Як лікувати укуси піщаних бліх

Автор: William Ramirez
Дата Створення: 20 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як лікувати укуси піщаних бліх - Суспільство
Як лікувати укуси піщаних бліх - Суспільство

Зміст

Піщані блохи - це дрібні і настирливі ракоподібні, які живуть на пляжах. При укусі їх слина викликає свербіж і роздратування на шкірі. У деяких випадках піщані блохи проникають під шкіру і відкладають там яйця. Це може привести до розвитку інфекції і ще більш сильного роздратування. Щоб вилікувати укус піщаної блохи, постарайтеся спочатку вгамувати роздратування на шкірі. Якщо симптоми погіршаться, негайно зверніться за медичною допомогою. Щоб запобігти укус піщаних бліх, відвідуйте пляжі в певний час і закривайте незахищені ділянки тіла.

кроки

Метод 1 з 3: Як полегшити біль від укусів піщаних бліх

  1. 1 Чи не чешіть сліди від укусів. Через що поширюється по шкірі свербіння багатьом людям тут же хочеться почухати місце укусу.Чи не чешіть місця укусів, щоб не занести в рану інфекцію.
  2. 2 Нанесіть келамін-лосьйон. Уйміте свербіж від укусів бліх за допомогою келамін-лосьйону. Купіть лосьйон в найближчій аптеці і нанесіть його на шкіру, щоб вгамувати роздратування.
    • Перш ніж нанести келамін, прочитайте інструкцію із застосування, а потім обережно нанесіть невелику кількість лосьйону на уражену ділянку шкіри. Дивіться, щоб лосьйон не потрапив вам в очі, рот або на геніталії.
    • Проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж використовувати келамін-лосьйон на дітях молодше шести місяців. Також проконсультуйтеся з лікарем, якщо хочете застосувати лосьйон під час вагітності або годування груддю.
  3. 3 Спробуйте гідрокортизонову мазь. Щоб вгамувати свербіж і перестати чесати місця укусів, спробуйте нанести на них мазь гідрокортизону. Цю мазь можна купити в місцевій аптеці.
    • Перш ніж наносити мазь, уважно прочитайте інструкцію із застосування. Потім обережно втирайте мазь в заражену ділянку, після чого не забудьте вимити руки.
    • Якщо ви вагітні або приймаєте якісь ліки, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж застосовувати мазь гідрокортизону.
    • Проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж застосовувати мазь на дітях молодше 10 років.
  4. 4 Приготуйте розчин води з содою. Харчова сода з водою допоможе вгамувати свербіж і полегшить роздратування на шкірі. Щоб вгамувати свербіж від укусів піщаних бліх розчином води і соди, зробіть наступне:
    • Висипати 1 стакан соди в ванну з прохолодною водою. Потім ляжте в ванну і проведіть в ній близько 30-60 хвилин.
    • Інший варіант - змішати 3 частини соди і одну частину води, розмішати їх до утворення пасти, а потім нанести пасту на сверблячу шкіру. Залиште пасту на шкірі приблизно на півгодини, а потім змийте її водою.
  5. 5 Прийміть ванну з вівсянкою. Уйміте свербіж і роздратування, прийнявши ванну з вівсянкою. Вівсянка містить антиоксиданти, які мають заспокійливу дію на шкіру. Щоб приготувати ванну з вівсянкою, просто висипте в ванну з теплою водою 1-2 склянки вівсяної муки або вівсяних пластівців. Приймайте ванну протягом години.
    • Щоб не погіршити роздратування на шкірі, вода в ванні не повинна бути занадто гарячою.
  6. 6 Нанесіть на шкіру алое вера. Алое відмінно підходить для пом'якшення шкіри і лікування низки шкірних захворювань. Гель з алое можна купити в найближчій аптеці. Обережно нанесіть алое на місце з роздратуванням. Алое допоможе вгамувати роздратування і полегшить свербіж.
  7. 7 Нанесіть ефірне масло. Деякі ефірні масла, на кшталт лавандового масла, масла чайного дерева, евкаліптової і кедрового масла, можуть полегшити роздратування, викликане укусами піщаних бліх. Для цього ефірну олію необхідно нанести прямо на шкіру. Точна кількість масла, яке необхідно нанести на шкіру, можна дізнатися в інструкції по застосуванню.
    • Запитайте поради у лікаря, якщо збираєтеся використовувати ефірна олія в медичних цілях, особливо якщо при цьому ви ще й вагітні.
    • Якщо у вас є алергія або підвищена чутливість до якогось речовини, спочатку перевірте масло на невеликій ділянці шкіри.
    • Більшість ефірних масел перед застосуванням необхідно змішувати з базисним маслом. Це необхідно, щоб запобігти радраженіе на шкірі. Не слід наносити на шкіру нерозбавлене ефірне масло, якщо тільки цього не порадив зробити лікар.

Метод 2 з 3: Медична допомога

  1. 1 Перевірте укуси на присутність розмножуються бліх. Укуси піщаних бліх, як правило, складаються з невеликих червоних плям, схожих на укус комара. Проте, в деяких випадках самка блохи може проникнути під шкіру і відкласти там яйця. Це може привести до сильного подразнення та інфекції. Такий укус буде виглядати як невеликий горбок з крихітним темною плямою по центру.
    • Якщо ви вважаєте, що піщана блоха проникла вам під шкіру, сходіть на прийом до лікаря, щоб він її видалив.
  2. 2 Сходіть на прийом до лікаря. Після того, як ви завдасте мазь гідрокортизону або келамін-лосьйон, симптоми повинні вщухнути.Якщо симптоми не зникли або, навпаки, погіршилися, негайно зверніться за медичною допомогою. Можливо, в укуси потрапила інфекція або у вас алергія на слину бліх.
  3. 3 Обробіть укуси антигистаминной маззю. Лікар може призначити вам антигистаминную мазь для обробки місць укусів. Ця мазь допоможе вгамувати роздратування, викликане алергічною реакцією на укус блохи. Дотримуйтесь вказівок лікаря.

Метод 3 з 3: Як запобігти укуси піщаних бліх

  1. 1 Не ходіть на пляж на світанку і на заході. Піщані блохи найбільш активні рано вранці і ввечері, коли температура повітря трохи нижче. Щоб запобігти укус піщаних бліх, відвідуйте пляж в середині дня. Навіть якщо вас і вкусять, бліх в цей час буде все одно набагато менше.
    • Вам також варто відмовитися від походів на пляж під час дощу. Піщані блохи проявляють найбільшу активність при низьких температурах і сильної вологості.
  2. 2 Спробуйте обприскати себе засобом від комах. Засіб від комах не дасть блохам вас вкусити. Перш ніж вирушити на пляж, обприскати ступні, щиколотки і ноги засобом від комах. Дотримуйтесь інструкції із застосування і знайдіть засіб, в якому згадуються піщані блохи.
    • Прихопіть засіб з собою на пляж, щоб нанести його після купання!
  3. 3 Закрийте ноги, ступні і кісточки. Щоб не дати блохам вас вкусити, вам варто закрити ноги, щиколотки і ступні. Піщані блохи можуть стрибати на висоту в 20-40 см, тому навряд чи зможуть вкусити вас вище талії. Під час прогулянок по пляжу вам варто надягати легкі брюки і сандалі. Якщо ви лежите на піску, обов'язково підкладіть під себе рушник або покривало.

Поради

  • Якщо через укуси ви відчуваєте сильний біль, спробуйте прийняти знеболююче, наприклад, Нурофен або Панадол.