Як очистити підошву праски

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 22 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ОЧИСТИТЬ УТЮГ ОТ НАКИПИ  и НАГАРА / СПОСОБЫ очистки ПОДОШВЫ УТЮГА /
Відеоролик: КАК ОЧИСТИТЬ УТЮГ ОТ НАКИПИ и НАГАРА / СПОСОБЫ очистки ПОДОШВЫ УТЮГА /

Зміст

1 Змішайте в невеликій каструлі оцет і сіль в пропорції 1: 1. Поставте каструлю на плиту і розігрівати її, поки сіль не розчиниться в оцті. Можна час від часу помішувати оцет, щоб прискорити процес. Зніміть каструлю з плити перш, ніж оцет почне закипати.
  • 2 Занурте в розігрітий розчин чисту ганчірку. Одягніть водонепроникні рукавички (наприклад, рукавички для миття посуду), щоб захистити руки від гарячого розчину. Застелите ту поверхню, на якій ви збираєтеся чистити праска, рушником або старими газетами. Оцет може серйозно пошкодити камінь і мармур.
  • 3 Акуратно протріть ганчіркою підошву праски, поки не очистите її від бруду. Не забудьте пошкребти отвори для пари, щоб видалити з них наліт. Якщо потрібно, протріть також бічну поверхню праски.
    • Суміш оцту і солі дозволяє також видалити з підошви праски нагар.
    • Якщо вам не вдасться повністю очистити підошву за допомогою ганчірки, можна взяти скребок або губку для миття посуду. Не використовуйте металеву губку, так як вона подряпає праска.
  • Метод 2 з 4: Використовуйте харчову соду

    1. 1 Змішайте харчову соду і воду. Візьміть 1 столову ложку (15 мілілітрів) води і 2 столові ложки (40 грамів) харчової соди. Змішайте їх в маленькій мисці, щоб сода повністю ввібрала воду і вийшла пастоподібна маса.
    2. 2 За допомогою лопатки нанесіть пасту на підошву праски. Приділіть особливу увагу сильно забрудненим ділянках. Не забудьте покрити пастою парові отвори. Не використовуйте занадто багато пасти, просто нанесіть її рівним шаром на підошву праски.
    3. 3 Витріть пасту вологою ганчіркою. При необхідності можна пошкребти особливо стійкі плями. Протирайте підошву до тих пір, поки не видалите весь бруд і залишки пасти.
    4. 4 Очистіть парові отвори ватяними паличками. Занурте ватяну паличку в воду і вставте її в отвір для пари. Витріть наліт і залишки содової пасти.
      • Після того як ви очистите отвори для пари, піднесіть праска до раковини і злийте воду з отворів.
      • Не використовуйте скріпки та інші тверді металеві предмети, тому що вони можуть подряпати отвори для пари.
    5. 5 Залийте в праску воду і погладьте тканину. Використовуйте непотрібну ганчірку, так як на прасці може залишитися трохи бруду, яка забруднить матеріал. Встановіть на прасці максимальну температуру і гладьте тканину протягом декількох хвилин. Чиста вода змиє залишився наліт.
      • Злийте воду, що залишилася над раковиною.
      • Висушіть праска. З отворів для пари можуть витекти залишки нальоту, тому поставте праску на таку поверхню, яку не шкода забруднити.

    Метод 3 з 4: Використовуйте інші домашні засоби

    1. 1 Змішайте в мисці теплу воду і м'який засіб для миття посуду. Кількість миючого засобу залежить від того, наскільки праска брудний. Врахуйте, що отриманий розчин повинен бути набагато слабкіше того, який ви використовуєте для миття посуду.
    2. 2 Занурте в розчин бавовняну тканину і протріть нею підошву праски. Не забудьте пошкребти отвори для виходу пари, так як в них часто накопичується наліт. Можна також протерти праску з боків і зверху.
      • Цей метод м'якого чищення прекрасно підходить для праски з тефлоновим підошвою. До такої підошві, як і до вкритої тефлоном посуді, майже не пристає бруд, проте вона дуже чутлива до подряпин.
    3. 3 Змочіть ганчірку водою і протріть праска. Витріть з праски все залишки мила. Після цього поставте праску вертикально на стіл і почекайте, поки він висохне. Можна підкласти під праску рушник, щоб воно ввібрало стікає воду.
    4. 4 Нанесіть на підошву праски трохи зубної пасти. Використовуйте білу зубну пасту, а не гель: на відміну від гелю зубна паста дає піну. Нанесіть на підошву праски трохи пасти (краплю розміром з невелику монету).
    5. 5 Візьміть ганчірку і наскрібши зубною пастою праска. Приділяйте особливу увагу отворів для пари, так як наліт зазвичай накопичується саме там. Якщо підошва праски сильно забруднилася, можна скористатися губкою для миття посуду або скребком. Однак не використовуйте металеву губку, щоб не подряпати підошву праски.
    6. 6 Витріть пасту вологою ганчіркою. Як випливає протріть підошву праски, щоб на ній не залишилося зубної пасти. Залишки зубної пасти можуть забруднити одяг при подальшій прасування.
    7. 7 Залийте в праску воду і погладьте тканину. Використовуйте непотрібну ганчірку, так як на прасці може залишитися трохи бруду, яка забруднить матеріал. Встановіть на прасці максимальну температуру і гладьте тканину протягом декількох хвилин. Чиста вода змиє зубну пасту, яка могла залишитися в отворах для пара.
      • Злийте воду, що залишилася в раковину.
      • Відставте праска в сторону, щоб він висох.

    Метод 4 з 4: Частка отворів для пари

    1. 1 Залийте в резервуар для води білий оцет. Наповніть резервуар приблизно на третину.Якщо ви боїтеся, що оцет виявиться занадто їдким, можна розвести його водою в пропорції 1: 1.
    2. 2 Увімкніть праску і почекайте, поки з нього піде пар. Встановіть на прасці високу температуру. Зачекайте, поки з праски випарується весь оцет. Це займе 5-10 хвилин.
      • Можна також постелити на прасувальну дошку непотрібну тканину і гладити її до тих пір, поки не випарується весь оцет. При цьому вся грязь залишиться на тканині.
      • Використовуйте ганчірку, яку можна буде викинути, так як після чищення праски вона стане брудною.
    3. 3 Наповніть праска звичайною водою. До кінця заповніть резервуар і включіть праска. Дочекайтеся, поки вода повністю випарується. Таким чином ви одночасно видаліть залишки бруду з отворів для пари і очистіть праска від оцту.
      • Після того як випарується вся вода, протріть підошву праски ганчіркою, щоб видалити залишився осад.
    4. 4 Очистіть отвори для пари за допомогою ватної палички. Занурте ватяну паличку в розчин з рівних частин оцту і води. Протріть паличкою кожен отвір для пари (в тому числі всередині). Таким чином ви видалите залишки нальоту.
      • Після очищення отворів для пари праска буде гладити рівномірно і чисто.
      • Не використовуйте скріпки та інші тверді металеві предмети, тому що ними можна подряпати отвори для пари.

    Поради

    • Перш ніж використовувати один з наведених вище методів, ознайомтеся з доданими до праски інструкціями. Для деяких прасок потрібні спеціальні засоби для чищення.
    • Як би ви не чистили праска, після чистки обов'язково заповнюйте його водою, дотримуйтесь прикладені інструкції та включайте нагрів, щоб очистити отвори для виходу пари.