Як мити підлогу

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как Правильно Мыть Ламинат, Чтоб не Было Разводов и Следов, Лайфхак, Лайфхаки
Відеоролик: Как Правильно Мыть Ламинат, Чтоб не Было Разводов и Следов, Лайфхак, Лайфхаки

Зміст

1 Мийте підлогу не частіше, ніж раз на тиждень. Якщо підлоги стають дуже брудними через пустощі дітей, домашніх тварин або через те, що по ньому багато ходять, вам варто мити підлогу раз на тиждень. У той же час в більшості випадків досить мити дерев'яні підлоги приблизно двічі на місяць.
  • Якщо мити підлогу занадто часто, на ньому може залишатися липкий осад, до якого будуть приставати бруд і сміття.
  • 2 По можливості приберіть меблі там, де збираєтеся мити підлогу. Перед тим, як почати мити підлогу, приберіть з кімнати всі столи, стільці, килими та інші предмети, які можна прибрати. Не потрібно рухати великі предмети меблів, такі як дивани і книжкові шафи, якщо тільки ви не хочете спеціально вимити підлогу під або за ними.
    • Якщо вам потрібно протерти ці предмети від пилу, зробіть це перед тим, як їх прибрати. Таким чином, якщо з диванів або книжкових шаф на підлогу впаде пил і сміття, ви зможете прибрати все це перед тим, як почати його мити.
    • Не пересувайте по підлозі важкі меблі (столи, стільці), щоб не подряпати його.
    • Якщо у вас є сусіди по кімнаті / квартирі, скажіть їм, де ви збираєтеся помити підлогу, щоб вони там не ходили якийсь час.Якщо у вас є тварини, посадіть їх на час в іншу кімнату, поки ви не закінчите з прибиранням.
  • 3 Підметіть або пропилесосьте підлогу перед тим, як почнете його мити. Швабра погано збирає крихти, волосся та інший твердий сміття. Ось чому вам потрібно взяти в руки віник, звичайний або ручний пилосос і прибрати все це з підлоги.
    • Твердий сміття може залишити на підлозі подряпини, якщо ви його не приберете.
  • Метод 2 з 4: Швабра з мотузяною насадкою

    1. 1 Наберіть у відро теплої води, додайте миючий засіб. Візьміть відро і наберіть в нього достатньо води, щоб повністю занурювати миючу частина швабри. Потім налийте у відро трохи засобу для посуду або яблучного оцту, відбілювача, нашатирного спирту або іншого схожого миючого засобу. Як правило, досить наливати близько 120 мл миючого засобу на 4 літри води.
      • Перш ніж спробувати якесь нове миючий засіб, уважно прочитайте інформацію на етикетці, щоб воно точно підходило для вашого статі.
      • Чи не на всіх упаковках це зазначено, але пошукайте на етикетці рекомендації про те, в якій пропорції з водою потрібно використовувати вибрані вами засіб.
      Відповідь фахівця Питання

      Чи можна мити підлогу миючим засобом для посуду?


      Michelle Driscoll, MPH

      Засновниця Mulberry Maids Мішель Дрісколл - власниця клінінгової служби Mulberry Maids на півночі Колорадо. Отримала ступінь магістра охорони здоров'я в Школі охорони здоров'я Колорадо в 2016 році.

      РАДА СПЕЦІАЛІСТА

      Мішель Дрісколл, фахівець в області клінінгу, радить: «Так, такий засіб використовувати можна. Головне, щоб рідке мило було м'яким і використовувалося в міру. Це необхідно, щоб частина коштів не залишалася на підлозі і він не був липким. Пари крапель на відро теплої води цілком достатньо ».


    2. 2 Занурте швабру в відро з миючим розчином. Опустіть швабру в відро і дайте їй намокнути. Якщо швабра дуже суха, може знадобитися кілька хвилин, щоб вона намокла.
      • Ви можете купити швабру з ворсом практично в будь-якому господарському магазині.
    3. 3 Підніміть швабру і дайте стекти зайвій воді. Як тільки швабра досить намокне, підійміть її і потримайте над відром. Зазвичай швабра набирає набагато більше води, ніж потрібно, так що потримайте її над відром 2-3 секунди, щоб зайва вода стекла в відро.
      • Якщо хочете, можна вичавити швабру, щоб прибрати зайву воду.
      • Якщо мова йде про миття паркету, відіжміть якомога більше води, з тим щоб не пошкодити деревину.
    4. 4 Мийте підлогу невеликими ділянками. Щоб змити якомога більше бруду, проведіть швабру кожен раз на відстань 10-15 см. Так ви розподілите миючий засіб по більшій площі статі.
      • Якщо у вас підлога з поліуретановим покриттям, рухайте шваброю по напрямку волокон дощок.
      • При митті текстурних підлог потрібно «виписувати» шваброю невеликі горизонтальні вісімки.
    5. 5 Просувайтеся до дверей. Так ви точно не наступите на тільки що вимиті ділянки підлоги. Якщо ви все ж наступили на мокра підлога, пройдіться по цьому місцю шваброю ще раз, щоб прибрати відбиток своєї підошви.
      • У вузьких проходах (коридор, передпокій) спочатку помийте з боків, а потім центр проходу.
    6. 6 Вичавіть швабру, коли закінчите з прибиранням. Як тільки ви ретельно вимиєте підлогу, візьміть швабру так, щоб вона перебувала над відром і вичавіть миючу насадку руками. продовжуйте вичавлювати швабру, поки в ній майже не залишиться води.
      • До деяких шваброю і відрах в комплекті йде пристосування для вичавлювання, з яким не потрібно вичавлювати швабру вручну.
    7. 7 Пройдіться шваброю по підлозі, щоб прибрати брудну воду. Протріть шваброю кожен помитий ділянку підлоги 3-4 рази. Переборщіть - і просто почнете розмазувати брудну воду по підлозі. Після кожної ділянки віджимають швабру, щоб прибрати ввібрану їй воду.
      • Можливо, вам знадобиться повторити ці дії кілька разів, щоб повністю висушити підлоги.

    Метод 3 з 4: Швабра з тканинної насадкою

    1. 1 Намочіть тканинну насадку для швабри. Візьміть чисту, підходить за розміром тканинну насадку для швабри. Потім прополощіть насадку теплою водою, щоб намочити її. Якщо тканина набере занадто багато води, просто вичавіть її.
      • Якщо у вас швабра Swiffer Sweeper або схожа, купіть пачку вологих тканинних серветок для неї.
    2. 2 Одягніть тканинну насадку на кінець швабри. Покладіть насадку на підлогу так, щоб волокниста частина стикалася з підлогою. Потім втисніть ручку швабри в насадку так, щоб замки з кожного боку клацнули.
      • Якщо у вас швабра Swiffer WetJets або схожа, можна прикріпити насадку на ручку, просто притиснувши її пальцями.
    3. 3 Розподіліть по підлозі миючий засіб. Візьміть пульверизатор, наповніть його миючим засобом, розведеному у воді (засіб для посуду, відбілювач, нашатирний спирт або яблучний оцет), потім не надто рясно збризніть засобом підлогу.
      • Якщо в інструкції до засобу не вказано інше, розведіть його в пропорції 1-2 ковпачка на півлітра води.
      • Уважно прочитайте інструкцію до миючого засобу, щоб переконатися, що воно підходить для ваших статей.
    4. 4 Протріть шваброю підлогу. Притисніть швабру до підлоги і робіть прості рухи вперед-назад. Кожна ділянка статі потрібно протерти кілька разів, щоб прибрати якомога більше бруду.
      • Якщо на підлозі залишаються розводи, спробуйте мити його горизонтальними вісімками.
      • Простіше мити підлогу у напрямку до дверей, так ви точно не наступите на тільки що вимиті ділянки підлоги.
    5. 5 Міняйте миючі серветки у міру необхідності. На відміну від звичайних швабр з мотузяною насадкою, вам потрібно буде замінити тканинні одноразові серветки кілька разів під час прибирання. Ви зрозумієте, що пора поміняти серветку, коли попередня почне залишати після себе брудні сліди.
      • Якщо у вас багаторазова тканинна насадка, просто зніміть її зі швабри, прополощіть її в теплій воді і знову надіньте на швабру.

    Метод 4 з 4: Завершення збирання

    1. 1 Помийте і приберіть відро і швабру. Якщо ви використовували швабру з тканинної насадкою, зніміть її і або викиньте (для одноразових серветок), або прополощіть у гарячій воді з миючим засобом. Якщо у вас звичайна мотузкова швабра, вилийте брудну воду з відра в унітаз і повісьте або поставте швабру так, щоб вона висохла.
      • Це не обов'язково, але буде непогано також прополоскати мотузяну швабру в чистій воді і добре її віджати, перш прибрати в місце зберігання.
    2. 2 Дайте підлозі висохнути. Після прибирання дайте підлозі висохнути приблизно півгодини-годину. За бажанням можна відкрити двері в кімнату і вікна в ній, щоб прискорити цей процес.
      • Якщо на підлозі з'явилися розлучення, видаліть воду, що залишилася сухими чистими серветками.
    3. 3 Поверніть на місце всі меблі. Як тільки підлогу повністю висохне, поверніть на місце всі предмети, які прибрали до цього. Якщо потрібно, протріть ніжки стільців, столів і інших предметів меблів вологою серветкою, щоб на підлозі не залишилося слідів від бруду і пилу.
      • Переносите і ставте меблі обережно, щоб не подряпати і не сколоти підлоги.

    попередження

    • Не використовуйте кислотними миючими засобами (наприклад, оцтом) при митті мармурових, гранітних або кахельних підлог.
    • Ніколи не мийте дерев'яні підлоги, покриті тільки воском, оскільки вода може проникнути в щілини і пошкодити підлоги.