Як позбутися від запаху в мікрохвильовій печі

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 17 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Запах в микроволновке? Как избавиться от запаха гари в микроволновой печи полезные советы @Ed Black
Відеоролик: Запах в микроволновке? Как избавиться от запаха гари в микроволновой печи полезные советы @Ed Black

Зміст

Мікрохвильова піч поглинає запахи продуктів, які ви в ній готуєте. Згодом з вашої мікрохвильової печі може виходити дуже неприємний запах. Кращий спосіб позбутися від неприємного запаху - це регулярно мити мікрохвильову піч за допомогою оцту. Якщо цей метод виявиться не дуже ефективним, ви можете скористатися іншими способами. Докладатимете додаткові заходи, які сприятимуть приємному запаху в мікрохвильовій печі.

кроки

Метод 1 з 3: За допомогою оцту

  1. 1 Підігрійте в мікрохвильовій печі розчин води з оцтом. Змішайте ½ склянки (120 мл) води з 1 столовою ложкою білого оцту у великій ємності, призначеної для використання в мікрохвильовій печі. Поставте ємність з готовою сумішшю в мікрохвильову піч на 5 хвилин і встановіть найвищий температурний режим. Не відкривайте мікрохвильову піч ще 10-15 хвилин. Вплив пара послабить бруд і сухі залишки їжі, і ви помітите істотне зменшення неприємного запаху.
  2. 2 Звільніть мікрохвильову піч. Спочатку приберіть ємність з водою і оцтом. Обов'язково використовуйте прихватки або подібний засіб, щоб не обпекти руки. Потім видаліть скляний піддон, а також опору скляного піддону або роликове кільце (якщо даний елемент є у вашій мікрохвильовій печі).
  3. 3 Протріть внутрішню частину мікрохвильової печі. Змочіть у воді паперовий рушник, серветку з мікрофібри або схожого матеріалу. Вимийте внутрішні стінки мікрохвильової печі, а також внутрішню частину дверцят. Якщо необхідно, ви можете використовувати кілька серветок.
  4. 4 Використовуйте жорстку щітку, щоб видалити застарілий бруд. Якщо вам не вдається видалити бруд за допомогою вологої серветки, використовуйте жорстку щітку. Змішайте одну частину води з двома частинами оцту в мисці або пляшці з пульверизатором. Потім занурте щітку в миску або розпорошите розчин на внутрішні стінки мікрохвильової печі і потріть застарілий бруд.
  5. 5 Помийте скляний піддон, а також опору скляного піддону або роликове кільце. Помийте їх в раковині, як ви миєте звичайний посуд. Використовуйте теплу воду, засіб для миття посуду і губку, щоб вимити скляний піддон і його опору. Обполосніть їх чистою водою, а потім витріть насухо посудним рушником. Потім помістіть їх назад в мікрохвильову піч.

Метод 2 з 3: Як усунути стійкі запахи

  1. 1 Оцініть результат після використання розчину води і оцту. У більшості випадків суміш води з оцтом прибирає неприємний запах. Коли ви закінчите очищення, оцініть результат. Подивіться, чи вдалося вам позбавитися від неприємного запаху. Якщо запах залишився, скористайтеся іншими методами.
    • Залиште дверцята відчиненими, щоб вивітрився запах оцту. Коли запах оцту вивітриться, ще раз оціните результат. Понюхайте внутрішню частину мікрохвильової печі, щоб визначити, чи вдалося вам позбавитися від неприємного запаху.
  2. 2 Перейдіть на оцет і харчову соду. Не варто думати, що оцет не допоможе, якщо він не подіяв перший раз. Просочіть губку оцтом, а потім мокніть її в харчову соду. Увімкніть мікрохвильову піч на 25 секунд, встановивши високий температурний режим. Потім протріть внутрішню частину мікрохвильової печі губкою. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Ilya Ornatov


    Професіонал прибирання Ілля орнат - засновник і власник клінінгової компанії NW Maids в Сіетлі, Вашингтон. Заснував NW Maids в 2014 році, приділяючи особливу увагу розрахунку ціни заздалегідь, простому онлайн-бронювання та високій якості прибирання.

    Ilya Ornatov
    професіонал прибирання

    Проти сильних запахів спробуйте соду з водою. Ілля орнат, засновник і власник NW Maids, каже: «Для мікрохвильової печі, повної брудного нальоту з сильним запахом, спробуйте розчин харчової соди і води. Змішайте 1 столову ложку соди з 1 склянкою води і нагрійте розчин в мікрохвильовій печі протягом 2-3 хвилин. Після цього досить буде один раз провести губкою, Щоб вся грязь відійшла ».

  3. 3 Використовуйте засіб для видалення лаку. Якщо попередній метод не принесе бажаного результату, використовуйте засіб для видалення лаку без ацетону. Просочіть ватний тампон засобом для видалення лаку. Протріть внутрішню частину мікрохвильової печі ватним тампоном, змоченим в оцті.
  4. 4 Протріть мікрохвильову піч, щоб видалити засіб для видалення лаку. Дуже важливо повністю видалити всі залишки кошти для зняття лаку. Використовуйте губку з декількома краплями кошти для миття посуду, щоб помити мікрохвильову піч. Потім знову протріть внутрішню частину мікрохвильової печі розчином, приготованим з однієї частини води і двох частин оцту. Залиште дверцята мікрохвильової печі відкритої, щоб вивітрилися всі запахи.

Метод 3 з 3: Додаткові заходи

  1. 1 Підігрійте в мікрохвильовій печі цитрусові фрукти. Візьміть свіжі фрукти, наприклад, пару апельсинів або лимон. Очистіть апельсини або розріжте лимон на дві частини. Налийте в ємність 1-2 склянки (240 або 480 мл) води. Додайте апельсинову шкірку або половину лимона.Поставте ємність в мікрохвильову піч і нагрівайте її протягом чотирьох хвилин (або менше; стежте за тим, щоб фрукти не підгоріли). Чи не діставайте ємність з мікрохвильової печі. Залиште її в печі протягом 30 хвилин-12 годин при закритих дверцятах.
    • Обов'язково зробите цей крок, якщо ви використовували засіб для видалення лаку. Цитрусові усунуть будь-який неприємний запах.
  2. 2 Використовуйте харчову соду або кавову гущу. Використовуйте нову або стару пачку соди. Помістіть соду в мікрохвильову піч. Залиште соду в мікрохвильовій печі протягом 12 годин, щоб видалити неприємні запахи. Сода вбере в себе всі запахи. В якості альтернативи можна використовувати свіжу або використану кавову гущу. Помістіть кавову гущу в ємність і поставте її в мікрохвильову піч.
    • Робіть профілактичні заходи, щоб не допустити виникнення стійкого запаху.
  3. 3 Мийте мікрохвильову піч регулярно, щоб запобігти появі неприємних запахів. Протирайте мікрохвильову піч після кожного використання паперовим рушником, змоченим в розчині, приготованому з однієї частини води і двох частин оцту. Якщо це неможливо, відкривайте мікрохвильову піч після кожного використання. Один-два рази на місяць ретельно мийте мікрохвильову піч.
    • Помітивши, що щось розлилося або розсипалося в мікрохвильовій печі, відразу ж наведіть порядок. Якщо ви цього не зробите, неприємного запаху вам не уникнути.

Що вам знадобиться

  • Мірні стаканчики і ложки
  • білий оцет
  • вода
  • Мікрохвильова піч
  • Паперові рушники, серветки з мікрофібри
  • Губка
  • Засіб для миття посуду
  • раковина
  • Сода для випічки (за бажанням)
  • Засіб для зняття лаку (за бажанням)
  • Ватні тампони (за бажанням)
  • Цитрусові (за бажанням)
  • Кавова гуща (за бажанням)