Як любити своє тіло

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 18 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как принять свое тело? И стать лучше. Психолог Татьяна Жукова
Відеоролик: Как принять свое тело? И стать лучше. Психолог Татьяна Жукова

Зміст

Любити своє тіло буває не так-то просто, особливо коли кожен день з усіх боків із засобів масової інформації нас атакують оброблені в графічних редакторах образи тіла. Гламурні знімки і моделі, яких ми бачимо на сторінках журналів і рекламних білбордах, є фальшивим уявленням про те, як ці люди виглядають насправді, але чомусь у нас легко виникає почуття, що ми повинні відповідати представленим стандартам. Не існує такого поняття як ідеальне тіло, тому домогтися його неможливо. У кожного з нас своя унікальна форма, яку потрібно приймати, а не критикувати. Ваше тіло - це частина того, що допоможе вам йти по життю, тому воно заслуговує вашої любові.

кроки

Метод 1 з 3: Виробіть правильний образ мислення

  1. 1 Не порівнюйте себе з іншими. На наші стандарти краси головним чином впливають засоби масової інформації, Голлівуд і поп-культура. З огляду на ці факти ми виробляємо негативні судження про своє тіло, порівнюючи себе з відкоригованими фотографіями і гламурними кінозірками. Ці образи створюються і змінюються за допомогою комп'ютерів, вони не є реалістичними цілями, яких можна досягти. Популярні ЗМІ, звичайно ж, важко ігнорувати, але ви можете послабити тиск принципу більшості, вирішивши полюбити своє тіло, тому що воно реально.
    • Коли ви бачите фотографію в журналі, рекламі або будь-яких інших ЗМІ, нагадайте собі про те, що це несправжній образ. Зображення людини, на якого ви дивитеся, швидше за все, було виправлене і змінено в графічному редакторі, щоб так виглядати. Не порівнюйте себе з обробленими на комп'ютері зображеннями.
  2. 2 Робіть собі компліменти. Любов у вашому житті починається з любові до себе. Ви повинні дивитися на себе і ставитися до себе з тією ж добротою і захопленням, з якої ви ставилися б до людини, якого любите. Ймовірно, ви не критикували б тіло іншої людини за те ж саме, за що критикуєте себе. Не соромтеся робити собі компліменти, не судіть себе строго за помилки і прощайте себе, навіть коли ви оступилися. Припиніть ненавидіти себе, і замініть це неприємне відчуття розумінням і вдячністю.
    • Подивіться в дзеркало і скажіть: "Я привабливий, впевнений в собі і просто дивовижний!" Продовжуйте в тому ж дусі і в кінцевому підсумку ви будете бачити себе в більш позитивному світлі.
    • Коли ви досягнете мети, дайте себе знати, як ви собою пишаєтеся. Подивіться в дзеркало і скажіть: "Молодець! Відмінна робота! Я так пишаюся тобою! "
  3. 3 Практикуйте подяку. Цінуйте те, що у вас є, і любите своє внутрішнє Я. Не дозволяйте цифрі на вагах або розміром ваших брюк визначати те, ким ви є або те, на що ви здатні. Якщо ви будете злитися кожен раз, коли дивитеся на себе в дзеркало, це нічого вам не дасть. Ось кілька способів практикувати подяку в повсякденному житті:
    • Коли виникає неприємна ситуація, не дозволяйте їй пригнічувати вас. Краще запитайте себе, чому ви можете навчитися з неї і за що ви можете бути вдячні, озираючись назад.
    • Пообіцяйте собі не проявляти негативу і не критикувати себе протягом десяти днів. Якщо помилитеся, вибачте себе і продовжуйте розпочате. Ви помітите, скільки енергії ви витрачали на негативні думки.
    • Ведіть щоденник подяки, щоб кожен день записувати там то, за те ви вдячні. Ваше тіло - це диво, і ви повинні вшановувати всі ті здібності і дари, які вона вам дало. Подумайте про всі свої великі досягнення, про відносини і про улюблених заняттях, які ваше тіло дозволило вам мати, і кожен день записуйте це.
  4. 4 Складіть список всіх позитивних речей у своєму житті. У кожного є свої страхи і сумніви, але головне - зосереджуватися на тому, що вам подобається в собі і своєму житті. Легко можна дозволити негативним речам переважити позитивні, але якщо ви складете список, вам буде простіше запобігти подібному.
    • Для початку знайдіть одну річ, яка вам в собі подобається, якою б незначною вона не здавалася. Коли ви відчуєте себе більш впевнено в першій своїй позитивній межах, переходите до другої, третьої, і так далі. Складіть цілий список того, що ви в собі любите, і коли ви почуєте, що в голові виникла негативна думка - негайно зосередьте увагу на списку. В кінцевому підсумку, ви будете бачити в собі більше позитивних якостей, ніж негативних.
  5. 5 Тримайтеся подалі від негативу. Тримайтеся подалі від людей, які постійно обурюються з приводу свого тіла. Їх невпевненість може передатися вам, і змусити вас думати, які проблеми з тілом можуть бути у вас. Життя занадто дорога, щоб витрачати час на ненависть до себе або причіпки до свого тіла. До того ж, ваше сприйняття себе, як правило, буде набагато більш критичним ніж те, що думають інші.
    • Якщо хтось починає критикувати власне тіло або власне життя, не залучаються в цей негатив. Краще змініть тему або вибачитеся і підіть.
  6. 6 Виливає впевненість в собі. Коли ви ведете себе впевнено, ви відчуваєте себе задоволеним собою. Навіть якщо вам здається, що впевненість в собі - це якраз те, чого вам не вистачає, симулює її. Відведіть плечі назад, підборіддя підніміть вище і посміхайтеся. Посмішка - це один з найважливіших факторів, який допоможе вам поліпшити як ваше власне уявлення про себе, так і те, як бачать вас інші. Якщо ви будете тримати себе впевнено, незабаром відкриється ваша внутрішня впевненість.

Метод 2 з 3: Практикуйте здорові звички

  1. 1 Практикуйте здорову гігієну. Щоб бути задоволеним собою і проявити повагу до свого тіла, починайте кожен день з освіжаючого душу. Використовуйте мило з приємним ароматом, помийте обличчя і нанесіть дезодорант, після того як приймете душ. Це допоможе вам зберегти свіжість, впевненість в собі в компанії інших людей і допоможе посилати позитивні думки в свій розум.
  2. 2 Носіть зручний одяг, яка допомагає вам добре себе почувати. Все в вашому гардеробі має подобатися вам і підкреслювати кращі риси вашої нинішньої форми тіла.Не варто носити щось незручне, тільки щоб справити враження на інших, якщо цей одяг вас обмежує. Пам'ятайте, що ви завжди будете виглядати краще, якщо будете собою.
    • Завжди носіть чистий одяг без дірок і розривів, щоб одягати своє тіло так, як воно цього заслуговує.
    • Купуйте бюстгальтер і труси одного кольору, навіть якщо бачити їх будете тільки ви. Це скаже вашому внутрішньому Я, що ви робите це для себе і тільки для себе.
  3. 3 Дотримуйтеся щоденних афірмації. Афірмації - це позитивні твердження, які необхідно повторювати, поки розум не почне сприймати їх як істину. Вираз вголос того, що вам в собі подобається, допоможе вашому розуму запам'ятати це краще, ніж якби ви просто думали про це мовчки. Можна персоналізувати свої щоденні афірмації, як ви вважаєте за потрібне, просто це обов'язково повинні бути позитивні твердження. Ось чудове твердження, яке допоможе вам почати:
    • Кожен день дивіться в дзеркало і говорите: "Я гарний, я улюблений, я люблю себе таким, який я є".
  4. 4 Правильно збалансуйте свій раціон. Намагайтеся їсти фрукти і овочі кожен день, щоб живити своє тіло, і дякуйте його за все, що воно вам дає. Це не тільки додасть вам блиск і принесе довгострокову користь для здоров'я, але і навчить вас поважати своє тіло. Це не означає, що ви повинні дотримуватися суворого плану дієти, але все ж таки постарайтеся звести до мінімуму споживання нездорової їжі і почати харчуватися більш здорово, щоб забезпечити свій організм хорошим паливом.
  5. 5 Регулярно займайтеся фізичними вправами. Кращий спосіб любити своє тіло - це займатися фізичною активністю, яка не тільки корисна, але і допомагає відчувати себе краще. Не займайтеся просто заради того, щоб скинути вагу, робіть це, щоб подбати про своє серце і загальний стан здоров'я.
    • Наприклад, йога хороша для релаксації, зміцнення м'язів кора і загального добробуту, в той час як різні види спорту - це чудовий спосіб продуктивного вивільнення енергії, який до того ж, як було доведено, покращує настрій.

Метод 3 з 3: Знайдіть підтримку

  1. 1 Запитайте інших, що вони в вас люблять. Хоча це може бути страшно, запитаєте своїх друзів і близьких, що, на їхню думку, є вашими найкращими якостями. Це допоможе підвищити вашу впевненість у собі і нагадає вам, що ваше тіло дало вам так багато подарунків. Швидше за все, ви будете здивовані, усіма тими чудовими речами, які бачать в вас оточують, але які ви часто втрачаєте з поля зору. Ось про що можна запитати:
    • Спочатку зробіть своєму другові або близькій хороший комплімент, а потім запитайте: "Як ти думаєш, в чому моє найкраще якість?"
  2. 2 Оточуйте себе людьми, які люблять себе. Люди переймають відношення і поведінку людей, які їх оточують. Якщо ви будете дотримуватися людей у ​​своєму житті, які позитивно впливають на вас, ви перейме їх ставлення, що допоможе вам завжди любити себе, як зовні, так і всередині. Шукайте людей, які оптимістичні, наполегливо працюють для досягнення своїх цілей і поважають себе.
  3. 3 Слідуйте своїм прикладів для наслідування. Згадайте про всі ті людях, які досягли дивовижних речей у своєму житті, якими ви захоплюєтеся. Ці люди, швидше за все, відомі й шановані за досягнення, які не стосуються їх тіла. Використовуйте ці приклади, щоб нагадати собі, що ваше тіло не може стояти на шляху вашого життя або щастя. Воно навпаки може допомогти вам виконати всі мрії і бажання.
    • Подумайте про членів своєї сім'ї, близьких друзів або людей, з якими ви ніколи не зустрічалися, але якими завжди захоплювалися, і складіть список їх кращих якостей. Потім запитайте себе, увійшов у список образ їх тіла або він завадив їм досягти успіхів.

Поради

  • Позитивне ставлення до себе такого, яким ви є - це, ймовірно, найкраще, що може бути в людині.
  • Любов до тіла також означає любов до себе такого, яким ви є.

Схожі статті

  • Як контролювати перфекціонізм
  • Як набути впевненості у своїй зовнішності
  • Як подружитися з дуже сором'язливим людиною
  • Як перестати сумніватися в собі
  • Як стати впевненіше в собі
  • Як виховати в собі силу волі
  • Як полюбити себе
  • Як почати поважати себе
  • Як відчути себе комфортніше, будучи самим собою