Як метати ядро

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как Включить Все Ядра на Компьютере Windows 10 8 7 ▶️ РЕШЕНИЕ ПРОБЛЕМЫ - ССЫЛКА В ОПИСАНИИ (2021)
Відеоролик: Как Включить Все Ядра на Компьютере Windows 10 8 7 ▶️ РЕШЕНИЕ ПРОБЛЕМЫ - ССЫЛКА В ОПИСАНИИ (2021)

Зміст

Штовхання ядра здається простим видом спорту: ви намагаєтеся кинути вантаж далі своїх суперників. Насправді ж, щоб уникнути травм, потрібно кидати надзвичайно важкий куля (під назвою "ядро") по певній техніці. Спортсмени, які досягли великих успіхів, повинні вкладати якомога більше енергії і імпульсу в "штовхання", не виходячи за межі кола, а також стежачи за координацією і рівновагою. Техніки "хлест тулубом" і "кругової мах" застосовують ті, хто вже досяг високого рівня, а новачкам варто зайнятися відточуванням основної техніки.

кроки

Частина 1 з 4: Вивчення основ

  1. 1 Почніть з легкого ядра. Слово "ядро" відноситься до важкого кулі, який суперники намагаються кинути так далеко, як тільки зможуть. Новачкам слід починати з більш легких ваг (1.8 - 3.6 кг), так як це зменшує ризик отримати травму, якщо кидок здійснений неправильно.
    • Оволодівши основними навичками метання і трохи попрактикуватися, ви можете переходити до більш важким ядер.Стандартний вага ядра може бути різним у залежності від віку і статі змагаються, а також держави, яка проводить змагання.
  2. 2 Встаньте всередині кола. Штовхаючи ядро, ви повинні знаходитися в межах кола протягом усього кидка. Під час проведення офіційних змагань коло зазвичай намальований на бетонній плиті і становить 2,13 м в ширину. Якщо при кидку вийти за межі кола, то це буде порушенням - під час змагань такий кидок не зарахують.
    • Після кидка спортсмен повинен вийти з кола через задню половину кільця, а не передню, інакше кидок не зарахують. (Це дозволяє уникнути суперечок, заступив чи спортсмен за лінію під час кидка або після нього).
    • На колі, як правило, спереду є планка, яка не дозволяє нозі спортсмена виступати занадто далеко вперед. Наступати на верхню частину планки не дозволяється.
  3. 3 Визначте переможця. Після того, як ядро ​​впаде, вимірюється відстань від передньої частини кола до місця приземлення. Однак ядро ​​має приземлитися в межах конусообразного поля для метання, інакше це буде порушенням. Перемагає той спортсмен, чиє ядро ​​приземлиться якнайдалі від кола і який не порушить правила.
    • Якщо ви хочете зробити свій власний конусообразное поле для метання, то для цього потрібно закріпити дві мотузки однакової довжини, не менше 15,2 метра кожна (боку конуса), а потім зробити кінець конуса, який буде складати рівно 60% від довжини однієї із сторін . Виміряйте довжину сторін від центра кола.
  4. 4 Штовхайте, а не кидайте. Оскільки ядро ​​набагато важче куль використовуваних в інших видах спорту, його не можна кидати зверху чи знизу - існує високий ризик потягнути м'яз або отримати травму іншого роду. Завжди "штовхайте" ядро, витягаючи руку в одному напрямку і не розгойдуючи нею. Прочитайте інструкції нижче, щоб дізнатися більше про техніках стандартних кидків.

Частина 2 з 4: Відточуйте основний кидок

  1. 1 Стисніть ядро ​​пальцями. Візьміть "ядро", або важкий куля, склавши пальці чашкою, а великим пальцем підтримуйте його з заднього боку. Не торкайтеся ядра долонею і не витягайте пальці навколо кулі. Використовуйте свою домінуючу руку.
  2. 2 Встаньте боком до задньої частини кола. Поставте праву ногу на задню сторону кола і встаньте обличчям у напрямку до правого боку кола. Розведіть ноги трохи більше, ніж на ширину плечей. Хоча пізніше ви навчитеся положенню для більш сильного кидка, це положення добре для початку, щоб сконцентруватися на рухах рук і ніг.
    • Це керівництво написано для праворуких штовхальників ядра. Якщо ви лівша, то замініть "праву" на "ліву" руку.
  3. 3 Помістіть ядро ​​під щелепних кісток. Прикладіть ядро ​​під щелепних кісток поруч з шиєю. Тримайте правий лікоть піднятим, щоб рукою натискати прямо на шию.
  4. 4 Витягніть ліву руку вгору. Вкажіть лівою рукою вгору, в напрямку планованого кидка. Під час обертання перед кидком потягніть цю руку до себе так, щоб рука виявилася навпроти центру грудей.
  5. 5 Перенесіть вагу на задню ногу. Дивно, але більша частина сили при поштовху виходить від ніг, а не рук. Перенесіть майже всю свою вагу на праву ногу, на задню частину кола, зігнувши коліно настільки, наскільки вам буде зручно, щоб ви не втратили при цьому рівноваги.
  6. 6 Поверніть стегна і рухайтеся вперед. Відштовхніться якомога сильніше задньою ногою, повертаючи стегна так, щоб дивитися особою вперед. Зробіть крок або стрибну вперед, поставивши по можливості передню (ліву) ногу якомога ближче до передньої частини кола.
    • Якщо вам важко одночасно утримувати рівновагу і цілитися, то почніть з центру кола і робіть кроки коротше, поки не відточите цей поступ.
  7. 7 Витягніть руку, направивши її назовні, щоб "штовхнути" ядро. Прибираючи ядро ​​з-під щелепи, витягайте руку по прямій приблизно під кутом в 40 ° вгору, в сторону поля. Обов'язково тримайте лікоть піднятим, а зап'ястя прямим.Якщо під час поштовху ви опустіть лікоть або зігнете зап'ясті, то поштовх буде не в повну силу, а ви можете отримати травму.
    • Оптимальний кут - 37º і 38º.
  8. 8 Намагайтеся під час тренувань штовхати ядро ​​якнайдалі. Відточуйте техніку кидка, особливо його заключну фазу. Як тільки у вас почне виходити раз по раз добре штовхати ядро, почніть відштовхуватися більш енергійно, приземляючись лівою ногою якомога ближче до передньої частини кола. Після того, як ви навчитеся зберігати рівновагу і цілитися під час здійснення потужного стрибка і повороту, переходите до "хлестом тулубом", техніці, яку застосовують на важливих змаганнях.

Частина 3 з 4: Техніка "хлест тулубом"

  1. 1 Перш за все вивчіть основи техніки кидка. Ця частина керівництва передбачає, що ви вже знаєте основи захоплення ядра, загальні руху і як штовхати ядро ​​на максимальну відстань. Техніка "хлест тулубом" дуже схожа на основний кидок, описаний вище, але при цьому, якщо ви зможете зберегти рівновагу, кидок вийде набагато могутніше.
  2. 2 Займіть вихідне положення. Як і при основному кидку, розставте ноги трохи більше, ніж на ширину плечей, будучи її перед у напрямі до правого боку кола. Притуліть ядро ​​до шиї домінуючою рукою, піднявши лікоть цієї руки на висоту плеча.
  3. 3 Поверніться до задньої частини кола. Поверніть тіло і ноги, не змінюючи положення, щоб опинитися віч-на задній частині кола. Зігніть праве коліно, перенісши всю свою вагу на праву ногу, в задній частині кола. Ліва нога витягнута у напрямку до центру кола. Ліва рука спрямована вниз і вперед, за задню частину кола.
  4. 4 Сильно відштовхніться до передньої частини кола. Відштовхніться правою ногою і відірвіть обидві ступні від землі, повертаючись обличчям до правого боку кола. Опустіться так, щоб ліва нога стосувалася планки в передній частині кола. Весь ваш вага має припадати переважно на задню ногу. Ліва рука повинна зробити круговий рух і вказувати вгору або в передню частину кола.
    • Переходьте до наступної ради якнайшвидше, щоб скористатися всіма перевагами від кінетичної енергії рухомого вперед тіла.
  5. 5 Сильно штовхніть ядро ​​вперед. Відразу ж після приземлення відштовхніться знову правою ногою, переносячи вагу вперед на ліву ногу. Витягніть повністю задню ногу і штовхайте ядро ​​вперед під кутом приблизно в 40º в той момент, коли ваша рука буде направлена ​​вперед. В ідеалі рука повинна витягнуться за межі передньої частини кола.
  6. 6 Завершіть обертання, щоб не втратити рівновагу. Ваш поштовх повинен бути досить сильним, щоб обертання тривало після того, як він вже складений. Підстрибніть на лівій нозі один або два рази, щоб завершити обертання, не виходячи за межі кола.

Частина 4 з 4: Техніка "кругової мах"

  1. 1 Перш за все вивчіть основи техніки кидка. Техніка "кругового маху" полягає в здійсненні двох повних обертів перед штовханням ядра, в результаті чого можна легко втратити рівновагу. Вкрай важливо ознайомитися з основами техніки кидання ядра, щоб уникнути травм при поштовху ядра рукою з неправильного положення.
    • Професійні штовхачі ядра використовують обидві техніки - "хлест тулубом" і "кругової мах", і вони розходяться в думках, яка техніка більш ефективна.
  2. 2 Тримайте ядро, як зазвичай. Стисніть ядро ​​пальцями, і притулите його до шиї.
  3. 3 Станьте біля задньої частини кола. Плечі і ноги, розставлені на ширині плечей, повинні вказувати на задню частину кола. Коліна злегка зігнуті, а вага розподілена рівномірно.
  4. 4 Поверніться на правій нозі. Повільно поверніться на правій нозі. Поверніть стегна і плечі так, щоб вони були звернені направо (до лівій стороні кола). Пам'ятайте, що лікоть штовхає руки повинен бути весь час піднятий. Затримайтеся і приготуйтеся виконати обертальний рух: інші дії, описані нижче, відбудуться протягом наступних кількох секунд.
    • Замініть "ліво" на "право", якщо ви лівша.
  5. 5 Звертайтеся навколо на лівій нозі. Швидко поверніться на лівій нозі, проводячи правою ногою навколо на задній частині кола.
  6. 6 Підстрибніть і приземлитеся на праву ногу. Коли права нога хитнеться назад до кола і розгорнеться, відштовхніться лівою ногою і приземлитеся на праву ногу в центр кола. Коліно має бути зігнутим, а все тіло нахиленим. Зараз ви повинні були повернутися на 360 ° - один повний оборот.
  7. 7 Відштовхніться знову, щоб продовжити обертання. Відштовхніться правою ногою від центру кола і продовжуйте поворот ще на 180º (півоберта). Приземлитеся лівою ногою якомога ближче до краю планки, а правою ногою назад у напрямку до центру кола.
    • Під час обертання зберігайте початкове положення голови і правої руки, щоб не заважати руху плеча.
  8. 8 Відпустіть ядро. Як тільки виконайте обертання, штовхніть ядро ​​за допомогою звичайної техніки. Якщо ви витягнете руку вперед і вгору, тримаючи лікоть піднесеним, кінетична енергія від обертання передасться ядру.

Поради

  • Носіть взуття з гарним зчепленням, щоб не посковзнутися на бетоні.

попередження

  • Ніколи не намагайтеся кинути ядро ​​як бейсбольний або баскетбольний м'яч, навіть не під час тренування. Вага ядра може легко стати причиною розтягування м'язів руки.
  • Не дозволяється виконувати нікого до того місця, де ви штовхаєте ядро, особливо коли ви тільки вчитеся. Будьте обережні поблизу швидко рухомих важких предметів.