Як обрізати помідори

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 23 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
НЕ ПАСЫНКУЙТЕ ТОМАТЫ ПОКА НЕ ПОСМОТРИТЕ ЭТО ВИДЕО
Відеоролик: НЕ ПАСЫНКУЙТЕ ТОМАТЫ ПОКА НЕ ПОСМОТРИТЕ ЭТО ВИДЕО

Зміст

1 Визначте, який різновид ви вирощуєте. Перш ніж ви почнете підрізати, з'ясуйте, вирощуєте ви недетермінантний або детермінантний сорт помідора. Недетермінантние сорти ростуть у вигляді виноградної лози, і щоб вони росли правильно, їх слід вертикально направляти за допомогою опори і підрізати. Детермінантні сорти підтримують себе самі, перш ніж вони перетворяться в чагарник, і природним чином спрямовують свою енергію до плодоношення, не настільки потребуючи у втручанні. Ось найпоширеніші сорти кожного виду:
  • Недетермінантний: великий хлопчик, мастербіф, чорний принц, німецька королева, більшість сортів томата черрі і більшість спадкових старовинних сортів томата.
  • детермінантний: ас 55, Амелія, кращий кущ, Білтмор, хітмастер, класичний Хайнц, гордість гір і патіо.
  • 2 Виберіть втечу для видалення. Вибирайте крихітні нові відгалуження, що ростуть в місці прикріплення гілки до стебла недетермінантного рослини. Вони називаються «жировими пагонами» і їх слід зрізати. Залишені рости пагони будуть забирати енергію у решті частини рослини, і рослина буде приносити менше плодів. Це не завжди так погано, але стратегічно видалення пагонів допоможе вашій рослині принести більше плодів протягом усього сезону.
    • Перш ніж щось робити, почекайте, поки стебла і листя під першими квітами пожовтіє.
  • 3 Видаліть всі пагони і їх листя нижче першого суцвіття. Зробіть це незалежно від сорту томату. Це зберігає рослину сильним, допомагаючи розвинути міцний центральний стебель.Ето має забезпечити потрапляння більшості поживних речовин в плоди, замість того, щоб бути витраченими даремно на небажані зростаючі пагони.
    • Щоб видалити втечу, захопіть зростаючий втечу за основу великим і вказівним пальцем і гнити його назад і вперед, поки він не відірветься. В ідеалі це потрібно зробити, коли поросль молода і податлива. Невелика рана загоїться швидко. Це називається «простий обрізанням».
    • Що стосується стебла і листя, а не пагонів, що ростуть нижче першої суцвіття: якщо ви живете в більш теплій зоні, такий як зона 9, ви повинні залишати їх до тих пір, поки вони не пожовтіє. Вони важливі для затінення землі, поки рослина формується. З іншого боку, якщо ваше рослина знаходиться у вологому навколишньому середовищу (такий як оранжерея), видаліть всі нижче першого суцвіття для поліпшення вентиляції. Вологість сприяє процвітанню хвороб, а також не дає ранам, що з'явилися від підрізання висихати швидше, що робить рослину більш уразливим. Покращуючи вентиляцію, ви допомагаєте захистити рослину.
  • 4 Залиште товсті пагони. Більш товсті пагони не слід відрізати, так як це може привести до пошкодження всього рослини. Якщо втеча товщі олівця, використовуйте метод «обрізки штат» і відщипувати тільки кінчик втечі, залишаючи один або два листочка позаду для фотосинтезу і для захисту дозрівають плодів від сонячних опіків. Недоліком є ​​те, що втечу розвиватиметься від стебла, який ви залишаєте позаду, що потребують додаткової обрізки. Цей метод підходить більше, якщо ви маєте справу з великими пагонами; навіть якщо рана заражається, вона знаходиться далі від основного стебла. При використанні даного методу також залишається кілька сантиметрів на втечу, що зменшує шок для рослини.
    • Подрезайте пагони протягом усього літа, щоб зберігати рослина здоровим. Вони ростуть швидко, тому вам, можливо, доведеться підрізати їх кілька разів на тиждень.
  • 5 Для недетермінантних сортів затисніть все, крім чотирьох або п'яти плодів, наявних в зв'язці. Це гілки, що ростуть від основного стебла вище першого суцвіття. З цих чотирьох або п'яти виростуть великі, здорові плоди, але далі плоди будуть дрібними і мізерними. Виберіть чотири або п'ять міцних зв'язок, щоб залишити, потім видаліть будь-які додаткові пагони на стороні, залишивши верхній втечу рослини неушкодженим, більш відомий як вершинний втечу.
    • Переконайтеся, що рослини, подібні до винограду, підв'язані до опор після того, як з'явиться цвітіння. Інакше, лоза буде рости по землі і не дасть доброго врожаю помідорів.
    • У детермінантних сортів вже є зумовлене число стебел, які виростуть природним чином, і тому немає ніякої потреби в підрізання вище суцвіття. Якщо ви підрізатимете суцвіття вище, то ви видалите плодоносні гілки, зашкодивши рослині.
  • 6 Видаліть жовте листя. Жовте листя - це листя, які споживають більше цукру, ніж виробляють. Оскільки рослина починає розвиватися, нижнє листя почнуть природно жовтіти і слабшати. Це абсолютно нормально, так що зрізайте їх, якщо вони з'являються. Це збереже рослина свіжим, і допоможе уникнути хвороби.
  • 7 Ображати верхівку рослини. Щоб отримати максимум від останнього сезону зростання, необхідно «обрізати верхню частину» рослини. Приблизно за місяць до того, як очікуються перші морози, або коли рослина досягає даху вашої оранжереї, видаліть верховий втечу рослини. У цей період у зростаючих помідорів, буде обмежений час для дозрівання, тому, всі поживні речовини повинні бути спрямовані безпосередньо до плодів.
  • Поради

    • Детермінантні або «чагарникові» сорти не потребують обрізку (або установці опор, в цьому відношенні). Їх вивели для того, щоб вони виростали до компактної висоти, давали одну «хвилю» врожаю протягом двох тижнів і потім помирали. Недетермінантние сорти, також названі «кучерявими» помідорами, досягають зростання людей і продовжують рости і плодоносити протягом усього сезону. Поширені детермінантні сорти - Рутгер, рим, селебріті (названий деякими Напівдетермінантні) і марлоб. Поширені недетермінантние сорти - великий хлопчик, біфмастер, більшість сортів помідор «чері», рання дівчинка і більшість спадкових старовинних сортів томата.

    попередження

    • Щоб уникнути зараження вашого рослини, краще користуватися пальцями замість леза для видалення пагонів (отримана рана може бути легко заражена). Однак для більш старих, більш жорстких пагонів, вам, ймовірно, доведеться скористатися лезом; якщо так, ретельно стерилізують своє пристосування перед кожним використанням.
    • Якщо ви курите, ретельно мийте руки з милом перед тим, як обробляти рослини. Курці можуть легко заразити помідори «мозаїчним вірусом».

    Що вам знадобиться

    • зростаючі томати
    • чисті руки
    • Стерилізований інструмент для обрізки, якщо він використовується (бажано руки)