Як очистити іржу з леза бритви

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
МЫ НАШЛИ ЛУЧШЕЕ СРЕДСТВО ПРОТИВ РЖАВЧИНЫ!
Відеоролик: МЫ НАШЛИ ЛУЧШЕЕ СРЕДСТВО ПРОТИВ РЖАВЧИНЫ!

Зміст

1 Зберіть все необхідне. Вам знадобляться морська сіль, білий оцет і стара зубна щітка. Кислотність білого оцту допоможе видалити іржу з леза.Морська сіль виконує роль абразиву, допомагаючи оцту видалити іржу.
  • Звичайна кухонна сіль теж підійде, але морська сіль трохи більше зерниста і краще впорається з роллю абразиву.
  • Вам також знадобиться парочка м'яких рушників, а також медичний спирт і кілька ватних дисків для стерилізації.
  • 2 Гарненько промийте лезо водою. Мило, відбілювач або інші засоби для чищення використовувати необов'язково. Ні в якому разі не використовуйте агресивні хімікати. Просто промийте лезо звичайною водою з-під крана. Температура води значення не має.
    • Якщо ви чистите бритва, переверніть його догори ногами, щоб вода стікала крізь щілини між лезами.
  • 3 Наповніть невелику миску білим оцтом. Опустіть лезо в миску і залиште його відмокати в оцті не менше ніж на 30 секунд. Якщо вам попалася особливо стійка іржа, потримайте лезо в оцті кілька хвилин.
    • Налийте досить оцту, щоб повністю занурити в нього лезо.
  • 4 Зробіть пасту з морської солі і оцту. Поки лезо замочується в оцті, висипте ложку морської солі в іншу мисочку. Туди ж налийте трохи оцту. Розмішайте суміш ложкою до утворення густої пасти.
  • 5 Зачерпніть пасту зубною щіткою і ретельно почистіть лезо. Витягніть лезо з миски з оцтом. Занурте зубну щітку в пасту, щоб на щетині виявилося якомога більше пасти. Ретельно почистіть лезо. Якщо потрібно, зачерпніть щіткою ще пасти.
  • 6 Промийте лезо водою. Чистим рушником обережно промокніть великі грудки пасти. Потім промийте лезо під краном, очистивши його від залишків пасти. Огляньте лезо, щоб переконатися у відсутності іржі.
    • Не залишайте жодного цятки іржі, інакше вона знову пошириться по лезу.
    • Якщо на лезі ще залишилася іржа, повторіть всі кроки заново,
  • 7 Промокніть лезо насухо м'яким рушником. Коли з іржею буде покінчено, акуратно промокніть лезо рушником, щоб прибрати вологу, яка є однією з основних причин утворення іржі. Змочіть ватяний диск в медичному спирті і протріть їм лезо. Це не тільки прискорить висихання вологи, але і стерилізує лезо для подальшого використання.
    • Залиште лезо висихати на чистому рушник.
    • Тримайте лезо подалі від вологи. По можливості Зберігайте подалі від пари і вологи ванної кімнати.
    • Промокайте лезо насухо після кожного використання.
  • Метод 2 з 3: Очищення лимонним соком і сіллю

    1. 1 Зберіть все необхідне. Вам знадобляться морська сіль, один лимон і стара зубна щітка. Також візьміть парочку м'яких рушників, а також медичний спирт і кілька ватних дисків. Вони знадобляться вам для стерилізації леза.
    2. 2 Промийте лезо під звичайною водопровідною водою. Мило або чистячі засоби використовувати необов'язково. Просто промийте лезо звичайною водою з-під крана. Ретельно прополощіть лезо, включаючи всі куточки і щілини.
    3. 3 Розріжте лимон навпіл. Вичавіть в маленьку миску сік половини лимона. Опустіть лезо в миску і залиште його там як мінімум на 30 секунд. При бажанні лезо можна залишити відмокати в соку на кілька хвилин.
      • Переконайтеся, що в мисці досить соку, щоб повністю покрити лезо.
    4. 4 Рясно посипте морською сіллю другу половинку лимона. Сипати потрібно на м'якоть, а не на шкірку. Потім протріть лезо цієї половинкою лимона. Лимонна кислота в поєднанні з кристалами морської солі очистить лезо від іржі.
    5. 5 Промокніть і промийте лезо водою. Чистим рушником акуратно промокніть більшу частину лимонної м'якоті і морської солі. Промийте лезо під краном, щоб змити залишки лимона і солі. Огляньте лезо, щоб переконатися у відсутності іржі.
      • Повторіть всі кроки заново, якщо на лезі ще залишилися вперті ділянки іржі.
      • Оскільки іржа може знову поширитися, її потрібно видалити повністю.
    6. 6 Промокніть лезо м'яким рушником. Коли ви видалите всю іржу з леза, акуратно промокніть його чистим рушником, щоб прибрати вологу, яка є однією з основних причин утворення іржі. Змочіть ватяний диск в медичному спирті і протріть їм лезо, щоб стерилізувати. Залиште лезо висихати на рушник.
      • Як тільки лезо повністю висохне, його слід зберігати подалі від вологи - поза ванною кімнатою або в пакетику із застібкою.
      • Промокайте лезо насухо після кожного використання.

    Метод 3 з 3: Продовження терміну служби леза

    1. 1 Промивайте бритву після кожного використання. Під час гоління промивайте леза під гарячою водою після одного-двох рухів, щоб вони не забивалися волоссям. Закінчивши голитися, промийте лезо під проточною гарячою водою протягом 5-10 секунд.
      • Якщо між лезами залишилися волоски, поверніть бритву під кутом 45 градусів і потримайте її під водою ще кілька секунд.
    2. 2 Ретельно витирайте лезо. Коли волога довгий час залишається на лезах бритви, вони починають окислюватися, утворюючи іржу. При окисленні леза швидше затупляются, через що вам доводиться їх частіше міняти. Повністю висушуйте лезо після кожного використання. Використовуйте м'який рушник, щоб насухо промокнути (а не протерти) лезо. Будьте обережні, щоб не порізатися.
      • Можна швидко підсушити бритву феном, щоб видалити з неї вологу.
      • 10 секунд під феном має вистачити.
    3. 3 Не тримайте бритву у ванній кімнаті. Пар і вологість прискорять утворення іржі на бритвених лезах. Якщо це можливо, зберігайте леза не в ванній, а в якомусь іншому місці. Також їх можна тримати в пакетику із застібкою.
    4. 4 Наносите на лезо мінеральне масло і медичний спирт. Після кожного використання занурюйте бритву в медичний спирт. Це прискорить висихання і простерилизуйте лезо. Якщо ваша шкіра схильна до утворення акне, стерилізація допоможе запобігти появі висипу. Після цього занурте бритву в мінеральне масло, щоб поліпшити якість гоління, захистити лезо від зовнішнього впливу і продовжити термін служби.