Як навчити папугу менше шуміти

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 15 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
📚 ✉ Как быстро приручить волнистого попугая к рукам? 👌
Відеоролик: 📚 ✉ Как быстро приручить волнистого попугая к рукам? 👌

Зміст

Папуги можуть шуміти з багатьох причин. Вони шумно зустрічають прихід ранку, а на заході можуть займатися зазивань додому своєї зграї (навіть якщо ніякої зграї немає і в помині). Вони можуть кричати від збудження або від нудьги. Вони можуть відповідати на чужі крики або кричати тоді, коли вдома занадто тихо або навпаки занадто голосно включена музика. Ваш галасливий приятель може просто зводити вас з розуму, але ви можете зробити ряд заходів, щоб змусити птицю перестати кричати і знову почати отримувати задоволення від наявності у вас пернатого друга.

кроки

Метод 1 з 3: Навчання птиці

  1. 1 Використовуйте в дресируванню клікер. Папуги дуже добре навчаються і реагують на дресирування із застосуванням клікера, крім того, їм подобається отримувати з навчанням додаткову розумове навантаження. Певна розумова діяльність істотно може допомогти знизити частоту видання папугою пронизливих звуків. Навчання папуги не кричати із застосуванням клікера аналогічно навчання собаки з використанням клікера не гавкати. Для навчання вам слід роздобути клікер і дрібні їстівні частування для папуг.
    • Спочатку виробіть у папуги асоціативний зв'язок між клацанням клікера і отриманням частування. Перед своїм вихованцем клацніть клікером і негайно після цього дайте йому частування. Робіть це до тих пір, поки папуга не почне вичікувально на вас дивитися після кожного клацання клікера - це буде ознакою успішної появи асоціативного зв'язку.
    • Згодом почніть використовувати клікер замість частування. Клікер замінює собою необхідність застосовувати частування, що з часом може стати занадто витратно і незручно через зайву сміття або через те, що птах стане занадто прискіплива до наданої їй звичайної їжі.
    • Відзначайте хорошу поведінку клацанням. Якщо потрібно, супроводжуйте клацання великою кількістю похвали і частувань для підкріплення асоціативного зв'язку між клацанням клікера і частуванням.
  2. 2 Заохочуйте хорошу поведінку. Як тільки папуга припиняє кричати, коли ви залишаєте кімнату, або імітує ваш м'який приглушений тон мови, давайте йому смачне частування, хваліть або клацайте клікером, якщо ви використовуєте його в дресируванню (почитайте про це більш детальну інформацію далі).
    • Спробуйте використовувати різні види частувань, поки не дізнаєтеся, що саме подобається вашому папузі найбільше. Потім почніть використовувати найбільш сподобалися йому частування, але робіть це виключно під час навчання. Зрештою, ваш папуга почне асоціювати їх з власним хорошим поведінкою.
    • Птахам зазвичай більше подобаються яскраво забарвлені частування з насиченим смаком. Деякі експерти рекомендує використовувати спеціальні частування для папуг, спресовані у вигляді дрібних гранул або навіть додатково покриті йогуртом.
    • Делите частування на дрібні порції. Це дозволить папузі є швидко і залишатися сконцентрованим на навчанні, не відволікаючись зайвим чином на саме частування.
    • Заохочуйте птицю відразу ж після підпорядкування вам. Важливо, щоб птах бачила в частуванні швидке і негайне заохочення. В іншому випадку у неї не встановиться чіткий зв'язок між правильною поведінкою і отриманням заохочення.
    • Кожен раз, коли пригощаєте папугу за хорошу поведінку, також хваліть його словами.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Pippa Elliott, MRCVS


    Ветеринар Доктор Еліот, BVMS, MRCVS - ветеринар з більш ніж 30 роками досвіду у ветеринарній хірургії та лікуванні тварин-компаньйонів. Закінчила університет Глазго в 1987 році за спеціальністю «Ветеринарна медицина та хірургія». Працює в одній і тій же клініці для тварин в своєму рідному місті більше 20 років.

    Pippa Elliott, MRCVS
    ветеринар

    Доктор Еліот, досвідчений ветеринар, рекомендує винагороджувати птицю за мовчання: «Коли птах мовчить, ми, як правило, природним для себе чином зітхаємо з полегшенням і ігноруємо вихованця. Замість цього почніть хвалити папугу за спокійну поведінку, з тим щоб закріпити його ».

  3. 3 Уникайте застосування покарань, а також не кричіть на папугу і не видавайте гучних звуків. Саме до цього люди зазвичай вдаються, намагаючись скорегувати поведінку вихованців, але для папуги подібна ваша реакція говорить, що ви навпаки заохочуєте його неправильні дії, що зовсім не допоможе вам в дресируванню. До того ж, якщо ви станете кричати на папугу, він може злякатися і почати кричати сильніше, або навпаки вирішить, що ви до нього приєдналися, що нерідко роблять птахи в дикій зграї.
    • Ігноруйте папуги тоді, коли він кричить. Це зажадає від вас певного терпіння, але ігнорування спраглої уваги птиці є найкращим способом відучити її від надмірно гучних криків.
    • Навіть прийняте вами вираз обличчя може служити для папуги тим заохоченням, якого він шукав. Вам краще зовсім залишити кімнату, щоб повністю ігнорувати папугу, коли він кричить заради залучення вашої уваги.
    • Будьте готові до посилення гучності криків. Аналогічно підвищення голосу підлітком, коли він не отримує очікуваної їм реакції, ваш папуга спробує почати кричати голосніше. Однак зберігайте терпіння і будьте послідовні. Зрештою, папуга перестане так робити.
    • Поверніться в кімнату, коли папуга буде зберігати мовчання, по крайней мере, секунд десять. Після повернення надайте папузі так йому потрібний увагу. Згодом він зрозуміє, що його хорошу поведінку заохочується, а погане - ігнорується.
  4. 4 Навчіть папугу видавати м'які звуки. Ви не зможете змусити папугу повністю замовчати, але ви можете навчити його говорити пошепки або робити це м'яко, замість пронизливих звуків. Практика, терпіння і послідовність є ключовими аспектами в тому, щоб відучити папуги від криків.
    • Продовжуйте ігнорувати небажану поведінку.
    • Ласкаво розмовляйте з папугою. Використовуйте приглушений тон голосу або спілкуйтеся з птахом за допомогою свисту.
  5. 5 Будьте послідовні. Послідовність є ключем до дресирування будь-якої тварини. Папуга може заплутатися, якщо в один час ви будете робити одні речі, а в інше - абсолютно інші. Хваліть і заохочуйте папуги кожен раз, Коли він себе добре веде, і ігноруйте його кожен раз, Коли він веде себе погано.
  6. 6 Використовуйте в дресируванню стробоскопический джерело світла. Знайте, що таке світло може бути неприємний птиці. Вдаватися до нього можна, як крайня міра, і не слід розглядати його як стандартний метод дресирування.
    • Встановіть стробоскоп з дистанційним управлінням поруч з кліткою.
    • Як тільки птах буде починати кричати, кожен раз запускайте спалаху світла, не перебуваючи при цьому в кімнаті (входження в кімнату буде сприйматися птахом в якості позитивного заохочення).
    • Вашій папузі не сподобаються спалаху, він швидко зрозуміє, що саме його погану поведінку змушує їх з'являтися.
  7. 7 Прийміть поведінку птиці таким, яке воно є. Для птахів природно кричати, і ви не зможете повністю зупинити дану поведінку. Папуги особливо схильні подавати голос на світанку і на заході. Якщо ви не можете змиритися з гучним вихованцем, то подумайте про те, щоб підшукати йому новий будинок.
    • Дозвіл папузі пошуміти з ранку і ввечері може допомогти вам відучити його від шуму посеред дня.
    • Папуги також володіють цікавими і яскравими натурами. Їх дресирування може забезпечити їм розумову стимуляцію і дозволить вам навчити їх цікавим речам. Наявність інших занять для розуму саме по собі може призвести до зниження шумності папугу.

Метод 2 з 3: Зміна обстановки

  1. 1 Подбайте про тьмяне освітлення. Деякі птахи надмірно збуджуються, коли на них починає потрапляти дуже багато сонячного світла.Зазвичай папуги потребують 10-12 годинах нічного сну. Постійне перебування в добре освітленому місці більше 12 годин вдень може призводити підвищенню рівня гормонів, агресивної поведінки і збільшення галасливості. Завішувати штори після обіду в кімнаті з папугою, щоб обмежити надходження сонячного світла, а також накривайте клітку папугу покривалом або простирадлом, коли самі вночі відправляєтеся спати.
    • Переконайтеся в тому, що в прикриту покривалом клітку надходить достатньо повітря знизу.
    • Чи не застосовуйте покривала з поліестеру, так як дана тканина не дуже добре пропускає повітря.
    • Для найкращого блокування світла використовуйте покривало для клітини чорного кольору.
  2. 2 Постарайтеся знизити рівень навколишнього шуму. Деякі папуги реагують на навколишній шум своїми власними звуками. Якщо ви вдома дивіться телевізор або слухаєте музику, не робіть звук занадто гучним. Дотримання тиші може зробити птицю спокійніше і тихіше.
    • Розмовляйте тихо. Птахи зазвичай затихають, щоб послухати, як говорить господар.
    • Спробуйте створити для папуги білий шум, особливо якщо він кричить під час вашої відсутності. Непогано буде використовувати для цієї мети телевізор (на низькій гучності), однак не залишайте для папуги програми про природу, так як почуті звуки птахів можуть спровокувати папуги почати знову кричати.
  3. 3 Уникайте здійснення різких рухів. Є ймовірність того, що ви або хтось ще з ваших домашніх занадто швидко рухаєтеся поруч з птахом, що змушує її нервувати і хвилюватися. Намагайтеся рухатися повільно поблизу від клітини з птицею і попросіть робити те ж саме інших членів сім'ї.
    • Завжди наглядайте за дітьми, коли вони беруть папугу на руки і спілкуються з ним.
    • Не дозволяйте дітям пробігати через кімнату, в якій знаходиться папуга, або бігати безпосередньо по ній. Це може лякати або порушувати птицю.
  4. 4 Звертайте увагу на реакції папугу. Є ймовірність, що птицю засмучують певні фізичні об'єкти. Наприклад, якщо ви ходите поруч з птахом в капелюсі, вона може починати відчувати себе невпевнено або просто не дізнаватися вас в такому вигляді. Аналогічним чином на птицю можуть впливати певні типи очок і навіть кольору одягу. Якщо ваш птах починає шуміти тільки в певних випадках, то вона може реагувати на певні зміни у вашій зовнішності або в обстановці. Постарайтеся не надягати на себе нічого такого, що засмучує птицю, або привчайте її до цих речей поступово і неквапливо, щоб вона могла звикнути.

Метод 3 з 3: Турбота про стан здоров'я птиці

  1. 1 Перевірте стан здоров'я папуги. Іноді зайва крикливість провокується болем, тому вам варто показати папуги ветеринара-орнітологи, щоб він міг засвідчити вас в тому, що у вашого вихованця немає проблем зі здоров'ям.
    • Криваві пір'я (молоді зростаючі пір'я) може бути важко діагностувати в домашніх умовах. Кривавим пером вважається нове зростаюче перо, в якому по всій його довжині завжди є своя вена і артерія. Якщо таке перо потривожити або зламати, то може початися кровотеча. Це звичайно не несе загрози для життя, але буває досить болісно для самого птаха. Постарайтеся чинити тиск на то місце, звідки йде кров. Якщо кровотеча продовжується, покажіть птицю ветеринара, щоб він міг видалити перо.
    • Переросли кігті також можуть бути болючі для папуг, ускладнюючи їм завдання нормально сидіти на жердині і несучи в собі загрозу зачепитися і зламатися про будь-які тканинні поверхні в будинку.
  2. 2 Переконайтеся в тому, що потреби папуги повністю задовольняються. Перевірте, що йому не мала клітина, що у нього повно відповідних іграшок для ігор, а також достатньо корму і води.
    • Папугам потрібно дієта, приблизно на 70% складається з гранульованого корму, що доповнюється достатньою кількістю корисних овочів і періодичними частуваннями у вигляді фруктів.
    • Папузі необхідно влаштовувати не менше однієї години ігор з господарем в день. Також у нього повинна бути можливість спілкуватися з господарем і по ходу дня, крім ігрового години. Якщо ви не в змозі забезпечити це папузі, подумайте про те, щоб підшукати йому інший будинок.
    • Папугам необхідно спати кожен день по 10-12 годин, інакше вони можуть починати кусатися або надмірно кричати; ви можете використовувати спеціальне покупне покривало для клітини або просто накривати її ковдрою ночами, щоб папуга міг отримати достатню кількість сну.
  3. 3 Регулярно оновлюйте іграшки папугу. Якщо ваш птах схильна нудьгувати, але добре реагує на надання їй іграшок, є ймовірність того, що їй необхідно регулярно оновлювати стимули. Спробуйте забезпечувати папуги новими іграшками кожні кілька тижнів і постарайтеся варіювати їх типи.
    • Птахам подобаються іграшки різних розмірів і текстур, які можна гризти або залазити на них.
    • Видають звуки іграшки можуть бути особливо привабливими для папуг.
    • Птахам подобаються дзеркала. Це дозволяє їм поглянути на самих себе, а деякі з них вважають, що дивляться при цьому на другу птицю.
    • Забезпечте папуги інтерактивними іграшками. Іграшки з драбинами або головоломками займуть птицю і дадуть їй можливість проявити кмітливість.
    • Переконайтеся в тому, що використовувані вами іграшки не надто великі або малі для вашої птиці.
  4. 4 Підбадьорюйте птицю. У природі птиці спілкуються «стайня криками», переконуючись тим самим в тому, що інші побратими по зграї знаходяться в безпеці. Якщо ваш птах схильна починати кричати тоді, коли ви виходите з кімнати, вона може намагатися подати вам стайня сигнал. Постарайтеся відповісти їй з іншої кімнати, щоб вона знала ваше місцезнаходження і була спокійна за вашу безпеку.

Поради

  • Якщо ви підозрюєте, що папуга кричить через те, що йому нудно, або він хоче уваги, спробуйте тихо з ним поговорити і заохочуйте його тоді, коли він буде намагатися тихо розмовляти з вами у відповідь.
  • Якщо проблематичне поведінка папуги сидить в ньому дуже глибоко, або ви не можете з ним впоратися, подумайте про те, щоб найняти фахівця з поведінки папуг, щоб він міг вам допомогти.
  • Вивчіть інформацію про своє папугу, дізнайтеся, в якого розміру клітці він потребує, як сильно він може шуміти. Наприклад, нереалістично і нечесно по відношенню до какаду очікувати від нього того, що він буде настільки ж тих, як і старий хвилястий папужка.
  • Не кричіть! Якщо ви часто кричите на інших людей, то ваш папуга може перейняти цю звичку від вас.
  • Якщо у вас не один папуга, будьте готові до того, що вони будуть спілкуватися цілими днями. Незважаючи на те, що ви можете запобігти постійний їх шум, не можна очікувати того, що два папуги зовсім будуть перекрикуватися один з одним. Здійснення контролю над тим, де і коли їм можна розмовляти, може допомогти уникнути їх настирливого щебету серед ночі.
  • Якщо ваш папуга сильно кричить, покажіть його ветеринару-орнітологи, щоб виключити можливі фізіологічні проблеми, наприклад захворювання або травми.

попередження

  • Запитайте ветеринара про те, на що саме вам слід більше звертати увагу в питаннях стеження за станом здоров'я папуги.
  • Пам'ятайте про те, що папуга просто не може постійно мовчати. Якщо ви не можете змиритися з цим, подумайте про те, щоб передати його в інші руки.