Як позбутися від прища без головки

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 16 Січень 2021
Дата Оновлення: 29 Червень 2024
Anonim
Как правильно брить ЗОНУ БИКИНИ?
Відеоролик: Как правильно брить ЗОНУ БИКИНИ?

Зміст

Прищі без головки, які також називають "сліпими" або підшкірними, являють собою прищі, що знаходяться глибоко під шкірою, через що з них не може вийти гній. Оскільки запалення знаходиться глибоко під шкірою і близько до нервових закінченнях, ці прищі зазвичай дуже болючі. Через "сліпих" прищів часто залишаються шрами, особливо якщо намагатися розкрити їх або видавити, адже у них немає головки. Якщо у вас з'явився "сліпий" прищ, з цієї статті ви дізнаєтеся, як позбутися від нього, звівши до мінімуму хворобливі відчуття і шкоди шкірі.

кроки

Метод 1 з 3: Як лікувати "сліпі" прищі

  1. 1 Нанесіть крем або гель. Найкращий спосіб лікування прищів - використовувати спеціальний крем. Можете використовувати крем з антибіотиками, який має протизапальні властивості, або крем з саліцилової кислотою або бензоілпероксідом.
    • Ви можете купити засіб для вмивання з саліцилової кислотою або бензоілпероксідом, так як вони зменшують набряк і вбивають бактерії, що викликають прищі.
    • Спробуйте креми проти акне точкової дії.
    • Обов'язково дотримуйтесь вказівок щодо застосування, перш ніж наносити протизапальний крем або крем проти акне.
  2. 2 Зробіть теплий компрес. Завдяки "вимочування" в теплій або холодній воді, прищ швидше вийде назовні, тобто у нього швидше утворюється головка, а це означає, що ви швидше і легше зможете вилікувати його. Намочіть рушник або ватний диск в гарячій або теплій воді. Потім прикладіть цей компрес до прищі на кілька хвилин.
    • Робити такі компреси можна до трьох разів на день до тих пір, поки у прища не утворюється головка.
  3. 3 Спробуйте крижаний компрес. Крижаний компрес буде корисний у тих випадках, коли "сліпий" прищ дуже сильно болить. Лід полегшує болі і зменшує почервоніння і набряк. Можна прикладати пакет з льодом, кубики льоду з морозилки або просто пакет з замороженими овочами. Залиште компрес приблизно на 10 хвилин. Робити подібні компреси можна кілька разів на день.
    • Покладіть шматочок тканини між шкірою обличчя і льодом, щоб не травмувати шкіру.
  4. 4 Зверніться до дерматолога. Якщо "сліпий" прищ під шкірою ніяк не проходить і не виходить назовні, то зверніться до дерматолога. Лікар підкаже найкращий спосіб лікування, який дозволить позбутися від прища і уникнути шрамів. Якщо жодне з домашніх засобів не допомогло або сліпий прищ болить занадто сильно, то вам слід обов'язково звернутися до дерматолога.
    • Розкажіть дерматолога, які методи лікування ви випробували, щоб позбутися від прища.
    • Деякі рецептурні препарати та дерматологічні процедури часто дуже ефективні для лікування сліпих прищів.

Метод 2 з 3: Натуральні засоби для лікування "сліпих" прищів

  1. 1 Олія чайного дерева. Масло чайного дерева - це популярне і ефективний натуральний засіб для лікування прищів. Масло чайного дерева має протимікробні і протизапальні властивості, а це означає, що воно знімає набряк в тій області, де утворився прищ, а також вбиває бактерії, що сприяють появі прища.
    • Змішайте краплю олії чайного дерева з дев'ятьма краплями води. Масло чайного дерева можна також змішувати з будь-яким іншим базовим маслом, наприклад, з оливковою або мінеральним. Масло чайного дерева можна змішати з гелем алое вера. Змочіть ватяний кулька або ватяну паличку в суміші з маслом чайного дерева. Нанесіть цю суміш на область, де утворився прищ. Залиште суміш на 10 хвилин, а потім змийте її теплою водою. Процедуру можна повторювати до трьох разів на день.
    • Не наносіть масло чайного дерева на область навколо очей, оскільки воно може викликати роздратування на шкірі.
    • Перед використанням олії чайного дерева зробіть тест на чутливість. Нанесіть краплю олії чайного дерева на зап'ясті і почекайте приблизно 15 хвилин. Якщо ви не помітите жодної реакції, то можете наносити його на область, де з'явився прищ.
  2. 2 Компрес з теплим чаєм. Чай чудово справляється зі «сліпими» прищами. І зелений, і чорний чай містять таніни - речовини, що володіють протизапальними властивостями. Разом з теплим компресом чай допомагає зменшити набряк в області, де утворився прищ.
    • Заваріть пакетик чорного або зеленого чаю в теплій воді. Дістаньте пакетик і прикладіть його до місця, де утворився "сліпий" прищ. Чай володіє терпкими властивостями, як би витягаючи прищ назовні.
  3. 3 Мед. Мед - популярний засіб для лікування сліпих прищів. Мед має протимікробні і антибактеріальними властивостями, так що він бореться з бактеріями, які потрапляють в пори шкіри. Мед також живить і лікує шкіру. Нанесіть мед на область, де у вас утворився прищ без головки, і залиште його приблизно на 20 хвилин. Після цього змийте теплою водою.
    • Спробуйте зробити медову маску, змішавши мед з яблучною м'якоттю. Яблука також допомагають боротися зі «сліпими» прищами, оскільки яблучна кислота зміцнює шкіру. Покладіть кілька шматочків яблука в кухонний комбайн або блендер і подрібніть до стану пюре. Додайте до пюре мед і перемішайте. Нанесіть на прищ і залиште приблизно на 20 хвилин, а потім змийте теплою водою.
  4. 4 Маски з молока. Молоко - це популярний інгредієнт багатьох домашніх засобів для догляду за шкірою.У молоці містяться альфа-гідроксикислоти, які видаляють омертвілі клітини шкіри і очищають пори. Завдяки молоку ви зможете очистити закупорені верхні шари шкіри, а також зможете вивести головку прища назовні, завдяки чому вам вдасться видалити гній.
    • Наносите молоко за допомогою ватного кульки або диска безпосередньо на прищ без головки. Залиште молочну маску хоча б на 20 хвилин, а потім змийте теплою водою.
    • Повторювати процедуру можна три-чотири рази на день.
  5. 5 Алое вера. Алое віра - це відмінний засіб від "сліпих" прищів, особливо якщо у вас чутлива шкіра. Алое віра має антибактеріальні та протизапальні властивості, а це означає, що воно допомагає зменшити набряк і зняти червоність. Крім того, алое вера вбиває бактерії, через які утворюються прищі. Ви можете використовувати як готовий гель з алое вера, так і лист рослини алое.
    • Нанесіть алое вера на область, де з'явився "сліпий" прищ. Залиште його приблизно на 20 хвилин. Ви можете робити це до трьох разів на день.
  6. 6 Зробіть тонік з яблучного оцту. Яблучний оцет володіє антибактеріальними і антисептичними властивостями. Це означає, що він бореться з бактеріями, що сприяють появі прищів і змушує їх виходити на поверхню. Наносите яблучний оцет на область, де у вас з'явився прищ, за допомогою ватного диска або кульки.
    • Якщо у вас чутлива шкіра, то змішайте яблучний оцет з водою в пропорції один до чотирьох, а вже потім наносите на прищ.

Метод 3 з 3: Як правильно очищати обличчя

  1. 1 Вмивайтеся два рази в день. Кращий спосіб запобігти утворенню сліпих прищів - дотримуватися гігієни і регулярно вмиватися. Мити обличчя необхідно двічі в день. Можливо, ви також захочете приймати ванну або душ один раз день, щоб змити піт і бруд з усього тіла.
    • Завжди вмивайтеся після активних видів діяльності, якщо ви сильно спітніли.
    • Постарайтеся не торкатися до обличчя, щоб бактерії з рук не потрапляли на обличчя.
  2. 2 Використовуйте м'який засіб для вмивання. Якщо у вас часто утворюються "сліпі" прищі, вмивайтеся м'яким засобом на основі рослинних масел. Вибираючи маску для обличчя, віддавайте перевагу Некомедогенний продуктам. Некомедогенние кошти не призводять до утворення прищів.
    • Некомедогенние кошти випускають такі бренди як Neutrogena, Cetaphil і ​​Olay. Багато інших марки засобів також пропонують некомедогенние кошти для шкіри. Обов'язково перевіряйте наявність відповідних відміток на упаковці товару.
    • Використовуйте засоби для особи без спирту, оскільки спирт часто дратує і пошкоджує шкіру.
  3. 3 Використовуйте руки і пальці, а не губки або мочалки. Умиваючи особа, використовуйте пальці, так як через спеціальних мочалок і губок на шкірі може з'явитися подразнення, а це викличе ще більше проблем. Нанесіть засіб для вмивання і змивайте їх легкими масажними круговими рухами.
    • Не тріть і не чешіть особа. Через це можуть утворитися рубці.

попередження

  • Ніколи не намагайтеся видавити прищ, особливо якщо у нього немає головки. Якщо ви будете тиснути прищ, головка не утворюється швидше.
  • Не наносіть зубну пасту на місце, де утворився прищ, так як зубна паста може викликати на шкірі роздратування.