Як їсти лобстера

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 19 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как правильно есть лобстера
Відеоролик: Как правильно есть лобстера

Зміст

Хто не любить соковите м'ясо омара, подану з маслом і лимоном? Це одне з вишукувань світової кулінарії, але подача цілого омара може бути лякаючою. Продовжуйте читати для отримання інформації про те, як підготуватися є омара і знайти кожен останній соковитий шматочок з клешнею, хвоста, тіла і ніг.

кроки

Метод 1 з 3: Вибір омара

  1. 1 Зробіть вибір між омаром з твердою шкаралупою і омаром після "линьки". Якщо ви йдете в ресторан, в якому можна вибрати собі омара, вас можуть запитати, чи хочете ви омара в твердому панцирі або з нещодавно скинутим.
    • Омари з твердим панциром дозріли достатньо, щоб їх шкаралупа розкололася при легкому натисканні. Все одно м'ясо всередині тверде і ароматне.
    • Полинялі омари мають більш м'яку шкаралупу, так як нещодавно скинули стару. Їх м'ясо більш ароматне, через м'яку шкаралупу легше до нього дістатися. Однак вони зазвичай менше, з меншою кількістю м'яса.
  2. 2 Виберіть між чоловічою і жіночою особиною. Якщо ви любите м'ясо з хвоста, то вибирайте омара жіночої статі, їх хвости більше, так як вони пристосовані для транспортування яєць.
  3. 3 Вибирайте того, який виглядає здоровим і живим. Не слід відразу шукати коротуна з посліду або аутсайдера - вибирайте омара, у якого смикаються вусики, який переміщається по акваріуму. Його колір повинен бути яскравим (але не червоним - червоним він стає після приготування), і його очі повинні блищати.
    • Уникайте омарів, які виглядають сонними і болючими. Омари з пошкодженою шкаралупою і каламутними очима можуть бути хворими. Якщо хвіст омара загорнутий під нього, то, швидше за все, він вже мертвий, не беріть його.

Метод 2 з 3: Приготуйтеся є омара

  1. 1 Одягніться відповідно. Омаров часто подають в вишуканих ресторанах, але в процесі їх поїдання ви можете забруднитися. Маленькі шматочки омара можуть впасти з вашої вилки, і тоді на вашу сорочку потраплять краплі олії. Нагрудники додаються, але, можливо, ви вирішите надіти щось не дуже мазке, на всякий випадок.
  2. 2 Приготуйтеся використовувати руки. Дуже важко є омара, не торкаючись його частин. Приготуйтеся стосуватися шкаралупи омара, хвоста, ніг, колишній і нутрощів своїми пальцями. До кінця трапези ви будете добре обізнані в анатомії омара.
  3. 3 Вивчаємо інструменти. Омар подається з наступними інструментами, щоб зробити процес його поїдання легшим:
    • Щипці для колишній омара, які схожі на Лускунчик. Без них вам буде важко зламати панцир і дістати м'ясо.
    • Вилка для омарів або лопатка, що представляє собою крихітну металеву вилку, за допомогою якої дістають м'ясо з вузьких частин панцира.
    • Тарілка для відходів, призначена для шкаралупи омарів.
    • Серветки для рук часто приносяться після трапези, щоб ви могли витерти сік омара з рук.
  4. 4 Їжте його по ходу або після того, як обробити. Деяким людям подобається їсти омара по шматочках, з'їдаючи той шматок, який тільки що відділений від панцира. Інші вважають за краще спочатку відокремити все м'ясо від панцира, а потім з'їсти його, не відволікаючись. Вибір за вами - в будь-якому випадку, обидва варіанти однаково передбачені етикетом.

Метод 3 з 3: Поїдання лобстера

  1. 1 Крутите клешні. Потягніть кожну клешню вниз і від тіла, щоб відірвати її. Крутите біля основи кожної клішні, щоб у вас в руках залишилися "руки" омара з прикріпленими до них клешнями.
    • М'ясо їдять руками. Скористайтеся виделкою для омара, щоб витягнути м'ясо з рук. Там не дуже багато, але воно того варте.
    • Розберіть меншу частину колишній. Відламати клешню в місці, де вона розходиться. Ви побачите шматочок м'яса в маленькій секції клешні; скористайтеся виделкою, щоб витягнути це м'ясо.
    • Розламайте більшу частину клешні. Використовуйте щипці, щоб дістатися до м'яса, а потім виделкою витягніть його. М'ясо цієї клешні досить велика, тому візьміть ніж, щоб порізати його.
    • Приберіть шматки шкаралупи і хрящі в призначену для цього тарілку.
  2. 2 Відірвіть ніжки омара. Вийміть м'ясо тим же самим способом, як з клешнею. Приберіть шкаралупу, щоб відкрити м'ясо, або зубочисткою відсуньте м'ясо від шкаралупи, щоб потім його висмоктати.
  3. 3 Виріжте хвіст. Відкрийте шкаралупу на хвості і витягніть з нього м'ясо одним великим шматком. Викриття "плавники" хвоста і витягніть з них маленькі шматочки м'яса.
  4. 4 Зробіть надріз на нижній частині тіла. Витягніть тіло з панцира і зберіть будь шматочки білого м'яса, які зможете знайти.
  5. 5 Їжте томаллі. Це печінку омара, яка ізбегаема деякими, але улюблена незмінними прихильниками омарів. Це сіра речовина, знайдене в тілі омара серед нутрощів.
  6. 6 Знайдіть корал. Якщо у вас омар жіночої статі, то в її тілі ви зможете побачити червоні яйця або ікру. Вони їстівні, але це не сама чудова частина омара.

Що вам знадобиться

  • Омар
  • Щипці для омара
  • Лопатка або вилка для омара
  • Блюдо для відходів від шкаралупи і хрящів