Як уникнути укусу змії

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 25 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як вберегти себе від укусу змії?
Відеоролик: Як вберегти себе від укусу змії?

Зміст

Як правило, змії уникають контакту з людиною і скоріше віддадуть перевагу сховатися, ніж вкусити. Проте, якщо змія злякається або не зможе вислизнути, вам знадобиться вміння уникнути її укусу. Знання того, які змії живуть у вашій місцевості і де вони люблять ховатися, а також захисний одяг допоможуть вам в більшості випадків уникнути укусів змій.

кроки

Метод 1 з 2: Запобігання укусу змії в дикій природі

  1. 1 Дізнайтеся, які змії живуть у вашій місцевості. Вибралися ви на природу або просто вийшли на свою присадибну ділянку, вам стане в нагоді знання того, які змії характерні для вашого регіону.Необхідно вміти розпізнати як отруйних, так і неотруйних змій, а також знати відмінності між ними. Перш ніж відвідати незнайому місцевість, дізнайтеся, які змії мешкають там.
    • Запам'ятайте: оскільки ви в будь-якому випадку хочете уникнути укусу змії, слід розуміти відмінності і рівень небезпеки двох видів укусів - укусів отруйних і неотруйних змій.
    • Деякі змії, наприклад кораловий аспид і королівська змія, виглядають дуже схоже. Вони живуть в одному і тому ж регіоні, але отруйний лише кораловий аспид. Слід вміти розрізняти схожих змій, особливо якщо одна з них отруйна.
  2. 2 Уникайте ділянок з високою травою і густими кущами. Дотримуйтеся стежок і відкритих місць, де ви бачите, куди ступаєте. Якщо ви змушені зайти в високу траву або чагарник, за допомогою довгої палиці обмацуйте то місце, куди збираєтеся ступити. Змії ховаються від хижаків, спеки і своїх жертв в природних укриттях, таких як висока трава і чагарники кущів. На стежках їм ніде сховатися, тому намагайтеся не звертати в густі зарості.
  3. 3 Утримуйтеся від спокуси засунути руку або ногу в різні ущелини і отвори. Змії часто ховаються в таких темних місцях, як отвори в повалених деревах або щілини між валунами. Будьте уважні і оглядайте місце, в яке ви збираєтеся просунути свою ногу або руку. Це особливо важливо при скелелазінні або дослідженні печер. Якщо ви натрапили на розколину, краще пройти мимо. Якщо вам все ж потрібно досліджувати її, спочатку потикайте в неї довгою палицею, щоб переконатися, що вона порожня.
    • Хоча змії не риють нори самі, вони ховаються в норах, виритих іншими тваринами. Змія може ховатися, наприклад, в норі бурундука або крота.
  4. 4 Пам'ятайте, що змії можуть забиратися на дерева. Будьте обережні, коли йдете під низько звисаючими гілками або піднімаєтеся на дерево, так як змію легко сплутати з гілкою. Змії можуть забиратися на дерева і звисати з них вниз на рівні вашої голови. Постійно будьте напоготові і пам'ятайте про те, що змії здатні підстерігати вас на кожному кроці.
  5. 5 При виході на природу одягайте захисний одяг. Обов'язково надіньте довгі штани і високі черевики. Ніколи не ходіть босоніж або в сандалях там, де ви не можете розгледіти, куди саме ступаєте.
    • Якщо вам належить ходити по високій траві, обов'язково одягніть закрите взуття, щоб уникнути укусів. Зміям важче прокусити товстий матеріал, наприклад шкіру, ніж більш тонкий, такий як качка.
    • Краще надіти довгі і вільні, а не обтягуючі брюки. Якщо вас все ж вкусить змія, вільно сидять штани знизять ймовірність того, що її ікла дістануть до вашої шкіри.
  6. 6 Намагайтеся не розбивати табір в тих місцях, де можуть бути змії. Не ставте намет поруч зі скелями, високою травою або лежать стовбурами дерев. Більшість змій ведуть нічний спосіб життя, тому слід бути особливо обережним в темний час доби. Застебніть блискавку вашого намету і по можливості спите на похідному ліжку, так як зміям важче забратися на пласку рівну поверхню. Якщо вам потрібно вийти в туалет, обов'язково посвітити ліхтариком і перевірте своє взуття і простір перед наметом.
    • Перш ніж використовувати одяг, взуття та спальні мішки, струшуйте їх, щоб упевнитися в тому, що там не причаїлася змія.
  7. 7 Будьте обережні, коли купаєтеся, рибалите або переходите вбрід річки або озера, особливо після сильних дощів. У воді живуть отруйні змії, і в разі укусу вам може знадобитися термінова медична допомога. Водяні змії мешкають не у всіх регіонах. Після сильних дощів у воді частіше трапляються змії через те, що вода затоплює місця їх проживання. Вода заливає затишні куточки, в яких зазвичай ховаються змії, і їм доводиться вибиратися на відкриті місця.
    • Чи не плавайте в каламутній або зарослій воді, так як там люблять ховатися водяні змії.

Метод 2 з 2: Запобігання укусу змії будинку

  1. 1 Викошуйте траву на присадибній ділянці і навколо нього. Обрізуйте гілки і кущі, щоб змії не оселилися поруч з вашим будинком. Як і в дикій природі, змії люблять ховатися у високій траві і густих заростях кущів. Коротко подстригайте траву, щоб знизити небезпеку того, що змія проникне на вашу ділянку.
  2. 2 Розкажіть своїм дітям про змій. Діти повинні знати, що змії небезпечні і їх слід уникати. Якщо у вашому будинку живуть діти, розкажіть їм про різні види змій, які мешкають у вашій місцевості, і про небезпеку зустрічі з ними. Скажіть дітям, щоб вони ніколи не намагалися грати зі змією або зловити її.
    • Прослідкуйте, щоб ваші діти не гралися в місцях, де можуть ховатися змії. Не дозволяйте їм грати на пустирях, зарослих високою травою і кущами.
  3. 3 Будьте обережні при поводженні з різними матеріалами на своїй ділянці. Користуйтеся інструментами, коли берете поліна з купи дров, обрізаєте кущі або прибираєте купи гілля. Не забувайте також взуватися і рукавички. Змії люблять ховатися в прохолодних і темних місцях, наприклад в дровах або під навісом. Перш ніж запустити в подібне місце руку, потикайте в нього довгою палицею. Таким чином ви злякає причаїлися змій, і вони, швидше за все, віддадуть перевагу сховатися.
    • Будьте особливо обережні влітку, під час сухого сезону. В цей час змії в пошуках води можуть підповзати до садового шлангу, плавального басейну і під кондиціонер.
  4. 4 Прийміть запобіжні заходи в тому випадку, якщо у вас вдома живе змія. Якщо в якості домашнього вихованця в вашому домі живе змія, необхідно відповідально поставитися до цього. Хоча в якості домашніх вихованців зазвичай не тримають отруйних змій, все одно слід уникати укусів. Намагайтеся не брати змію руками і використовуйте зміїний гак. У більшості випадків змії кусають під час годування, так що в цей час необхідно бути особливо обережним.
    • Вибирайте в якості домашнього вихованця поступливий змію. Наприклад, вважається, що маїсовий полоз і королівський пітон рідко кусають своїх господарів.
    • Не беріть на руки змію після того, як ви торкалися до її потенційним жертвам, наприклад мишам, так як на руках залишається характерний запах.
  5. 5 Наближайтеся до змії з крайньою обережністю. Це стосується і тих випадків, коли ви вважаєте, що змія мертва. Змії здатні деякий час після загибелі рефлексивно рухатися і навіть кусатися. Крім того, змія може здаватися мертвою, в той час як вона просто гріється на сонці. Ніколи не намагайтеся доторкнутися до змії або взяти її на руки. Багато фахівців вважають, що не слід намагатися вбити змію. Якщо ви помітите на своїй території змію, ні в якому разі не намагайтеся її зловити. Не дозволяється виконувати до змії дітей і домашніх тварин і не залишайте небезпечну гостю без нагляду. Переконайтеся, що змія заповзла з вашої території.
    • Більшість змій постараються вислизнути і уникнути контакту з людиною, навіть якщо ви вторгнеться на їх територію. Якщо ви зіткнулися зі змією, повільно відійдіть назад, не повертаючись до неї спиною. Уникайте різких рухів і гучних звуків, так як змія може сприйняти їх як загрозу, що підвищить небезпеку укусу.

Поради

  • Гримучі змії широко відомі завдяки характерному звуку, який вони видають. Однак гримуча змія не завжди виробляє шум, навіть якщо ви перебуваєте з нею зовсім поруч. Не втрачайте пильність навіть при відсутності будь-яких звуків.
  • Поясніть дітям, що змії становлять небезпеку, тому краще обходити їх стороною.
  • У більш холодному кліматі багато змій впадають в зимову сплячку. Проте, слід дотримуватися обережності в будь-який час року.
  • Майже 90% зміїних укусів припадає на область щиколотки, тому при виході на природу завжди надягайте високі черевики.
  • Змії активніші в теплу пору і ночами. Однак можна зустріти змію і в будь-який інший час.

попередження

  • Якщо вас все ж вкусила змія, постарайтеся якомога швидше звернутися за медичною допомогою.
  • Ніколи не подорожуйте поодинці по віддаленим і диких місцях.Робіть подорожі в такі райони разом з напарником, який зможе допомогти вам у разі непередбаченої ситуації.