Як почати нове життя

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
10 Привычек, Которые Изменят Вашу Жизнь
Відеоролик: 10 Привычек, Которые Изменят Вашу Жизнь

Зміст

Щоб почати нове життя, потрібно уявити собі, що саме ви хочете почати з нуля. Ви хочете рухатися далі після розриву відносин або розлучення? Переїхали в інше місто або країну? Починаєте кар'єру в новій області або міняєте спосіб життя? Або ж ви втратили житло через пожежу або стихійного лиха? У будь-якому випадку, початок нового життя пов'язане зі змінами. Нове часто лякає нас, тому що воно поки не пізнав і відрізняється від того, до чого ми звикли. Щоб докорінно змінити життя, вам будуть потрібні мужність і рішучість. Однак праця і завзятість здатні привести вас до мети.

кроки

Метод 1 з 2: Підготовка до нового життя

  1. 1 Вирішіть, чого ви хочете. Можливо, ви починаєте нове життя, тому що бажаєте змін. Або, можливо, ви змушені її розпочати після особистої трагедії, яка зруйнувала ваш будинок, кар'єру або стосунки. Так чи інакше, перший крок до того, щоб почати все заново, - зрозуміти, чого ви хочете від життя.
    • Навіть якщо ви не раді тому, що доводиться починати нове життя, корисно буде розставити пріоритети і вирішити, що в ній для вас важливо. Наявність чітких цілей і шляхів їх досягнення допоможе вам відчувати більше впевненості і оптимізму на шляху до нового життя.
    • Визначивши, чого саме ви хочете, ви проясніть для себе, про що вам слід подбати і на які зміни ви можете вплинути.
  2. 2 Обміркуйте наслідки. Якщо змінити життя - це ваш власний вибір, слід присвятити деякий час аналізу наслідків, які можуть спричинити за собою ваші дії.
    • Глобальні зміни в житті важко "відіграти" назад. Оцініть без поспіху, що ви придбаєте і від чого відмовитеся з початком нового життя.
    • Наприклад, ви розглядаєте можливість продати свій будинок і переїхати в інше місто. Нове місце відкриває вам нові горизонти і можливості, однак, продавши будинок, ви вже навряд чи зможете повернути його.
    • Аналогічно, якщо ви припините стосунки з родичами або старими друзями, то між вами виникне відчуження, яке буде дуже важко подолати, якщо ви захочете зблизитися з ними знову.
    • Ми не закликаємо вас відмовитися від початку нового життя і серйозних змін. Однак такі рішення завжди слід ретельно зважувати.
  3. 3 Оцініть перешкоди. Якби почати нове життя було просто, люди постійно б це робили. Причина, по якій цього не відбувається, полягає в наявності безлічі перешкод, що ускладнюють глобальні зміни. Обміркуйте, з якими труднощами ви можете зіткнутися і як їх подолати.
    • Припустимо, ви хочете переїхати і почати нове життя в іншому місті або країні. Оцініть, які сторони вашого життя це торкнеться. Якщо ви їдете далеко, чи готові ви розлучитися з друзями, знайомими, звичним укладом? Порівняйте вартість життя там, де ви живете зараз, і там, куди збираєтеся поїхати. Чи по кишені вам вона? Чи зможете ви знайти роботу в своїй сфері? Переїзд за кордон вимагає більше осмислення і планування, ніж просто в інше місто. Дізнайтеся, чи повинні ви отримати вид на проживання, дозвіл на роботу, як і за яких умов їх можна оформити. Оренда житла, розрахунки, банківські послуги, страховка, транспорт - все буде не таким, як ви звикли, і в усьому цьому доведеться розбиратися.
    • Якщо вам не вистачає коштів, щоб кинути роботу і почати нове життя на березі океану, займаючись серфінгом, вам потрібно зберегти свою постійну роботу. Це не означає, що ви повинні відмовитися від мрії про серфінг, але така перешкода не можна не враховувати. Ваші плани повинні бути максимально практичні і реалістичні.
  4. 4 Складіть план. Визначте, що ви повинні зробити, щоб досягти своїх цілей і почати нове життя. Доброю ідеєю буде взяти папір і ручку і все це записати. Напевно ви складете кілька проміжних варіантів, обдумуючи і передумивая різні підходи.
    • Виділіть основні області у своєму житті, які ви маєте намір змінити. Наприклад, кар'єра / робота, місце проживання, партнер, друзі тощо.
    • Коли ви складете список змін, наступним кроком розставте пріоритети. Звузьте свій план до набору найважливіших аспектів.
    • Подумайте про те, наскільки розумно починати нове життя. Оцініть, які дії вам потрібно зробити і чи достатньо вам на це коштів, підтримки оточуючих і енергії.
    • Наприклад, якщо ви хочете почати нову кар'єру, визначте, які кроки вам потрібно здійснити і які сторони вашого життя це торкнеться. Сім'я, друзі, освіта, дохід, час у дорозі, години роботи - все це в новому житті може так чи інакше змінитися. Постарайтеся ретельніше передбачити, як зміни, до яких ви прагнете, вплинуть на різні сфери вашого життя.
  5. 5 Відкладіть план на час, потім переглянете його. Він буде створюватися не відразу, а в кілька прийомів. Давши собі час на роздуми, ви потім напевно що-небудь додасте, а що-небудь і викреслить з вашого початкового плану.
    • Не поспішайте. Додаючи, прибираючи і розставляючи пріоритети серед областей вашому житті, ви поступово перетворите здається непомірно великим проект в ряд дрібніших і досяжних завдань і фрагментів інформації.
    • В процесі побудови нового життя частіше переглядайте план і в міру необхідності вносите в нього зміни.

Метод 2 з 2: Побудова нового життя

  1. 1 Подбайте про необхідний. У більшості випадків початок нового життя вимагає організаційної роботи, пов'язаної з фінансами. Часто це означає дзвінки або візити до фінансових установ.Ніхто звичайно не жадає мати з ними справу, але краще подбати про грошових питаннях заздалегідь, щоб все подальше вирішувалося простіше.
    • Наприклад, якщо вам доводиться починати все заново, втративши свій будинок під час пожежі, в першу чергу зверніться до страхової компанії, щоб запустити процес виплати компенсації.
    • Якщо ваші плани включають ранній вихід на пенсію, проясніть всі необхідні питання щодо пенсійних накопичень.
    • Якщо ви втратили роботу, встаньте на облік в службі зайнятості, щоб отримувати допомогу, поки ви шукайте нове місце.
    • Ці дії не можна назвати особливо цікавими або захоплюючими, але всі вони важливі, якщо ви хочете мати джерело коштів для вашого нового життя.
  2. 2 Заведіть новий розпорядок. На наступному етапі внесіть в свій режим зміни, які допоможуть здійснити ваш план. Слід розуміти, що, у міру того, як у ваше життя входять нові заняття, таких змін буде все більше.
    • Наприклад, тепер ви повинні рано вставати, або якщо немає потреби їхати в офіс, так як ви почали працювати з дому. Зміни, можливі на початку нового життя, можна перераховувати нескінченно.
    • Деякі зміни будуть безпосередньо продиктовані вибором, який ви зробили (де жити, ким працювати, продовжити чи освіту), наявністю у вас дітей або постійного партнера зробленим і, в кінцевому рахунку, тим способом життя, який ви хочете вести.
    • Вироблення нового розпорядку на зміну старому займає від трьох до шести тижнів. Після цього нова дія стає звичкою.
  3. 3 Зосередьтеся на собі. Не порівнюйте себе з іншими. Шлях, який ви вибрали, - ваш і тільки ваш.
    • Якщо ви будете фокусуватися на тому, чого у вас немає, або на чужих досягненнях, це зробить вас нещасним і знизить самооцінку. Використовуйте по максимуму те, що у вас є, щоб почати нове життя.
    • Не витрачайте час на порівняння себе з іншими - це лише відверне вас від досягнення власних цілей.
  4. 4 Зверніться по допомогу. Початок нового життя - масштабна задача, яку буде легше здійснити за підтримки оточуючих. Самі ви зважилися на зміни або вони були змушені, сприяння і допомогу матимуть велике значення.
    • Емоційна підтримка з боку сім'ї, друзів і тих, хто опинився в такій самій або схожій ситуації, допоможе знизити стрес, пов'язаний з початком нового життя.
    • Якщо ви починаєте життя заново після трагедії або втрати, вам варто звернутися до фахівця з психологічних проблем. Консультація досвідченого і уважного психотерапевта допоможе вам пережити нещастя.
    • Навіть якщо ви добровільно міняєте своє життя, наприклад, переїжджаючи в інше місто, консультант може вам допомогти впоратися з труднощами. Ви можете переживати значний стрес, відчувати, що не справляєтеся, або хвилюватися про те, чи складеться ваше нове життя. Психотерапевт вас вислухає, заглядає у ваші проблеми і допоможе знайти спокій в поточній ситуації.
  5. 5 Будьте терплячі. Нове життя не створюється за одну ніч. Зрозумійте, що зміни - це тривалий процес. Одні частини цього процесу ви зможете контролювати, інші - ні.
    • Час - важливий фактор звикання до нового життя. Якщо ви готові довіритися течією подій, ваша нова життя розгорнеться в повній мірі, і ви адаптуєте до неї.

Поради

  • Як і в багатьох інших справах, знати, чого ви хочете і як втілити ваш план, - це ключ до успішного початку нового життя. Це схоже на марафонський забіг. Не можна вирішити, що ви хочете бігти марафон, і на наступний же день пробігти 42,2 кілометра. Потрібно скласти план тренувань і поступово збільшувати дистанцію щотижня.
  • Будьте гнучкі. Якщо у вас щось не виходить, не здавайтеся. Змініть те, що можете змінити, переглянете свій план і продовжуйте рухатися вперед.

попередження

  • Ретельно обміркуйте прийняття важливих рішень. Якщо ви спалите за собою мости, то навряд чи зможете відновити їх.