Як накреслити план будинку

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 20 Січень 2021
Дата Оновлення: 4 Липня 2024
Anonim
Как сделать проект дома самостоятельно? Эскиз за 5 шагов!
Відеоролик: Как сделать проект дома самостоятельно? Эскиз за 5 шагов!

Зміст

Вам завжди хотілося самостійно розробити проект свого будинку? Накресліть його загальний план з усіма кімнатами. Створити власний проект насправді легше, ніж ви думаєте.

кроки

  1. 1 Подумайте, що ви хочете отримати в результаті. Перед тим як приступити до створення плану, подумайте над тим, який будинок ви хотіли б. Необхідно заздалегідь знати, скільки в ньому буде кімнат і поверхів.
  2. 2 Намалюйте олівцем периметр будинку, позначивши тим самим його зовнішні стіни. Для зручності візьміть великий аркуш міліметрового паперу.
    • Накресливши периметр будинку, проведіть поруч з ним паралельну лінію. Ця лінія повинна бути сусідами з першої, наприклад, відстояти від неї на одну поділку, але точну відстань між ними не важливо. Це робиться для краси і щоб підкреслити товщину зовнішніх стін. Якщо в будинку буде другий поверх, візьміть ще один аркуш паперу і покладіть його поверх першого. Таким чином, крізь верхній аркуш паперу ви будете бачити нанесені на нижній лист зовнішні стіни, що обмежують і другий поверх.
  3. 3 Тепер можна накреслити внутрішні стіни; як і для зовнішніх стін, використовуйте подвійну лінію. Не забудьте включити в проект все кімнати, заплановані вами. Багато хто забуває при цьому про підсобному приміщенні, призначеному для розміщення нагрівача, пральної машини, сушарки, фільтра для води і тому подібного.
  4. 4 Накресліть вікна і двері. Після того, як ви намалюєте всі стіни, можна приступити до зображення вікон і двеей. Вони можуть відрізнятися за розміром. Наприклад, вхідні двері, як правило, більше, ніж двері, що ведуть в туалетну кімнату.
    • Щоб намалювати вікно, зітріть ділянку стіни в тому місці, де воно буде розташовуватися. Проведіть лінію між стінами. Надайте вікна товщину, провівши ще одну лінію, яка виступає назовні від першої на одну поділку. Оскільки ці лінії будуть лежати між лініями міліметрового паперу, для їх проведення буде потрібно лінійка. Як правило, кімнати, що виходять до зовнішніх стін, мають як мінімум по одному вікну, але точна кількість вікон в кожній кімнаті залежить від дизайнера, тобто від вас.
    • Двері креслити трохи легше, ніж вікна. Просто зітріть гумкою місце в стіні, призначене для дверей, після чого з'єднайте стіни прямою лінією, що проходить посередині. На відміну від вікна, другу, зовнішню лінію проводити не треба.
  5. 5 Знайдіть лекало з шаблонами, щоб по ним накреслити інші об'єкти. Прийшов час зайнятися деталями інтер'єру. У будинку знадобляться водопровідні раковини, туалет, ванна кімната, стінні шафи, плита, холодильник. Все це можна намалювати, користуючись спеціальними шаблонами. Якщо у вас немає таких шаблонів, просто позначте на плані місця розташування різних об'єктів, не вдаючись у деталі - аби було зрозуміло, де що знаходиться.
  6. 6 Щоб мати уявлення про те, що у вас вийде в результаті і як будуть виглядати кімнати, спробуйте нанести на креслення предмети меблів. Цей крок не обов'язковий, але краще все ж представляти, як буде виглядати будинок зсередини. Можна накреслити ліжка, телевізор, дивани, столи і стільці. Для меблів, як і для побутових об'єктів, також існують спеціальні шаблони. Не вдаватися в дрібні деталі і креслите предмети меблів у вигляді квадратів і прямокутників, користуючись лініями на міліметрівці.
  7. 7 Перейдіть до планування двору. До наступного кроку немає необхідності наносити багато подробиць. Просто позначте ганок і під'їзну доріжку. На відміну від стін, товщину країв ганку позначати не треба, тому використовуйте одинарну лінію.
  8. 8 Для написів використовуйте тонку чорну ручку. Підпишіть призначення кожної кімнати. Щоб написі не займали занадто багато місця, можна використовувати абревіатури, наприклад, туалетну кімнату позначити як ТК. Щоб написи було легко розібрати, пишіть друкованими літерами. Потім обведіть чорною ручкою олівцеві лінії, нанесені вами раніше. Зафарбуйте побутові об'єкти та предмети меблів кольоровими фломастерами, причому для шаф використовуйте коричневий колір. Ганок можна зафарбувати коричневим або сірим фломастером, в залежності від того, буде воно дерев'яним або цементним. Галявину з травою навколо будинку заштрихуйте зеленим. Для вікон можна використовувати синій колір, а для стін - чорний або сірий.
  9. 9finished>

Що вам знадобиться

  • міліметровий папір
  • олівець
  • кольорові фломастери
  • Тонка чорна ручка
  • Лінійка (бажано)
  • Архітектурне лекало
  • ластик