Як купити dj вертушку

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 19 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Обзор dj-контроллера Pioneer DDJ-RB
Відеоролик: Обзор dj-контроллера Pioneer DDJ-RB

Зміст

Якщо вам дісталася велика колекція вінілових дисків, які припадають пилом в коробках, або ви хочете дізнатися світ колекціонування пластинок, в першу чергу вам потрібно придбати якісних програвач для дисків. Розгадати таємницю в процесі, вивчаючи особливості і тонкощі вибору програвача вінілових платівок, методи і способи отримання потрібних деталей та іншого обладнання, яке знадобиться для того, щоб програвати записи. Почніть крутити платівки.

кроки

Частина 1 з 3: Вивчення можливостей

  1. 1 Вивчіть жаргон. До того, як ви почнете закуповуватися, важливо вивчити базові комплектуючі програвача. Переконайтеся, що ви цілком розумієте призначення всіх деталей і можете виділити переваги і недоліки різних брендів, моделей і стилів програвачів. Базовий програвач дисків складається з:
    • Диск програвача, за розміром збігається з платівкою, на який кладеться диск із записом. Диск повертається, обертаючи запис, і часто покритий шаром антистатичного матеріалу - гуми або повсті - на який кладуть пластинку.
    • Головку програвача часто називають «голкою». Це деталь, яка контактує із записом. Головка зазвичай розміщується в картриджі, в якому заховані дроти і сполучні механізми, що включають головку програвача до звукознімачу.
    • Звукознімач може приводитися в рух вручну або автоматично, обертаючи голку по платівці. У хороших програвачах важіль автоматично піднімається, коли запис закінчилася, і повертається на місце, коли сторона пластинки добігає кінця.
    • У підставі програвача розташована схема живлення і кріплення різних компонентів.В ідеалі база повинна бути закріплена на протиударною підставці, що оберігає диск від пропусків під час відтворення.
  2. 2 Виберіть між програвачем з прямим і ремінним приводом. CD програвачі можна розділити на дві категорії в залежності від того, яким чином вони приводяться в рух. Для початківця різниця між типами незначна, але важливо розуміти відмінності між принципами конструкції. Вибір робиться в залежності від того, як ви збираєтеся використовувати програвач.
    • Програвачі з прямим приводом пропонують фіксовану швидкість відтворення, яка вважається автоматично, її не доведеться регулювати, а також два напрямки руху. Якщо вам цікаво спробувати діджейський «скретчінг» на аналогових пристроях, вам потрібен програвач з прямим приводом, інакше вас чекає розчарування.
    • У програвачах з ремінним приводом мотор розташовується на одній стороні приладу, а диск приводиться в рух за допомогою еластичного ременя. Хоча з часом ремінь зношується, наявність відстані від звукознімача до двигуна знижує ймовірність появи сторонніх шумів, такий програвач працює дуже тихо.
  3. 3 Визначтеся, які можливості вам потрібні. Деякі програвачі базових моделей складаються з диска і голки, з мінімальною кількістю додаткових можливостей. Але в багатьох сучасних програвачах передбачена велика кількість різноманітних функцій, які можуть зробити пристрій більш бажаним і зручним.
    • Більшість програвачів можуть працювати з різною швидкістю, яка вимірюється в оборотах в хвилину (ОВМ). Більшість 12-дюймових платівок (великих, LP) потрібно відтворювати на швидкості 33 1/3 обороту, маленькі 7-дюймові сингли відтворюють на швидкості 45 обертів на хвилину. Старі грамплатівки і ацетатні диски, виготовлені до 1950 року, зазвичай відтворюються так. Якщо ви хочете програвати всі типи записів, вам потрібно переконатися, що в програвачі передбачені всі необхідні швидкості.
    • На багатьох нових програвачах обладнано роз'ємом USB, що дозволяє з'єднати програвач з комп'ютером і записати в файли звук з платівки. Якщо у вас велика колекція вінілу, які ви хочете оцифрувати, така функція може бути важлива.
    • Звукознімач може ставитися на диск в ручному і автоматичному режимі. Деякі програвачі наводяться в дію перемиканням важеля або натисканням на клавішу, які активують звукознімач і обережно опускають його на диск, в інших моделях голку потрібно ставити на потрібну доріжку вручну. Для початківців дуже бажано вибирати моделі з автоматичною системою, в цьому випадку вам не доведеться водити чутливої ​​голкою по диску.
    • Система зменшення вібрації - це прекрасна функція, особливо в тому випадку, якщо ви збираєтеся брати програвач на виїзні події або тримайте програвач з кімнаті, де часто ходять. Немає нічого гіршого, ніж пропуск запису і «скаче» звук.
  4. 4 Розглядайте тільки програвачі зі змінними частинами. Деякі дешеві програвачі неможливо розібрати. Значить, в разі поломки головки програвача вам доведеться міняти весь пристрій. Оскільки програвачі з часом зношуються, і якість звуку страждає, розумно вибрати програвач, в якому можна замінювати окремі деталі. Більшість моделей середнього цінового сегмента дозволяють замінювати ремені, головку звукознімача і диск, якщо це необхідно.
    • Якщо ви не налаштовані на «довгострокові» інвестиції, дешевий і простенький програвач дисків може стати хорошим бюджетним варіантом. Коли він зламається, його можна просто викинути, але до тих пір ви можете користуватися ним без проблем.

Частина 2 з 3: Придбання

  1. 1 Визначтеся, скільки ви готові витратити. Як і все інше, більш дорогі програвачі в загальному випадку «краще», ніж дешеві моделі.Наскільки саме краще, проте, залежить від ваших уподобань щодо звуку і ваших планів щодо використання програвача. Визначтеся, скільки ви можете витратити, і встановіть діапазон цін. Між моделями до $ 100 і топовими програвачами дорожче $ 500 існує цілий ряд пристроїв, які забезпечують відмінну якість звуку.
    • DJ, який хоче перейти до аналогових живим сетам, швидше за все буде шукати кращу модель, здатну видати відмінне звучання. Підлітку, який хоче прокрутити старі татові диски, не обов'язково грабувати банк, щоб купити відповідний програвач.
    • Якщо ви ніколи раніше не купували програвач, не витрачайте занадто багато. Багато сноби від музики, у яких цілі кімнати зайняті колекціями пластинок, програють диски на стареньких пристроях, які звучать відмінно. Збережіть гроші на самі вініл.
  2. 2 Купуйте хороший картридж. Якщо є вибір, краще витратити більше на картридж (звукознімач), і менше - на «базу». Оскільки саме голка і звукознімач контактують з канавками пластинки, їх якість найсильніше впливає на звук з динаміків. Поки база програвача працює нормально, він буде прекрасно звучати з нормальним звукоснимателем і голкою.
    • Для порівняння, картридж високої якості коштує близько $ 40. Хоча це може здатися високою ціною за таку маленьку деталь, якщо ви можете піти з ринку з б / у програвачем без голки, отримавши його менш ніж за сотню доларів, а потім змусити його звучати як новенький - це практично грабіж продавців.
  3. 3 Завжди дивіться б / у програвачі. Колекціонування дисків входить в моду і виходить з неї. Коливання цін на ринку - на деталі, записи та інші «аксесуари» - може бути значним. Завжди варто звертати увагу на старі моделі топових програвачів, від яких хтось вирішив позбутися. Якщо ви знаєте, як оглядати програвач і як його перевіряти, перевірка старих моделей може стати відмінним способом заощадити гроші.
    • Попросіть про тестування програвача перед покупкою. Ви повинні мати можливість послухати, як звучить обладнання. Принесіть власні записи, щоб бути впевненим в якості.
    • Перевірте, як обертається диск. Диски повинні обертатися ідеально на підставці, ви не повинні чути сторонніх звуків при обертанні. Ви можете полагодити дефект, але перед тим, як витратити гроші на пристрій, ви повинні переконатися в тому, за що саме платите.
    • Програвач із зношеним ременем буде шипіти і спотворювати звук. Перевірте якість і пластичність ременів в програвачі сушіння, щоб переконатися в цілості цього елемента. Ремені не повинні бути зруйновані часом, після розтягування вони повинні відновлювати форму.
  4. 4 Поговоріть з продавцями записів, отримаєте консультацію. У продавців дисків суперечлива репутація, але дайте їм шанс. Багато магазинів торгують програвачами і запчастинами, багато продавців із задоволенням поділяться місцями, де можна купити деталі, власними уподобаннями щодо налаштувань і опцій програвача і дадуть інші поради. Ви не впізнаєте компетенцію продавця, поки не поставите питання.

Частина 3 з 3: Купівля аксесуарів

  1. 1 Переконайтеся, що у вас достатньо якісна акустична система для програвача. У більшості випадків вам недостатньо просто купити програвач, поставити запис і почати прослуховування. Вам доведеться підключити програвач до мультиканального тюнера, або як мінімум до хорошим колонкам з підсилювачем. Не забудьте налаштувати звук в колонках.
    • Деякі нові або портативні програвачі йдуть з вбудованими колонками. Хоча вони поступаються за якістю звуку більш просунутим моделям, зате виграють за ціною. Портативний програвач, до якого не буде потрібно купувати ні підсилювач, ні колонки, можна купити менш ніж за $ 200.
  2. 2 Купіть акустичний передпідсилювач. Передпідсилювачі використовують для посилення звуку з плеєра до прийнятної потужності.Більшість програвачів, нових або старих, потрібно підключати через передпідсилювач до того, як включити в основну стереосистему. В деякі моделі передпідсилювач вбудований, а й бюджетні, і топові моделі зазвичай краще підключати і до додаткових пристроїв, в хороших магазинах вони коштують не більше $ 25-50.
    • Вбудований передпідсилювач спрощує настройку програвача. Чи не доведеться підключати безліч додаткових кабелів до програвача, зовнішній підсилювач, а потім і до ресивера.
  3. 3 Купуйте засоби для чищення дисків. Пил - ворог колекції вінілових дисків. Якщо ви інвестуєте в програвач вперше, важливо навчитися доглядати за програвачем та дисками відповідним чином. Вкладетеся в базові засоби, які допоможуть утримувати диски в чистоті - це забезпечить надійну роботу голки програвача. Базовий набір для дисків і програвача повинен включати:
    • Повсть або мікрофібру для протирання записів
    • Рідина для чистки дисків, зазвичай це склад з дистильованої води, ізопропілового спирту і миючого засобу
    • Антистатичні конверти для дисків
    • Антистатичне покриття для диска програвача
  4. 4 Купуйте «перехідник» для пластинок. Отвір 7-дюймових вінілових синглів, які програють на швидкості 45 обертів на хвилину, зазвичай більше, ніж у 12-дюймових платівок. Щоб їх програвати, потрібно насадка на програвач, іноді вона йде в комплекті, іноді немає. Про неї легко забути, але неможливість програти пластинку в потрібний момент може бути прикрою. На щастя, «заглушки» і перехідники можна купити онлайн в більшості магазинів вінілів за пару доларів.
  5. 5 Купіть записи. Хороший програвач марний без колекції ваших улюблених вінілів, які можна відтворювати. Хоча старі вініл можна купити в секонд-хендах, на розпродажах або онлайн, існує і ринок нових платівок, який варто досліджувати. Вініл живий.
    • В успішному магазині Third Man Records, який заснував рокер Джек Уайт, пропонує безліч новинок, включаючи кольорові пластинки, ароматизовані вініл, диски з картинками і диски, які відтворюються навпаки.
    • День продажу записів - міжнародний феномен, це відмінний спосіб вибратися в світ і вивчити місцеві магазини дисків, розташовані в окрузі. Кожної весни сотні дисків випускаються обмеженим тиражем і представляються публіці. Це свого роду Різдво для любителів записів.
    • Справжні колекціонери дисків відомі як «crate-diggers», їх можна знайти які порпаються в непідписаних коробках в глибинах бібліотеки, на книжковій або «гаражної» розпродажу. Вони шукають коштовності і діаманти в смітті. Відомий колекціонер Джо Бассард (його колекція записів 78 року більше, ніж колекція Смітсоніан), навіть прикидався дезінсектор, щоб отримати привід постукати в будинок і запитати, чи немає у мешканців записів, від якого вони хотіли б позбутися.