі в день безпосередньо на запалену ділянку шкіри.
    • Однак будьте обережні. Мазь гідрокортизон при надмірному її застосуванні призводить до витончення шкіри та появи великої кількості прищів. Уважно вивчіть інструкцію і слідуйте їй, щоб уникнути неприємних наслідків.
  2. 2 видавіть прищ за допомогою спеціального інструменту. Використовуйте стерильний інструмент для видалення прищів (деякі мають вигляд петлі), який дозволяє очистити пори. Продезінфікуйте запалену ділянку ватним тампоном, змоченим в спирті. Пристосування необхідно розмістити таким чином, щоб прищ розташовувався в самому центрі петлі. Після цього на інструмент необхідно злегка натиснути. Завдяки цьому вміст пір має вийти.
    • Спробуйте видавити прищ, якщо у нього жовта або біла головка. Якщо ви не бачите головки прища, його видавлювання буде вкрай болючим процесом і може привести до утворення рубців.
    • Якщо можливо, не видавлюйте прищі. Видавлювання прищів може привести до утворення рубців і посилити проблему.
  3. 3 Використовуйте синю лампу, щоб позбутися від прища. Вплив синього світла покращує стан шкіри і допомагає позбутися від прищів. Потримайте синю лампу над проблемною ділянкою шкіри протягом 6-20 хвилин, дотримуючись інструкції, що додається до пристрою.
    • Перш ніж приступати до процедури лікування синьою лампою, уважно вивчіть інструкцію, прикладену до неї. Дотримуйтесь інструкції виробника.
    • Дізнайтеся ціни такого приладу в вашій місцевості.
    • Лікування за допомогою синьої лампи зазвичай не рекомендується людям, що страждають розацеа або іншими захворюваннями шкіри.

Метод 2 з 3: За допомогою засобів місцевої дії

  1. 1 Використовуйте засоби на основі кислоти. Саліцилова або гліколева кислота відмінно справляються з проблемою прищів. Засоби місцевої дії на основі кислоти доступні в вигляді кремів або лосьйонів. Застосовуйте засіб, слідуючи вказівкам в інструкції. Як правило, обраний засіб наносять на прищ, а потім акуратно втирають, використовуючи ніжні кругові рухи.
    • Також можна використовувати серветки з саліцилової і гліколевої кислотою. Просто дістаньте серветку з контейнера і акуратно протріть нею область прища. Після цього викидайте серветку.
    • Ви також можете використовувати мило для особи, що містить саліцилову кислоту, щоб запобігти появі прищів в майбутньому.
    • Після того, як прищ зникне, почніть використовувати засіб з молочною кислотою для щоденного застосування. Застосування даного засобу допоможе запобігти появі прищів в майбутньому.
  2. 2 Використовуйте засоби місцевої дії на основі бензоил перокісда. Дотримуйтесь інструкції із застосування обраного вами кошти. Перед тим як наносити обраний засіб на прищ, уважно вивчіть прикладену до нього інструкцію. Як правило, рекомендується наносити обраний засіб (мазь, крем або лосьйон) один або два рази на день до повного зникнення прища.
    • Засоби, що містять бензоїл пероксид, знищують бактерії, що викликають прищі.
    • Бензоил пероксид має відбілюючий ефект, тому, якщо ви боїтеся зіпсувати одяг, наносите засіб безпосередньо перед сном і надягайте стару футболку.
  3. 3 Проводьте отшелушивающие процедури після вмивання. Ексфоліант - це засіб для догляду за шкірою, призначене для видалення мертвих клітин з поверхні шкіри. Дотримуйтесь інструкції, що додається до засобу, який ви збираєтеся використовувати. Нанесіть трохи ексфоліанта на ватний диск і протріть їм уражену ділянку шкіри.
    • Вмивайтеся, використовуючи зволожуючий засіб для вмивання, м'яке мило або просто воду.
  4. 4 Використовуйте засоби для місцевого застосування на основі сірки. Сірка вважається класичним компонентом різноманітних засобів для боротьби з прищами. Сірка має високий рівень pH. Використання препаратів на основі сірки сприяє досягненню кислотно-лужного балансу, що вкрай необхідно, якщо ви хочете позбутися від прищів.Застосовуйте гелі, мазі, креми, а також мило на основі сірки, виконуючи вказівки інструкції. Однак загальною рекомендацією є очищення запальної ділянки шкіри і нанесення на нього кошти на основі сірки.

Метод 3 з 3: За допомогою домашніх засобів

  1. 1 Зробіть маску з аспірином. Одне з головних властивостей аспірину - це знімати запалення і набряк, що дуже важливо при лікуванні прищів. Подрібніть 5-7 таблеток аспірину і змішайте їх з 2-3 столовими ложками води. Нанесіть пасту на прищ і залиште на 10-15 хвилин.
    • Щоб поліпшити антибактеріальні та зволожуючі властивості маски, додайте чайну ложку меду, масла чайного дерева, масла жожоба або оливкового масла в пасту.
    • Через ризик розвитку синдрому Рея педіатри категорично забороняють використовувати аспірин для лікування дітей та підлітків. Проконсультуйтеся з дерматологом, перш ніж використовувати маску на основі аспірину для лікування підлітка.
  2. 2 Прикладіть лід. Подібно до аспірину, лід часто використовують для зменшення набряклості і почервоніння роздратованою шкірі. Вмийтеся, використовуючи м'який засіб для вмивання, потім сполосніть обличчя теплою водою і протріть його насухо. Оберніть кубик льоду або пакет з льодом в рушник і потримайте його на запаленому ділянці шкіри протягом 5 хвилин. Потім зробіть перерву протягом наступних п'яти хвилин. Після цього знову прикладіть лід до місця прища на п'ять хвилин. Загальний час проведення процедури має становити близько 20-30 хвилин.
    • Повторюйте процедуру 3 рази в день.
    • Завдяки проведенню процедури пори зменшаться.
    • Крім того, застосування льоду зменшить розмір прища і його почервоніння. Стан вашої шкіри покращиться.
    • Цей метод також сприяє зменшенню болючих відчуттів.
  3. 3 Використовуйте 5% розчин масла чайного дерева, щоб позбутися від прищів. Умочіть ватяний тампон в розчині і акуратно протріть їм область прища. Повторюйте процедуру один раз в день, поки прищ не зникне повністю.
    • Якщо ви не можете купити 5% розчин масла чайного дерева, просто розбавте його в співвідношенні 5% олії чайного дерева і 95% води. Додайте більше води, якщо у вас чутлива шкіра.
    • Струсіть готовий розчин перед використанням.
    • Ви можете замінити масло чайного дерева маслом ним.
    • Будьте обережні, тому що занадто часте застосування олії чайного дерева може заподіяти шкоду шкірі. Крім того, використання масла в високих концентраціях також може негативно відбитися на стані шкіри. Дізнайтеся у лікаря, як часто і в яких концентраціях можна використовувати масло чайного дерева, щоб позбутися від прища.
  4. 4 Використовуйте теплий компрес або обробіть обличчя паром, щоб прищ швидше вийшов на поверхню. Приймайте гарячий душ протягом тривалого періоду часу, щоб пори шкіри відкрилися, і прищ швидше вийшов на поверхню. Крім того, можна прикладати теплий компрес до хворої ділянки шкіри. Коли прищ вийде на поверхню, видаліть його за допомогою спеціального інструменту для отримання прищів. Як варіант, обробляйте ділянку прищів засобами, що містять саліцилову кислоту, бензоїл пероксид або гликолевую кислоту.

Поради

  • Слідкуйте за чистотою шкіри обличчя. Протягом дня на шкірі осідають частинки бруду і пилу. Бруд і пил сприяють виникненню запалення. Вмивайтеся два рази в день і тримайте завжди під рукою очищаючі серветки або диски. Коли ви побачите, що особа стало брудним, жирним або спітніле, протріть його, використовуючи серветку або диск.
  • Не використовуйте зубну пасту. Багато хто вважає, що зубна паста може допомогти позбутися від прищів. Насправді зубна паста вбирає в себе вологу з шкіри, через що збільшується ймовірність появи прищів.
  • Лимонний сік також може викликати роздратування шкіри, тому не використовуйте його для лікування прищів. Використовуйте сік лимона тільки після загоєння шкіри обличчя.
  • Не використовуйте кілька методів одночасно. Використання декількох методів одночасно може викликати роздратування шкіри. Замість цього використовуйте тільки один метод.Потім почекайте не менше 24 годин. Якщо ви використовуєте такі кошти, як гліколева кислота, зачекайте кілька днів або тижнів.
  • Не торкайтеся руками до обличчя. Навіть якщо ваші руки виглядають чистими, на них все ще можуть перебувати речовини, що викликають акне. З цієї ж причини стежте за тим, щоб волосся завжди були чистими і не стосувалися особи.
  • Пийте багато води, добре спите, виконуйте вправи і дотримуйтесь нізкоглікеміческім дієті. Завдяки цьому ваш організм буде здоровим, що сприятливим чином позначиться на стані вашої шкіри.
  • Слідкуйте за чистотою наволочки. Міняйте наволочку раз в 4-5 днів. На поверхні наволочки накопичуються бактерії і масла, які можуть призводити до появи прищів.
  • Приймайте душ відразу після занять спортом, так як піт - це сприятливе середовище для розмноження бактерій, які можуть стати причиною появи прищів.
  • Перед сном завжди видаляйте макіяж з особи, так як це осередок бактерій і бруду.
  • Проконсультуйтеся з дерматологом, якщо вам не вдається вилікувати акне.
  • Будьте обережні при виборі косметики, якщо ви маскуєте прищі макіяжем. Макіяж призводить до потрапляння шкірного сала і бруду в пори шкіри, особливо якщо косметика містить зволожуючі компоненти. Використовуйте гіпоалергенні, безмасляні, некомедогенние або лікарські косметичні засоби. Завдяки цьому зменшиться ймовірність появи прищів, і ви зможете з легкістю позбутися їх.