Як бути хорошим учителем

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как стать идеальным учителем? Интервью с опытными педагогами
Відеоролик: Как стать идеальным учителем? Интервью с опытными педагогами

Зміст

Викладання - це одна з найважливіших професій в сучасному суспільстві. Як учитель, ви будете формувати свідомість інших і спонукати їх думати самостійно. Щоб стати хорошим учителем, важливо бути організованим. Задовго до кожного навчального дня складайте плани уроків, придумуйте мети і практичні завдання, а також розробляйте систему оцінювання. Зацікавте учнів в навчанні, створюючи позитивну і комфортну, але в той же час вимагає старанності обстановку в класі. Пам'ятайте, що завжди можна звернутися за сприянням до інших вчителям.

кроки

Метод 1 з 4: Розвивайте сприятливу обстановку в класі

  1. 1 Ставте щоденні завдання перед учнями. Таким чином у них буде план дій. Він покаже, що ви продумали завдання на цей день і знаєте, до чого це призведе. В ідеалі завдання повинні бути ясними, короткими і реалістичними. У міру виконання кожного завдання нагадуйте учням, що вони разом досягли.
    • Наприклад, на уроці літератури у старшокласників завданням може бути повністю і вдумливо прочитати певне вірш до кінця заняття.
    • Деякі вчителі вважають корисним писати завдання на урок на дошці.
    • Цілком нормально, якщо не всі завдання вдається виконати кожен день. У деяких випадках краще слідувати течією конкретної розмови, ніж повертатися до вихідної теми.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Timothy Linetsky


    Музичний продюсер і викладач Тімоті Лінецький - діджей, продюсер і викладач, який складає музику вже більше 15 років. Робить навчальні відео для YouTube, присвячені створенню електронної музики, і має більше 90 000 передплатників.

    Timothy Linetsky
    Музичний продюсер і викладач

    Викладаєте онлайн? Встановіть для себе високі стандарти, щоб задавати тон учням. Тіммі Лінецький, викладач музики, який дає багато уроків по інтернету, говорить: «Бути залученим до роботи з учнем дійсно важливо. Не дивіться в стелю і не перевіряйте електронну пошту лише тому, що у вас є така можливість ».

  2. 2 Слухайте учнів. Задавайте їм відкриті питання, коли вони роблять будь-які твердження чи заяви. Також заохочуйте їх задавати питання вам. Покажіть, що ви їх слухаєте, киваючи головою або подаючи жестами сигнал, що можна продовжувати. Дотримуйтесь зоровий контакт під час їх мови і намагайтеся не перебивати, якщо тільки вам не потрібно перенаправити хід розмови.
    • Будучи активним слухачем, ви покажете учням, що поважаєте їх думку в класі. Натомість вони з більшою ймовірністю будуть поважати вас як учителя.
    • Також гарною ідеєю буде показати учням приклад, як шанобливо слухати когось, при цьому не погоджуючись з ним. Можете сказати: «Я не впевнений, що згоден з вашими словами. Розкажіть-но докладніше? Або, може, хто-небудь ще хоче включитися в розмову? »
  3. 3 Не залишайте учнів без завдання. Встановіть обмеження по часу для вправ або занять в класі. В обговореннях використовуйте свої відповіді на їх зауваження як інструмент для управління класом. Наприклад, можна сказати: «Мені подобається хід ваших думок. Як думаєте, як це пов'язано з завданням номер п'ять? »
  4. 4 Підштовхуйте учнів до успіху. Постарайтеся створити обстановку, в якій учням потрібно буде постійно задіяти свої розумові здібності. Дайте їм знати, що цілком нормально час від часу терпіти невдачу. Вам потрібно знайти баланс між установкою занадто важких і дуже легких завдань. Слідкуйте за прогресом учнів - він вас направить. Вони повинні стабільно вдосконалюватися, але не без значних зусиль.
    • Наприклад, можна дати учням старших класів короткий завдання підвищеної складності при читанні іноземного тексту і попросити їх користуватися словником, щоб подивитися значення незнайомих слів. При помірному використанні це відмінний спосіб кинути виклик учням розширити їх словниковий запас.
    Відповідь фахівця Питання

    Що вам найбільше подобається у викладанні?


    Timothy Linetsky

    Музичний продюсер і викладач Тімоті Лінецький - діджей, продюсер і викладач, який складає музику вже більше 15 років. Робить навчальні відео для YouTube, присвячені створенню електронної музики, і має більше 90 000 передплатників.

    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Відповідає Тіммі Лінецький, викладач музики, що дає багато уроків по інтернету: «Просто бачити вираз їхніх облич, коли щось «клацає». І коли я це бачу, я згадую, як воно вперше «клацнуло» для мене, і як я був натхнений. вони раптово можуть висловити те, що хочуть висловити. Це почуття мене дуже надихає, викладаю я онлайн або в реалі. Це мені подобається найбільше ».


Метод 2 з 4: Вирішуйте проблеми в класі

  1. 1 Підтримуйте дисципліну розумно і вчасно. Встановіть дуже чіткі і послідовні правила для своїх занять і для кожної вправи. Якщо учень порушує правило, відразу ж розберіться з цим в класі перш, ніж рухатися далі. Проте, як тільки ви зробили дисциплінарне дію, не зациклюйтеся на ньому, щоб не створювати додаткових проблем. Крім того, завжди стежте за тим, щоб наслідки відповідали провиною.
    • Наприклад, якщо учень випадково порушив встановлений «період тиші», на перший раз за цим може послідувати просте усне попередження.
    • Ви також можете попросити учня залишитися після занять і поговорити з вами. Це один із способів розібратися з наслідками, які не зриваючи урок.
  2. 2 Призначте керівні ролі проблемним учням. Деякі учні підривають дисципліну в класі через нудьгу або почуття роз'єднання з предметом або вчителем. Почніть давати проблемним учням маленькі особисті завдання. Потім з часом нагороджуйте їх більш складними і громадськими обов'язками.
    • Наприклад, можна попросити учня стежити за часом виконання вправи.
    • Майте на увазі, що це такий варіант, який підійде не для кожного важкого учня. Якщо він не дуже добре справляється з простими завданнями, не давайте йому складніші.
  3. 3 Проявляйте особистий інтерес до всіх учнів. Якщо ви покажете їм, що вам подобається їхня компанія і ви цінуєте їх думку, то вони з набагато меншою ймовірністю будуть проблемно поводитися в класі. Заведіть звичку розпитувати учнів про їх повсякденному житті і особистих інтересах. Натомість розкажіть їм трохи про себе, але не виходьте за професійні рамки.
    • Наприклад, можна поговорити з учнями про те, куди вони збираються на майбутній довгою перерві.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Timothy Linetsky

    Музичний продюсер і викладач Тімоті Лінецький - діджей, продюсер і викладач, який складає музику вже більше 15 років. Робить навчальні відео для YouTube, присвячені створенню електронної музики, і має більше 90 000 передплатників.

    Timothy Linetsky
    Музичний продюсер і викладач

    Чи працюєте з учнями один на один? Тіммі Лінецький, викладач музики, радить «при складанні розкладу прагнути до балансу між тим, чого вони хочуть навчитися, і тим, чого, на ваш погляд, їм потрібніше всього навчитися». Він також говорить: «Іноді учнів потрібно підштовхнути в правильному напрямку і переконати їх, що якась тема актуальна для них, навіть якщо вони думають, що це не так. Визначайте їх справжні слабкі місця, а не ті, що є слабкими на їх погляд».

  4. 4 Зберігайте спокій при зверненні до любителів посперечатися. Дуже легко вийти з себе, коли стикаєшся з проблемним або критично налаштованим учнем. Краще зробіть глибокий вдих і спробуйте розглянути його точку зору. Попросіть його більш докладно пояснити свою позицію. Запропонуйте іншим учням взяти участь в обговоренні.
  5. 5 Надавайте тихим учням багато можливостей для участі. Існує безліч можливих причин, чому учень мовчить в класі. Заохочуйте його вчитися, створюючи комфортну обстановку для кожного думки. Пропонуйте різні варіанти: наприклад, здавати завдання через спеціальну форму або по електронній пошті.Не ставте тихих учнів в центр уваги, якщо тільки це не відповідає вашому загальному стилю навчання.
  6. 6 Запропонуйте допомогу учням, яким непросто дається навчання. Намагайтеся з усіх сил визначити учнів, які відчувають труднощі з вашим предметом, ще на ранніх стадіях. Пропонуйте можливості навчання в класі, наприклад, роботу в парах. Бути може, ви проводите додаткові заняття - в цьому випадку попросіть слабкого учня відвідувати їх; якщо немає - поговоріть з його батьками і постарайтеся переконати їх найняти їх дитині репетитора.

Метод 3 з 4: Зберігайте правильний настрій

  1. 1 Завжди будьте професіоналом своєї справи. Одягайтеся відповідно до навчальної обстановкою. Дотримуйтесь порядок в своїх навчальних матеріалах і в кабінеті. Приділяйте час підготовки до кожного навчального дня. Висловлюйте повагу при спілкуванні з колегами, завучами і директором. Подумайте, що означає бути хорошим учителем і намагайтеся відповідати цьому зразку.
    • Іноді корисно подумати про свого вчителя з минулого, якого ви могли б описати як справжнього професіонала. Спробуйте поміркувати, як можна в деякій мірі впровадити його манеру поведінки в свої заняття і кар'єру вчителя.
  2. 2 Смійтеся і зберігайте почуття гумору. Постарайтеся донести до учнів, що навчання не обов'язково повинна бути серйозною 24 години на добу 7 днів на тиждень. Якщо ви зробите щось забавне або незграбне, посмійтеся над собою. Якщо ви проявите трохи самоіронії, учні відчують себе комфортніше в вашому суспільстві. Крім того, якщо ви упровадите гумор або жарти в навчальний план, учні з більшою ймовірністю запам'ятають матеріал.
  3. 3 Повторюйте позитивні мантри в невдалі дні. Не кожен навчальний день буде проходити ідеально, а деякі дні можуть навіть стати катастрофічними. Проте важливо зберігати позитивний настрій, інакше учні підхоплять і відіб'ють вашу негативну енергію. Приділіть хвилинку, щоб сказати собі: «Все буде добре», - або: «Завтра буде новий день». Зобразіть посмішку і продовжуйте працювати.
    • Можна навіть сказати вголос: «Я люблю викладати тому, що ...» і перерахувати кілька причин. Наприклад, подумайте про момент, коли ви побачили реальні поліпшення в житті учня завдяки своїм старанням.
    • Якщо це був невдалий день і для учнів, можна оголосити, що ви хочете зробити «перезавантаження». Скажіть, що офіційно хочете почати цей день заново, починаючи з цієї хвилини.
  4. 4 Налагодьте добрі стосунки з батьками учнів. Спілкування - це ключ, коли справа стосується роботи з батьками. Підтримуйте з ними зв'язок як на зборах, так і в письмовій формі, звітуючи про поведінку учня. Покажіть, що вас цікавлять ідеї батьків і погляди на викладання. Крім того, можна попросити їх про допомогу на заходах або святах у вашому класі.
    • Встановіть контакт з батьківським комітетом школи і запитайте, який внесок ви можете внести.

Метод 4 з 4: Вдосконалюйтесь як учитель

  1. 1 Пошукайте наставників у викладанні. Пошукайте в вашій школі вчителів, які готові обговорити з вами тему викладання або навіть дозволити вам бути присутніми на їх заняттях. Якщо людина зацікавлена, запросіть його на свої уроки у відповідь. Після того, як він подивиться на вашу манеру викладання, попросіть його надати конструктивну критику. Подивіться, чи немає у нього пропозицій, як вам стати ще більш гарним учителем.
    • Наприклад, однією з пропозицій може бути більш чітко ставити цілі заняття. Потім ви зможете обговорити, як справляєтеся з цим.
    • Крім того, було б непогано обмінятися навчальними матеріалами зі своїми наставниками або колегами. Покажіть їм формат, який ви використовуєте для опитувань або контрольних і попросіть подивитися на їх варіанти. Вам необов'язково викладати один і той же предмет, щоб отримати користь з бесіди.
    • Ви також можете знайти наставників в інших навчальних закладах або навіть на конференціях.Підтримуйте зв'язок з людьми, з якими познайомилися, і при необхідності звертайтеся до них за порадою.
  2. 2 Виділяйте час, щоб проаналізувати свою роботу. В кінці кожної чверті сідайте і оцінюйте, що вийшло добре, а що ні. Будьте чесні перед собою і реалістично оцінюйте, що в ваших силах змінити перш, ніж ви знову почнете викладати цей курс. Якщо ви готуєтеся до певного курсу, з яким завжди виникають проблеми, подумайте про те, щоб звернутися за порадою до наставника.
    • Наприклад, ви виявили, що учням легше дається матеріал, коли ви використовуєте медіаресурси. В такому випадку подумайте, як ви можете впровадити в свої уроки більше завдань з оглядкою на медіа.
  3. 3 Користуйтеся можливостями для професійного розвитку. Виступайте на місцевих конференціях для вчителів і знайомтеся з іншими професіоналами в галузі освіти. Пишіть статті про викладання і публікуйте їх в місцевих журналах або газетах. Беріть участь в комісії на іспитах, наприклад, під час ЄДІ. Крім того, продовжуйте вчитися, і тоді ви будете прикладом для наслідування для своїх учнів.

Поради

  • Максимально швидко запам'ятовуйте імена учнів. Вони оцінять ваші старання, а вам, в свою чергу, буде простіше з ними спілкуватися.
  • Якщо учні не виявляють активності на заняттях, стимулюйте їх участь, задаючи відкриті питання. Дотримуйтеся питань, що починаються з «чому» і «як».
  • Можливо, ви вважаєте, що при оцінці письмової роботи не можна зробити щось ще крім, як відзначити неправильні відповіді і виставити оцінку; однак існує велика різниця між роботою з корисними коментарями та поясненнями прогалин в знаннях і просто роботою з купою червоних відміток.

попередження

  • Якщо у вас є побоювання в безпеці певного учня, не вагаючись, зверніться до керівництва школи або іншим вчителям за порадою і допомогою. Довіряйте своїй інтуїції.
  • Дайте собі деякий час, щоб стати кращим вчителям, яким тільки можна бути. Не очікуйте, що це трапиться за одну ніч, і будьте терплячі до себе під час даного процесу.