Як організувати групу по захисту прав людини

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Правозахисні організації. Українська Гельсінська спілка з прав людини
Відеоролик: Правозахисні організації. Українська Гельсінська спілка з прав людини

Зміст

Ініціативна група із захисту прав складається з людей, які збираються, щоб обговорювати, вивчати, рекламувати і / або лобіювати певне питання. Проблеми з безпритульністю, інвалідністю і екологією, а також жорстоке поводження з дітьми є лише кілька прикладів, які мотивують людей шукати рішення за допомогою ініціативних груп із захисту прав. Такі групи можуть бути ініційовані одним або двома учасниками або ж цілими організаціями. Розглянемо необхідні кроки для утворення ініціативної групи.

кроки

  1. 1 Визначте причину і привід створення групи. Ініціативна група із захисту прав або група самодопомоги для людей з обмеженими можливостями може збиратися, щоб забезпечити підтримку для своїх членів і підвищити суспільну обізнаність з відповідних питань. Група, яка займається наданням допомоги бездомним, може зібратися для того, щоб опрацювати способи отримання підтримки і ресурсів за допомогою техніки "мозкового штурму". Будьте конкретні, визначаючи свою причину і мету.
  2. 2 Дізнайтеся чи існують вже подібні організації. Пошук в Інтернеті ініціативних груп з конкретних питань у вашому географічному розташуванні допоможе дізнатися назви, контактну інформацію та масштаб вже існуючих організацій.
    • Зв'яжіться з місцевими організаціями, щоб дізнатися про них більше. Поговоріть з адміністраторами існуючих ініціативних груп, щоб дізнатися, чи виконують вони вже роботу, якої ви маєте намір займатися. Можливо, ви вирішите об'єднати свої зусилля або ж приступите до вирішення завдань, поки ще не охоплених діяльністю цих структур.
  3. 3 Знайдіть організаторів, готових допомогти вам. Поговоріть з вашими друзями у соціальній мережі, колегами, громадськими лідерами та іншими людьми, які буде зацікавлені допомогти вам організувати діяльність ініціативної групи.
  4. 4 Зв'яжіться з зацікавленими групами, громадянами або організаціями для того, щоб знайти і залучити учасників в свою групу. Якщо ви зацікавлені в поліпшення харчування шкільних обідів, наприклад, то зверніться до інших батькам, які хочуть добитися того ж самого для своїх дітей.
  5. 5 Вирішіть де будуть проходити зустрічі. Зв'яжіться з громадськими центрами, бібліотеками, церквами та іншими організаціями, які зможуть запропонувати безкоштовне місце для зібрань. Усуньте всі перешкоди на шляху до відвідування зборів, вибираючи місце, яке знаходиться в центрі міста, легко доступно і має містку парковку.
  6. 6 Виберіть зручне для зустрічей час. Врахуйте графік зайнятості ваших учасників. Якщо ви орієнтуєтеся на матерів маленьких дітей то можна запланувати зборів, наприклад, на той час коли їхні діти перебувають у школі.
  7. 7 Підготуйте інформативний матеріал для поширення на зборах. Забезпечте членів ініціативної групи письмовими описами бачення і цілей вашої групи, поряд з роздатковим матеріалом для подальшого вдосконалення їх знань з відповідних питань.
    • Використовуйте сучасні технології для зв'язку з членами групи і поширення інформації. Створіть сайт для вашої ініціативної групи і відправляйте щомісячні бюлетені членам.
  8. 8 Збільште кількість членів групи, відвідуючи конференції та інші заходи. Виступайте на заходах, що фінансуються організаціями-однодумцями для залучення інтересу до вашої групи. Повідомляйте дату і місце проведення свого зібрання на подібних заходах.
  9. 9 Вивчіть способи і варіанти отримання фінансової підтримки для покриття будь-яких витрат, пов'язаних з початком своєї діяльності.
    • Наблизьтесь до політичних діячів, які працюють в сфері вирішуються вами питань. Зверніться за коштами або законодавчої підтримкою для збільшення фінансування вашого конкретного питання.
    • Досліджуйте способи і варіанти приватного фінансування. Зв'яжіться з приватними фінансовими установами, щоб звернутися за коштами або ідей по збору коштів.
  10. 10 Організуйте захід, який триватиме цілий день. Розширте область свого впливу соціально і політично, виступаючи спонсором одноденної конференції.
    • Попросіть прихильників ініціативної групи поширити інформацію про захід. Підготуйте рекламні листівки членам групи для поширення по всьому місту і відправки по електронній пошті всім зацікавленим особам.
    • Запрошуйте доповідачів і депутатів брати участь у зборах. Інформативні і надихаючі виступи доповідачів, добре знайомих з вашим питанням, будуть мотивувати інших і підвищувати їх обізнаність. Також, звертайтеся в офіси місцевих політиків і депутатів, щоб запрошувати їх або їхніх представників на свої заходи.