Як навчити собаку вставати по команді і виконувати стійку на задніх лапах

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 18 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як навчити собаку вставати по команді і виконувати стійку на задніх лапах - Суспільство
Як навчити собаку вставати по команді і виконувати стійку на задніх лапах - Суспільство

Зміст

1 Вивчіть основи дресирування з клікером. Дресирування з допомогою клікера є ефективним науково обґрунтованим методом. Для дресирування вам потрібно застосовувати добре відмітний сигнал - клацання клікера або пальців або свист. Цей звук необхідно видавати моментально, коли собака робить правильні дії, які ви збираєтеся заохотити. Обов'язково слідом супроводжуйте звук видачею заохочення. Найкраще використовувати в якості заохочення похвалу і невеликий шматочок ласощів.
  • Використовуйте обраний звук тільки в процесі дресирування.Собака може заплутатися, і процес її навчання займе більше часу, якщо ви будете застосовувати клікер під час ігор або просто, щоб подуріти.
  • 2 Дочекайтеся того моменту, коли собака сама встане. Легкий спосіб приступити до вивчення команди «Стояти!» - поспостерігати за собакою, поки вона сидить або лежить. Як тільки вихованець почне вставати сам по собі, подайте команду, клацніть клікером (або видайте інший обраний вами звук), похваліть його і дайте ласощі.
    • Якщо собака не встає самостійно, як ви того бажаєте, два наступних кроку подарують вам додаткові ідеї.
  • 3 Переконайте собаку встати за допомогою ласощів. Якщо собака не розуміє, що ви хочете підняти її на ноги, візьміть в руку ласощі і тримайте його перед вихованцем трохи вище носа. Відведіть руку з ласощами далі від носа вихованця (по горизонталі). У той момент, коли собака встане, клацніть клікером і віддайте їй ласощі.
    • Використовуйте жест рукою для закріплення команди, коли ви, врешті-решт, відмовитеся від використання ласощі.
    • Якщо собака сідає, але не встає, спробуйте тримати ласощі нижче перед нею. Можна також додатково відступати від собаки, щоб вона була змушена встати і піти за ласощами, але це не найідеальніший варіант, так як собака може звикнути слідувати за вами весь час, якщо ви намагаєтеся від неї відійти, через що потім можуть виникнути проблеми з командою «Місце!».
  • 4 Фізично допоможіть собаці встати. Нарешті, якщо собака не піддається жодному із зазначених вище методів, можна спонукати її встати дотиком до задніх лап або легким підведення торса. Як і завжди, супроводжуйте потрібну дію клацанням клікера і заохоченням. Собаки навчаються повільніше, коли господарі фізично допомагають їм виконувати команди, тому така допомога рекомендується тільки в тому випадку, якщо інші методи не працюють.
  • 5 Часто повторюйте уроки. За умови, що ваша собака вже навчена команді «Сидіти!» або «Лежати!», накажіть їй зайняти цю вихідну позицію. Повторюйте клацання клікера і видачу заохочень кожен раз, коли собака встає. Продовжуйте займатися близько 2-5 хвилин по 2-5 разів на день.
    • Обов'язково закінчуйте уроки з собакою на хорошій ноті. Якщо урок виявиться занадто довгим, собака може почати хвилюватися і стане чинити опір навчанню.
    • Деякі собаки вчаться швидко, тоді як іншим потрібні тижні на вивчення нового досвіду. Проявіть терпіння і ніколи не показуйте вихованцеві власного засмучення або агресії, так як це може негативно позначитися на дресируванню.
  • 6 Введіть голосову команду. Як тільки собака зрозуміє зв'язок між вставанням і заохоченням, почніть застосовувати для цього дії голосову команду. Подавайте команду «Стояти!» кожен раз, коли собака встає (на додаток до клацання клікера і заохочення).
    • Зрештою, можна буде відмовитися від ласощів і почати користуватися тільки за допомогою голосових команд (можливо, в поєднанні з жестом). Обов'язково щедро хваліть собаку за виконання команди.
  • Метод 2 з 2: Виконання стійки на задніх лапах

    1. 1 Перевірте собаку на потенційні проблеми з тазостегнових суглобах. Даний трюк може піддати собаку серйозної травми, якщо у неї є якісь проблеми із задніми ногами або вони слабкі через генетичної схильності або неякісного харчування. Багато порід собак схильні до дисплазії тазостегнових суглобів і іншим проблемам з ногами, особливо це стосується великих порід, таких як мастіфи або німецькі вівчарки (але не обмежується ними). Перш ніж приступити до вивчення трюку, покажіть собаку ветеринару, який зможе оглянути її суглоби на предмет потенційних проблем.
      • Якщо ви набували собаку в розпліднику, ймовірно, вам зможуть надати сертифікати про те, що у батьків щеняти немає проблем з дисплазією.Буде ще краще, якщо і у другого покоління в родоводу щеняти (його бабусь і дідусів) собаки теж будуть перевірені на дисплазію, так як тварини можуть бути безсимптомними носіями захворювання.
    2. 2 Накажіть собаці сісти. За умови, що ваша собака здорова і не схильна до ризику будь-яких проблем з лапами, залучіть до себе її увагу і подайте їй команду «Сидіти!».
      • Чим краще ваша собака освоїть базовий курс дресирування, тим легше їй буде вивчити даний трюк.
    3. 3 Візьміть в руку ласощі і тримайте його трохи вище носа собаки. Виберіть такі ласощі, яке собака дуже любить, бажано з сильно вираженим ароматом. Тримайте частування безпосередньо над носом собаки, не дозволяючи їй його з'їсти.
      • Якщо собака ще не сидить, зробите висхідний жест рукою з ласощами, щоб спонукати її сісти.
    4. 4 Підніміть ласощі вище і накажіть собаці встати в стійку. Підніміть ласощі суворо вгору. Собака повинна природним чином піднятися на задніх лапах, щоб дотягнутися до ласощів. Як тільки собака встане в стійку, подайте їй команду «Служити!» (Або використовуйте якийсь конкретний жест) і заохочуйте вихованця похвалою і ласощами.
      • Деякі використовують для виконання даного трюка команду «Стояти!», Але якщо собака вже вивчила класичний варіант цієї команди (стійку на всіх чотирьох лапах), застосовуйте замість неї іншу голосову команду, наприклад «Служити!» або «Танцюй!».
      • Не чекайте, що з першої ж спроби собака підніметься в високу стійку. Можна буде похвалити вихованця вже за те, що він хоча б трохи відірве передні лапи від статі.
      • Постарайтеся не піднімати ласощі настільки високо, що вихованець буде змушений стрибнути за ним. Звичайно, якщо собака стрибне, можна підкріпити цю дію командою «Стрибок!», Але вивчати відразу два нових трюку - не найкраща ідея.
    5. 5 Підтримайте передні лапи собаки (рекомендується). М'язи задніх ніг собаки не пристосовані для того, щоб стояти на двох лапах. На самому початку, можливо, вам буде потрібно дозволяти собаці для стійкості спиратися передніми лапами на вашу руку. У міру закріплення трюку м'язи вихованця зміцніють, і він вже навчиться самостійно балансувати в стійці.
    6. 6 Закріплюйте навик повторними нетривалими уроками. Кожен урок повинен тривати близько пари хвилин максимум. Повторюйте уроки не більше трьох разів на день. Завжди закінчуйте їх на позитивній ноті до того, як собака втомиться. Через деякий час собака навчиться вставати в стійку по вашій команді «Служити!».
    7. 7 Вдосконалить стійку собаки. При бажанні (якщо собака не проявляє ознак дискомфорту в стійці) почніть піднімати ласощі все вище, поки вихованець не витягнеться на задніх лапах на повний зріст. Це дозволить розвинути у нього відчуття рівноваги, що допоможе йому довше залишатися в стійці. Деякі собаки можуть навчитися тривалий час залишатися в стійці і навіть здійснювати в ній пару кроків, але зазвичай це допускається робити тільки легким собакам дрібних порід.
    8. 8 Привчіть собаку ставити на вас передні лапи (за бажанням). Більшість собак схильні ставити лапи на людину, коли дуже раді його бачити. Якщо ви хочете, щоб вихованець робив це частіше, заохочуйте ці дії іграми, чухають за вушком або під підборіддям. Можна навіть хвалити собаку за такий варіант стійки особливим словом або звуком, який ви будете використовувати тільки в цій ситуації. У собаки виникне асоціативний зв'язок між вставанням в стійку і звуком. Вона зрозуміє, що їй можна ставити на вас лапи, якщо ви її про це просите.
      • Якщо собака не схильна ставити на вас лапи, сядьте на стілець і підкличте вихованця до себе. Пограйте з ним, а потім повільно і акуратно підніміть його передні лапи собі на коліна.
      • Ніколи не примушуйте собаку насильно залишатися в стійці. Це положення для неї неприродно, воно викликає неприємне напруження м'язів, якщо нетренована собака залишається в ньому занадто довго.
      • Якщо ви хочете, щоб собака знову села, візьміть її передні лапи і обережно опустіть їх назад на підлогу, замість того щоб раптово скидати з себе.

    Поради

    • Так як для дресирування потрібно досить велика кількість бажаного ласощі, найкраще використовувати маленькі шматочки. Ароматна їжа (наприклад, сир або відварене м'ясо) для собаки буде приваблива навіть у маленьких шматочках, що робить такі ласощі відмінним вибором.
    • Дресирування з застосуванням частувань дається легше, коли собака відчуває почуття голоду.

    попередження

    • Ніколи не карайте собаку, якщо вона не реагує на команду. Вихованець не зрозуміє, чому його карають, і може звикнути реагувати на вас страхом або агресією.