Як намагнітити викрутку

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 25 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК НАМАГНИТИТЬ и РАЗМАГНИТИТЬ ИНСТРУМЕНТ!!!!!
Відеоролик: КАК НАМАГНИТИТЬ и РАЗМАГНИТИТЬ ИНСТРУМЕНТ!!!!!

Зміст

Звичайно ж вам знайома така ситуація, коли ваша рука просто не в змозі підлізти в вузьке місце, до якого ледь дотягується викрутка, а впертий шуруп так і норовить з гуркотом впасти на підлогу. Наступного разу постарайтеся поберегти власні нерви і сили, попередньо Намагнітити викрутку!

кроки

Метод 1 з 2: Застосування магніту

  1. 1 Знайдіть потужний брусковий магніт. Чим сильніше буде магніт, тим простіше буде намагнітити їм викрутку. В ідеалі краще всього взяти неодимовий магніт або магніт з рідкоземельних металів з силою утримання не менше 0,1 кілограм-сили. Такі магніти можна пошукати в господарських магазинах або замовити онлайн.
    • Якщо у вас є можливість розібрати старий непотрібний жорсткий диск, то всередині нього також можна знайти два потужних магніту.
  2. 2 Протріть викрутку начисто. Видаліть з викрутки будь-які забруднення. Якщо вам необхідно скористатися вологою ганчірочкою, обов'язково потім ретельно витріть інструмент насухо.
  3. 3 Проведіть магнітом від рукоятки викрутки до її кінчика. Прикладіть один кінець магніту до металевого стрижня викрутки поруч з рукояткою. Потім протягнете магніт по стрижні до самого кінчика викрутки. Завдяки цьому магнетичні домени стали вишикуються у напрямку магнітних полів.
    • Якщо викрутка велика, намагнічуватися тільки половину її стрижня близько кінчика, а не цілком.
  4. 4 Повторіть те ж саме діяння в тому ж напрямку. Зніміть магніт з викрутки, а потім знову протягніть його по стрижні від рукоятки і до кінчика. Повторіть цю дію кілька разів, завжди використовуючи один і той же кінець магніту.
    • Не проводьте магнітом від кінчика викрутки в рукоятці. Це зруйнує всі ваші труди.
  5. 5 Проверните викрутку і повторіть вищевказані дії. Проверните викрутку на чверть обороту. Знову проведіть магнітом по стрижні викрутки від рукоятки і до кінчика кілька разів. Повторіть ті ж самі дії з третьої і четвертої сторонами викрутки.
  6. 6 Перевірте викрутку. Якщо викрутка все ще не в змозі утримувати шуруп магнітними силами, повторіть процес намагнічування. Якщо у вас нічого не виходить навіть після десятиразової обробки викрутки з усіх боків, спробуйте взяти сильніший магніт.
    • Викрутка із загартованої сталі здатна зберігати магнітні властивості протягом місяців.Якщо вам буде необхідно розмагнітити викрутку, можна потерти її магнітом в зворотному напрямку або постукати нею кілька разів об стіну, щоб знову порушити розташування магнітних доменів.

Метод 2 з 2: Застосування батарейки

  1. 1 Зачистіть електричний провід з обох кінців. Візьміть відрізок електропроводи завдовжки не менше 0,9 м, а потім зачистите цілісність обох кінців від ізоляції приблизно на 2,5 см.
    • Занадто тонкий провід може перегрітися, тоді як занадто товстий провід буде менш ефективний. Постарайтеся взяти провід з діаметром жили від 0,6 до 1,3 мм.
    • Більш тонка ізоляція проводу дозволяє домогтися більш сильного магнетизму. Найкращі результати можна отримати при використанні емальованому обмотувальної дроту. Щоб зачистити кінці обмотувальної дроту від емалі, потріть їх наждачним папером з зерном 220.
  2. 2 Намотайте дріт на викрутку. Туго намотайте 10-20 оборотів дроту навколо стрижня викрутки. Можна навіть здійснити намотування в два шари, якщо викрутка занадто коротка, але тільки не змінюйте при цьому напрямок витків обмотки. Наприклад, дозволено рухатися по викрутку вліво, вправо і знову вліво, але тільки не міняти напрямок намотування за годинниковою стрілкою. При необхідності зафіксуйте провід ізоляційною стрічкою.
  3. 3 Підключіть кінці дроту до батарейці. Підключіть кінці дроту до контактів батарейки на 6 або 9 вольт. Що поступає в кільця намотування електрику створюватиме магнітне поле, яке, в кінцевому підсумку, Намагнітити викрутку.
    • Не рекомендується застосовувати більш потужні батарейки, якщо у вас немає досвіду безпечного поводження з ними. Все, що буде потужнішим 9 вольт, потрібно підключати до проводу лише на частки секунди, щоб намагнітити викрутку. Обов'язково надіньте діелектричні рукавички для захисту від ураження електричним струмом і від електричних іскор.
  4. 4 Відключіть батарейку. Викрутка з намотаним на неї і підключеним до батарейці проводом придбає магнітні властивості, але при цьому сам провід та контакти батарейки дуже швидко розжаряться. Відключіть батарейку через 30-60 секунд, а потім спробуйте підчепити шуруп викруткою. У більшості випадків викрутка повинна буде зберегти магнітні властивості і після відключення від батарейки.
    • Якщо викрутка втрачає свої магнітні властивості після відключення батарейки, намотайте на неї трохи більше витків дроту і спробуйте ще раз її намагнітити.

Поради

  • Якщо у вас немає під рукою магніту або батарейки, викрутку можна щотижня намагнічувати за допомогою молотка! Закріпіть викрутку таким чином, щоб її кінчик вказував на північ. Багато разів вдарте по кінчику викрутки молотком. Цього буде достатньо для того, щоб магнітні домени вишикувалися у напрямку магнітного поля землі.
  • З плином часу викрутка буде размагничиваться. Якщо ви будете кидати викрутку або стукати нею об щось, вона розмагнітиться швидше.

попередження

  • Деяка електроніка може піддаватися пошкоджень через вплив магнітів. Зазвичай сили намагніченою викрутки недостатньо, щоб викликати які-небудь проблеми, проте, користуватися нею слід на свій страх і ризик.
  • Потужні неодимові магніти (включаючи магніти від жорстких дисків) здатні до крові защипнуть ваші пальці. Звертайтеся з ними обережно.
  • Не використовуйте неізольований провід для приєднання викрутки до батарейці. Замість створення магнітного поля струм просто побіжить по оголеному проводу і вдарить будь-якого, хто до нього доторкнеться.

Що вам знадобиться

Для методу з магнітом

  • викрутка
  • Сильний магніт (не менше 0,1 кілограм-сили)

Для методу з батарейкою

  • викрутка
  • Електричний дріт з діаметром жили близько 0,6-1,3 мм
  • Інструмент для зняття ізоляції з проводів (або наждачний папір для емальованому обмотувальної дроту)
  • скотч
  • Батарейка на 6 або 9 вольт