Як визначити стать і відрізнити індика від індички

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как определить пол у индюков? \ В деревню!
Відеоролик: Как определить пол у индюков? \ В деревню!

Зміст

У цій справі, як і в будь-якому іншому, досвід приходить з практикою, і з часом вам не складе особливих труднощів відрізнити індика від індички. Існує кілька характерних рис, які допоможуть відрізнити особин чоловічого і жіночого роду, але деякі з них вимагають дуже уважного огляду птиці. У індичат часто немає деяких ознак, якими володіють дорослі особини, що може викликати деяку плутанину. З цієї причини непогано б дати індичатам трохи підрости, а потім вже намагатися визначити їх стать.

кроки

Частина 1 з 3: Як визначити стать індички на відстані

  1. 1 Порівняйте розмір. Самці індиків більші за самок. У групі індиків особини чоловічої статі значно більший за представниць прекрасної половини, які знаходяться поруч.
    • Вага дорослих самців зазвичай становить 7-11 кілограм, у той час як самки важать всього 4-5 кілограм.
    • На відстані складно судити про масу індика, особливо якщо він прогулюється на самоті або група пересувається по пересіченій місцевості. Такий спосіб визначення статі сам по собі є малоефективним, але він може допомогти. якщо враховувати і інші характеристики.
  2. 2 Подивіться на бороду. У дорослих особин чоловічої статі на грудях росте характерна борода з тонких довгих пір'я. У жіночої статі така борода відсутня.
    • Борода індиків виглядає як волосся, але насправді вона складається з унікальних пір'я, які утворюють жорстку щетину.
    • Візьміть до уваги, що у 10-20% самок теж зростає схожа борода, тому цей метод визначення статі не завжди може бути точний, якщо при цьому не враховувати інші ознаки.
    • Не плутайте бороду з гребенем або коралом. Гребінь є м'ясистий відросток на маківці голови, а корал - м'ясистий придаток над дзьобом птиці. Представники обох статей мають такі відростками, хоча корал дорослого самця зазвичай трохи більше, ніж у самки.
  3. 3 Огляньте верхівку голови. У самок верхівка покрита крихітними пір'їнками, які абсолютно відсутні у самців.
    • Крім того, голова у самця змінює забарвлення залежно від емоційного стану, особливо під час шлюбного періоду. Колір змінюється з червоного на синій, який потім переходить в білий, і цей процес займає іноді лічені секунди.
    • Зверніть увагу на те, що шкіра індички зазвичай сіро-синього кольору, і це помітно крізь маленькі пір'я на голові.
  4. 4 Враховуйте загальну забарвлення. Самці індиків можуть похвалитися яскраво забарвленими пір'ям, в той час як зовнішність у самок тьмяна і непоказна.
    • Якщо придивитися до деталей, то пір'я самців переливаються червоним, зеленим, мідним, бронзовим або золотавим відливами. Цими яскравими кольоровими пір'ям особини чоловічої статі приваблюють самок в шлюбний період, а найефектніші з них зазвичай користуються найбільшим успіхом у представниць прекрасної половини.
    • У самок пір'я коричневі або сірі, без переливу. Завдання залучення осіб протилежної статі у цих представників тваринного світу лежить на самцях, тому у самок немає особливої ​​необхідності в яскравому кольоровому оперенні. Більш того, тьмяна забарвлення допомагає їм зливатися з навколишнім середовищем, що забезпечує безпеку під час висиджування потомства і охорони своїх гнізд.
  5. 5 Подивіться на хвіст. Самці індиків часто розпускають хвости у вигляді віяла, а у самок він зазвичай опущений вниз і не такий пишний.
    • Розпущений хвіст є актом прояву переваги. Самці зазвичай влаштовують таке уявлення для залучення пари або в спробі відлякати потенційну загрозу.
  6. 6 Зверніть увагу на шпори на ногах. На ногах у самців індиків є гострі шпори, які помітні з середньої відстані, в той час як у самок ноги гладкі і цей елемент відсутній.
    • Шпори використовують в цілях захисту і домінування. Самці пускають їх в хід, коли атакують супротивників і конкурентів під час шлюбного сезону.
    • Крім наявності або відсутності шпор зовнішній вигляд ніг у самок і самців більше нічим не відрізняється. Як у одних, так і біля інших по чотири пальці на кожній нозі і шкіра на кінцівках червонувато-оранжевого кольору.
  7. 7 Прислухайтеся до крику. Тільки самці індиків видають широко відоме «кулдикання». Самки м'яко кудахчут або повискують, але зазвичай не кулдикают.
    • Як і розпущений хвіст, кулдикання служить актом прояви переваги. Самці кулдикают, щоб налякати хижаків або потенційних конкурентів.

Частина 2 з 3: Як визначити стать індички поблизу

  1. 1 Досліджуйте пір'я на грудях. Кінчики нижніх пір'я на грудях у самців обрамлені чорною облямівкою, в той час як у самок вони білі, коричневі або бронзові.
    • Під час огляду пір'я на грудях звертайте увагу тільки на нижні дві третини грудної клітини.
    • Візьміть до уваги, що цей метод точний тільки при визначенні статі дорослих особин. З індичатами він не спрацює, тому що навіть у чоловічої статі забарвлення пір'я може мати ознаки жіночого.
  2. 2 Виміряйте ноги. Крім того, що ноги у самців крупніше, так вони ще й довше, ніж у самок.
    • У більшості самців довжина ніг складає 15 сантиметрів, в той час як у самок це всього 11,5 сантиметрів.

Частина 3 з 3: Як визначити вік індички

  1. 1 Виміряйте бороду. Борода дорослого самця індика довше ніж у незрілих особин чоловічої статі, у яких довжина бороди становить 15 сантиметрів або менше.
    • У віці двох років більшість індиків можуть похвалитися бородою від 23 до 25 сантиметрів. Індики, довжина бороди у яких більше 25 сантиметрів, зазвичай старше трьох років, але в більшості випадків вона не росте довше 28 сантиметрів.
  2. 2 Подивіться на пір'я крил. Придивіться до кінчиків пір'я на крилах. Білі смужки, які прикрашають кожне перо, доходять до самих кінчиків у дорослих особин чоловічої статі, в той час як у підростаючого покоління самців вони не пофарбовані.
    • Кінчики пера у дорослих особин зазвичай закруглені, а у молодих - загострені.
    • Для точного результату розправте крило, щоб розглянути всі приховані пір'ячко. Забарвлення і форма інших пір'я відрізняється на різних частинах тулуба, а приховані пір'я на крилах нададуть вам найточніші дані.
  3. 3 Перевірте пір'я на хвості. Розправте пір'я на хвості індика або дочекайтеся моменту, коли він це зробить по звий волі. У молодняку ​​центральні пір'я довшим за інші, в той час як все пір'я у дорослих самців мають однакову довжину.
    • Як у дорослих, так і у молодих особин по хвосту йде смужка, колір якої відрізняється в залежності від підвиду і, як правило, не відображає різницю у віці.
    • Зверніть увагу на той факт, що довжина пір'я на хвості у дорослих особин становить від 30,5 до 38 сантиметрів, в той час як у молодняку ​​пір'я коротше. Точна довжина пір'я на хвості у підростаючого покоління відрізняється в залежності від точного віку і загальних темпів зростання птиці.
  4. 4 Погляньте на пір'я на грудях. У всіх молодих індиків має плавці з жовтувато-коричневими кінчиками на нижній частині грудини незалежно від статі.
    • Візьміть до уваги, що пір'я на грудях у незрілих особин тонше і кінчики зазвичай закруглені, а у дорослих вони мають Лопатоподібний форму.
  5. 5 Досліджуйте шпори. Як у молодих, так і у дорослих індиків на ногах є шпори, але у молодняка вони більше схожі на пеньки, так як все ще знаходяться в процесі розвитку.
    • У незрілих самців довжина шпори менше 1,25 сантиметра в довжину.
    • У віці двох років довжина шпор у дорослих особин досягає до 2,2 сантиметра, а в віці трьох вона вже становить від 2,2 до 2,5 сантиметрів. Шпори у самців віком більше чотирьох років досягають 2,5 сантиметрів або ще довше.

Поради

  • Формально особин чоловічої статі називають «індиками», а жіночого - «индюшками».
  • Крім того, існує офіційна назва групи індиків - «крокви», і його застосовують до будь-якої групі незалежно від того, чи перебуває вона з представників одного або обох статей.