Як накласти шину на зламану лапу кішки

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 13 Червень 2021
Дата Оновлення: 15 Вересень 2024
Anonim
Перелом лапы у кошки: что делать в домашних условиях
Відеоролик: Перелом лапы у кошки: что делать в домашних условиях

Зміст

Якщо ваша кішка зламала лапу, а ви з якихось причин не можете зв'язатися з ветеринаром, то вам може знадобитися самостійно накласти шину на котячу лапу. Попросіть кого-небудь вам допомогти. Одна голова добре а дві краще; також як чотири руки краще двох, особливо якщо вихованець знаходиться в свідомості. Переходьте до читання 1 кроку, щоб навчитися швидко і ефективно надавати допомогу своєму кошеняті.

кроки

Частина 1 з 2: Підготовка бинтів і кішки

  1. 1 Вийміть всі бинти з упаковки. Незважаючи на те, що це здається цілком простим кроком, він дуже важливий. Відкрити поліетиленові упаковки бинтів буде набагато складніше, тримаючи в руках поранену і сильно розлючений кішку. Упаковки можна просто розірвати. Коли всі вони будуть роздруковані, розкладіть матеріали у себе на столі або на робочому місці поруч зі столом, щоб швидко брати необхідне при накладенні шини.
    • Непогано буде розкласти матеріали в тому порядку, в якому ви будете їх використовувати. Якщо ви правша, розкладіть матеріали зліва направо в наступному порядку: ватяну кульку, марлевий бинт, шина, лейкопластир, вата, бинт, широкий еластичний бинт.
  2. 2 Підберіть стіл для роботи. Він повинен мати комфортну висоту і бути досить великим, щоб покласти на нього кішку і вмістити всі необхідні матеріали, які були вказані вище. Вам також слід перевірити стійкість столу, якщо він буде хитатися або перекидатися, кішка може остаточно перелякався і розлютитися, що сильно загострить ситуацію.
  3. 3 Виготовте ватяні джгутики. Це скорочення шматочки вати, які ви вставите між пальцями лапи кішки. Щоб виготовити один джгутик, відірвіть четверту частину від ватної кульки і скрутіть її своїми пальцями, щоб вона перетворилася в тонкий ватний джгутик.
    • Виготовте 4 джгутика, щоб не дати кігтям при накладенні шини впитися в довколишні пальці кішки.
  4. 4 Заздалегідь наріжте смужки пластиру. Це істотно полегшить накладення шини. Кожна смужка повинна мати довжину, достатню для дворазового обертання навколо лапи кішки з шиною. Приготуйте 3-4 смужки, а потім приклейте їх кінчиками до столу, щоб можна було швидко взяти їх під час роботи.
  5. 5 Попросіть кого-небудь допомогти потримати вам кішку. Це істотно полегшить накладення шини і буде менш болючим. Якщо хтось буде тримати для вас кішку, ваші обидві руки будуть вільні для накладення шини.
  6. 6 Помістіть кішку на стіл. Коли знайдете помічника, обережно візьміть постраждалу кішку і покладіть її на стіл так, щоб поранена лапа знаходилася зверху. Наприклад, якщо кішка зламала передню ліву лапу, ви повинні покласти її на правий бік.
  7. 7 Зафіксуйте кішку. Не ображайтеся, якщо кішка спробує битися або кусатися. Вона відчуває сильний біль і знаходиться не в собі.Тому важливо дотримати всі запобіжні заходи, щоб ви і ваш помічник не постраждали. Нехай помічник тримає кішку за шкірку (шкіру тильної сторони шиї). Так вона однозначно не зможе кусатися, це також не дасть їй рухатися. Такий спосіб утримання кішки є безболісним для неї, саме за шкірку матері-кішки носять своїх кошенят.
    • Якщо кішка дуже агресивна і не заспокоюється при утриманні за шкірку, накиньте їй на голову рушник. Це заспокоїть її (кішки люблять темряву) і гарантує те, що помічник не буде покусаний.
  8. 8 Витягніть поранену лапу кішки. Помічник повинен однією рукою тримати кішку за шкірку, а інший обережно випрямити її зламану лапу. Як саме це зробити, залежить від того, яка лапа зламана.
    • Якщо зламана передня лапа, помічник повинен помістити вказівний палець під лікоть кішки і обережно натиснути їм вперед в напрямку до голови кішки, щоб лапа випросталася.
    • Якщо зламана задня лапа, помічник повинен схопити пальцем за передню частину стегна якомога ближче до тазостегновому суглобі і дуже обережно натиснути в напрямку хвоста кішки. Задня лапа випрямиться.

Частина 2 з 2: Накладення шини на лапу кішки

  1. 1 Помістіть ватяні джгутики між пальцями кішки. Візьміть три підготовлених джгутика і опустіть їх в щілини між пальцями. Всі пальці повинні бути розділені джгутиками. Тепер лапа виглядає трохи дивно, але вата охоронить кігті кішки від того, що встромляє в сусідні пальці при накладенні шини.
  2. 2 Накладіть перший шар бинтовою пов'язки. Перший шар пов'язки повинен бути виконаний прямо на лапі, щоб створити прошарок між лапою і шиною, щоб кішці було зручніше. Основною робочою рукою намотайте бинт на лапу. Почніть від кінчика лапи і рухайтеся вгору до тіла. Накладіть початковий кінець бинта на пальці кішки і притримайте його іншою рукою. Обмотайте бинт по колу навколо лапки, затягнувши його досить туго, щоб більше не було потрібно його притримувати. Рухайтеся далі вгору до тіла по спіралі.
    • Кожен черговий виток пов'язки повинен захоплювати попередній виток наполовину ширини.
  3. 3 Не забувайте про натягу бинта. Створюване їм тиск дуже важливо. Пов'язка повинна сидіти щільно, але не дуже туго. Якщо вона буде вільною, то зіскочить з лапи, а надто туга пов'язка зупинить кровообіг кінцівки. Ви повинні створити щось подібне щільному носку у себе на нозі.
  4. 4 Зафіксуйте кінець бинта. Після досягнення необхідної щільності пов'язки, коли ви доберетеся до заснування лапи, обріжте бинт і подсуньте його кінець в попередній оборот пов'язки, щоб він не розмотався.
  5. 5 Підберіть підходящу шину. Ідеальна шина повинна бути твердою, але легкою. Можна купити пластикові шини, але в екстреній ситуації можна скористатися дерев'яним штифтом або чимось подібним. Шина повинна мати ту ж довжину, що і зламана кістка плюс лапа з пальцями.
    • Наприклад, якщо зламана передня лапа, ви повинні відміряти шину довжиною від ліктя до кінчиків пальців кішки.
  6. 6 Зафіксуйте шину. Підкладіть шину під перев'язану лапу. Вирівняйте один її кінець з кінчиками пальців кішки. Щоб зафіксувати шину, візьміть одну з заготовлених смужок пластиру і приклейте її одним кінцем посередині шини перпендикулярно до неї (під кутом в 90 градусів до кінцівки). З натягом примотати шину до лапи пластиром. Повторіть процедуру з обох кінців шини.
    • Останній відрізок пластиру використовуйте в тому місці, де потрібна додаткова фіксація.
  7. 7 Обмотайте шину ватою. Дуже важливо зробити стан кішки максимально комфортним після того, що їй довелося пережити. Візьміть вату в рулоні і точно так же, як і бинтом, обмотайте лапу від кінчиків пальців до самого верху по спіралі з накладенням витків один на одного. Вату можна сильно натягувати, так як перетягнути її неможливо, вона просто порветься.
  8. 8 Зафіксуйте кінець вати і накладіть черговий її шар. Після досягнення ліктя або стегна кішки (в залежності того, яка нога зламана) обріжте вату.Почніть намотувати другий її шар від пальців і ще раз повторіть процес, поки не створите, по крайней мере, тришарову обмотку.
  9. 9 Завершіть процедуру. Після обмотування ватою вам слід ще раз забинтувати звичайним бітом, а потім широким еластичним бинтом. Бинтувати слід так само, як і раніше: від пальців по спіралі до самого ліктя або стегна. Ображати бинт і подсуньте його в попередній виток.
  10. 10 Тримайте кішку в обмеженому просторі. Призначення тільки що накладеної шини полягає в тому, щоб знерухомити зламану кінцівку, щоб вона могла зажити. Однак навіть з шиною при ходьбі або стрибках кішка може змістити зламану кістку і відстрочити або навіть зупинити одужання. Через це її слід тримати в обмеженому просторі невеликої кімнати або клітини для цуценят.

Поради

  • Заспокоюйте кішку, розмовляючи з нею ласкавим голосом.
  • Подякуйте свого помічника після завершення накладення шини.

попередження

  • Незважаючи на те, що ви дізналися найкращий варіант накладення шини своїй кішці, дуже важливо якомога швидше показати її ветеринара.

вам буде потрібно

  • шина
  • Два марлевих бинта
  • пластир
  • Широкий еластичний бинт
  • Упаковка вати в рулоні
  • Один ватяну кульку
  • міцні ножиці
  • великий рушник