Як позбутися від водоростей в фонтані

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
100% СПОСОБ УНИЧТОЖЕНИЯ ВОДОРОСЛЕЙ  НА РАСТЕНИЯХ И ДЕКОРАЦИЯХ В АКВАРИУМЕ!
Відеоролик: 100% СПОСОБ УНИЧТОЖЕНИЯ ВОДОРОСЛЕЙ НА РАСТЕНИЯХ И ДЕКОРАЦИЯХ В АКВАРИУМЕ!

Зміст

Водорості часто дратують власників водних фонтанів.Залежно від умов навколишнього середовища, водорості можуть виростати заново кожні кілька тижнів навіть незважаючи на постійне використання засобів проти них. Крім того, що водорості не додають краси фонтану, вони ще й можуть перешкодити його роботі. І хоча немає надійного способу позбутися від водоростей в фонтані, є кілька речей, які можна зробити, щоб запобігти їх наростання. Регулярне чищення фонтану і належний догляд за насосом допоможуть запобігти зростанню водоростей у фонтані.

кроки

Частина 1 з 3: Встановіть фонтан

  1. 1 Додайте фонтан в тінь. Пряме сонячне світло прискорює ріст водоростей. Встановіть фонтан в затіненому або критому місці, щоб звести до мінімуму наростання водоростей.
    • Якщо повністю затіненого місця у вас на території немає, частково затінена область дозволить уповільнити зростання водоростей.
    • У разі відсутності джерела тіні розмістіть біля фонтану парасольку або навіс.
  2. 2 Наповніть фонтан водою і підключіть його. Після установки фонтану наповніть його чистою водопровідною водою, наприклад із садового шлангу. Потім вставте вилку в розетку, щоб підключити фонтан до джерела живлення.
    • Фонтан також можна наповнити хлорованою водою. Вона буде діяти як дезінфікуючий засіб і запобіжить небажаний зростання біологічних організмів.
  3. 3 Додайте засіб проти водоростей. Засобами проти зростання водоростей найкраще почати користуватися відразу після включення фонтану або його глибокого очищення. Ці кошти можна купити в інтернет-магазині, а також в будівельних і господарських магазинах.
    • Якщо ви переживаєте про здоров'я і безпеки фауни, яка буде користуватися фонтаном, купіть засіб, безпечне для тварин. Більшість продуктів, що продаються в господарських крамницях і зоомагазинах, безпечні для тварин, але про всяк випадок звіртеся з описом на упаковці.
    • Популярним вибором є Tetra AlguMin і Tetra Algizit. Якщо фауна не є проблемою (наприклад, якщо мова йде про фонтан в будинку), то в якості засобу проти водоростей можна використовувати ковпачок відбілювача.
    • Перш ніж додати в фонтан засіб проти водоростей, звіртеся з інструкцією, щоб переконатися, що куплене вами речовина не зашкодить фонтану.
    • Інструкції до кожного засобу будуть різними, але найчастіше досить просто регулярно додавати засіб в працюючий фонтан.

Частина 2 з 3: Слідкуйте за станом фонтана

  1. 1 Міняйте воду у фонтані раз на місяць. Заміна води допоможе прибрати живі водорості і запобігти їх накопичення в насосній системі. Злийте всю воду з фонтану і дайте йому повністю просохнути, перш ніж знову наповнити водою.
    • Перед тим як знову наповнити фонтан водою, вам потрібно промити сам фонтан і витерти все відкладення і наліт з поверхні фонтану і його декоративних частин (наприклад, з камінчиків).
  2. 2 Очистіть насос. Насос відповідає за циркуляцію води у фонтані і уповільнює зростання водоростей. Протріть різні частини насоса губкою або зубною щіткою з жорсткою щетиною і дистильованою водою.
    • Якщо вам необхідно відкрити насос, щоб дістатися до його внутрішніх частин, дотримуйтесь керівництву користувача. Всі насоси різні і те, що підходить для одного, може не підійти для іншого.
  3. 3 Занурте насос під воду. Насос не працюватиме, поки ви не занурте його під воду. Тримайте його постійно під водою, щоб забезпечити належну циркуляцію води і запобігти накопиченню і зростання водоростей на поверхні.
    • Як правило, протягом перших кількох днів після початку роботи в фонтан необхідно додавати воду, щоб насос залишався під водою.
  4. 4 Проведіть глибоке очищення фонтану. Проводьте глибоке очищення фонтану раз в два місяці. Вимкніть фонтан, злийте з нього всю воду і протріть засобом для чищення фонтанів, яке можна купити в спеціалізованому магазині або замовити онлайн. На крайній випадок використовуйте рідину для миття посуду.
    • Віддайте перевагу рідини для миття посуду, якщо вам необхідно засіб, який буде безпечно для тварин (на зразок птахів і дрібних ссавців), які будуть користуватися фонтаном.
    • Почистіть фонтан зубною щіткою, щоб зішкребти водорості та інші органічні речовини.
    • Не забудьте ретельно промити фонтан від рідини для миття посуду, так як вона може призвести до його пошкодження.
    • Очистіть внутрішні стінки труб фонтану засобом для очищення труб, яке можна купити в будь-якому господарському або будівельному магазині.

Частина 3 з 3: Приберіть водорості з фонтану

  1. 1 Почистіть фонтан. Якщо ви виявите, що у фонтані присутні водорості, то насамперед потрібно ретельно почистити окремі його частини. Розберіть фонтан на частини і промийте кожну поверхню милом і гарячою водою, а перед складанням дайте їм повністю просохнути.
    • Перш ніж намилити і промити фонтан, протріть його дистильований білим оцтом або розчином для чищення, розвівши 1 стакан (240 мл) відбілювача в 4 літрах води. Гарненько промийте фонтан, щоб змити відбілювач.
  2. 2 Використовуйте альгицид. На відміну від засобів, що запобігають появі водоростей, альгіциди використовують для усунення поточних водоростей у фонтані. Цей засіб можна купити в господарському або онлайн-магазині, а також у спеціалізованих роздрібних торговців.
    • Прочитайте інструкцію на пляшці альгіцид, щоб дізнатися, як правильно використовувати засіб. Порівняйте з інструкцією, щоб дізнатися, скільки речовини потрібно додавати в воду і як часто.
    • Для фонтанів краще використовувати неметалеві альгіциди, так як ймовірність утворення плям після них невелика.
  3. 3 Замініть насос. Якщо у фонтані протягом довгого часу спостерігається сильне зростання водоростей, подумайте про те, щоб замінити насос, з тим щоб поліпшити циркуляцію і рух води. Це можна зробити самому або викликати фахівця. Все залежить від розмірів фонтану і вашого досвіду.
    • Насосні системи фонтанів можуть сильно відрізнятися один від одного. Порівняйте з керівництвом користувача, щоб дізнатися, які компоненти необхідні для вашого фонтану.

Поради

  • Регулярне чищення фонтану нічим не замінити. Неважливо, яку воду або як багато коштів проти водоростей ви використовуєте, вам все одно доведеться регулярно чистити фонтан.
  • Якщо фонтаном користуються птиці або інші тварини, вам варто взяти до уваги вплив деяких речовин на їх здоров'я. Читайте етикетки на упаковках і, якщо там з цього приводу нічого не сказано, зверніться за потрібними відомостями до виробника.

попередження

  • Оскільки відбілювач руйнує метал, він може нашкодити деяким частинам фонтану з нержавіючої сталі.
  • Не використовуйте засіб для чищення міді, якщо в фонтані присутні частини з натуральної міді або мідні частини з порошковим забарвленням. Через очищувача мідь позбудеться захисного шару, що прискорить його знос через погодні умови.

Що вам знадобиться

  • Зубна щітка
  • Губка
  • білий оцет
  • Рідина для миття посуду
  • Водопровідна вода