Як організувати успішну ярмарок вакансій

Автор: Joan Hall
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
В Івано-Франківську організували ярмарок вакансій для безробітних прикарпатців
Відеоролик: В Івано-Франківську організували ярмарок вакансій для безробітних прикарпатців

Зміст

Ярмарок вакансій - це унікальна можливість співпраці, яка збирає разом безліч роботодавців та шукачів, зазвичай всього на один день. Ярмарки вакансій допомагають учасникам швидко знайти роботу, а компаніям - укомплектувати кадри і вирішити проблему зайнятості в суспільстві. Щоб провести успішну ярмарок вакансій, потрібно задовольнити запити як здобувачів, так і компаній в пошуку кадрів.

кроки

Метод 1 з 3: Планування

  1. 1 Сформуйте комітет або групу осіб, які відповідатимуть за планування ярмарки по чітко розподіленим ролям.
    • Залежно від масштабу ярмарки, потрібно буде, щоб один або кілька людей відповідали за такі сфери: маркетинг, логістика, волонтери або персонал для проведення заходу, секретаріат і адміністративні обов'язки. Можливо, знадобиться призначити одного або двох координаторів ярмарки.
  2. 2 Призначте дату та час ярмарки як мінімум за 4 місяці до її проведення. Розплануйте бюджет, в тому числі кошти на оренду приміщення та рекламу.
  3. 3 Знайдіть місце для ярмарки та зарезервуйте його. Зробіть детальний план приміщення, виділіть площа для стендів компаній, столиків реєстрації і так далі.
  4. 4 Запросіть компанії брати участь в ярмарку. Постарайтеся залучити компанії з відкритими вакансіями з різних галузей так ви зможете охопити широкий сегмент здобувачів. Отримавши підтвердження участі, дізнайтеся у представників компанії, чи знадобиться їм якесь спеціальне обладнання для заходу.
  5. 5 Розповсюдьте рекламні матеріали. Роздавайте флаєри біля коледжів і вузів, а також в людних місцях - кав'ярнях, бібліотеках, магазинах. Можна розмістити оголошення в місцевих та регіональних газетах і ділових журналах. Домовтеся з представниками мас-медіа щодо висвітлення події.
  6. 6 Розробіть професійний пакет, який отримає кожен претендент, потрапивши на ярмарок. Інформація повинна включати карту заходи і список представлених компаній.
  7. 7 Розставте кіоски компаній. Можна організувати кімнату або спеціальна ділянка для співбесід.
  8. 8 Додайте список вакансій і карту кіосків компаній на вході і на ключових ділянках по всій площі заходи.
  9. 9 Приготуйте іменні таблички і покажчики.

Метод 2 з 3: Проведення ярмарку

  1. 1 Розставте волонтерів в стратегічних точках по всій площі заходи, щоб вони відповідали на запитання. Також обов'язково потрібно розмістити персонал біля входів і виходів. Періодично дізнавайтеся у представників роботодавців, чи не потрібно їм чого-небудь, якщо вони не можуть відлучитися від свого кіоску.
  2. 2 Зробіть відео і фото з заходу, щоб використовувати їх як промо-матеріали на наступний рік.
  3. 3 На виході опитуйте здобувачів, щоб отримати повноцінну зворотний зв'язок.

Метод 3 з 3: Після ярмарки

  1. 1 Підрахуйте кількість відвідувачів і проаналізуйте опитування здобувачів.
  2. 2 Приблизно через тиждень після ярмарки відправте листи подяки роботодавцям і прикладіть опитувальник, щоб отримати відгуки.
  3. 3 Розкажіть про успішне проведення на своєму сайті і місцевих медіа.
  4. 4 Зберіться в останній раз зі своєю командою, щоб обговорити, що пройшло добре, а що можна зробити ще краще в наступний раз.
  5. 5 Запишіть свої ідеї і нові методики, а також фінальний звіт, щоб необхідна інформація була під рукою при плануванні наступної ярмарки вакансій.