Як організувати свій щоденник для школи

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 18 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Study with me✨📕| Оформление школьного дневника | Учись вместе со мной ✨
Відеоролик: Study with me✨📕| Оформление школьного дневника | Учись вместе со мной ✨

Зміст

Шкільний щоденник дозволяє вчасно виконувати всі завдання і справи. Як тільки ви вирішите, в якому форматі збираєтеся вести блокнот, створіть в ньому кілька розділів (для кожного предмета) і запишіть всю інформацію, яка у вас є. Кожен день ви зможете звірятися зі списком майбутніх справ, а також додавати нову інформацію. Розмітьте і оформите щоденник різними кольорами і переконайтеся в тому, що вписали в нього всі події та обов'язки - це допоможе вам стежити за всіма своїми справами.

кроки

Частина 1 з 3: Організуйте щоденник

  1. 1 Виберіть собі відповідний щоденник. Найкраще вибрати той, який поміщається в ваш кишеню, сумку або рюкзак - в будь-яке місце, де ви хотіли б його носити. Виберіть красивий блокнот свого улюбленого кольору або з кумедним дизайном. Перевірте, щоб в щоденнику було досить сторінок, щоб вони були організовані в зручному для вас порядку. У деяких блокнотах надається по сторінці на кожен день, а в деяких - по дві сторінки на тиждень.
    • Щоденники бувають різного формату. У деяких секції для справ і завдань більше, в деяких - менше. Виберіть той, який вам найкраще підходить.
    • Якщо ваш блокнот занадто простий, подумайте про те, щоб прикрасити його.
    • Якщо у вас немає можливості купити щоденник, прочитайте цю статтю: Як зробити власний шкільний щоденник.
  2. 2 Створіть по одному розділу на кожний предмет. Краще зробити це заздалегідь на всю чверть або навіть рік. Розрахуйте місце для кожного предмета, щоб, коли прийде час щось там записати, ви точно знали, де записати кожне завдання.
    • На кожен день складіть розклад занять. Наприклад, якщо у вас математика і фізика по понеділках, середах і п'ятницях, розташуйте ці розділи поруч.
  3. 3 Створіть додатковий розділ для різних подій. Швидше за все, у вас є й інші справи крім виконання домашнього завдання. Тому створіть додатковий розділ для різного роду заходів, наприклад, для спортивних матчів, концертів, для танців та інших шкільних подій, а також для роботи і домашніх справ. Крім того, в щоденнику можна організувати свій вільний час.
    • Подумайте про те, щоб скласти окремий розділ для шкільних завдань і заходів і окремий - для додаткових позашкільних занять. Наприклад, шкільна спортивна гра повинна бути в одному розділі, а концерт слід записати в інший розділ.
  4. 4 Запишіть в щоденник дні народження та інші свята. Заздалегідь запишіть дні народження друзів і близьких і свята протягом року. Таким чином, глянувши на розклад тижні або місяці, ви будете знати, намічаються якісь події, які зажадають невеликих змін в розкладі або додаткового часу. Також можна додати в щоденник інформацію про першому і останньому навчальному дні, про канікули і так далі.
    • Звичайно, не варто записувати дні народження всіх своїх знайомих - сконцентруйте увагу тільки на своїх рідних і друзів. Якщо ви заплануєте щось особливе на цей день (наприклад, до вас прийдуть гості), обов'язково зробіть позначку.

Частина 2 з 3: Записуйте в щоденник свої справи і завдання

  1. 1 Подумайте, яким способом ви будете вести щоденник. Можна записувати шкільні завдання на той же день, коли їх поставили, або на той день, до якого їх потрібно виконати. Все залежить від ваших особистих переваг.
    • Якщо ви будете записувати завдання на той же день, коли вони були задані, ви не зможете, дивлячись на розділ дня, зрозуміти, над чим вам потрібно буде в цей день працювати. Наприклад, якщо в понеділок вам задали прочитати главу 5, то запишіть це завдання в розділ "Понедельник" і виконайте його в цей же день.
    • Якщо ж ви будете записувати справи на той день, до якого вам потрібно їх виконати, доведеться заздалегідь переглядати щоденник, щоб зрозуміти, над чим вам варто сьогодні попрацювати. Наприклад, якщо вам поставили на середу прочитати главу 5, вам потрібно буде записати це завдання в розділ "Среда", але в понеділок і вівторок потрібно буде зайнятися цією справою, щоб закінчити його до середовища.
  2. 2 Увімкніть ведення щоденника в свій розпорядок дня. Кожен день записуйте в блокнот нову інформацію: будь-які завдання, події, зустрічі та заходи. Крім того, щоранку і щовечора потрібно переглядати щоденник, щоб переконатися в тому, що ви нічого не забули виконати. Можна повісити стікер на дзеркало або в інше місце, на яке ви часто звертаєте увагу, можна встановити нагадування на своєму телефоні про те, що потрібно переглянути щоденник (якщо ви самі про це забуваєте).
    • Деякі педагоги люблять давати завдання на тиждень вперед. Якщо ваші вчителі теж так роблять, відразу ж перенесіть всі завдання в блокнот.
    • Як тільки ви заведете собі звичку перевіряти щоденник, швидше за все, вам більше не знадобляться стікери на дзеркалі та інші нагадування.
  3. 3 Записуйте інформацію, як тільки дізнаєтеся її. Можливо, вчитель згадає про те, що проект потрібно здати на останньому занятті в цій чверті. Але навіть якщо вам здається, що ще повно часу, краще сьогодні ж приступити до виконання цього проекту. Це також стосується домашнього завдання, тестів, будь-яких справ і заходів. Виділіть декілька сторінок щоденника для запису важливої ​​інформації, а також тієї інформації, яку вчитель сам попросить записати і запам'ятати.
    • Якщо ви любите відкладати справи на потім, подумайте про те, щоб писати в щоденнику нагадування. Наприклад, можна написати: "Приступити до есе про Шекспіра", - краще записати це нагадування за тиждень до того дня, коли його потрібно буде здати.
  4. 4 Призначайте крайні терміни самостійно. Якщо скоро у вас здача масштабного проекту або важливого тесту, ви можете самостійно виділити собі конкретний час і організувати ці справи в своєму щоденнику. Таким чином, ви вбережете себе від того, що вам знадобиться виконувати величезний обсяг роботи в ніч до здачі (будемо відверті, багато хто любить так робити). Наприклад, можна написати:
    • Понеділок: почати проект (дослідження).
    • Середовище: зробити начерки.
    • П'ятниця: написати чорновий варіант.

Частина 3 з 3: Будьте організовані

  1. 1 Організуйте щоденник за допомогою колірних кодів. Можна розподілити кольору в залежності від предмета (синій - для алгебри, зелений - для хімії, червоний - для англійської мови і так далі), або в залежності від завдання (синім кольором відзначте тести, зеленим - домашнє завдання, червоним - різні проектні завдання і так далі). Виберіть той спосіб організації записів, який буде для вас найбільш зручний.
    • Маркувати можна кольоровими олівцями, ручками, маркерами-виделітелямі (і навіть кольоровими стікерами-закладками).
  2. 2 Думайте про все заздалегідь. У перший же день тижня перегорніть щоденник і подумайте, які події і справи вас чекають. Таким чином, у вас складеться картина того, що вам потрібно буде зробити протягом тижня, і це допоможе вам ефективно розподілити свій час.
    • Наприклад, якщо на якийсь тижня у вас випадає багато іспитів або написання серйозного есе, можливо, буде не найкращою ідеєю планувати на цей тиждень інші справи і заходи, на кшталт зустрічей з друзями.
  3. 3 Перед тим, як почати виконувати домашнє завдання, перегляньте щоденник. Це допоможе вам розставити пріоритети в своїх справах і зрозуміти, над чим потрібно попрацювати сьогодні. Крім того, так ви зайвий раз переконаєтеся в тому, що нічого не забули, і на наступний день вам не доведеться панікувати через раптове усвідомлення того, що ви забули зробити якесь завдання.
    • Почніть з тих завдань, термін здачі яких призначений на наступний день. Якщо ввечері у вас з'явилося трохи вільного часу, можна зробити і інші завдання - виконавши їх заздалегідь, раніше наміченого терміну, ви звільните собі час в майбутньому.
    • Якщо вам не потрібно виконувати на найближчий час ніяких завдань, подумайте про те, щоб спочатку розібратися з найпростішими справами, щоб вони вас не відволікали. Як варіант, почніть з самого складного завдання.
  4. 4 Зберігайте старі записи. Ніколи не знаєш, коли знадобиться повернутися до них і перевірити певну інформацію. Якщо ви не хочете зберігати ці записи в щоденнику, можна вирвати ці сторінки і скласти в коробочку або ящик столу.
    • Деякі вважають за краще зберігати старі сторінки щоденника під палітуркою. Можливо, це створить невеликий безлад у вашому блокноті, але так вам буде легше знайти останню сторінку.