Як налагодити відносини з молодшим братом

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит
Відеоролик: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит

Зміст

Чи стикалися ви з такою ситуацією, коли молодший брат заходив в вашу кімнату без попиту і брав ваші цукерки? А бувало таке, що він повторював за вами погані слова? Або ще гірше: ви крикнули на нього або вдарили настільки сильно, що він заплакав, і у вас потім були неприємності з батьками? Конфлікти між братами і сестрами - це нормальне явище в будь-якій сім'ї, і дуже часто молодші брати викликають роздратування у старших. Якщо ви хочете ладити зі своїм молодшим братом, навчитеся вирішувати конфлікти і ставитеся до нього з повагою. Зверніться по допомогу до батьків, якщо вам не вдається самостійно вирішити проблему.

кроки

Метод 1 з 3: Ставтеся з повагою до молодшого брата

  1. 1 Подумайте про те, як ви ставитеся до свого брата протягом дня. Чи дозволяєте ви собі штовхати його, проходячи повз? Закриваєте ви брата у ванній кімнаті, щоб подражнити його? Чи берете ви його речі без дозволу? Вивести молодшого брата з себе зовсім не складно. Ви навіть можете не надавати цьому великого значення і робити це не зумисне. Однак пам'ятайте, що ваш брат менше вас, і йому складно дати вам відсіч. Спробуйте помічати, як ви поводитеся зі своїм молодшим братом протягом дня.
    • Можливо, в деяких випадках вам здається, що ваш брат сам винен в тому, що ви його постійно зачіпаєте. Він докучає вам, ви в свою чергу чіпляєтеся і дратуйте його, в результаті він починає докучати вам ще більше. Це порочне коло, яке складно розірвати. Вам вдасться це зробити, тільки якщо ви зміните свою поведінку.
  2. 2 Подумайте про почуття вашого брата. Бути молодшим братом не так вже й просто. Ваш брат, ймовірно, думає, що ви крутий і хоче проводити багато часу з вами. Однак він не настільки дорослий для того, щоб грати в ігри, які вам подобаються, або проводити стільки ж часу з вами, як ваші друзі. Можливо, він докучає вам або навіть намагається затіяти бійку, тому що хоче вашої уваги.
    • Здатність уявити, що відчуває людина, і розділити його почуття називається емпатією. Співпереживання допомагає чинити правильно. Думаючи про почуття людини і ставлячи себе на його місце, вам вдасться вибрати правильну лінію поведінки.
  3. 3 Ставтеся до нього так, як ви хотіли б, щоб він ставився до вас. Ви напевно чули цей вислів. Це «золоте правило». Слідуючи йому, ви зможете правильно ставитися до свого брата. Повірте, він заслуговує на повагу!
    • Ставтеся до нього так, як ви хочете, щоб він ставився до вас. Не кричіть на нього, не беріть його речі без дозволу і не брешуть про нього. Можливо, ваш брат не поводиться подібним чином по відношенню до вас, однак якщо ви будете ставитися до нього з повагою і добротою, навряд чи вас хто-небудь звинуватить, що ви винні в конфлікті або сварці з ним.
  4. 4 Розмовляйте з ним доброзичливим тоном голосу. Ніколи не починайте розмову з крику. Якщо ви зриваєтеся на свого брата, тим самим ви завдаєте йому біль, і це викликає відповідну реакцію, в результаті він надходить таким же чином по відношенню до вас.
    • Веселим тоном голосу кожен день говорите своєму братові: «Доброго ранку!» Ця проста фраза буде задавати тон на цілий день.

Метод 2 з 3: Дозволяйте конфлікти з молодшим братом

  1. 1 Сядьте і поговоріть з ним по душам. Якщо останнім часом ви часто сваритеся зі своїм братом чи він робить те, що вас дратує, вам слід поговорити з ним про свої почуття.
    • Не робіть нічого, що може змусити вашого брата плакати. Постарайтеся не говорити з ним владно і диктувати йому, що робити. Дайте брату можливість висловитися про свої почуття.
    • Починайте пропозиції з займенника «я», коли говорите про свої почуття. Замість того щоб звинувачувати брата, кажучи: «Ти завжди такий гучний і грубий!» - краще сказати: «Я дуже засмучуюсь, коли ти входиш в мою кімнату без стуку. Це наводить мене на думку, що ти не поважаєш моє особисте життя ».
  2. 2 Принесіть вибачення за ситуації, коли ви погано поводилися по відношенню до свого брата. Швидше за все, у вашому житті були ситуації, коли ви кричали або дражнили свого брата. Скажіть йому, що ви шкодуєте про це і хочете мати з ним міцні дружні стосунки.
    • Скажіть: «Вибач, що я був грубий і кричав на тебе. Я не знаю, чому я іноді так роблю, але я працюю над тим, щоб змінитися і ставитися до тебе краще ».
  3. 3 Складіть список того, що вам обом необхідно змінити. Ви обидва, ймовірно, винні в тому, що дратуєте і зліться один на одного. Напишіть, які погані вчинки ваш брат часто робить. Запитайте, що, на його погляд, необхідно змінити вам.
    • Ваш список повинен бути коротким і містити найважливіші моменти. Зупиніться на двох-трьох пунктах. Ви можете попросити брата не заважати вам, коли ви спілкуєтеся з друзями, стукати, перш ніж увійти в вашу кімнату, або не брати іграшки без попиту.
    • Домовтеся з братом, що ви обидва будете працювати над тим, щоб не дратувати один одного ні словом, ні ділом.
  4. 4 Зберігайте спокій, навіть коли ваш брат поводиться незрело. Звичайно, дуже складно серйозно розмовляти з маленькою дитиною. Якщо під час розмови він кривляється або видає непристойні звуки, просто встаньте і тихо скажіть: «Я намагався поговорити, але ...», - і підіть.
    • Якщо брат намагається вас зупинити, подивіться на нього (нічого не кажучи) і почекайте, поки він заговорить. Коли він це зробить, сядьте поруч з ним і закінчите розмову.
  5. 5 Вислухайте свого брата і покажіть, що вам не все одно, що він думає. Коли він закінчить говорити, обійміть його і нагадайте йому, що ви любите його, навіть не дивлячись на те, що між вами бувають конфлікти.
  6. 6 Навчіться правильно поводитися в конфліктних ситуаціях, коли назріває бійка. Навіть якщо ви сядете зі своїм братом і домовтеся не сваритися, в майбутньому у вас все ще напевно будуть виникати непорозуміння і, можливо, навіть бійки.Коли перебуваєте на межі зриву, скажіть: «Я не збираюся сваритися і битися з тобою».
    • Якщо сварка вже почалася, іноді дозволяйте братові стати в ній переможцем. Це може здивувати його, і ваш конфлікт зійде нанівець. Скажіть: «Ти маєш рацію, вибач мене. Я хочу піти в свою кімнату і трохи почитати ».
    • Якщо ви сильно зліться на нього, покиньте кімнату і скажіть братові, що ви не хочете грубити йому, тому вам краще піти. Скажіть йому, що ви не хочете, щоб все закінчилося сваркою.

Метод 3 з 3: Шукайте можливості ладнати зі своїм братом

  1. 1 Пограйте з ним в його улюблену гру або почитайте його улюблену книгу. Якщо ви будете проводити час зі своїм братом, займаючись тим, що йому подобається, він навряд чи буде намагатися з усіх сил звернути на себе вашу увагу, коли ви будете спілкуватися з друзями або робити домашнє завдання.
    • Плануйте регулярно проводити час зі своїм молодшим братом. Ви можете грати, ходити в парк або просто разом розфарбовувати картинки.
  2. 2 Запропонуйте своїм братам і сестрам грати разом. Якщо у вас є кілька молодших братів і сестер, спробуйте зробити все можливе, щоб вони грали один з одним. Завдяки цьому вони не будуть докучати вам. Якщо примітите, що вони починають сваритися, ввічливо втрутьтеся і нагадайте їм, що вони - брати і сестри і що ворогувати їм один з одним не варто. Пограйте з ними кілька хвилин, коли вони знову помиряться, а потім займіться тим, чим збиралися.
    • Ви можете запропонувати братам і сестрам пограти в ветеринара, використовуючи м'які іграшки тварин, або в просту настільну гру, таку як «Змії і сходи» або «Шибениця».
  3. 3 Займіть чимось свого брата, коли він докучає вам. Якщо вам необхідно чимось зайнятися, а брат не залишає вас у спокої, попросіть його намалювати вам малюнок або розфарбувати сторінку в книжці-розмальовці. Скажіть йому, що ви дуже хочете, щоб він що-небудь зробив для вас, і тоді він будете відчувати свою значимість, займаючись справою.
    • Обов'язково подякуйте йому і повісьте малюнок на стіну в своїй кімнаті, щоб він знав, що ви дійсно цінуєте його роботу.
  4. 4 Говоріть братові, що ви його любите. Робіть це якомога частіше. Це може здатися дурним, але ваш брат повинен чути запевнення в любові. Він повинен знати, що ви любите його і дбаєте про нього.
    • Говоріть молодшому братові: «Я люблю тебе!» - вранці, коли він йде в школу, або вночі перед сном.

Поради

  • Якщо ви посварилися і брат все ще висловлює своє невдоволення, залиште його в спокої, поки він не заспокоїться.
  • Якщо він хоче пограти на вулиці або просить вас пограти у відеоігри, а ви в цей час дуже зайняті, попросіть його підготувати гру, поки ви не закінчите розпочате. Якщо вам необхідно зайнятися чимось іншим, запропонуйте братові виконати свої обов'язки.
  • Якщо він набридає вам, не зліться на нього. Він просто намагається привернути вашу увагу. Він, ймовірно, намагається наслідувати вам, тому постарайтеся подавати йому гарний приклад і контролювати свій гнів і розчарування.
  • Якщо він дошкуляє вас або погано поводиться, зробіть кілька глибоких вдихів і видихів, з тим щоб вас було складно вивести з себе.

попередження

  • Якщо між вами виникає сварка і ви не знаєте, як її вирішити, не намагайтеся впоратися з цим самостійно, поговоріть з дорослими.